Dodaj do ulubionych

wegetarianizm non-stop

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:50
Witam,

Powstał nowy "Projekt non-stop dla zachownia życia zwierząt"

www.alternatywnezycie.pl
Jeżeli ktoś chciałby pomóc w rozpowszechnianiu ulotki poprzez wydruk,
umieszczenie bannera na swojej stronie itp., to proszę o wizytę tutaj:

www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/download.htm
i wybór polskiej wersji

Pozdrawiam

Aragorn
Obserwuj wątek
    • Gość: wege Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.mm.pl 15.02.06, 19:39
      jestem wegetarianinem 25 lat. Można żyć swobodnie nie dręcząc zwierząt.
      • gibki Re: wegetarianizm non-stop 15.02.06, 20:13
        powiedz lwu zeby zaczal jesc trawe
        moze poslucha a moze (mam nadzieje) pokaze Tobie NATURALNE zachowanie
    • Gość: Legolas Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:30
      Popieram projekt z całą Drużyną Powiernika Pierścienia :)
      • Gość: kalafior Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:53
        jestem za a gibkich lwom na pożarcie!
        • Gość: zły pomidor Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:17
          Wegetarianie. A jak byśmy na krótki czas przeszli na kanibalizm i zjedli
          wszystkich mięsożernych to byłoby bosko. Uwolnilibyśmy wszystkie więzione
          zwierzęta i stworzyli raj na ziemi.
        • gibki Re: wegetarianizm non-stop 17.02.06, 08:06
          poza tym jesli tak kochacie te biedne dreczone zwierzatka to czemu im wyzeracie
          pokarm?
          • gibki Re: wegetarianizm non-stop 17.02.06, 08:08
            PRECZ Z DRECZENIEM ROSLIN

ROSLINA TEZ ZYJE

ROSLINA TEZ CZUJE

WEGETARIANIE NA WENUS
            • Gość: wege Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.mm.pl 17.02.06, 08:57
              nie jestescie partnerami .Zero dyskusji. Dno .Taki odpad prymitywu.
              • gibki Re: wegetarianizm non-stop 17.02.06, 10:06
                za to Twoja wypowiedz to szczyt elokwencji, po prostu zlote usta
                dyskusja, ktora podjales tez wzniosla sie na wyzyny intelektualne

po prostu poraziles mnie swoja glebia wypowiedzi
                zwlaszcza ta czesc: "nie jestescie partnerami .Zero dyskusji. Dno .Taki odpad
                prymitywu."
    • Gość: wege2 Re: wegetarianizm non-stop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:41
      Ja nie zjadam zwierząt od 16 lat i czuję się świetnie. Wcześniej miałem problemy
      z żołądkiem i całym przewodem pokarmowym.
      Prymitywne jednostki biologiczne nie są w stanie mieć odczuć wyższych tj. nie
      czują bólu poza własnym.
      • Gość: wege Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.mm.pl 17.02.06, 11:43
        b.prymitywne
      • Gość: Fraszka Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:40
        Po prostu nie chcą odczuwać cierpienia innych, tak wybierają i z tego powodu
        dręczą siebie również...
        • Gość: wege2 Re: wegetarianizm non-stop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:58
          Nie tyle nie chcą , co nie są w stanie odczuwać. Aby odczuwać cierpienie innych
          trzeba być wrażliwym, a zabijanie zwierząt i jedzenie mięsa niszczy tę cechę, a
          nie rozwija. Dlatego też nie są w stanie zrozumieć, że ich los to tylko skutek
          ich własnych czynów.
          • gibki Re: wegetarianizm non-stop 17.02.06, 17:02
            prymitywne to jest dopisywanie ideologii do diety

kły które masz to pewnie po,yłka matki natury
            poza tym człowiek nie jest w stanie prawidłowo funkcjonować bez białek
            zwierzęcych
            suplementy które wciągacie to chemia która z naturą nie ma nic wspólnego
    • pismowege Wspaniały projekt 18.02.06, 12:15
      To jest wspaniały, międzynarodowy projekt, przypominający człowiekowi jego
      Człowieczeństwo :)
      • Gość: wege3 Re: Wspaniały projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:31
        to raczej projekt garstki ludzi, aby z okrutnych zwierząt zrobić ludzi
        • Gość: * Re: Wspaniały projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:35
          :)))
        • Gość: turb Re: Wspaniały projekt IP: *.aster.pl 19.02.06, 22:04
          Hitler-Wegetarianin tez mial taki projekt. Po prostu stwierdzil ze okrutne
          zwierzeta nie warte sa zycia, a co za tym idzie zabieraja przestrzen zyciowa
          innym jedynie wartosciowym ludziom, problem ten wiec staral sie likwidowac jak
          mogl zaczynal od pogadanek w barach dla takich jak on i tak dale. Kazdy lewak
          wie lepiej co jest najlepsze dla innego , jesli ten inny tego nie uznaje nie
          warty jest zyc na tym padole. W dobra strone zmierzacie czerwona zarazo, jedz
          trawe ale nie obrazaj innych ludzi, bo sam nie jestes lepszy. Jestes poprostu
          oszolomem jakich niestety nigdy nie brakowalo. Mam tylko nadzieje ze ludzie
          jednak znaja troche historii i potrafia sie z niej czegos nauczyc.
      • gibki Re: Wspaniały projekt 19.02.06, 10:17
        to jest przykre
        tak jak Wy

nie mam nic do wegetarianizmu jako diety
        ale do ideologii jak najbardziej
        • Gość: wege3 ot i cała mądrość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:32
          dieta tak, ale nie uczucia wyższe tzn. jej podstawy, bo one psują dobre
          samopoczucie istotom bez tych odczuć
          • gibki Re: ot i cała mądrość 19.02.06, 18:14
            mi nie psuje samopoczucia fakt ze jem zwierzeta
            wiem jak one zostaja zabijane aby mogly trafic na moj stol
            o uczuciach wyzszych ze zwierzetami nie pogadam
            ale moje 2 koty
            waz
            i chomik
            jakos nie narzekaja na brak milosci z mojej strony

dodatkowo koty jak i waz podzielaja moje zdanie na temat odzywiania sie
            wciagaja mieso az milo
            i jest to naturalne
            normalne

moze pogadasz z wezem na temat milosierdzia dla zwierzat
            zwlaszcza gdy dusi mysz na chwile przed polknieciem

ideologia dopisana do wegetarianizmu to pic na wode
            ale dzieki temu dieta sie lepiej sprzedaje
            bo nic tak nie dziala jak dobry marketing
            zwlaszcza podszyty ideologia
            WIARA CZYNI CUDA
            • Gość: wege3 Re: ot i cała mądrość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:12
              właśnie w tym jest Twój problem, że nawet sam nie widzisz różnicy świadomości
              węża i gibki-ego
    • Gość: Aragorn Dlazcego warto być wege? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:39
      Polecam ciekawy link

www.godsdirectcontact.org.tw/eng/veg/alternativeliving/10/polish.htm
      • Gość: wege od 25 lat Re: Dlazcego warto być wege? IP: *.plock.mm.pl 19.02.06, 15:06
        To jest niedobra niby dyskusja. Wegetarianizm powstał, żeby nie jeść zwierząt.
        W XXI wieku - zęby w tkankę łączmą, jak 10 000 lat temu? Komputery, łganie o
        miłosierdziu. I rozszarpywanie trupa zwierzęcia. Ależ cywilizacja!
        • Gość: Legolas Zmieńmy to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:48
          Więc zmieńmy niedobrą "cywilizację" :)
          • Gość: wege3 Re: Zmieńmy to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:55
            wystarczy zmienić siebie, ale to jest najtrudniejsze, a jednoczesnie łatwe we
            własciwym czasie, niejako przychodzi samo poprzez zrozumienie zależności,
            pewnych praw natury i tego kim jesteśmy
            • Gość: Legolas Re: Zmieńmy to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:21
              Oczywiście! Chcąc zmienić świat, zacznij od siebie :)
    • Gość: konrad Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:26
      Wegetarianizm to idea promująca totalną zagładę zwierząt.
      Kto będzi trzymał krówkę, świnkę czy indyka jako zwierzę ozdobne czy
      towarzyszące.
      Kilkanaście lat bydlęcego żywota na tym padole to zawsze więcej niz zero.
      • Gość: wege Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.06, 19:00
        od tysiecy lat w Indiach nie jedza zwierząt. Fauny nie brakuje,Ludzie z niskich
        czakramów nie moga nic zrozumieć, bo to przekracza ich zdolności pojmowania z
        niskiego czakramu, czyli niskiej swiadomości duchowejNie nadaja sie wiec do
        żadnej dyskusji. Nie przekrocza stopnia świadomosci poza swój czakram. Ich
        gdybanie nie ma sensu.
        • Gość: turb Re: wegetarianizm non-stop IP: *.aster.pl 19.02.06, 22:11
          a co na to Czuckram Norris?
          jestes gleboki i bystry , spelniaj sie w swojej ideologii, podejrzewam ze
          przekroczyles wszystkie stopnie swiadomosci juz jakis czas temu. Ty nie gdybasz
          ty czerpiesz wiedze z powietrza z wody i nawozu, powiedz cos jeszcze o Indiach i
          nie jedzeniu miesa tamze od tysiecy lat? moze jakies dane, cytat skad to wiesz,
          czy jestes prorokiem z zapelnionym czakramem, i trzeba wszystko co robisz
          sluchac, nie poddajac w watpliwosc.

PS. Na pelne czakramy pomaga lewatywa
          • Gość: wege Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.06, 22:15
            brak świadomośći .bez szans na zrozumienie.szkoda czasu.
            • Gość: turb Re: wegetarianizm non-stop IP: *.zasp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:35
              Olsnilo mnie, Hail Wege
    • Gość: konrad Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:20
      Roślinożercy pozwólcie żyć naszym braciom mniejszym.
    • Gość: turb Re: wegetarianizm non-stop IP: *.aster.pl 19.02.06, 22:16

serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3158278.html
      tez bardzo ciekawy artykul odnoszacy sie do pseudonaukowych opini pseudoprofesorow.
      • Gość: wege Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.06, 10:13
        pomieszanie pojęć. wegeterianie nie jedzą mięsa i ryb dlatego, zeby nie
        cierpiały zwierzęta. Zdrowie lepsze jak jedzących mięso , to tylko pochodna
        wegetarianizmu. Wegetarianinem jest się ze stanu świadomości ducha. Gdybania są
        tu niepotrzebne. Dązenie do Świadomościistnienia dzieje się dobrowolnie. Nikt
        nie jest odciety od poszukiwań, chyba że tego niechce. Trzeba zadać sobie
        pytanie- chcę wiedzieć ,dlaczego? Rozumowanie pospolite jakie prezentuje zwykła
        populacja nic nie da. Trzeba szukać Ścieszki do Światła. Do Boga.
        • Gość: BEHEMOTH Re: wegetarianizm non-stop IP: *.class147.petrotel.pl 23.02.06, 10:41
          Znajdź najpierw ścieżkę do słownika ortograficznego!!!
          BUCU!!!
    • Gość: konrad Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:28
      Może jak 23 grudnia 2012 r znajdziemy się na wspolnej platformie podyskutujemy.
      Póki co uważam że ściemniasz.
      • Gość: wege Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.mm.pl 20.02.06, 14:32
        brak zrozumienia jest zrozumiały. Nie ta świadomość. Daj sobie spokój albo
        szukaj Światła na drodze. Brak swiadomości duchowej nie pozwoli ci nic
        zrozumieć. Jakiś tam pisał o Hitlerze. Nic nie rozumie. Niestety Z braku
        potrzeby rozwijania świadomości, będziecie pisali i czuli same rzeczy nie
        prawdziwe.Natomiast będziecie czuli swa racjonalność myslenia. Ale to nic nie
        da. Musicie byc nadal mięsożercami i jako tacy będziecie nadal posiadali
        świadomość niszczenia słabszych i brak miłości do ludzi.
    • Gość: Gandalf Jakem czarodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:20
      Jakem czarodziej, jestem za wegetarianizmem.
    • Gość: . forum wege zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:32

Zapraszam na forum: Alternatywne życie - wege

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37300
      • Gość: wege Re: forum wege zaprasza IP: *.visp.energis.pl 21.02.06, 15:58
        widać wasz limit pojmowania skończył się. Nie potraficie nic dodać. Jest to
        poprostu niemożliwe. Wasza cywilizacja śmierci nie dopuści do zmian.
        • Gość: * Re: forum wege zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:04
          Do kogo to?
          • Gość: wege Re: forum wege zaprasza IP: *.visp.energis.pl 21.02.06, 17:15
            do tych co nie wiedza nic o istocie wegetarianizmu
            • Gość: * Re: forum wege zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:34
              OK!
            • ciffan Re: forum wege zaprasza 24.02.06, 16:55
              Gość portalu: wege napisał(a):
              > do tych co nie wiedza nic o istocie wegetarianizmu

I raczej się nie dowiedzą. Poprzez swoją postawę: "nie jem mięsa i jestem mądry
              a ty jak jesz to jesteś gupi, zapyziały i w ogóle, ale zostań wegetarianinem bo
              to fajne" zniechęciłeś do siebie wszystkich, którzy ewentualnie mieliby jakieś
              pytania. Nie przedstawiłeś ŻADNYCH argumentów poza chamstwem. Jeżeli wszyscy
              roślinożercy, którym podobno złość z powodu braku w diecie czerwonego mięsa nie
              grozi, tak reagują, to ja wolę pozostać przy swoim schaboszczaku i być życzliwym
              dla ludzi, nie pokrzykującym na wszystkich wokół guru sekty. Tak się
              zachowujesz, to zmutna prawda.
              • spamerek7 Re: forum wege zaprasza 24.02.06, 17:06
                Z jakiej sekty jesteś, ciffan? Co to jest sekta? Co to jest guru? Dzisiaj
                czujesz się dobrze?
    • enaka do wegetarian 21.02.06, 17:58
      Porozmawiamy o wegeterianizmie gdy zechcecie sie rozmnazac. Wtedy zrozumiecie,
      ze "osiagniecia cywilizacji" to jedno, a natura to drugie.

Co do swiadomosci - jestescie tak samo przeklamani, jak wielbiciele pigulek
      antykoncepcyjnych. "Kto zachowuje sie jak ja, jest swiadomy". Tylko ze w pelni
      swojej "swiadomosci" nie chcecie poznac drugiej strony medalu.
      • Gość: wege2 Re: do wegetarian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:24
      • Gość: wege2 Re: do wegetarian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:39
        co do części pierwszej to nie bardzo wiem czego dotyczy, bo my się z wielką
        ochotą rozmnażamy.
        Drugą stronę medalu to my znamy bardzo dobrze i wszystkie - w/g naszej oceny -
        prymitywne zachowania otoczenia też, a to z tej przyczyny, że były one naszym
        aktywnym udziałem. Nadszedł jednak czas kiedy wewnętrzny głos zwany przez
        niektórych sumieniem oraz tzw. wolna wola podyktowana tym rozbudzonym sumieniem
        wymusiła podjęcie określonej decyzji. Nie ma to nic wspólnego z jakąkolwiek
        ideologią, a tylko z dojrzeniem psychicznym do podjęcia jakiejś decyzji, by nie
        być w niezgodzie z sumieniem.
        W piśmie świętym na ten temat też jest mowa. Coś takiego: Czy jedzenie mięsa
        jest grzechem. Odp. Nie, ale tak długo dopóki nie ma się wątpliwości.
        • Gość: wege Re: do wegetarian IP: *.visp.energis.pl 21.02.06, 18:59
          dla uzupełnienia. Nie mozna powoływać sie na sumienie z prostego powodu.
          Sumienie złoczyńcy też jest sumieniem, tylko niskim. Stopień rozwoju duchowego
          powoduje wzrost poziomu sumienia. To co dla jednych jest głosem krzyczącego
          sumienia dla bardziej rozwinietej duchowo osoby jest niskie. Trzeba starac sie
          tak zyć w śród ludzi, żeby nie krzywdzić drugiego człowieka i natury. Isniejący
          w naszym kraju niski stopień rozwoju duchowego powoduje, że mamy
          przedstawicieli ciał ustawodawczych tworzących pochodna sredniej wartości
          duchowj narodu. Jaki on jest widzimy na codzień. Zło, goni zło. Ci kórzy
          wypisują tu swoje przemyślenia robią to w dobrej wierze, zgodnie ze swoim
          stanem rozwoju. Za swoją prawdę dadzą sie zabic. Trzeba ich zostawić w spokoju.
          Jescze nie ich czas i miejsce. Przynajmniej powinni się starac poznac nowe
          wartości. Dobrze znamy ich stan ducha, sami z niego wyszluismy. Do wszystkiego
          trzeba dojrzec. Ponieważ tworzą srednią wartość narodu X, nie wolno nam
          poróżnić sie z z ta srednią . Muszą zyc jak potrafią. Wolna wola.Nie wolno nma
          nikogo potępiać, bo to tworzy rasizm a przecież idea wegetarianizmu wywodzi sie
          z nie krzywdzenia kogokolwiek.
          • gibki Re: do wegetarian 21.02.06, 20:56
            dalej mi nie odpowiedziales dlaczego matka natura wyposazyla cie w kly?
            dla ozdoby?

poza tym pszesz jak sekciaz i w takim przypadku to TY nie jestes partnerem w
            dyskusji
            poniewaz zostales tak zindoktrynowany ze nie myslisz ale odtwarzasz frazesy
            smutne
            • Gość: wege Re: do wegetarian IP: *.visp.energis.pl 21.02.06, 21:19
              bezmyślność i brak wiedzy. Jeżeli nie jesteś ty sekciarzem, to już jesteś
              dobrym człowiekiem? Jesteś miły i dobry dla ludzi wokół.? Wszystko na swiecie
              ma Energię; dobrą, obojętną, złą. Czy przedstawiasz sobą dobrą naśmiewająć się
              zludzi ci nieznanych? Czy tok twojego rozumowania jest przyjazny człowiekowi?
              • gibki Re: do wegetarian 21.02.06, 21:22
                normalnie hare kriszna

"My, ludzie, wcale nie jesteśmy mądrzejsi od zwierząt. One tylko nie dorównują
                nam głupotą."

i po Twoich "wywodach" to powiedzenie nabiera sensu
                • Gość: wege Re: do wegetarian IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 05:50
                  masz prawie rację, jesteś zwierzęciem do poziomu umysłu. Od zwierząt rózni
                  człowieka posiadanie DECHU ŻYWOTA, jak jest napisane w Księdze Rodzaju.
                  nie pisz więcej kiedy zwierzę jak piszesz jest mądrzejsze od człowieka. o ruchu
                  Hare, też nic nie wiesz, chociaż ja nie jestem.
                  • gibki Re: do wegetarian 22.02.06, 12:05
                    o hare - jak to pieknie ujales
                    o judaizmie i chrzesciajanstwie i o wielu innych religiach wiem duzo

podejrzewam nawet ze wiecej niz Ty

nie rozumiem Twojego
                    > masz prawie rację, jesteś zwierzęciem do poziomu umysłu

przeczytaj moj poprzedni post i go najpierw zrozum
                    pozniej pisz te swoje WIELKIE przemyslenia
          • enaka Re: do wegetarian 22.02.06, 15:28
            Gość portalu: wege napisał(a):

> dla uzupełnienia. Nie mozna powoływać sie na sumienie z prostego powodu.

Najpierw powolujesz/powolujecie sie na sumienie, potem
            stwierdzasz/stwierdzacie, ze nie nalezy tego robic. Zdecyduj/cie sie

> Sumienie złoczyńcy też jest sumieniem, tylko niskim. Stopień rozwoju
            duchowego powoduje wzrost poziomu sumienia. To co dla jednych jest głosem
            krzyczącego
            > sumienia dla bardziej rozwinietej duchowo osoby jest niskie. Trzeba starac sie
            > tak zyć w śród ludzi, żeby nie krzywdzić drugiego człowieka i natury.

Kobieta-wegetarianka krzywdzi swoje nienarodzone dziecko, poniewaz nie dostaje
            ono potrzebnych mu do zycia skladnikow, co najczesciej powoduje smierc dziecka.
        • enaka Re: do wegetarian 22.02.06, 15:23
          Gość portalu: wege2 napisał(a):

> co do części pierwszej to nie bardzo wiem czego dotyczy, bo my się z wielką
          > ochotą rozmnażamy.

Ciekawa sprawa. A kim "WY" jestescie?
          To, ze nie bardzo wiesz, swiadczy wlasnie o Twoim braku swiadomosci. Tak wiec
          dla zmniejszenia Twojej niewiedzy: organizm kobiety-wegetarianki ma bardzo mala
          szanse na utrzymanie ciazy.

> Drugą stronę medalu to my znamy bardzo dobrze i wszystkie - w/g naszej oceny -
          > prymitywne zachowania otoczenia też, a to z tej przyczyny, że były one naszym
          > aktywnym udziałem.

Pierwszym zdaniem udowodniliscie, ze nie znacie, towarzyszu

>Nadszedł jednak czas kiedy wewnętrzny głos zwany przez
          > niektórych sumieniem oraz tzw. wolna wola podyktowana tym rozbudzonym
          sumieniem
          > wymusiła podjęcie określonej decyzji.

Jak wolna wola moze cos wymusic?

> Nie ma to nic wspólnego z jakąkolwiek
          > ideologią, a tylko z dojrzeniem psychicznym do podjęcia jakiejś decyzji, by
          >nie być w niezgodzie z sumieniem.
          > W piśmie świętym na ten temat też jest mowa. Coś takiego: Czy jedzenie mięsa
          > jest grzechem. Odp. Nie, ale tak długo dopóki nie ma się wątpliwości.

To nie ma nic wspolnego z jakakolwiek ideologia czy tez opieracie sie na
          ideologii chrzescijanskiej?

Tak w ogole, jesli chcesz sie podpieraz tekstem zrodlowym, to cytuj go
          dokladnie, a nie w stylu "cos takiego". I przeczytaj sobie list do Kolosan.
          • Gość: wege Re: do wegetarian IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 15:43
            W Indiach istnieje wiele religii. Jedank hinduiści nie jedzą zwierząt od
            tysięcy. Jakoś ciążę potrafia donosić. Ludności tam nie brakuje. Tzw. gibki
            niewiele wie. Cytaty dobre są dla szukających drogi do Światła. Dyskusje zbędne
            w środowisku nie starającym się podnięść swoją wiedze i stan ducha. Kiedy osoba
            jest gotowa, przyjdzie nauczuciel. Ale trzeba tego pragnąć. Polecam DROGI
            DOJŚCIA JOGÓW INDYJSKICH. W nszej populacji istnieje pomieszanie pojęć jakże
            naturalne dla ogółu. Bez żenady, mówią i piszą , ze ćwiczą jogę!? Bezsens ale
            dopuszczalny z racji niewiedzy. Szkoda czasu na dyskusje z nie poszukującymi.
            Przy ogólnym zwyczaju nie jedzenia zwierząt, można tworzyć uprawy roślin na
            dużą skalę, bez chemi i szczątków zwierząt. Padały tu podśmiewki, że żal
            roślin. Stoją one na niskim pułapie rozwoju ewolucyjnego. Człowiek do poziomu
            Umysłu, ma cechy zwierzęce. Dopiero Umysł z Duchem Świętym w nas , czyni
            Człowieka.
            • gibki Re: do wegetarian 22.02.06, 17:12
              powiedz mi o wielki znawco religii i wierzen - bo juz ta bezplodna rozmowa
              kieruje sie z diety na religie - gdzie wyczytales ze hindusi nie jedza miesa?

bo wg mojej wiedzy jedza jak najbardziej
              nie myl czczenia swietych krow od jedzenia miesa

poza tym hinduizm sam w sobie nie jest religia sensu stricto
              hinduizm to zbior kultow i religii

np wyznawcy PUDŻA (odmiana hinduizmu) składali krwawe ofiary

poza tym kuchnia indyjska OBFITUJE w mięsne potrawy
              vide www.kamis.pl/x.pro/ModCousine/Show/5/

dokształć się bo dajesz przykład pięknego nieuctwa
              • Gość: turb Re: do wegetarian IP: *.aster.pl 22.02.06, 19:30
                Przestancie z tymi faszysto-bolszewikami dyskutowac bo to absolutnie nie ma
                sensu. Oni sa poprostu zaślepieni swoja światłościa inaczej. i do nich normalne
                argumenty nie sa rzadnymi argumentami bo oni wiedza lepiej bo ich oswiecilo
                • gibki Re: do wegetarian 22.02.06, 21:57
                  trafiles w sedno
                  ale mnie bawi podkrecanie takich oswieconych
    • chochlik17 Brawo dla admina Re: wegetarianizm non-stop 22.02.06, 12:37
      Dziękujemy adminowi forum, że "wyciągnął" ten wątek na pierwszą stronę Płocka.
      Ta ogółnoswiatowa akcja jest bardzo ważna i stanowi forpocztę zmiany
      świadomości ludzkości, która zaczyna dostrzegać, że wegetarianizm jest wstępem
      do Pokoju.
      • rosomak25 Brawo dla admina Re: wegetarianizm non-stop 23.02.06, 11:16
        Brawo dla admina forum Płock.
        Na przykład istnieje takie ogólnopolskie forum: Wegetarianizm. Tam admin
        b.pascal jest przeciwnikiem wegetarianizmu i bezwzględnie wycina niewygodne mu
        posty? Jak można prowadzić forum o wegetarianiźmie i nie lubić wegetarianizmu,
        albo przynajmniej nie zachować obiektywizmu w tym temacie? No jak?

• nie.popieraj.zabijania Zapraszam na forum 22.02.06, 13:22
      Zapraszam na forum: Alternatywne życie wege:
      Admin tego forum bezmyslnie nie wyrzuca postów :)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37300
    • Gość: Jontek Wegetariański bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:09
      Podobno wiosną ma powstać miły wegetariański bar w Płocku. Chyba na starówce.
    • rosomak25 wegetarianizm non-stop 22.02.06, 14:58
      Mądrze jest na zawsze przejść na dietę wegetariańską, to jest:
      - Zdrowe
      - Ekonomiczne
      - Miłosierne
      - Szlachetne
      - Pokój
    • pismowege Do gibki i tym podobnych Re: 22.02.06, 16:04
      Ludzie, przecież tak nie można. Jeżeli jakiś Anaborejczyk narozrabia, to nie
      oznacza, ze wszyscy Anaborejczycy są jednakowi.
      Dziecko może być "niedożywione" z różnych powodów, szczególnie zdrowotnych, a
      rzadko dietetycznych.
      Poza tym, jeśli dziecko od małego jest wegetarianinem, a nagle ktoś go nakarmi
      mięsem, to będą problemy.
      Natomiast sugerowanie, że ktoś wychowujacy dziecko po wegetariańsku głodzi to
      dziecko - może być potraktowane jako pomówienie i skończyć się w sądzie.
      Ot co, gibki i Tobie podobni.
      :)
      • Gość: wege Do gibki i tym podobnych Re: IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 16:25
        co sądzicie o tym, ze w takiej cywilizacji technicznej ludzkość zjada zwierzeta
        jak dzikusy z okresu kamienia łupanego?

Czy jesteśmy dzikusami? w skali globalnej/
        czy zasługujemy na szacunek?
        • Gość: turb Do gibki i tym podobnych Re: IP: *.aster.pl 22.02.06, 19:34
          a co powiesz na to ze ludzie w takiej cywilizacji jedza rosliny jak dzikusy z
          kamienia lupanego i jak krowa? czy to oznacza ze jestesmy dzikusami czy juz
          awansowalismy na krowy?, tak wiem zero swiadomosci
          • Gość: wege Do gibki i tym podobnych Re: IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 19:42
            dobrze sobie odpowiedziałeś
      • gibki Do gibki i tym podobnych Re: 22.02.06, 17:18
        nie mowie o glodzeniu dziecka tylko o niedostarczaniu mu niezbednych skaldnikow
        odzywczych

poza tym juz powiedzialem ze rozrozniam wegetarianizm diete - gdy kto ma w
        dupie co ja jem i nie mowi mi zebym nie zabijal zierzat - ktore sluza do
        zjedzenia

i wegetarianizm pseudowyznaniowy, ktory nic z logika wspolnego nie ma
        a zwiara to juz zupelnie
        bo wiara ksztaltuje sie od tysiecy lat i ma dogmaty
        wegetarianizm raczej nic nie ma
        najwyzej zapedy sekciarskie
        wyciagniecie kilku szlagierow z biblii koranu i religii hinduskich
        nie ztworzy nowej wiary a jedynie zamaze granice sensownego podejscia do niej
        • Gość: wege Do gibki i tym podobnych Re: IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 18:09
          bezmyślość całkowita. Daj sobie spokój.
          • Gość: wege4 pieczone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:10
            Takie proste ale dla wielu nie do pojęcia. Tak rozmowa ludojadów: zzy można
            zjadac małe dzieci, ależ skąd nie wolno, tylko można te z sąsiedniej wioski bo
            po to są aby je zjadać, zawsze tak było. I weź takiemu wytłumacz, że dziecko z
            sąsiedniej wioski ma krew jak on, czuje ból jak on, cierpi jak on i nie chce być
            zarżniete i zjedzone tak samo jak on. Weź i takiemu to wytłumacz jak jego mózg
            nie odczuwa nic poza głodem i smakiem pieczonego dzieciaka - z sąsiedniej wioski.
            • Gość: wege Re: pieczone IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.06, 20:33
              ale nadal nie ma odpowiedzi, czy można jeść zwłoki , oglądając TV, obsługując
              komputer. Czy to godne człowieka? A może jeszcze szybszy kompuer, wido , plazmę.
              • gibki Re: pieczone 22.02.06, 22:04
                właśnie odegnalem widmo ptasiej grypy z plocka

wciagmalem 5 skrzydel z kurczaka
                grypa nie ma na czym odfrunac

a zwłoki owe zjadlem ogladajac kreskowke,
                to w odpowiedzi na durne pytanie

a ja nadal nie widze odpowiedzi na co czlowiekowi kly?
                to taka ozdoba?
                czy to jest po prostu trendy?
                czemu czlowiek ma oczy z przodu czaszki - tak jak inne drapiezniki,
                a nie po bokach jak roslinozercy?

no czemu?

bo ladniej wyglada?

z natura moej dzieci sie nie walczy
                • Gość: wege Re: pieczone IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.06, 22:09
                  nie będę już pisał, brak partnera. ww bez polotu. Nic nie wie i nie będzie
                  chciał i mógł.
                  • gibki Re: pieczone 22.02.06, 22:16

> nie będę już pisał, brak partnera. ww bez polotu. Nic nie wie i nie będzie
                    > chciał i mógł.

masz racje brakuje Tobie polotu - potrafisz mnie obrzucac jedynie inwektywami
                    a nie potrafisz odpowiedziec na prosto postawione pytanie
                    jakims cudem w ogole go nie zauwazasz
                    czyzby dlatego ze jest niewygodne?

moze glupie?
                    ale zaraz nie ma glupich pytan sa jedynie glupie odpowiedzi

czyzby odpowiedz na moje pytanie ujawniala jakas bardzo niewygodna prawde?

o nie!

mam sie zaczac bac?

Wielki Brat patrzy i nie pozwoli na zadawanie tych pytan

Bardzo mnie rozbraja zajadlosc z jaka walczycie o "swoje jedynie sluszne"
                    przekonania
                    ktore nie maja zadnej podstawy
                    taki olbrzym na glinianych nogach

no i bawia mnie odpowiedzi: zero dyskusji, brak swiadomosci"

ale w momencie braku argumentow zazwyczaj atakuje sie oponenta in persona
                    zalosne

ale czego mozna sie spodziewac po zbuntowanych dzieciakach
                    :-D
                    • Gość: sztywny Re: pieczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:20
                      co ma kaczor do wegetarializmu
                      • Gość: sztywny Re: pieczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:22
                        tyle co gibki do wegetarianizmu
                  • Gość: ja Re: pieczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:27
                    no odpowiedz. po co czlowiekowi kly? do jedzenia marchewki? dlaczego wszystkie
                    zwierzeta boja sie czlowieka? bo to spokojny rozlinozerca? czekam
                  • gibki Re: pieczone 22.02.06, 22:29
                    czy wegetarianie rozmnazaja sie wegetatywnie?
                    • Gość: wege 6 Re: pieczone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 07:19
                      tak jak słonie albo żyrafy
                      • gibki Re: pieczone 23.02.06, 07:28
                        no jakis postep
                        odpowiedz na ptanie
                        tyle ze znowu jakas dziwna
                        sprostuje ze slonie i zyrafy rozmnazaja sie plciowo a nie wegetatywnie

czy ciezko jest sformuowac odpowiedz na proste pytanie?

dalej czekam na odp w zwiazku anatomia czlowieka
                • Gość: Behemoth Re: pieczone IP: *.class147.petrotel.pl 24.02.06, 07:35
                  GIBKI - nie mogłem cię zostawić samego z walką z ptasia grypą:-)
                  Elegancko wysmażone dwa katleciki z piersi kurczaka...
                  poezja smaku!!!
    • Gość: behemoth Re: wegetarianizm non-stop IP: *.class147.petrotel.pl 23.02.06, 08:09
      a ja tam uwielbiam schabowego i nigdy z niego nie zrezygnuję!!:-)
      • Gość: wege3 Re: wegetarianizm non-stop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 08:33
        To nie. Żaden to problem, to tylko Twój duży problem, a przyjdzie czas i go
        poznasz, poczujesz, a to zmusi Cię do myślenia. Wtedy zacznie się Twoja
        wewnetrzna walka. Nawet jak będziesz umierał na raka to nie będziesz dopuszczał
        myśli o przyczynie, ale dojdziesz i do tego, wczesniej czy później. Przed tym
        nie ma ucieczki.
        • Gość: Behemoth Re: wegetarianizm non-stop IP: *.class147.petrotel.pl 23.02.06, 10:30
          Spoko!! Ja umrę na raka a ty na co?? Na głupotę wtórną?? hehehehe
          Schabowy RULEZ!!!
    • godzina.zero Współczucie 23.02.06, 09:43
      Jeżeli odczujecie współczucie cierpienia żywych istot, wegetarianizm sam
      przyjdzie do was w sposób naturalny :)
      • Gość: obserwator utopi Re: Współczucie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.06, 09:56
        w tym czakramie w którym są , nic nie odczuja.
        • Gość: wege3 Re: Współczucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:34
          nie pieprz o jakichś czakramach.

Nie dojrzeli do tego by czuć cokolwiek poza własnym bólem, głodem, potrzebą
          seksu itp. i to wszystko. Są na upośledzonym poziomie odczuwania, a są na nim bo
          sami codziennie zabijają swoje własne odczucia.
          • Gość: BEHEMOTH Re: Współczucie IP: *.class147.petrotel.pl 23.02.06, 10:36
            Wy jesteście CZEREPY i to smutne CZEREPY....
            • Gość: wege3 Re: Współczucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:15
              I co! Nie wiesz o co chodzi. hahahaha. Przeciez zwierzątka żyją tylko po to by
              zabić z zjeść! No nie. Jak myszki dla kota. Taka natura -kota, no nie, hahahhahaaha.
              A ty przecież jesteś jeszcze kotem i taką masz naturę. hahahahahah
              • Gość: turb Re: Współczucie IP: *.zasp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:37
                a ty jestes mysza i taka masz nature myszy. hahahhhaa zero rozmowy, zero
                swiadomosci
                • Gość: wege3 Re: Współczucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:34
                  I tu jesteś w błędzie, znaam naturę myszy, znam naturę kota. Jestem jak mysz,
                  ale jak trzeba potrafię zabić jak kot, ale to nie oznacza, że zabijam jak kot
                  przy każdej okazji.
                  O ile się nie mylę to już Leonardo da Vinci powiedział, że przyjdzie taki czas
                  na ziemi, że taka sama kara będzie za zabicie zwierzęcia jak i człowieka.
              • Gość: BEHEMOTH Re: Współczucie IP: *.class147.petrotel.pl 23.02.06, 13:54
                Też ci współczuję, głupi się urodziłeś i głupi zdechniesz...

• Gość: obserwator Re: Współczucie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.06, 11:47
            a już myslałem że coś wiesz. Niestety nie jestes nasz.
            • Gość: ? Do obserwator Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:48
              Komu odpowiadasz?
              • Gość: obserwator Do obserwator Re: IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.06, 11:54
                wege3
            • Gość: wege3 Re: Współczucie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:01
              do zadnego kriszny ani innego bóstwa, ani do nawiedzonych przez jakiekolwiek
              bóstwa lub bogów nie przynależę. omijam zawsze dalekim łukiem.
              • Gość: obserwator Re: Współczucie IP: *.plock.mm.pl 23.02.06, 12:08
                ja też.ale wiedza to wiedza
      • Gość: wtorek Re: Współczucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:38
        To prawda, tylko jeszcze trzeba choć trochę CHCIEĆ być współczującym :)
    • spamerek7 Re: wegetarianizm non-stop 23.02.06, 11:52
      Naprawdę, warto robić wszystko, żeby uswiadomić ludziom, to co zapomnieli, że
      są Ludźmi. Wiedząc, że zwierzeta są przez "ludzi" mordowane i zjadane, nadziwić
      się nie można...
    • pismowege Zamiast gadać 23.02.06, 12:32
      Zamiast gadać i gadać, moglibyście dokładnie zajrzeć na podane wyżej strony www
      dotyczące ogólnoświatowej akcji na rzecz nie krzywdzenia zwierząt.
      • pismowege Przypomnę... 23.02.06, 12:33
        Przypomnę:

www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/download.htm
        • Gość: zły łebski wpuszxza na kase. IP: *.plock.mm.pl 23.02.06, 12:57
          czyt jesteś chory, kieroać na tę stronę, zeby nabijać kase innym. Masz łleb.
          poco mi koreański.
          • Gość: nie zły Re: łebski wpuszxza na kase. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:14
            Tam też jest polski i inne języki :)
    • spamerek7 Dlaczego bronicie zła? 23.02.06, 13:26
      Dlaczego tak się bronicie przed dobrocią, współczuciem, nie zabijaniem? No
      dlaczego?
      • Gość: Behemoth Re: Dlaczego bronicie zła? IP: *.class147.petrotel.pl 23.02.06, 14:30
        SPAMEREK - choć, pójdziemy na befsztyka, to zrozumiesz wiele rzeczy !!!
        • spamerek7 Re: Dlaczego bronicie zła? 23.02.06, 16:30
          Amen.
          • Gość: Behemoth Re: Dlaczego bronicie zła? IP: *.class147.petrotel.pl 27.02.06, 07:40
            I niech Aniołowie zaprowadzą cię do raju hehehehehehe

I po co żyjesz, skoro tak się męczysz??
    • godzina.zero Szanując innych, szanujemy siebie. 23.02.06, 17:13
      Wszystkie istoty mieszkajace na Ziemi są ze sobą połączone. Zabijając
      zwierzęta, zabijamy siebie. Szanując zwierzaki, szanujemy siebie :)
    • Gość: flaszeczka Wegetarianie mniej piją alkoholu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 18:40
      Czy wegetarianie mniej piją alkoholu od niewegetarian? Chyba tak.
      • Gość: autor Re: Wegetarianie mniej piją alkoholu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:45
        > Czy wegetarianie mniej piją alkoholu od niewegetarian? Chyba tak.

Powinni pic wiecej. Alkohol nadal wyrabia sie z roslin :)
      • Gość: wege2 Re: Wegetarianie mniej piją alkoholu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:38
        Nie. Piją normalnie, tylko nie upijają się jak "świnie", bardziej kontrolują
        swój umysł i zmysły.
      • rosomak25 Wegetarianie mniej piją alkoholu! 24.02.06, 14:10
        Do wegetariańskiego stylu zycia nie przystaje alkohol w żadnej postaci :)
        • Gość: wege4 Re: Wegetarianie mniej piją alkoholu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:09
          Wegetarianinowi wszystko pasuje, oprócz jednego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka