Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wymiot SZEŚCIOlatka...trwa

09.10.04, 17:38
    dzisiaj w godzinach rannych pojawił się nowy motor napędowy w miejsce starych
    i zgrzybiałych wyg - Piotruś O. wyciął speeda spod wodnika i petlę zawinął
    przez powsin do wodnika. zrobił 50 kilometrów ze średnią 20 km/h i co?

kto z was jest lepszy? - nikt? mam was nie ma was!

pozdro

czajnik
    Obserwuj wątek
      • krakers1 Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 09.10.04, 17:43
        Nie zauważyłem żeby wymiotował tak jak napisałeś w temacie ale może nie
        patrzyłem uważnie. Z tą średnią to nie przesadzaj ale naprawde RESPECT Piotrka.
        Znam wiele osób w moim wieku które nie przejechałyby takiego dystansu.
        pozdr. krakers
        • madrider1 Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 09.10.04, 18:46
          Zaczne jak polityk: eeeeeee, hmmm, eeeee. Czy to było 50km z jakimiś specjalnymi przeszkodami? Może jestem nie w temacie, ale w tym roku po mazurkach śmigałem ze średnią 23 robiąc po 100 i z 15kg bagażu. Nie, nie szosówką - mam oponki 2,25" To i tak cienki wynik...Dlatego się pytam gdzie tu haczyk?
          • roweroraffi Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 09.10.04, 23:38
            madrider1 napisał:

> Zaczne jak polityk: eeeeeee, hmmm, eeeee. Czy to było 50km z jakimiś
            specjalnym
            > i przeszkodami? Może jestem nie w temacie, ale w tym roku po mazurkach
            śmigałem
            > ze średnią 23 robiąc po 100 i z 15kg bagażu. Nie, nie szosówką - mam oponki 2,
            > 25" To i tak cienki wynik...Dlatego się pytam gdzie tu haczyk?

A ja do Lublina przez noc dojechałem... grzmieliśmy średnio 25km/h pewnie a
            miałem przyczepkę, flagi, kije wysokie na 3m i ciężki sprzęt grający. A haczyk
            jest pewnie taki (wnioskuję z postu Czajnika, bo mnie niestety nie było) że
            chłopak ma 6 lat! Ktoś w tym wieku nie ma rowerka o kółkach większych niż 20" i
            kondycji jak Ty, ja czy Czajnik :-)
      • madrider1 Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 09.10.04, 18:48
        p.s. No chyba, że gostek ma 6 lat, a jeśli tak to RESPECT!
        • krakers1 Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 09.10.04, 18:50
          Tak, ma sześć lat. I zasuwał na takim małym rowerku z takimi małymi kółkami. Ja
          jestem pełen podziwu.
          pozdr. krakers
      • roweroraffi Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 09.10.04, 23:41
        Pełen podziw... ja w tym wieku to może do 10km dziennie umiałem dobić i napewno
        nie 20km/h. Może rośnie nam nowy Szurkowski, albo ktoś do ciągnięcia tej
        słynnej platformy, co to miała być a wciąż nie ma ;-) W każdym razie czapki z
        głów Panowie (i Panie) bo 'Młody' wymiata po prostu!
        • madrider1 Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 10.10.04, 00:33
          Czapka to mi już sama sfrunęła ;-) Nie zdążyłem po nią nawet sięgnąć ;-)
          A tak w ogóle to czy są jakieś pomysły może żeby młodszych jakoś zachęcić do Masy? Może jakoś zorganizować w ten sposób żeby poczuli się wyróżnieni łącząc z jakąś konkurencją (np: który rowerek jest najlepiej widoczny, albo pół godzinki przed Masą jakieś małe konkurencje dla maluchów?). Dzieciaki lubią czuć się wyróżniane, a przy tym można by było coś zawsze douczyć o bezpieczeństwie (także rodziców). Podejżewam, że jakby co to i tak jest czas do zastanowienia i od wiosny z czymś takim ruszyć pod hasłem np: "Masa dzieciom" ;-) Co Wy na to?
          • roweroraffi Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 10.10.04, 08:09
            madrider1 napisał:

> A tak w ogóle to czy są jakieś pomysły może żeby młodszych jakoś zachęcić do
            Ma
            > sy? Może jakoś zorganizować w ten sposób żeby poczuli się wyróżnieni łącząc z
            j
            > akąś konkurencją (np: który rowerek jest najlepiej widoczny, albo pół
            godzinki
            > przed Masą jakieś małe konkurencje dla maluchów?). Dzieciaki lubią czuć się
            wyr
            > óżniane, a przy tym można by było coś zawsze douczyć o bezpieczeństwie (także
            r
            > odziców). Podejżewam, że jakby co to i tak jest czas do zastanowienia i od
            wios
            > ny z czymś takim ruszyć pod hasłem np: "Masa dzieciom" ;-) Co Wy na to?

Pomysł świetny by dla dzieciaków urządzić coś specjalnie przed Masą... tylko
            widzisz... nie specjalnie byłoby komu takie konkursy, czy inne cusiki
            poprowadzić. Przed Masą jest zawsze spotkanie w Komendzie (odprawa), a potem
            pędzi się na Nowogrodzką by znosić przyczepkę, sprzęt grający i tysiąc innych
            rzeczy trzeba przygotować. Ostatnio nieco się spóźniłem by to robić i od razu
            był efekt - nie było ulotek dla ludzi i była wpada w Komendzie.

Ale jak zgłosi się ktoś chętny (może Dziewczyny? Kaza? Bunia?) to myślę, że od
            przyszłego roku możnaby zacząć coś takiego przed Masą urządzać.
          • czajnik74 Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 11.10.04, 12:04
            OCZYWIŚCIE że ma 6 lat ! Panowie troszkę pomysleć to nie boli. Poza tym słowo
            wymiot zostało użyte w kontekście - `wymiata konkurecję`, nie żadne wymioty.
            Rozumiem że nomenklatura nazewnictwa - w slangu - niektórych kolegów zbytnio
            wywiodła w pole.
            Sztukę czytania podtekstów, aluzji, dwuznaczności trudno opanować ale warto.
            Jest to proces długi wymagający od adwersarzy wzjemnej dobrej znajomości.
            Rozumiecie?

Miłych dywagacji i dyskusji,

Pozdr

Czajnik
            • madrider1 Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 11.10.04, 17:42
              Spoko w oko... Przepraszam moja wina niedoczytałem w tytule... Właśnie dlatego jak tylko zweryfikowałem swoją wypowiedź nadałem drugiego posta o tym, że jeśli to sześciolatek to jestem w pełni zniszczony ;-) Pomyśleć tylko jak będzie hasał w wieku 20 lat!
              P.S. Sens "wymiotu" skojarzyłem. Nawet nie bolało...No troszkę szczypało...;-)
      • atreides_bem Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 10.10.04, 07:48
        Jestem pelen podziwu O_O. 6-cio latek 50km ze srednia 20km/h... Jakby ktos mi
        powiedzial ze to mozliwe, to bym wysmial :D. Pozdro!
      • qbamo Re: wymiot SZEŚCIOlatka...trwa 11.10.04, 19:26
        Rzeczywiście tytuł postu bez kontekstu brzmi conajmniej dwuznacznie, a
        wyrażenie "wymiot sześciolatka" jest nazwą idealną dla kapeli punk rockowej ;)
        Mam całe 4 zdjęcia z wycieczki (aparat dołączany do telefonu więc zdjęcia tylko
        jak miałem czas i zacięcie aby to wująć i poskładać). Sześciolatka - Piotrusia
        niestety nie ma za to jest głównie Czajnik (po co ja te zdjęcia robiłem??? :P)
        adres: www.ee.pw.edu.pl/~molotkij/foty.html
        Wycieczka była udana, Piotruś naprawdę nieźle pomykał a wszystkim dopisywały
        humory - pewnie dlatego, że akurat w sobotę nie padło. Ja za to miałem pecha.
        Gdy wracając zatrzymaliśmy się przy sklepie spożywczym na Fieldorfa, niewidoma
        kobieta zachaczyła laską o mój rower oparty o mały płotek - linka tylniej
        przerzutki jakby się wyciągnęła o parę centymetrów i pękły conajmniej dwa
        druciki ze splotu... Mimo tego wypadku dobrze się bawiłem i będę dalej śmigał
        jak tylko znajdę chwilę na warsztat :)
        Pozdro Qba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka