Dodaj do ulubionych

kolka nerkowa

22.03.07, 14:42
dziewczyny boli mnie nerka i to bardzo,co robic?gdzie znależć dobrego urologa?
Obserwuj wątek
    • angela_07 Re: kolka nerkowa 22.03.07, 16:18
      Hey.
      Idź do lekarza ogólnego i zrób sobie badanie ogólne moczu i posiew moczu a
      nastęonie poproś o skierowanie na USG nerek. Jesli są kamienie bądź piasek lub
      inne twory to wyjdzie w badaniu usg. Ja osobiście mam kilka kamyczków i jedyna
      rada jaką mogę Ci teraz dać to PIJ DUŻO wody mineralnej niegazowanej a jak
      zacznie Cię boleć to poskacz trochę i oczywiście NO-Spa jest niezastąpiona
      najlepiej forte i furagin.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka :-)
      Angela gg 4293912
      • tara34 Re: kolka nerkowa 22.03.07, 16:55
        Dziękuję mam badania ,więc wiem co mi dolega.Bol jest dokuczliwy trudno jest z
        nim egzystować a tu jeszcze małe dziecko itd.nie jest łatwe zajać się sobą.
        Który urolog Cię prowadzi?
        • angela_07 Re: kolka nerkowa 22.03.07, 17:44
          Konkretnie to żaden... :-) mi kamica nerkowa wraz z kolką wyszła przypadkowo
          jak byłam w ciąży więc zajmowali się mną ginekolodzy a konsultacja na winiarach
          na oddziale urologii nic nowego nie wniosła niż to co napisałam wcześniej (z tą
          różnicą, że w trakcie trwania ciąży nie bardzo można mi było podawać aż taką
          wielką dawkę nospy i furaginu ale za to hektolitry kroplówek przeleciało przeze
          mnie, po których wyglądałam jak rasowa narkomanka)
          Czyli PIĆ, PIĆ, PIĆ, PIĆ i koniecznie usg nerek co 6 msc dla kontroli czy
          kamyczki, piasek i te inne twory się nie powiększają, nie pojawiają nowe (Broń
          Boże)Jeśli jest coś poważniejszego tu na Winiarach nie radzę osobiście nie
          przepadam za naszymi Winiarami a szczególnie za oddziałem urologii. Zero
          intymności do pokoju zabiegowego nonstop ktoś właził i wyłaził otwierając przy
          tym drzwi szeeeerooookooooo a gapiów nie brakuje.....
          Jeśli to tylko piasek to sama się wypłuczesz a i małe kamyczki też dasz
          radę "urodzić" juz to praktykowałam..
          Cierpliwości i dużo zdrówka
          POzdrawiam
          Angela i Oleńka 7 cud świata 23,06,2002
          • leszczynka2 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 09:06
            Z tego co wiem to kozetka w zabiegowym jest odslonieta szafa i jak ktos wchodzi
            to nawet niw widac kto na niej lezy a poza tym to tylko usg.Takie niestety sa
            warunki ale to nie swiadczy o braku kompetencji lekarzy czy pielegniarek.
            Wolalabym zeby zbadal mnie dobry lekarz w gorszych warunkach niz byle jaki w
            apartamencie.
            • angela_07 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 10:47
              Być może tam w tej chwili jest inaczej (chodzi mi o intymność pacjętakozetka
              zasłonięta)ja pisałam o swoich doświadczeniach jeśli chodzi o oddział urologii
              na winiarach sprzed 5 lat..... jak ja tam byłam to kozetka stała rościuteńko
              na przeciw drzwi. Ja dokładnie widziałam kto siedzi na korytarzu i mnie
              widziano a personel chyba nie przyjmował się mną na tyle, żeby zadbać o moją
              intymność. No w końcu byłam prawie roznegliżowana (byłam na konsultacji z 1
              szpitala w 2) Byłam w 8 msc ciąży i żeby lekarz cokolwiek zobaczył podczas
              badania USG musiałam leżeć na boku to na lewym to na prawym....musiałam zdjąć
              górę od piżamki i to wcale nie było przyjemne jak męska część pacjętów
              czekających na badanie gapiła się na mnie...
              Wszystko jest możliwe, że się zmieniło ale i tak jak już się człowiek jeden
              raz "sparzy" to po raz drugi tam nie polezie choćby nie wiem co by się działo.
              W moim przypadku jak narazie opieka mojego lekarza rodzinnego wystarcza i mam
              nadzieję,że wystraczy a apartementów leszczynko ja nie oczekuję i nigdy nie
              oczekiwałam. Mi chodziło jedynie o minimum intymności
              Pozdrowionka :-)
              Angela i mój 7 cud świata Oleńka 23.06.2002
        • leszczynka2 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 09:02
          Kolezanka dobrze poradzila,zeby pic i to duzo.Usg jednak trzeba zrobic bo nie
          wiadomo gdzie jest kamyczek ,jak zablokowal moczowod to moze dojsc do
          zatrzymania moczu itd.
          Ja polecam dr. kaczmarzyka ale on przyjmuje prywatnie w sierpcu,z plockich
          urologow mondziela albo kaminskiego.Obaj dobrzy urolodzy.Kaminski moze bardziej
          sympatyczny od mondziela ale ten rownie dobry specjalista.
          • tara34 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 10:20
            wszystkie uwagi cenię sobie bardzo,dziękuję.A co do wyboru lekarza zastanawiam
            się,a co myślicie o ordynatorze?Mam za sobą przykre doswiadczenia,więc
            chciałabym trafić w dobre ręce
            • leszczynka2 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 11:44
              Odradzam.Wiekszosc ludzi mysli ,ze ordynatorem zostaje najlepszy ....a
              najczesciej tak nie jest.Nie mam zastrzezen co do jego kompetencji ale nie
              lubie kiedy ktos naciaga ludzi finansowo......
              • tara34 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 12:27
                właśnie ,watek dosyć interesujący,nie należy ukrywać tego typu zachowań wręcz
                przeciwnie . Pacjent zanim powierzy swoje zdrowie komuś musi wiedzieć ile
                będzie to kosztowało,prywatnie rozumię
                ma swoją cenę -nie wiem jaką-nie jestem obyta w tej dziedzinie dlatego zbieram
                wszelkie informacje

• leszczynka2 Re: kolka nerkowa 23.03.07, 11:47
              Jesli chcesz to na gg50 61671
    • kluska28 Re: kolka nerkowa 25.03.07, 11:12
      Moge polecic ci tabletki Ginjal, mnie one bardzo pomogły. Miałam parę lat temu
      kamienie na nerkach i po stosowaniu tych tabletek rozpuściły się i zniknęły.
      W ataku kolki pomagała mi gorąca kąpiel i no-spa.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka