Dodaj do ulubionych

Play Online ma następne miasta

05.05.09, 20:01
Ch... mnie to !
Obserwuj wątek
    • Gość: Matrigz Play Online ma następne miasta IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 20:03
      Fakt, mapka sobie a zasięg sobie, ale przynajmniej w moim przypadku zasięg na
      duży +. Wg mapki usługa obejmuje zaledwie ok. połowy Siedlec, a ostatnio jadąc
      PKS-em przez to miasto działało (na modemie PCMCIA Option bez aneteny zewn.)
      na zachód od wsi Stare Opole, a na płn.-wsch. do Czepielin-Kolonia.
    • 3cik <-------------------------------- -------=-=-- 05.05.09, 21:28
      Kolega mieszka w Krakowie (na Ruczaju) dostał do testowania na 7 dni i łaziło
      miodzio. Po podpisaniu umowy dramat. Panie na infolinii tłumaczą, że to
      kwestia przeciążenia stacji bazowych... Więc to zapewne nie wina Play'a.
      • Gość: yy 3cik napisał: IP: *.zax.pl 05.05.09, 22:23
        Ja też mieszkam w Krakowie i wziąłem Play Online (miałem 7 dni na test i ew. do
        zwrotu). W przeciwieństwie do Twojego kolegi miałem szczęście bo stacje bazowe
        przeciążały się u mnie w okresie "testowym". Niby to chodziło większośc czasu,
        ale wierczorami robiła się tragedia. A juz otwarcie kilku kart np. w Firefoxie
        to najczęściej zamulenie internetu (kilka razy zamulił mi się komp i trzeba było
        go restartować).

Moja opinia na temat Playa jest taka, że jak ktoś chce mieć mobilny dostęp do
        internetu do przegladania stron i w ograniczonej liczbie jednocześnie oraz w
        różnych miejscach, może wziąć Playa. Jak ktos chce mieć w domu i ew.
        okazjonalnie posurfować na mieście, to odradzam.

I bardzo cieszę się że mimo, że już już prawie skazałem sie na Playa (jak
        chodziło dobrze 80% czasu to byłem happy, jak źle to myślałem tylko czy już 7
        dni się kończy), w koncu zerwałem umowę.

W moim przypadku 95% to miał byc dom. Po zerwaniu 7 dniowej umowy z Play,
        odkryłem przez przypadek, że w moim bloku, oprócz UPC i Astry jest jeszcze sieć
        lokalnej firmy. Podpisałem i nie żałuję. Potentaci UPC i Astra moga sie schować
        ze swoimi 12 i 24 miesięcznymi umowami. Mam umowę na czas nieograniczonyi za
        rozsądna cene.

Na speedtest.net nigdy nie miałem oferowannego downloadu i uploadu z UPC i
        Aster. Tu gdzie teraz mam neta zawsze jest więcej niż w umowie.

Teraz konstatuję, jak przypadek rządzi naszym życiem. Gdyby Play przez 7 dni
        chodził tak jak Twojemu koledze, teraz rwałbym włosy z głowy. Miałem takie
        obawy, że przez 7 dni dostanę priorytet i będzie sielanka.

Dziś moge podziękować Playowi, że nie stosuje takich tanich sztuczek
        (przynajmniej w moim przypadku).
    • Gość: Bos Play Online ma następne miasta IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 07:22
      A ja jestem zaskoczony, bo na mapie zasięgu nie ma okolic Dębicy a
      tu proszę play online działa z największą prędkością!!! a mam tam
      oazę spokoju do pracy więc raduje mnie to. PLUS, ERA i ORANGE tam
      działają z najniższą prędkością.
    • Gość: gosc Play Online ma następne miasta IP: 78.8.106.* 26.05.09, 20:54
      Kozy to nie jest jeszcze miasto!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka