Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

elementy trasy na marzec

03.02.04, 19:42
    proponowalbym uwzglednic:

1. trase lazienkowska, odcinek od ronda jazdy polskiej do torwaru (albo nazad)

2. te najwyzsza estakade w wawie (zdaje sie z witosa w czerniakowska, ale moge
    sie mylic)

3. tunel pod bublem zeslancow (to juz moze kwiecien?)

4. wawelska miedzy pomnikiem lotnika a grojecka (albo nazad, jw.)
    Obserwuj wątek
      • 5.5stopy Re: elementy trasy na marzec 03.02.04, 23:41
        popieram!
        a od siebie dodam:
        1.Andersa i Mickiewicza do placu T.W.Wilsona i tam kółeczko albo trzy, potem
        może Krasińskiego, Popiełuszki, al. WP i z powrotem Mickiewicza
        2.Bonifraterska, Stawki, Okopowa
        3.Grójecka, Banacha, Żwirki i Wigury.
        4.most Grota, nieprawda że zadupie, ci krytycy mają kompleksy
        Poza tym sugeruję, co by zrobić naprawdę długą masę - niedzielni rowerzyści
        (nic do nich nie mam - chwała im za to, że są i przyjeżdżają) i tak odłączają
        się zwykle wcześniej, a radość z przejazdu kilkudziesięciu km w gronie
        kilkudziesięciu choćby osób jest wielka. Z resztą czytałem w archiwum, że masa
        lutowa '03 liczyła 55km...
        Pozdrawiam,
        5.5
        • finland1 Re: elementy trasy na marzec 04.02.04, 03:05
          Podpisuje się pod tym rekami i nogami, a pod petycją o wydłużenie masy to
          szprychami i linkami. I tak mam 17 km do domu z zamkowego, więc jak już jade,
          to lubie i chce sobie pojeździć. Śniegi, mrozy, i tak przyjade z Kisielasem
          (pozdro).

Generalnie, to cieżko będzie wszystkie te miejsca w ciągu 1 masy zaliczyć, bo
          Grot, Czerniakowska, Zesłańcy, Wilson...ale kombinujcie.

"niedzielni rowerzyści (nic do nich nie mam - chwała im za to, że są i
          przyjeżdżają) i tak odłączają się zwykle wcześniej," - mam wrażenie
          że "niedzielni" w lutym to już dawno o rowerach zapomnieli, więc nie ma co się
          nimi przejmować.

GROT - jak najbardziej za !!! Nic co w Wawie, nie jest zadupiem, takie niszowe
          terminy są doskonałą okazją na przejechanie dłuższego odcinka, a mniejsze
          grono będzie tylko na ręke Policji, dając im większą kontrole nad
          niezdyscyplinowanymi, których w styczniu naliczyłem 2.

I moja petycja : nie da się delikatnie podkręcić tempa ... ?
          • kubassik Re: elementy trasy na marzec 04.02.04, 09:55
            Brawo Jasiu brawo Olek!!!!!!
            Jak najbardziej Łazienkowska zakaz ruchu rowerów ustaiowny na każdym zjweździe
            nie przeszkadza wjechać i przjechać trase od Wiatracznej lub niepodległości :D
            Most Stefana Roweckiego ps. "Grot" o to walczyłem juz w lipcu ale jedynym
            argumentem przeciw było ze to za daleko...w takim rqazie powiedzcie mi czy
            zadupiem nie były stegny czy okolice wilanowskiej w listopadzie bodajże (moge
            sie mylić)...????? Taki sma pierdziszew, z Grota można wrócic elegncko przez
            Bródno i Żabe więc nie widze żadnego problemu i można by jednocześce zachaczyć
            o Andersa jak to Jasiu proponował chodź osobiście to nie mam nic do tych ulic
            zawsze jakieś 520 z wilsona jedzie więc można w tunelu do Polibudy dojechac
            spokojnie!!

Pozdro dla znanych!
            • olecky Re: elementy trasy na marzec 04.02.04, 10:30
              ok, to moze podzielmy te pomysly na "poludniowe" - bardziej marzec - i
              "polnocne" - bardziej kwiecien?

most grota popieram calym sercem, popieram tez pomysl powrotu przez Brodno, ale
              pamietam ze jak w zeszlym roku przeprowadzilem mase przez grota, to mnie
              niektorzy ukrzyzowac chcieli, bo im daleko i nie po drodze bylo. (a - moim
              zdaniem - byla to jedna z lepszych mas, zero policji, impra na Grocie, sporo
              przepuszczonych autobusow na Slowackiego, moscie i Jagiellonskiej)

aha - na most grota trzeba spora luda, w 100 osob to tam po prostu zginiemy
              niezauwazeni ;-). moze nawet do maja poczekac?
              • 5.5stopy Re: elementy trasy na marzec 04.02.04, 12:53
                > ok, to moze podzielmy te pomysly na "poludniowe" - bardziej marzec - i
                > "polnocne" - bardziej kwiecien?
                znów popieram!
                > pamietam ze jak w zeszlym roku przeprowadzilem mase przez grota, to mnie
                > niektorzy ukrzyzowac chcieli, bo im daleko i nie po drodze bylo.
                możesz liczyć na wsparcie Kubusia i moje. Krytycy niech lepiej wezmą karty
                pływackie ;P.
                > aha - na most grota trzeba spora luda, w 100 osob to tam po prostu zginiemy
                > niezauwazeni ;-). moze nawet do maja poczekac?
                a może raz w kwietniu, raz w maju?
                finland: skąd jeździsz na masy? ja też mam koło 17 km pod Zygmunta :)
                • finland1 Re: elementy trasy na marzec 04.02.04, 19:16
                  Od Września jeżdże z samego końca Tarchomina. Takie nowe osiedle - jadąc
                  Modlińską do Jabłonnej, to przy samej zwężce z 6 pasów do 2(wychodzi zwykle 17
                  km w jedną strone) Ale do września jeździłem z Bródna :) i tu przyłączam się
                  do postulatu o kwietniowego Grota z powrotem przez Bródno (ale nie przez
                  Wysockiego, Odrowąża i ucieczka czym prędzej na Żabe, tylko pokazać się - np
                  Kondratowicza, Wincentego i dopiero Żaba.
                  • kisielas Re: elementy trasy na marzec 04.02.04, 23:38
                    TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKK!!!!!! W końcu jest szansa, że ukochany Grot
                    doświadczy MASY :D (bo niestety wtedy nie jechałem :( jestem jak najbardziej
                    za. Bródno też ma być- Kondratowicza, Wincentego, Żaba są OK. Za wydłużeniem
                    Masy też jestem- jak komuś za długo jeździć to niech w ostatni piątek
                    miesiąca czyści rower na niedziele. W ogóle daleki wypad w granicach Wwy (pod
                    też czemu nie- Legionowo, Pruszków...)byłby super- wytyczmy obwodnicę dla
                    stolicy :) Jak jeździć to jeździć, a nie żeby potem tatuś mógł samochodzikiem
                    z centrum w każdym momencie zabrać...
                    • 5.5stopy Re: elementy trasy na marzec 05.02.04, 20:40
                      > W ogóle daleki wypad w granicach Wwy (pod
                      > też czemu nie- Legionowo, Pruszków...)byłby super- wytyczmy obwodnicę dla
                      > stolicy :)
                      hm... w Sochaczewie też jest ładnie, ale nie popadajmy w skrajność. Co do
                      wytyczania, to obawiam się, że na dłuższą metę się nie przyjmie, a jednorazowo
                      rozejdzie się po kościach. Jestem raczej za tym, by kropla dążyła skałę w
                      obrębie gminy centrum :).
                      Jeśli chodzi o długie dystanse, to mam z moim kolegą pewien pomysł, ale z
                      ujawnieniem poczekamy do wiosny.
                      Pozdrawiam,
                      5.5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka