Dodaj do ulubionych

cesarka a obecność męża

23.02.11, 12:09
Hej Dziewczyny! Mam pytanko. Mam mieć poród przez CC na winiarach (względy zdrowotne) i nie wiem czy mąż może być wtedy przy mnie czy czeka na oddziale na dziecko i mnie? Jak to wygląda? Może w ogóle przebywac wtedy na odzdziale? Proszę o informacje na ten temat.
Obserwuj wątek
    • gujdka Re: cesarka a obecność męża 23.02.11, 13:13
      Hej, miałam cesarkę 3 lata temu (planowaną) w szpitalu na Kościuszki. Mąż był ze mną podczas "przygotowań", tj kroplówka itp. później, kiedy przeszłam już na salę operacyjną - mąż został na korytarzu(pod drzwiami sali operacyjnej). Kiedy córcia była już na świecie - położne wzięły ją do ubrania - mąż mógł jej wtedy robić fotki i dostał ją od razu na ręce:) a mnie po wszystkim zabrano na salę pooperacyjną - mąż tam był cały czas przy mnie. Wydaje mi się, że w trakcie cesarki nie ma możliwości, żeby był obecny ktoś jeszcze oprócz lekarzy i personelu medycznego - w końcu to operacja:)pozdrawiam
    • demonika.blue Re: cesarka a obecność męża 23.02.11, 13:36
      Potwierdzam wypowiedź gujdki. Ja też miałam CC na Kościuszki i też mąż był przy mnie cały czas, do momentu przewiezienia na salę operacyjną. Uwierz mi, nie wiem, czy mąż nawet gdyby mógł, to przetrwałby towarzysząc ci w CC. Ty masz taką kurtynkę, która zasłania ci brzuch, bo przez całą operację jesteś świadoma, dostajesz tylko znieczulenie "od pasa w dół". Widzisz jak lekarze pochylają się nad twoim brzuchem (w moim przypadku zajmowali sobie czas wymieniając żarciki), po tym jak już się dostaną się do macicy, to tak jakby "wyciskają" ci dziecko z brzucha (tak to przynajmniej ja odczuwałam), później odcinają pępowinę i dzidzia już krzyczy - możesz ją wtedy zobaczyć. Jak już dzieciaczka zważą i zmierzą to wtedy wyjeżdża na oddział noworodkowy a po drodze może się nim przez chwilę nacieszyć tatuś ;)
    • Gość: gość Re: cesarka a obecność męża IP: *.147.5.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.11, 17:23
      Ja miałam CC na Winiarach. Na sale operacyjną mężowi wejść nie wolno było ale na pooperacjną już tak.
      • babeczka77 Re: cesarka a obecność męża 24.02.11, 14:42
        dzieki za odpowiedzi. oczywiście źle się wyraziłam, nie chodziło mi o obecnośc męża w trakcie operacji ( średnio to ciekawy widok) tylko zaraz po czy przy ważeniu i mierzeniu malucha. pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka