tara34 22.03.07, 14:42 dziewczyny boli mnie nerka i to bardzo,co robic?gdzie znależć dobrego urologa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angela_07 Re: kolka nerkowa 22.03.07, 16:18 Hey. Idź do lekarza ogólnego i zrób sobie badanie ogólne moczu i posiew moczu a nastęonie poproś o skierowanie na USG nerek. Jesli są kamienie bądź piasek lub inne twory to wyjdzie w badaniu usg. Ja osobiście mam kilka kamyczków i jedyna rada jaką mogę Ci teraz dać to PIJ DUŻO wody mineralnej niegazowanej a jak zacznie Cię boleć to poskacz trochę i oczywiście NO-Spa jest niezastąpiona najlepiej forte i furagin. Pozdrawiam i życzę zdrówka :-) Angela gg 4293912 Odpowiedz Link Zgłoś
tara34 Re: kolka nerkowa 22.03.07, 16:55 Dziękuję mam badania ,więc wiem co mi dolega.Bol jest dokuczliwy trudno jest z nim egzystować a tu jeszcze małe dziecko itd.nie jest łatwe zajać się sobą. Który urolog Cię prowadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
angela_07 Re: kolka nerkowa 22.03.07, 17:44 Konkretnie to żaden... :-) mi kamica nerkowa wraz z kolką wyszła przypadkowo jak byłam w ciąży więc zajmowali się mną ginekolodzy a konsultacja na winiarach na oddziale urologii nic nowego nie wniosła niż to co napisałam wcześniej (z tą różnicą, że w trakcie trwania ciąży nie bardzo można mi było podawać aż taką wielką dawkę nospy i furaginu ale za to hektolitry kroplówek przeleciało przeze mnie, po których wyglądałam jak rasowa narkomanka) Czyli PIĆ, PIĆ, PIĆ, PIĆ i koniecznie usg nerek co 6 msc dla kontroli czy kamyczki, piasek i te inne twory się nie powiększają, nie pojawiają nowe (Broń Boże)Jeśli jest coś poważniejszego tu na Winiarach nie radzę osobiście nie przepadam za naszymi Winiarami a szczególnie za oddziałem urologii. Zero intymności do pokoju zabiegowego nonstop ktoś właził i wyłaził otwierając przy tym drzwi szeeeerooookooooo a gapiów nie brakuje..... Jeśli to tylko piasek to sama się wypłuczesz a i małe kamyczki też dasz radę "urodzić" juz to praktykowałam.. Cierpliwości i dużo zdrówka POzdrawiam Angela i Oleńka 7 cud świata 23,06,2002 Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka2 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 09:06 Z tego co wiem to kozetka w zabiegowym jest odslonieta szafa i jak ktos wchodzi to nawet niw widac kto na niej lezy a poza tym to tylko usg.Takie niestety sa warunki ale to nie swiadczy o braku kompetencji lekarzy czy pielegniarek. Wolalabym zeby zbadal mnie dobry lekarz w gorszych warunkach niz byle jaki w apartamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
angela_07 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 10:47 Być może tam w tej chwili jest inaczej (chodzi mi o intymność pacjętakozetka zasłonięta)ja pisałam o swoich doświadczeniach jeśli chodzi o oddział urologii na winiarach sprzed 5 lat..... jak ja tam byłam to kozetka stała rościuteńko na przeciw drzwi. Ja dokładnie widziałam kto siedzi na korytarzu i mnie widziano a personel chyba nie przyjmował się mną na tyle, żeby zadbać o moją intymność. No w końcu byłam prawie roznegliżowana (byłam na konsultacji z 1 szpitala w 2) Byłam w 8 msc ciąży i żeby lekarz cokolwiek zobaczył podczas badania USG musiałam leżeć na boku to na lewym to na prawym....musiałam zdjąć górę od piżamki i to wcale nie było przyjemne jak męska część pacjętów czekających na badanie gapiła się na mnie... Wszystko jest możliwe, że się zmieniło ale i tak jak już się człowiek jeden raz "sparzy" to po raz drugi tam nie polezie choćby nie wiem co by się działo. W moim przypadku jak narazie opieka mojego lekarza rodzinnego wystarcza i mam nadzieję,że wystraczy a apartementów leszczynko ja nie oczekuję i nigdy nie oczekiwałam. Mi chodziło jedynie o minimum intymności Pozdrowionka :-) Angela i mój 7 cud świata Oleńka 23.06.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka2 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 09:02 Kolezanka dobrze poradzila,zeby pic i to duzo.Usg jednak trzeba zrobic bo nie wiadomo gdzie jest kamyczek ,jak zablokowal moczowod to moze dojsc do zatrzymania moczu itd. Ja polecam dr. kaczmarzyka ale on przyjmuje prywatnie w sierpcu,z plockich urologow mondziela albo kaminskiego.Obaj dobrzy urolodzy.Kaminski moze bardziej sympatyczny od mondziela ale ten rownie dobry specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
tara34 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 10:20 wszystkie uwagi cenię sobie bardzo,dziękuję.A co do wyboru lekarza zastanawiam się,a co myślicie o ordynatorze?Mam za sobą przykre doswiadczenia,więc chciałabym trafić w dobre ręce Odpowiedz Link Zgłoś
leszczynka2 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 11:44 Odradzam.Wiekszosc ludzi mysli ,ze ordynatorem zostaje najlepszy ....a najczesciej tak nie jest.Nie mam zastrzezen co do jego kompetencji ale nie lubie kiedy ktos naciaga ludzi finansowo...... Odpowiedz Link Zgłoś
tara34 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 12:27 właśnie ,watek dosyć interesujący,nie należy ukrywać tego typu zachowań wręcz przeciwnie . Pacjent zanim powierzy swoje zdrowie komuś musi wiedzieć ile będzie to kosztowało,prywatnie rozumię ma swoją cenę -nie wiem jaką-nie jestem obyta w tej dziedzinie dlatego zbieram wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
kluska28 Re: kolka nerkowa 25.03.07, 11:12 Moge polecic ci tabletki Ginjal, mnie one bardzo pomogły. Miałam parę lat temu kamienie na nerkach i po stosowaniu tych tabletek rozpuściły się i zniknęły. W ataku kolki pomagała mi gorąca kąpiel i no-spa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś