IP: *.centertel.pl 01.02.13, 10:03
Witam Was drogie mamy. Chciałam się zapytać ponieważ jestem w 24 tygodniu ciąży mój lekarz prowadzący zlecił mi badanie usg serca płodu i mowił zebym zrobiła u doktora Więcka i dał namiary. Czy takie usg to jest to usg 4D i jaki jest koszt takiego badania? Może któraś z Was wie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Usg 4d IP: *.166.c86.petrotel.pl 01.02.13, 13:18
      Ja robiłam dokładne badanie usg w terapii na podolszycach w 22 tyg, zapłaciłam 250 zł.
      Na pewno to było 3d, chociaż lekarz wszystkie praktycznie pomiary wykonywał w 2d, przełączając od czasu do czasu na ten obraz atrakcyjniejszy dla rodziców. Badanie trwało dośc długo i dostałam chyba 5 stron z najróżniejszymi pomiarami mojego dziecka, które potwierdzały ze jest zdrowe :) a zdjęcia i krótki filmik to tylko dodatek a nie sens badania.

Skoro lekarz polecił Ci innego lekarza który to wykonuje to chyba wie co robi, mam czasem wrażenie że ciężarne mamusie robią wyścigi kto ma więcej "d" na usg i głównie o to chodzi zeby sie pochwalić przed znajomymi a nie zeby sprawdzić realny stan zdrowia dziecka.
      • Gość: gość Re: Usg 4d IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 01.02.13, 23:00
        Witam, ja miałam robione badanie usg, chucznie nazwane 3d u Cieplińskiego. Poleciła mi go moja doktor. Wydałam 250 zł dwa lata temu. Jeszcze na Jasnej. Czekałam ponad godzinę w upalny dzień, było duuże opóźnienie, dużo pań z brzuchami. Warunki nieciekawe. Samo badanie trwało może 10 minut, płyty nie dostałam, tylko trzy zdjęcia i jedną kartę z wymiarami. Nie moge powiedzieć, że to kasa wyrzucona w błoto, ale czuję się baaardzo rozczarowana, zwłaszcza, ze wcześniej, w pierwszej ciąży miałam takie badanie z prawdziwego zdarzenia, za darmo, nie w Polsce, niestety. Myślę, że doktor Ciepliński mocno wtedy przesadził i zwyczajnie odbębnił tylko to badanie. Wiele pań wychodziło równie szybko z badania.
        • Gość: dase Re: Usg 4d IP: *.biznes-host.pl 01.02.13, 23:28
          Gość portalu: gość napisał(a):

> płyty nie dostałam

Faktycznie, tragedia. Idzie na badanie po płyte... I oklasków i kwiatów nie było. Przykre.
          • Gość: gość Re: Usg 4d IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 02.02.13, 18:52
            albo czytaj całą wypowiedź i odnoś się do całości albo wcale. Wiem, że brak płyty to nie tragedia, ale uważam, ze samo badanie, które powinno trwać około pół godziny trwało o wiele krócej. Wyglądało jak zwykłe badanie usg za niezwykłą cenę.
            • Gość: dase Re: Usg 4d IP: *.biznes-host.pl 02.02.13, 21:43
              Gość portalu: gość napisał(a):

> ze samo badanie, które powinno trwać około pół
              > godziny trwało o wiele krócej.

I buziaka nie było....tragedia. powinien pół godziny ją muskać, bo mąż tego nie robi...zapłacila i nic...buahahhaha
    • Gość: mama Re: Usg 4d IP: *.plock.mm.pl 02.02.13, 00:58
      Ja na badaniu 3d byłam u dr Słodkiego, badanie trwało ok. 30-40 minut. Dostałam wszystkie wymiary synusia wraz ze zdjęciami i płytą. Wtedy byłam zadowolona. Zapłaciłam 150 zł 4 lata temu.

Uważam że dr polecił Ci po prostu swojego kolegę, wiadomo lekarze polecają siebie na wzajem tak samo jak mówią gdzie najlepiej robić badania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka