kolejorz_nie_ma_szans 05.05.09, 20:01 Ch... mnie to ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matrigz Play Online ma następne miasta IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 20:03 Fakt, mapka sobie a zasięg sobie, ale przynajmniej w moim przypadku zasięg na duży +. Wg mapki usługa obejmuje zaledwie ok. połowy Siedlec, a ostatnio jadąc PKS-em przez to miasto działało (na modemie PCMCIA Option bez aneteny zewn.) na zachód od wsi Stare Opole, a na płn.-wsch. do Czepielin-Kolonia. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------------------- -------=-=-- 05.05.09, 21:28 Kolega mieszka w Krakowie (na Ruczaju) dostał do testowania na 7 dni i łaziło miodzio. Po podpisaniu umowy dramat. Panie na infolinii tłumaczą, że to kwestia przeciążenia stacji bazowych... Więc to zapewne nie wina Play'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy 3cik napisał: IP: *.zax.pl 05.05.09, 22:23 Ja też mieszkam w Krakowie i wziąłem Play Online (miałem 7 dni na test i ew. do zwrotu). W przeciwieństwie do Twojego kolegi miałem szczęście bo stacje bazowe przeciążały się u mnie w okresie "testowym". Niby to chodziło większośc czasu, ale wierczorami robiła się tragedia. A juz otwarcie kilku kart np. w Firefoxie to najczęściej zamulenie internetu (kilka razy zamulił mi się komp i trzeba było go restartować). Moja opinia na temat Playa jest taka, że jak ktoś chce mieć mobilny dostęp do internetu do przegladania stron i w ograniczonej liczbie jednocześnie oraz w różnych miejscach, może wziąć Playa. Jak ktos chce mieć w domu i ew. okazjonalnie posurfować na mieście, to odradzam. I bardzo cieszę się że mimo, że już już prawie skazałem sie na Playa (jak chodziło dobrze 80% czasu to byłem happy, jak źle to myślałem tylko czy już 7 dni się kończy), w koncu zerwałem umowę. W moim przypadku 95% to miał byc dom. Po zerwaniu 7 dniowej umowy z Play, odkryłem przez przypadek, że w moim bloku, oprócz UPC i Astry jest jeszcze sieć lokalnej firmy. Podpisałem i nie żałuję. Potentaci UPC i Astra moga sie schować ze swoimi 12 i 24 miesięcznymi umowami. Mam umowę na czas nieograniczonyi za rozsądna cene. Na speedtest.net nigdy nie miałem oferowannego downloadu i uploadu z UPC i Aster. Tu gdzie teraz mam neta zawsze jest więcej niż w umowie. Teraz konstatuję, jak przypadek rządzi naszym życiem. Gdyby Play przez 7 dni chodził tak jak Twojemu koledze, teraz rwałbym włosy z głowy. Miałem takie obawy, że przez 7 dni dostanę priorytet i będzie sielanka. Dziś moge podziękować Playowi, że nie stosuje takich tanich sztuczek (przynajmniej w moim przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bos Play Online ma następne miasta IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 07:22 A ja jestem zaskoczony, bo na mapie zasięgu nie ma okolic Dębicy a tu proszę play online działa z największą prędkością!!! a mam tam oazę spokoju do pracy więc raduje mnie to. PLUS, ERA i ORANGE tam działają z najniższą prędkością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Play Online ma następne miasta IP: 78.8.106.* 26.05.09, 20:54 Kozy to nie jest jeszcze miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś