gapka 19.12.03, 12:33 firewell utrudnia mi otwarcie pewnych stron Czy zainstalowanie firewella jest konieczne? Czy mozna sie obejsc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jap Re: problemy z firewell IP: 195.136.36.* 19.12.03, 15:40 Czy zamek w drzwiach jest konieczny? A może drzwi nie są potrzebne? Sorry, ale przytaj posty tych, którym się coś przyplątało. A firewall można konfigurować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: problemy z firewell IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.12.03, 19:50 Nie wiem jakim programem sie posługujesz ale każdy firewall ma mozliwość konfiguraqcji i zapamiętywania adresów dozwolonych i zabronionych. Najlepiej wejść w Help i tam po kolei przeczytać (wydrukować) i przeczytac instrukcję konfiguracji programu. Niestety wymaga to trochę pracy Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: problemy z firewell IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 21:38 Gapko, pewne strony tak, a pewne nie ? Czy używając tej samej przeglądarki ? Bo jeśli jest tak przy jednej przeglądarce, to podejrzewam że to nie ustawienia firewalla, tylko tej przeglądarki /np. prywatność,zawartość, zabezpieczenia/. Sprawdź to. W firewallu można zablokować określone programy. Określone strony, to już konfiguracja w bardziej zaawansowanych firewallach . Odpowiedz Link Zgłoś
gradaczka Re: problemy z firewell 20.12.03, 05:19 ja nie mam firewalla i jakos zyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastille_storm Re: problemy z firewell IP: *.krzeszowice.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 07:12 dobre firewalle blokuja strony, ktore moga byc szkodliwe - np niektore kontrolki active x czy skrypty sa zlosliwe; moze po prostu zle skonfigurowales fw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP Re: problemy z firewell IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 20.12.03, 08:33 To nie musza byc blokowane strony. Wystarczy ze firewall ma wlaczona funkcje ukrywania IP i juz na forum gazety nie wejdziesz. Moze to byc wiele innych rzeczy ktore sa blokowane przez FW a czego dane strony wymagaja. Mialem kiedys ZoneAlarm ktory przy ustawieniach default blokowal otwieranie niektorych stron. Genaralnie wiec zgadzam sie ze Firewall trzeba konfigurowac do swoich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś