Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Projekt Rowerowy

14.04.04, 15:56
    Mam pewien projekt, tu uśnmiech w szczególności w stronę Raffiego i Czajnika,
    aby wyznakować szlak rowerowy, wedłuk opracowanego z Raffim schematu na
    odcinku SGGW - Powsin. Połączyłby on istniejący skrót: Wilanów - Ursynów ze
    szlakami do Czerska i Góry Kalwarii. Wydaje się, że teren ten jest wprost
    stworzony do wytyczenia tu szlaku i ścieżek. Wszędzie są już zniwelowane
    krawęzniki i tylko w kilku miejscach trzeba by domalować brakujące kawałki
    ścieżek. Myśle że frekwenchja na oznakowanym szlaku byłaby duża, dlatego, że
    jak zrobuiliśmy szlak z Raffim to jest tam teraz okolo 1rowerzysty na 1
    minutę a bylo gdzierś na godzinę...

Pozdrawiam i proszę o komentarze.

stronka informacyjna o projekcjie: members.lycos.co.uk/wawgim2/rowery/
    Obserwuj wątek
      • klaki Re: Projekt Rowerowy 14.04.04, 16:00
        a... i mapka szlaku: members.lycos.co.uk/wawgim2/rowery/iusr.GIF
      • czajnik74 Re: Projekt Rowerowy PRIMA ALE... 14.04.04, 16:54
        PO PIERWSZE WITAJ KŁAKU, dawno cię nie było, miło że żyjesz i czaszke masz nie
        doparady - myślisz.

> Mam pewien projekt, tu uśnmiech w szczególności w stronę Raffiego i Czajnika,
        > aby wyznakować szlak rowerowy, wedłuk opracowanego z Raffim schematu na
        > odcinku SGGW - Powsin. Połączyłby on istniejący skrót: Wilanów - Ursynów ze
        > szlakami do Czerska i Góry Kalwarii. Wydaje się, że teren ten jest wprost
        > stworzony do wytyczenia tu szlaku i ścieżek. Wszędzie są już zniwelowane
        > krawęzniki i tylko w kilku miejscach trzeba by domalować brakujące kawałki
        > ścieżek.
        jestem za. ale, zróbmy akcję profesjonalnie czyli z mediami kłaku. życie
        warszawy lub stołeczną biorę na siebie. co ty nato?
        po za tym proponowałbym akcję zrobić dopiero w maju. jestem mocno zarobiony
        wieczorkami, poza tym psy latają z wywieszonymi jęzorkami bojąc sie o nas, a po
        1 maja powietrze z nich zejdzie.

Myśle że frekwenchja na oznakowanym szlaku byłaby duża, dlatego, że
        > jak zrobuiliśmy szlak z Raffim to jest tam teraz okolo 1rowerzysty na 1
        > minutę a bylo gdzierś na godzinę...

opracować trza:
        ilość farby, matrycę rowerka znaleźć/chyb brał ją dj - czy ty ją masz?/,
        przygotować pędzle, rekawiczki, rozpuszczalniki i kilka innych drobiazgów - ale
        to jeszcze byśmy dograli.
        myślę że rafi nie ma nic przeciwko - majowemu terminowi.

> Pozdrawiam i proszę o komentarze.
        >
        > stronka informacyjna o projekcjie: members.lycos.co.uk/wawgim2/rowery/
        dużo rowerowego smaru... pozdrawiam

czajnik
        • klaki Re: Projekt Rowerowy PRIMA ALE... 14.04.04, 17:14
          No popieram:D Media to super pomysł.

Matrycę ma DJ ale sądzę żę warto by zrobić jeszcze jedną - a mialem remont i
          zdejmowałem linoleum :D:D:D:D:D można wziąć i Życie i Stpołeczna :D mogę
          zmierzyć ile linii trzeba bedzie wymalować. Jestem też za majem, ale dopiero po
          8 bo 6 - 7 mam egzaminy do liceum i nie moge zawalić :D:D:D: Co Wy na to??

pozdROWER
          Kłaku
          • roweroraffi Re: Projekt Rowerowy PRIMA ALE... 15.04.04, 00:12
            Termin majowy OK, choc to juz blisko terminu obrony prac dyplomowych wiec
            groznie!. Ale postaram się być.

Szablony ma DJ, dorobić nowe też można... ale skąd farba (bo pędzle to się
            pewnie u każdego jakieś znajdą)???

Co do gazet to mam mieszane uczucia... pamiętajcie, że to nielegal jednak ;-).
          • czajnik74 Re: Projekt Rowerowy PRIMA -BIUTY! 15.04.04, 09:17
            OCZYWIŚCIE KŁAKU,
            najważniejsze są egzaminy do liceum, 33333mam kciuki wraz cała elitą elit za
            ciebie. wstępnie może 15 maja/lub w tygodniu miedzy 10 - 15/. pomierz to
            wszystko w wolnej chwili i daj potem namiar.

to chyba wszystko, a daj mi swój nr komórki bo masz chyba nowy - a mój znasz.

pozdrawiam

czajnik
            • rano1 Re: Projekt Rowerowy PRIMA -BIUTY! 15.04.04, 12:23
              Tak na marginesie...pamietam pionierską robotę (szybko zresztą skazowaną -
              czytaj: zamalowaną) dzikiej ścieżki rowerowej wzdłuż ul. Świętokrzyskiej
              (między Marszałkowską a Nowym Światem). Wogóle ten odcinek "woła o pomstę do
              nieba". Centrum miasta i taki syf zamiast porządnego, poprawionego chodnika.
              Juz 3go Prezydenta MIasta wysyłam na bieg przełajowy podczas deszczu po tym
              chodniku, gdzie roi się od pułapek - wodotrysków>>>ruchome płyty chodnikowe,
              pod którymi zbiera się woda - po naciśnięciu butem "nawilża" skarpetki i obuwie.
      • rano1 Re: Projekt Rowerowy 15.04.04, 12:13
        Dowciapne te rysunki.
        Jedna uwaga - projektant niestety czasem zapominał zaznaczyć przejazd rowerowy
        przez jezdnię (białe prostokąty).
        Niezbyt miłe są te przejazdy ścieżek, gdzie na środku stoi jakiś słupek.
        Pomysł ze znakiem nakazu (przejazd od lewej strony) na drodze osiedlowej też
        chybiony, bo znaków nie stawia się na ulicy tylko za krawężnikiem. Prędzej czy
        później taki znak i tak jakiś 4kołowiec by rozjechał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka