Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

21.05 - Patrol

17.05.04, 15:25
    zapraszam wszystkich na piatkowy patrol - w tym tygodniu poza rozlepianiem
    plakatow po drodze, zapraszam wszystkich na wycieczke w okolice Mazowieckiego
    Parku Krajobrazowego, gdzie swoją siedzibę ma jedna z większych firm
    rowerowych zainteresowana wsparciem budowy platformy rowerowej na masę - o
    godz. 17:00 jestesmy umowieni na rozmowe w sprawie tego wlasnie wsparcia
    (osoby nie zainteresowane negocjacjami, beda mogly w tym czasie poszalec
    sobie po MPK, rozlepiajac przy okazji plakaty) - a pozatym bedzie jeszcze
    pare innych atrakcji (podobnych do tych z patrolu z 7maja - wiec prosze nie
    wyzalac mi sie, ze szkoda, ze was tam nie bylo ;-)
    Obserwuj wątek
      • olecky Re: 21.05 - Patrol 17.05.04, 17:34
        skeler napisał:

> (osoby nie zainteresowane negocjacjami, beda mogly w tym czasie poszalec
        > sobie po MPK, rozlepiajac przy okazji plakaty)

w lesie? no dobra, tylko sie zdziw jak na nastepnej masie zamiast rowerzystow
        pojawia sie sarenki i inne losie.

a swoja droga, to mysle, ze sie spoznisz do tej wiazownej ;-)
        • skeler Re: 21.05 - Patrol 17.05.04, 18:50
          na szczescie musimy jechac troche blizej niz do wiazownej;
          a w okolicach MPK jezdzi duzo rowerzystow, wiec pare plakatow na skraju lasu by
          nie zaszkodzilo.
          mozna tez podjechac kawalek pociagiem (da sie potraktowac rower jako bagaz (w
          przedziale bagazowym), zeby nie placic za dodatkowy bilet?
          • xun_vixx Re: 21.05 - Patrol 17.05.04, 22:00
            Juz sie nie da, wycofali to i teraz nzawet skladak w pokrowcu jest rowerem.. Na
            szczescie bilety nie super drogie 2.80 za przejazd do 30 czy do 50km, nie
            pamietam dokladnie...
            • skeler Re: 21.05 - Patrol 18.05.04, 04:01
              tez troche popatrzylem po regulaminach PKP - wg mnie nadal mozna przewozic
              rowery w pokrowcach bezplatnie - o ile zmieszcza sie nad lub pod siedzeniem
              (ew. w przedzialach bagazowych). Znalazlem tez specjalny bilet na rower
              obowiazujacy na obszarze warszawy - kosztuje az 4zl ;-(
              ogolnie przejazd z rowerem pociagiem bedzie mnie kosztowal w najlepszym wypadku
              ponad 5zl - a od lipca z rowerem w autobusie pojade na tej samej trasie za
              1,20zl ;-) Podobno transport szynowy jest tanszy - ale nie w wykonaniu PKP...
              • roweroraffi Re: 21.05 - Patrol 18.05.04, 08:06
                skeler napisał:

> ogolnie przejazd z rowerem pociagiem bedzie mnie kosztowal w najlepszym
                wypadku
                >
                > ponad 5zl - a od lipca z rowerem w autobusie pojade na tej samej trasie za
                > 1,20zl ;-) Podobno transport szynowy jest tanszy - ale nie w wykonaniu PKP...

A potem się dziwią, że kolej upada, że się nie opłaca... w ogóle to zamknąć
                należałoby nie odcinki torów, czy połączenia, ale tych co tym syfem na szynach
                zarządzają.
                Ale to niestety nie tylko w Wawie...do Suwałk w ciągu doby dojeżdża 1 (słownie:
                jeden) pociąg z wagonem na rowery! Nie to by turystyka w tym i rowerowa była
                tam praktycznie nieograniczona ilościowo, ale jeden wagon w jednej 'Hańczy' to
                trochę za mało. Zwłaszcza, że informacji o tym, że jest wagon na rowery nie ma
                dosłownie NIGDZIE! A już napewno nie na stacji w Suwałkach, czy Wawie :-( I nic
                dziwnego, że potem jak widzisz taki wagon to jest... PUŚCIUTEŃKI.. żywego ducha
                w Nim nie było!!!
                • skeler Re: 21.05 - Patrol 18.05.04, 12:10
                  > Zwłaszcza, że informacji o tym, że jest wagon na rowery nie ma
                  > dosłownie NIGDZIE!

hmmm...
                  www.pr.pkp.pl/start.php?dzial=rzecznik_tresc&index=2
                  www.pr.pkp.pl/rzecznik/20040506/wykaz_rowery.html
                  www.intercity.com.pl/24
                  tyle na poczatek... ;-)
                  • roweroraffi Re: 21.05 - Patrol 19.05.04, 09:25
                    skeler napisał:

> tyle na poczatek... ;-)

Nie wiem jak ja patrzyłem że nie widziałem... w każdym razie napewno nie
                    szukałbym tego na stronie PKP w dziale RZECZNIKA PRASOWEGO PKP... raczej w
                    dumnie nazwanym dziale 'Wszystko dla Podróżnych' ale tam niesety tego nie ma.
                    A najlepiej by w wyszukiwarce połączeń można było zaznaczyć opcję, że jedziemy
                    TYLKO pociągami z wagonami dla rowerów... ach... ale się rozmarzyłem... w końcu
                    to Polska :-))
                    • olecky Re: 21.05 - Patrol 19.05.04, 09:45
                      roweroraffi napisała:

> A najlepiej by w wyszukiwarce połączeń można było zaznaczyć opcję, że jedziemy
                      > TYLKO pociągami z wagonami dla rowerów... ach... ale się rozmarzyłem...

dzisiaj jest Twoj szczesliwy dzien - informuje Cie, ze owszem mozna, i to od
                      jakis 5 lat.

inna sprawa, ze Hancza wg elektronicznego rozkladu akurat Hancza wagonow
                      rowerowych nie ma, w zwiazku z czym mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy
                      szukajac np. polaczenia do Bialegostoku...
                      • roweroraffi Re: 21.05 - Patrol 19.05.04, 10:04
                        olecky napisał:

> roweroraffi napisała:
                        >
                        > > A najlepiej by w wyszukiwarce połączeń można było zaznaczyć opcję, że jedz
                        > iemy
                        > > TYLKO pociągami z wagonami dla rowerów... ach... ale się rozmarzyłem...
                        >
                        > dzisiaj jest Twoj szczesliwy dzien - informuje Cie, ze owszem mozna, i to od
                        > jakis 5 lat.

Ja miałem na myśli sprawną wyszukiwarkę a nie taką, któa mi mówi, że nie mam
                        połączenia Waw-Suwałki z rowerem skoro sam widziałem wagon rowerowy w Hańczy,
                        która jak wynika z innej tabeli na tej samej stronie kursuje z tym wagonem od
                        początku maja. To co jest nazwałbym DEZINFORMACJĄ!

> inna sprawa, ze Hancza wg elektronicznego rozkladu akurat Hancza wagonow
                        > rowerowych nie ma, w zwiazku z czym mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy
                        > szukajac np. polaczenia do Bialegostoku...

Szukałem do Suwałk... też się zdziwiłem... zwłaszcza potem jak widziałem wagon
                        rowerowy w Hańczy właśnie.
                    • paszczak85 Re: 21.05 - Patrol 20.05.04, 20:26
                      Śmiem przypuszczac że oni mają kłopoty finansowe z powodu jakiegoś nieopisanego
                      bałaganu ,żeby nie nazwać tego burdelem :/...jak by to wszystko poskładali do
                      kupy i sami wiedzieli co mają to było by im lepiej :D czytaj nie schodzili by
                      na debet ;p
                      • roweroraffi Re: 21.05 - Patrol 20.05.04, 21:12
                        paszczak85 napisał:

> Śmiem przypuszczac że oni mają kłopoty finansowe z powodu jakiegoś
                        nieopisanego
                        >
                        > bałaganu ,żeby nie nazwać tego burdelem :/...jak by to wszystko poskładali do
                        > kupy i sami wiedzieli co mają to było by im lepiej :D czytaj nie schodzili by
                        > na debet ;p

Pewnie tak, choć to nie sama chęć nieschodzenia by była ale to, ze teraz spora
                        część klientów nie wiedząc o możliwościach, ofertach itp wybiera inne
                        możliwości dojazdu jak np całkiem dobrze radzący sobie PKS, Polski Expres, czy
                        nawet samochód.
                        Ci klienci mogliby wrócić naopewno gdyby mieli lepsze warunki... wiadomo, że
                        chwilowo na nowy tabór nie ma szans bo brak kasy...ale stary mozna też zapełnić
                        ludźmi ruszając trochę z marketingiem, bo w tej chwili PKP to chyba w ogóle nie
                        bawi się w reklamę usług jako jedyna firma w kraju chyba... i traci przez to oj
                        traci!
      • zaisty Re: 21.05 - Patrol 20.05.04, 15:14
        male pytanko o ktorej zbiorka i gdzie??? wiem ze niedoinformowany jestem ale
        jestem tu nowy i sie dopuiero ucze :D
        • skeler Re: 21.05 - Patrol 20.05.04, 17:12
          jutro wyjkatkowo zaczynamy o 15:45, o czym zaraz poinformuje w oddzielnym
          temacie (skoro jest jakies zainteresowanie nowych osob)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka