Dodaj do ulubionych

Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć

IP: *.acn.waw.pl 17.06.09, 19:36
Raczej nie do momentu pojawienia się service pack-a a jego
instalacji. Wyobraźmy sobie sytuację, gdy ktoś kupi laptopa na
tydzień przed wydaniem sp. Czy to oznacza że ma tylko tydzień na
dezycję w sprawie downgrade-u? Coś mi się zdaje, że w artykule jest
jakiś błąd logiczny.
Obserwuj wątek
    • tylko_amiga Ja używam AmigaOS 4.1 18.06.09, 08:36
      Gdzie w waszej ankiecie AmigaOS albo Morphos?
      Amiga nadal żyje panowie redaktorzy!
      Pozdrawiam
      • Gość: gość Napisz coś o Amidze IP: *.ists.pl 18.06.09, 08:44
        Napisz coś o Amidze. Posiadam Amigę 500 zakupioną kiedyś w Anglii i uzbrojoną w
        dodatkową pamięć. Obecnie od wielu lat używam PC. Reaktywowałbym Amigę, ale nie
        na tamtym amigowym monitorze. Po pół godzinie pracy oczy miałem całkiem
        przekrwione. Jak przystosować Amigę do normalnego współczesnego monitora LCD, co
        z systemem operacyjnym, czy da się jakoś dołączyć twardy dysk, etc. No i napisz
        coś o systemie operacyjnym, o którym wspominasz. Podaj jakieś linki, w tym
        polskie. To był świetny komputer, ale problemy z "polskimi znakami" były
        kolosalne. No i niezbyt dobra wydajność, jak na obecne czasy, ale może można
        wymienić procesor na lepszy?
        • Gość: Ja Re: Napisz coś o Amidze IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 10:20
          A500 to już dawno przeżytek. Mówisz że uzywasz PC. Czy jest to 286 z CGA i 640Kb
          RAMu? Kolega nie mówił o starych rozwiązaniach.

Link? Proszę: www.exec.pl
          • Gość: fafan [...] IP: *.superkabel.de 18.06.09, 11:27
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: Szkot Módlccie się do Świętego Windows XP - Sekta XP IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 18.06.09, 11:40
              Dlaczego "lepiej się spieszyć"? Vista, teraz W7 to "katastrofa" wszyscy będą
              płakać po XP widzę.... Kiedyś byli fani Win 3.1 zaś W 95 mieli w głębokiej
              pogardzie.
              To uwielbienie XP przypomina zachowania członków sekty.

• Gość: Szkot Re: Módlccie się do Świętego Windows XP - Sekta X IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 18.06.09, 11:48
                PS
                To mi przypomniało gusta kulinarne. Gdy ludzie jako dzieci nawykną np. do
                tłustych frytek z ryba czy buły z $MDonalda to na ogół na całe życie pozostaje
                ich ulubionym żarciem.

Pisze się wiele
                Windows kontra Linux
                ale także jak widać Windows v.xx kontra Windows v.yy
                co wyraźnie pokazuje "czym skorupka za młodu na siæknie.."

• sorc108 Re: Módlccie się do Świętego Windows XP - Sekta X 18.06.09, 12:03
                Bo na początku Win 95 to g..., a nie system był. Tego się dało używać dopiero w wersji OSR2, a tak naprawdę to dopiero mutacja pod tytułem Win98 SE była w miarę do rzeczy. Z Win 95 nie raz uciekałem z powrotem do Win 3.11 jak np sterownik drukarki wywoływał "krytyczny wyjatek". Wiadomo, że MS jeszcze nigdy niczego od razudobrego nie wypuścił i to całe 7 pewnie znowu się okaże przejściowym systemem do 8. Tak jak "nowy dobry system" Win 97 był tylko przejściowym do Win 98
        • Gość: sickie Re: Napisz coś o Amidze IP: *.karolin.pl 18.06.09, 13:28
          1. Nie było problemów z poslkimi znakami, jest pakiet Locale PL.
          2. www.ppa.pl tam masz informacje o Amigach classic i o ludziach je modyfikujących.
          3. Rozszeżenia możesz znaleźć na alledrogo, jest ich sporo, twarde dyski, karty
          turbo, fast ram...
          4. Nie bedę się reklamować... pomyszkuj w aukcjach... skontaktuj się ze mną, mam
          trochę dodatków do Twojej przyjaciółki.

AMIGA NEVER DIE!
          • odzim22 Re: Napisz coś o Amidze 18.06.09, 13:40
            Pozdrawiam. Niedawno aktywowalem 600-tke i mam ochote na wiecej.
        • Gość: AmiGooooo Re: Napisz coś o Amidze IP: *.dialog.net.pl 18.06.09, 20:19
          jak wskazuje podpis pod postem gość pracuje na Amidze One.
          To komputer (dość drogi) który na szczęście posiada wiele "klonów":
          Zerknij tu:

www.efunzine.com/efnz.php?a=aktualnosci
      • Gość: G Re: Ja używam AmigaOS 4.1 IP: *.acn.waw.pl 18.06.09, 09:58
        > Gdzie w waszej ankiecie AmigaOS albo Morphos?
        > Amiga nadal żyje panowie redaktorzy!

Żyje ale co to za życie? Gdyby chcieli uwzględnić wszystkie egzotyczne systemy
        to nie starczyłoby miejsca.
        • Gość: sickie Re: Ja używam AmigaOS 4.1 IP: *.karolin.pl 18.06.09, 13:31
          AmigaOS i MorphOS to nie egzotyczne systemy... Jedene z najlepszych jakie są!
          Kto się bawił tym systemem wie, że można go dostosować do wszystkiego!
          Zmydyfikować nie do poznania!
      • Gość: sickie Re: Ja używam AmigaOS 4.1 IP: *.karolin.pl 18.06.09, 13:25
        Niech skończą budować Natami i Hyperion zrobi OS4.1 dla niego. Będzie
        pozamiatane! Choć i tak będzie pozamiatane! Amiga OS rulez 4ever!
    • Gość: bodzio tatu Ja kupie Win7 ,ale dopiero po SP3 hehehe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 08:58
      A może po SP4 . Kto wie heheheh ?
      • Gość: fiut-fiut Re: W7 po SP3 = Win77 IP: *.chello.pl 18.06.09, 11:36
        hehehe...
    • gunther Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć 18.06.09, 09:49
      nie ma błędu tylko interpretacja

jest LUB - więc byś nie miał prawa downgradu - muszą być nie
      spełnione oba warunki (negacja alternatywy)

braki w logice są straszne

• kaleb9 Od kiedy Linux = Ubuntu? 18.06.09, 10:00
      Głupia ta ankieta.
      • Gość: arturo Powinni napisać GNU/Linux IP: *.aster.pl 18.06.09, 10:12
      • pi3141592 Re: Od kiedy Linux = Ubuntu? 18.06.09, 10:23
        Fakt, debilnie sformułowane zapytanie. Osobiście po premierze W7 będę (nadal) używał Suse Linux i Win2K - ani jednej ani drugiej opcji nie ma w ankiecie. A wystarczyłoby dać pozycje:
        - Windows 7
        - Windows Vista
        - Windows XP
        - inny Windows
        - inny system
      • sandino Od kiedy ? No odkąd jest, co za pytanie? 18.06.09, 11:23
        Ubuntu jest distrem linuxa opartym na debianie. Skąd te wątpliwości ?
        Natomiast zgadza się co do ankiety. Jest głupia, bo nie rozumiem dlaczego
        wybrano akurat Ubuntu. Ja używam PCLinuxOS i zamierzam używać dalej, czy będzie
        Windows 7,8 czy 9

kaleb9 napisał:

> Głupia ta ankieta.
        • Gość: sickie Re: Od kiedy ? No odkąd jest, co za pytanie? IP: *.karolin.pl 18.06.09, 13:35
          windows to zło!

używam ubuntu 9.04... i moje problemy się skończyły... za darmo, stabilnie,
          bezpiecznie, szybko...

a obok stoi Amiga CDTV z AmigaOS3 (kick3.0) i Amiga 1200 w obudowie CDTV (mój
          mod) z AmigaOS 3.9 (kick3.1)... i to daje mi najwięcej radochy!
      • Gość: bulgot Re: Od kiedy Linux = Ubuntu? IP: *.ms.gov.pl 18.06.09, 17:19
        A od kiedy Linux=działający system? Wieczna beta w mordę ich mać.
        Zrezygnować z wodotrysków i zająć się prawdziwymi bolączkami, to
        pingwin naprawdę dobierze się M$ do tyłka.
    • Gość: Mario Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.09, 10:00
      Microsoft trzyma na smyczy 80% użytkowników komputerów na świecie a oni myślą że mają wybór XP , Vista , 7 .
      • Gość: q Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.09, 10:12
        Nikt nikogo na smyczy nie trzyma. Wystarczy sformatować dysk i zainstalować Linuxa. Poza tym używam XP i jakoś nie jest mi z tego powodu specjalnie przykro, bo to dobry produkt.
        • Gość: Mario Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.09, 10:24
          Spróbuj kupić markowego laptopa bez Visty a zaczniesz widzieć smycz.
          • Gość: a1 Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:25
            www.apple.com/macbookpro/ - nie ma visty
            • Gość: Mario Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.09, 10:33
              Porównaj powszechność mackbooków i "zwykłych" laptopów i znowu zaczniesz widzieć smycz . Poza tym dlatego wyżej napisałem 80% a nie 100% .
              • Gość: bulgot Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.ms.gov.pl 18.06.09, 17:27
                Nie wydziwiaj. Wczoraj wlazłem do sklepidła po zasilacz i przy
                okazji zlustrowałem co mają na składzie. Sporo z Linuxem (chociaż
                distro linpux wymyślono chyba tylko po to by obrzydzić linuxa) parę
                rzeczy bez systemu. Poza tym sporo modeli można zamówić bez systemu
                jeśli parę dni poczekam. Generalnie chyba tylko Lenovo i HP wciska
                Okienka na siłę.
        • Gość: fiut-fiut Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.chello.pl 18.06.09, 11:39
          >Wystarczy sformatować dysk

zrób tak i co będzie dalej...?

inna sprawa że 3/4 użytkowników mogłoby powiedzieć łysemu
          goodbye już teraz ale, ale przyzwyczajenie drugą naturą
          człowieka...
    • Gość: Tulio24 Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.09, 10:19
      Od przedwczoraj krecie!!!
    • zeneczek Doskonała reklama systemu Windows 7 18.06.09, 11:20
      • Gość: 0 Re: łysy już tylko reklamy ma doskonałe IP: *.chello.pl 18.06.09, 11:40
    • Gość: for lepiej się IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 11:29
      sie nie ze****cie, ze odkryliscie taki sprytny wybieg ptzebieglej firmy microsoft.
      • Gość: A1 skoro mają dawać XP to znaczy IP: *.chello.pl 18.06.09, 11:35
        że W7 to lipa zrobiona na kolanie w jednym tylko
        celu--trochę grosza wpadnie
    • Gość: ian Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:51
      i znowu ta dziwna dyskusja i jak zawsze, tak i teraz, w sprawie zwykłego
      oprogramowania, komentujący nie umieją nie uciekać się do inwektych. Proszę
      państwa, piszę z punktu widzenia laika komputerowego, tzn. doskonale orientuję
      się w wielu funkcjonalnościach, ale nie gdzebię w oprogramowaniu, bo i po co mi
      to. Co więcej, mam przeczucie, że większość użytkowników jest do mnie podobnych.
      Stąd dochodzimy do pytania. Co się dla nich/nas liczy?
      Sądzę, że nie skłamię, jeśli powiem, że wygląd. Najmocniej Państwa spejcalistów
      przepraszam, ale komputer już dawno przestał być rarytasem, to może korzystanie
      z niego należy uprzyjemnić wizualnie. Windows 7, z którego korzystam, mi się po
      prostu podoba. Cieszę się, że zbliża się wziualnie do oprogramowania Appla, bo
      tamto jest estetyczne. Skoro komp ma się stać gadżetem, to chyba trzeba iść w tę
      stronę, a nie w kierunku rzygowego interfejsu Ubuntu.
      • Gość: Szkot Win7 kontra WinXP IP: *.cable.ubr18.sgyl.blueyonder.co.uk 18.06.09, 12:05
        ".... do inwektych ..... rzygowego interfejsu Ubuntu" no bardzo merytorycznie
        napisales; a dla scislosci, w ubuntu interfejs mozesz miec w zasadzie jaki
        chcesz i nie potrzeba do tego umiejetnosci programistycznych;
        A poza tym ten artykul to Win7 kontra WinXP wiec nie mieszaj tu Linuxa.
      • Gość: sickie Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.karolin.pl 18.06.09, 13:39
        Ian: sam jesteż rzygowy ubuntu

Widziałeś kiedyś system, który musi mieć partycję podstawową i rozszeżoną i
        partycje logiczne? Ja widzidziałem... i już go nie używam...

Zanim coś napiszesz to kup se lizaka co Ci się podoba, może zamiast naturalnych
        składników będziesz w nim miał sam wypełniacz...
      • von.g Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć 18.06.09, 14:34
        No tak zapomnialem ,ze te szare, kanciate przyciski windows , szare smutne
        dialog boxy itd itp sa takie sliczne. W Viscie jak wylaczysz manager okien(aero
        czy jak to badziewie sie tam zwie) to dostaniesz taki sam wyglad jak w win 2000.
        W Ubuntu tez mozesz sobie wlaczyc jakis manager okienek i mozesz ustawic co Ci
        sie zywnie podoba...
      • wieprzowinapozydowsku Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć 18.06.09, 15:13
        Gość portalu: ian napisał(a):

> Sądzę, że nie skłamię, jeśli powiem, że wygląd. Najmocniej Państwa spejcalistów
        > przepraszam, ale komputer już dawno przestał być rarytasem, to może korzystanie
        > z niego należy uprzyjemnić wizualnie. Windows 7, z którego korzystam, mi się po
        > prostu podoba. Cieszę się, że zbliża się wziualnie do oprogramowania Appla, bo
        > tamto jest estetyczne. Skoro komp ma się stać gadżetem, to chyba trzeba iść w t
        > ę
        > stronę, a nie w kierunku rzygowego interfejsu Ubuntu.

A spytam z ciekawosci: czy wolisz jak wszystko jest w kwiatuszki, w ksztalcie
        slonikow, czy moze malych zielonych fiutkow?!?

Dziecko drogie, system operacyjny to nie interfejs, ale to co jest w srodku. I
        wazne by to dzialalo.
        Nie podoba ci sie interfejs Ubuntu - gnome zapewne, co? - to uzyj sobie innego,
        co za problem?!?
        A w tym twoim windows mozesz te kwiatuszki na fiutki pozamieniac jakbys
        chcial??? A fiutki na sloniki?!?
    • Gość: sickie Re: Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć IP: *.karolin.pl 18.06.09, 13:23
      Downgrade do XP? A niby po co, przecież ten system ma ratować wizerunek firmy a
      oni już mówią downgrade? To będzie kolejny knot w stylu Vista! Osobiście wysikam
      się na grób m$.
    • wieprzowinapozydowsku Z Windows 7 do XP - lepiej się spieszyć 18.06.09, 13:52
      "Warto jednak zwrócić uwagę na jedną rzecz - Microsoft deklaruje, że z
      możliwości powrotu do Windows XP będzie można korzystać przez półtora roku LUB
      do momentu pojawienia się SP1. "

To juz wyglada na to, ze chca puscic z cala swiadomoscia jakiegos strasznego
      knota i jak sie ktos kapnie, to sie jakos wybronia, ze sobie moze zawsze
      przywrocic poprzednia wersje, a jak nie... trudno, glupich nie sieja.

Pytanie do redakcji: gdzie w tej ankiecie inne linuksy oraz inne systemy
      operacyjne?!?
      (znowu jakis przyglup przygotowywal? To moze powinniscie zawsze dodawac na
      dole lakoniczna opcje 'Inne'?!?)
    • Gość: greg Logika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 14:16
      Spojnik "lub" to alternatywa łączna mówiąca, że oba zdarzenia moga wystąpic
      osobno ale i jednocześnie, co innego gdyby był uzyty spojnik "albo", ktory
      dotyczy alternatywy rozlacznej, tj. ze oba przypadki nie moga nigdy zajsc
      jednoczesnie.
      Albo blad w tlumaczeniu, albo brak podstaw logiki.
      • Gość: mon Re: Logika IP: 69.171.148.* 18.06.09, 16:02
        Czytajac te wasze wielkie madrosci dochodze do wniosku ze o win 7 nie macie
        zielonego pojecia a to co jako tako znacie to win xp. Zabawna jest argumentacja
        powrotu do win xp kiedy ma sie juz win 7. pogratulowac wiedzy i pedu do
        nowoczesnosci.

Rozpisywanie sie nad "lub" czy "albo" swiadczy o kompletnym braku logiki.
        Inteligencja czytajacego i podstawy jezyka polskiego powinna mu podpowiadac jak
        rozumiec tekst nawet jesli znajda sie w nim nic nie znaczace niescislosci.
        Zatem panie i panowie, na poczatek do szkoly podstawowej a potem .. powrot do
        win xp, dla bardziej wybrednych jest jeszcze win 95,98, ME, vista, wszelkie
        odmiany 2000 . Od win 7 trzymac sie z daleka . To kolejny " niewypal " Microsoft
        choc ja go uwielbiam. Hej ! ale to ja.

Chetnie uzycze zainteresowanym win 3.1 a nawet dla koneserow win. 1.1
        • 4litery Re: Logika 18.06.09, 16:41
          Gość portalu: mon napisał(a):
          > Czytajac te wasze wielkie madrosci dochodze do wniosku ze o win 7 nie macie1

Odpowiedz mi więc, PO CO kupować Windows7, jeśli Windows XP spełnia WSZYSTKIE
          moje wymagania? I mam wersję box, więc jeśli kupię nowy komputer, będę mógł
          legalnie zainstalować system na nim?

Czy jedynym powodem nie jest po prostu chęć Microsoftu skasowana klientów na
          ~500zł za nowy, niekoniecznie mi potrzebny produkt? OK, powiesz, firma ma
          przynosić zyski i nie ma sensu płacić pracownikom za support systemu, który się
          sprzedało klientowi 8 lat temu (WindowsXP)?

Ale jaki zysk z Windows7 będę miał JA?
          • Gość: marcia Re: Logika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 15:51
            niemal każdy posiada windowsa na komputerze i jakoś zyje a to że
            prowadzą akcje antypiracką to każdy świadomy ?? czy raczej temat
            tabu panuje??
    • Gość: boy Fajnie, z Visty do Windows 7 a następnie do XP - g IP: *.netbase.pl 03.07.09, 13:42
      Chyba Windows 7 będzie znacznie gorszy od Visty, bo cytuję "nabywca komputera z preinstalowanym Windows 7 będzie miał prawo do bezpłatnego zastąpienia tego systemu Windowsem XP"... SIC!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka