Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

transport roweru do kraju

IP: *.upc-a.chello.nl 15.10.06, 13:07
    mieszkam aktualnie za granica, kupilam tu rower jednak za pare miesiecy bede
    sie przeprowadzac do Polski. Korzystal ktos z Was z firmy transportowej,
    kurierskiej? jakies uszkodzenia? przelot bedzie zbyt kosztowny a autokary
    zabieraja tylko normalny bagaz 20-25kg... jakies pomysly? Z gory dziekuje.
    Obserwuj wątek
      • diafora Re: transport roweru do kraju 15.10.06, 21:47
        Roweru nie opłaca się przewozić firmą kurierską, no może DHL-em, ale są inne
        irmy przewozowe typu Schenker, Raben, Rohlig. Wystarczy ze sklepu rowerowego
        wziąć karton, odkręcić pedały skęcić kierownicę na płask i nadać na paczkę z
        dodatkowym oznaczeniem "kieliszka". Podobne usługi kurierskie świadczy także
        poczta w wielu krajach. Jeśli podasz mi kraj wyjściowy moze będę mogła doradzić
        Ci coś konkretniejszego - jestem logistykiem.
        • Gość: iksa Re: transport roweru do kraju IP: *.lucent.com 16.10.06, 15:58
          dzieki :)
          aktualnie Holandia.
      • Gość: gosc Re: transport roweru do kraju IP: 86.42.66.* 17.10.06, 02:09
        a probowalas zapytac bezposrednio u kierowcy autokaru ja kiedys przewiozlem
        rower za 200 zl Opole-Dublin musial byc tylko spakowany do kartonu ostatnio
        bralem rowniez rower na urlop do polski lecialem samolotem tez musialem go
        spakowac do kartonu i dobrze jest czyms oblozyc rame wiadomo jak obsluga
        lotniska obchodzi sie z bagazami pasazerow w samolocie jest ta zaleta ze waga
        pakunu niema limitu oczywiscie wszystko w granicach rozsadku jednak do duzego
        pudla mozna duzo spakowac a kosztowalo mnie to 30€
        • Gość: iksa Re: transport roweru do kraju IP: *.upc-g.chello.nl 11.02.07, 20:11
          a w Dublinie korzystasz z roweru dojezdzajac do pracy czy czysto rekreacyjnie?
          Prawdopobnie zamiast wrocic do kraju wyladuje na Wyspie stad pytanie...czy
          rowerek odeslac do domciu [typowy miejski holenderski rower - Giant Urban] czy
          zabrac ze soba, poza tym czy ciezko bylo Ci sie przestawic na jazde po drugiej
          stronie jezdni [w Holandii wszedzie sciezki, w IE i UK raczej sie nie
          spotkalam...]?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka