Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

skradziony rower

08.07.06, 02:36
    witam Wszystkich,
    dzisiejszej nocy zniknął mój nowiutki Scott Yecora 04 - pewnie nie byłoby w
    tym nic dziwnego gdyby nie fakt że był zaparkowany na moim
    balkonie ........na DRUGIM PIĘTRZE w 15-to piętrowym wieżowcu!!!
    tak, tak ! tak to właśnie było!
    nie będę opisywał moich emocji, bo szkoda Waszego czasu, a chciałbym prosić o
    pomoc w namierzeniu tego ........
    cała akcja miała miejsce na Bielanach, a dokładnie na Marii Dąbrowskiej;
    trochę sczegółów o rowerze:
    -tarcze przód i tył
    -skok:RockShox 100m - JudyTT
    -rama hydro-formowana,cieniowana alu 7005
    -stery klasyczne
    -24 biegi Deore Alvio
    -SPD Shimano
    -rogi alu Author
    -korby Alvio
    -siodło Author
    -na nowiusieńkich demi slickach Michelin
    -zegar VDO C5
    -oświetlenie i kosz na bidon Cat Eye
    -sakwa podsiodłowa Scott

kolor srebrny z czarno-pomarańczowymi napisami (jak się nauczę załączać
    zdjęcia to coś zawieszę)
    kilka znaków szczególnych do wskazania przy oględzinach

Jeśli ktokolwiek widział proszę o halo na 997 - kradzież zgłoszona w
    komisariacie na Żeromskiego w dniu dzisiejszym, lub proszę o sprowadzenie
    typa do parteru, bo jeśli zgadzają się chociaż 3 szczegóły to z pewnością
    jest to mój rower;

będę wdzięczny za KAŻDĄ wiadomość na maila
    bello5@NOSPAM.gazeta.pl
    lub
    bello5@wp.pl

pzdr
    i do zobaczenia na trasie - mam nadzieję, że z Waszą pomocą na moim Cossie!!!
    Obserwuj wątek
      • leiorgan Re: skradziony rower 08.07.06, 10:55
        a nr ramy?

swoja droga... to ci dopiero numer jakis.. s....syn wywinal wychodzi na to ze w
        15 pietrowym bloku to krat nie ma sensu tak od 12-13 pietra montowac - bo tam
        to nawet strazackie drabiny nie siegaja... a rowery na balkonach nalezy
        przypinac u lockami...
        • rowerzyk Re: skradziony rower 08.07.06, 12:04
          > wychodzi na to ze w
          > 15 pietrowym bloku to krat nie ma sensu tak od 12-13 pietra montowac

Jezeli zlodziej ma nieco doswiadczenia we wspinaczce i obycia z wysokoscia to jedyna przeszkoda w kradziezy roweru bedzie dlugosc liny potrzebnej do opuszczenia lupu na ziemie.

> a rowery na balkonach nalezy
          > przypinac u lockami...

koniecznie

Pozdrawiam
          Krzysiek
          • roweroraffi Re: skradziony rower 08.07.06, 13:03
            rowerzyk napisał:

> > wychodzi na to ze w
            > > 15 pietrowym bloku to krat nie ma sensu tak od 12-13 pietra montowac
            >
            > Jezeli zlodziej ma nieco doswiadczenia we wspinaczce i obycia z wysokoscia to
            > jedyna przeszkoda w kradziezy roweru bedzie dlugosc liny potrzebnej do opuszcze
            > nia lupu na ziemie.

Dokładnie. I nie ważne na którym piętrze się mieszka, bo trochę liny,
            doświadczenia i każdy może to zrobić. Zwłaszcza jeżeli dach jest ogólnodostępny,
            nie zamknięty lub były tam włamania/niszczenie zamków. Poza tym zjechac można
            też z któregokolwiek balkonu powyżej, lub wspiąć się po kratach z dołu (dlatego
            na pierwszym piętrze nic nie jest bezpieczne na balkonie, gdy na parterze mają
            kraty!).
        • roweroraffi Re: skradziony rower 08.07.06, 13:00
          leiorgan napisał:

> swoja droga... to ci dopiero numer jakis.. s....syn wywinal wychodzi na to ze w
          >
          > 15 pietrowym bloku to krat nie ma sensu tak od 12-13 pietra montowac - bo tam
          > to nawet strazackie drabiny nie siegaja... a rowery na balkonach nalezy
          > przypinac u lockami...

Przede wszystkim to balkon to lipne miejsce na rower. To, ze kradną to jedno,
          ale że pogoda Mu nie służy to równie ważne.
          • leiorgan Re: skradziony rower 08.07.06, 20:57
            dlatego moj stoi w domu - raz ze nie mam balkonu, dwa ze na parterze mieszkam:P
        • gromanik Re: skradziony rower- drabiny użytkowane przez PSP 09.07.06, 18:42
          co do strażackich drabin, to najbardziej typowa drabina typu standardu SD 30
          (Specjalny Drabina 30m)sięga do 9 piętra przy podjechaniu pod sam blok i
          maksymalnym kącie rozstawienia wynoszącym 72 stopnie. Są jeszcze SD 37 i SD 50
          (Jednostka Ratowniczo-Gaśnicza na Płaskowickiej na Ursynowie) oraz 66m
          podnośnik Bronto w JRG 3(Pl.Unii Lubelskiej, ul. Polna). Można sobie policzyć
          zasięgi z pitagorasa piętro w bloku to (prawie) 3m
          • gromanik Re: skradziony rower- drabiny użytkowane przez PS 09.07.06, 18:44
            w warunkach idealnych to tak wygląda- w praktyce ciężko w ogóle piodjechać pod
            blok, o rozstawieniu nie wspominając-samochody, płotki, murki, choinki...
            • leiorgan Re: skradziony rower- drabiny użytkowane przez PS 09.07.06, 23:05
              wiesz w modelach moze nie specjalnie, ale w dlugosci to sie mniej wiecej
              orientuje:) a jak to wyglada w praktyce tez zdaje sobie sprawe:)
      • rozbik Re: skradziony rower 08.07.06, 21:20
        > dzisiejszej nocy zniknął mój nowiutki Scott Yecora 04

Może to niezbyt trafne pytanie ale czy to był rower nowiutki czy z 2004 roku. Bo
        z tego co się orientuję to w tym roku Scott nie ma w ofercie Yecory
        • bello55 Re: skradziony rower 09.07.06, 13:10
          obie informacje się zgadzają - jest (a raczej był) to Scott Yeocora z 2004, ale
          kupiony w tym roku jako nowy ze sklepu
          pzdr
          km
          • sebeqx Re: skradziony rower 09.07.06, 18:22
            Witam!

Przeleżał tylko 3 lata na magazynie albo jakiejś wystawie.
            Szkoda rowerka, bo fajny, ale kto trzyma rower na balkonie i to na dodatek nie
            przypięty...
            • bello55 Re: skradziony rower 10.07.06, 23:26
              no to pojechaliście trochę po mnie i po PSP przy okazji - a ja myślałem, że to
              takie fajne forum, wszyscy sobie pomagają bo mają wspólne zainteresowania i
              pasję, a mój problem jest Waszym problemem - ktoś mi tak naopowiadał w jakimś
              sklepie rowerowym - czego to ludzie nie gadają!!!
              • leiorgan Re: skradziony rower 11.07.06, 10:33
                nie no bo prawda jest taka ze nie podajesz numerow ramy, czyli jedynej rzeczy
                na podstawie ktorej mozna komus udowodnic ze to nie jego rower... bo co z tego
                ze ma takie same rzeczy jak ty, skoro on zawsze sie wylga ze kupil je w
                sklepie... dopoki nie bedziemy mieli nr ramy to i tak nic nie zdzialamy, co nie
                znaczy ze sie nie przygladamy rowerom... choc inna sprawa ze od poczatku
                czerwca tego typu ogloszenia pojawily sie tu conajmniej 4 [w tym jedno moje:P]
                • bello55 Re: skradziony rower 11.07.06, 16:20
                  wiem, ze numer ramy to podstawa, ale obaj wiemy, ze tego numeru nie bylo na
                  ramie najpozniej 3 godziny po kradziezy - zbijaja je po chamsku kamieniem, a
                  dociekliwym tlumacza, ze to w wyniku uderzenia podczas jazdy
                  bede wdzieczny za KAZDA informacje, bo dokad takie akcje beda uchodzily plazem
                  to bydlo bedzie kradlo (a druga grupa degeneratow to ci ktorzy kupuja markowe
                  rowery bez kwitow "w okazyjnej cenie")
                  pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka