olga-6 24.11.09, 08:00 cześc tym wszystkim którzy uważają że rozmowa jest najwżniejsza ale jak ją przeprowadzić żeby nie urazić kogoś zbyt mocno Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baska123 Re: rozmowa 24.11.09, 09:38 olga6. Żeby rozmowa nie bolała, nie ustawiaj się w linii ataku. Urażanie na tym forum jest źle widziane. Adminka-Baśka. Odpowiedz Link
eurytka Re: rozmowa 24.11.09, 11:31 dorzucam kamyczek do ogródka mądrości: zenforest.wordpress.com/2008/01/28/jak-przejsc-przez-zycie-nie-majac-wrogow/ W realu zaś, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi i bywa, że żadne mądrości się nie sprawdzają, jeśli problem dotyczy np spadku czy jakichś większych pieniędzy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: rozmowa 24.11.09, 16:28 Witaj olga-6.To prawda ze nie kazdy ma "talent" do rozmów i nie dla wszystkich pojęcie rozmowa znaczy to samo.Ale jak sie ma trochę taktu i dobre chęci to wszystko jest mozliwe.A czy to w wirtualnym swiecie czy w realu sa ludzie i ludziska - czasem mozna sie nadziać na minę.Mama nadzieje że zakotwiczysz tu u nas i czasem pogadamy o tym i owym... Odpowiedz Link
pragata Re: rozmowa 24.11.09, 17:53 Wtaj Olga, coś w tym jest, aby nie ustawiać się na linii ataku. Ale myślę że najlepiej być po prostu sobą i zachować pewien umiar co jednych bawi, innym burzy krew.Jak w życiu pozdrawiam, Odpowiedz Link
52ania Re: rozmowa 24.11.09, 20:59 Witaj Olga.Rozmawiać zawsze warto.Czasami prawda kogoś zaboli ale na to już nie mamy wpływu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: rozmowa 24.11.09, 23:32 olga-6 rozmowa jest najwżniejsza ale jak ją przeprowadzić żeby nie urazić kogoś zbyt mocno Co to za rozmowa, jesli z gory zakladasz, ze kogos urazisz??? Chcesz powiedziec synowi, ze go chcesz wydziedziczyc, a wszystko zostawic corce? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: rozmowa 25.11.09, 17:09 E tam-na pewno nie to miała na myśli,nie przesadzajcie... Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 25.11.09, 17:35 Urażanie i ranienie przychodzi bardzo łatwo, jak widać nawet z wypowiedzi w tym "niewinnym" wątku. A życie jest takie krótkie. Więc? Ech ... gdzie jest zadająca pytanie? Odpowiedz Link
wadera5 Re: rozmowa 25.11.09, 19:32 E tam ,bajdurzycie moje drogie. Trzeba z rana kogoś opier... i już człowiekowi lepiej.Kto pierwszy ten lepszy. Cały dzień zaklepany przed pechem.A jak ciebie ktoś zje... to ty masz cały dzień przechlapany. Kropek Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 25.11.09, 22:10 wadero5. A co nam radzisz na wieczorową porę, aby nocą nie chlapało? Jakimi słówkami-ozdobnikami żegnać należy dzień, żeby noc pecha nie klepała? Nie wiem już o co Tobie i mnie tutaj chodzi i kto tutaj bajdurzy. Cześć. Odpowiedz Link
wadera5 Re: rozmowa 26.11.09, 09:57 Proszę bardzo! Wieczorem jak kto woli to głupowaty serial albo polityka.Ja wybieram internet do 21-22.00 a następnie Szkło i o 23.00 toalet. Mówię krótka modlitwa wymyślona przez siebie i idę fiut. Normalnie jak nie ma drugiej połowy, włączam telewizor na 10 min i już jest rano. Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 26.11.09, 21:51 wadero5. Rady schowam do dolnej szuflady. Inne- bardzo odmienne mamy upodobania. Na głupowate seriale szkoda mi czasu, zwłaszcza wieczorem. Internet owszem, wiadomo i widomo bo się loguję, a i nabazgrolę coś czasem. Szkło owszem, zaglądam do naczynka ale nie wieczorem. Toaleta-sprawa osobista.Wolę poranną. Modlę się swoimi słowy w miarę potrzeby, bez regulaminu. A noc bez drugiej połowy wlecze mi się jak makaron, nie pomaga 10 miut stosowania telewizora. A rano.... rano dopiero jestem śpiąca. Sama widzisz, że inne klimaty nam pisane by zadowolenie wieczorowe się spełniło. U mnie wieczór miło się zapowiada. Pa. Odpowiedz Link
anoagata Re: rozmowa 26.11.09, 22:15 Rozmowa polega na słuchaniu osoby z którą się rozmawia i tu widzę pełną kulturę,jedna pisze druga myśli i pisze za kilka dziesiąt dopiero minut,natomiast w telewizji np. posły to wszyscy na raz rozmawiają. Odpowiedz Link
wadera5 Re: rozmowa 27.11.09, 09:15 Poza tym ,że nie możesz zasnąć ,wszystkie poprzednie czynności są takie same jak u mnie. Przepisałaś z mojego posta. Niedostateczny! Odpowiedz Link
eurytka Re: rozmowa 30.11.09, 03:32 wadera5 napisała: >Mówię krótka modlitwa wymyślona > przez siebie i idę fiut. Nurtuje mnie ten fiut. Znaczy się czy ma wymiar słowny czy jaki inny. www.synonimy.pl/?word=fiut&search=Szukaj Odpowiedz Link
wadera5 Re: eurytka 30.11.09, 12:30 Bo to jest zapożyczone z kabaretu. Fiut fiutowi, fiuta nie wyfiuta ! Zgadnij kto to powiedział albo kabaret. Odpowiedz Link
eurytka Re: eurytka 30.11.09, 12:55 Nie znam, ale fajne, jak czas znajdę to pogrzebię, bo fiuty mnie interesują , w sensie słownym, ale nie dosłownym Odpowiedz Link
bret.2 Re: eurytka 30.11.09, 18:57 Ja to znam inaczej: " Spotkał fiut fiuta na fiut-owej drodze ,cześć fiucie , jak się masz fiucie.Po fiucie fiucie i złapał fiut fiuta za fiut i rzucił fiut fiuta na fiut. Odpowiedz Link
olga-6 Re: rozmowa 17.12.09, 22:03 tak masz rację z tym taktem ale myślę że każdy lub prawie każdy może się nauczyc jeśli mu bardzo zależy na kimś myślę ze teraz ten świąteczny czas daje nam taką możliwość oczywiście musimy umieć ją wykorzystać Odpowiedz Link
iryska2604 Re: rozmowa 18.12.09, 11:39 No i widzicie-Olga sie znalazła.A co wyscie sie nagadały!To dopiero była rozmowa!I tematy arcyciekawe - szczególnie ten "fiut na fiucie i fiutem pogania".Oj dziewczynki,dziewczynki... Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 19.12.09, 14:13 Irysko, kto czytał trylogię o Rozlewisku, to wie co znaczy "OZN", (dla przypomnienia Ostry Zespół Niedopchnięcia) stąd zamiłowanie do "fiutowania" Pozdrawiam nie skażone tym wirusem. Baśka Odpowiedz Link
aga-kosa Re: rozmowa 19.12.09, 16:31 Basiu 123, Temat rozmowa sugeruje ,ze ktoś mówi ,ktoś słucha ,odpowiada .W naszych warunkach ktoś pisze, ktoś odpisuje.W normalnej rozmowie tonacją głosu dajemy do zrozumienia,że to jest żart. Jeśli to jest napisane tego nie da sie odczuć.Uwielbiam żarty dwuznaczne /typu kocham swojego chłopa zażarcie za żarcie/ równiez nie gorszyłam się kiedy w "Rozlewisku" Elwira wyzywała mężczyzn od fiutów -tam to było na miejscu i o to toczyłam boje z córką i synową- ale naprawdę nie cierpię na OZN i myślę ,że to była lekka przesada pod tym tytułem .Tylko dlatego ,że jesteśmy dorosłe proponuję żeby umieszczac dopisek aga nie czytaj .Wesołych świąt . A swoja drogą co sądzicie o przekleństwach w "Rozlewisku" moje dziewczyny nie potrafią zrozumieć ,ze TAKIE słowa były tam potrzebne .aga Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 19.12.09, 16:55 Aga-kosa,wielokrotnie wyrażałam swoją dla Ciebie sympatię, (może nawet uwielbienie), nigdy nie były moje uwagi kierowane do Ciebie. Pisałam Tobie otym na pocztę gazetową kilka miesięcy wcześniej dziękując za przepisy między innymi za "najłatwiejsze ciasto świata" upiekłam i wszyscy mlaskali. Musiałabyś sporo czasu poświęcić, żeby prześledzić wpisy dotykające mnie i odpowiedzi na nie. Z wątka "Nowy" usunęłam wpisy jednej z nas kompromitujące właśnie kobiety i tutaj nasunęło mi się określenie OZN. Pozdrawiam- Baśka Odpowiedz Link
iryska2604 Re: rozmowa 19.12.09, 17:35 Basiu -punkt za takt.Agusi zresztą tez.(ale ładnie mi sie na nią powiedziało,nie?)A ja odnosnie TAKICH słów.Nie lubię ich nadużywania ale niestety,one są,funkcjonują i w niektórych srodowiskach są normalnym językiem potocznym.I czasem trzeba słówko zaakcentować aby relacja była wiarygodna.A nie łudźmy się-wszystkiego i wszystkich nie naprawimy Odpowiedz Link
dede43 Re: rozmowa 21.12.09, 07:05 Aga napisała między innymi: > A swoja drogą co sądzicie o przekleństwach w "Rozlewisku" moje > dziewczyny nie potrafią zrozumieć ,ze TAKIE słowa były tam > potrzebne . To jest typowa książka "pod publiczkę". Tyle, że pani Kalicińska nie do końca mogła się zdecydować kto będzie "publiczką" My, czyli panie wcześniej urodzone, czy tez nasze córki, ewentualnie wnuczki. Wiemy przecież wszystkie, że w środowisku nieco młodszych od nas przekleństwa nie zawsze są całkowitym faux pas. Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 21.12.09, 11:52 słowa, słówka, słóweczka.. wszystkie je stosuję starając się dobierać do mjejsca, czasu i adresata, nie toleruję wulgaryzmów, jeśli coś z łaciny to w oryginale. Kalicińska maluje słowem, wypowiedzi dobiera do osobowości każdej postaci. Te trzy tomy zatrzymam w domowej bibliotece. Pozdrawia Baśka. Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 27.11.09, 21:31 Wadero5. Mam w nicku@gazeta.pl "123" od zawsze. Dlaczego? chyba dlatego że wszystko zaczyna się od początku czyli od raz,dwa, trzy. Może w chwili ustalania miałam na myśli zespół o takiej nazwie? było dawno, nie chcę zmyślać, nie pamiętam. A dlaczego Ty ostatnio masz "5" ? To mniej niż 222 czyli sześć. Odpowiedz Link
eurytka Re: rozmowa 28.11.09, 07:03 Dla mnie 123 to numer autobusu, którym dojeżdżałam do pracy. Wygodny bo blisko domu, ale zawsze zatłoczony emerytami, bo jeżdżą nim na działki i do kościoła poza tym wypełniony młodzieżą, która nim jeździ do szkół. Odpowiedz Link
wadera5 Re: rozmowa 28.11.09, 07:28 Ja dążę do doskonałości przez cofanie się. Może uda mi się zostać przy samej waderze.Na razie 3 jest zajęta. Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 28.11.09, 18:06 Wadera5 dąży (jak sama napisała) do doskonałości przez cofanie się. Jeśli uda się jej pozbyć elementu cyfrowego w nicku to właśnie osiągnie tę doskonałość, czyli rozumowanie jej wygląda tak: wadera + 0 = doskonałość?(tak?) można to zapisać inaczej doskonałość = 0 + wadera?(tak?) Tak czy inaczej wadera = doskonałość (tak)???, bzdura czyli teza fałszywa wadero, masz o sobie maxi mniemanko, wolę swoją optymalność i 123 w nicku, bez znaku"?" Precz z filo-sofią w taką piękną sobotę. Odpowiedz Link
wadera5 Re: rozmowa 30.11.09, 18:29 Oj z baską jak z kiełbaską. Położy na rożnie i przyrumieni, Niestety się nie ożeni. Pozostały wspomnienia z podniebienia. Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 30.11.09, 19:37 i kto jest natrętną muchą? ******** baska i kiełbaska ? rym prosty jak laaaaaska czego się spodziewac? ona... o fiucie kocha śpiewać pleć waderko pleć o ślubie kiełbaski z rożnem albo ogniskiem nie żeń zaś baski bo ona ma swego małżona. ****** trzymaj się waderko-wyderko. Baska. Odpowiedz Link
bret.2 Re: rozmowa 30.11.09, 18:42 Trzeba mówić tak: gdybym był niegrzeczny to bym powiedzial ze jesteś drań.Ale ponieważ jestem grzeczny to mowie ze jesteś wspanialym czlowiekiem. Odpowiedz Link
pragata Re: rozmowa 19.12.09, 19:37 ...wynika z rozwoju rozmowy z jaką to Adminką mamy do czynienia -ona kocha niegrzeczne,grzeczne zaś,a zwłaszcza gdy są nowe i mało zorientowane stawia do kąta i jeszcze kruszeć każe. Ciebie nie ruszy, tu wszyscy Cię kochają, pozdrawiam, trochę wkurzona pragata/może za długo kruszałam i się zepsułam?/ Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 19.12.09, 20:07 pragata, proszę wymień chociaż jedną osobę, potraktowaną przeze mnie niesprawiedliwie. Jak chcesz staniemy na udeptanej ziemi, (by walczyć subtelnym orężem jakim jest słowo). Jesteś gdzieś w pobliżu-wyczuwam to. Pozdrawiam z Bałut-Baśka-Adminka. Odpowiedz Link
pragata Re: rozmowa 19.12.09, 20:14 no jestem do usług Basiu, też jestem z Bałut z tych łodzkich,czyli b. w pobliżu Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 19.12.09, 20:21 Zatem czyją "papugą" masz zamiar być? Kto skrzywdzony? Muszę się przecież przygotować. Baśka Odpowiedz Link
pragata Re: rozmowa 19.12.09, 20:26 hmm, papugą? chcę być samo swoja ze sp. typu oo./ograniczona odpowiedzialność/ pod wezwaniem Adminka&pragata, gdzie Ty jesteś oczywista TA PIERWSZA Odpowiedz Link
wadera5 Re: rozmowa 19.12.09, 20:40 pragata napisała: > hmm, papugą? > > chcę być samo swoja ze sp. typu oo./ograniczona odpowiedzialność/ > pod wezwaniem Adminka&pragata, gdzie Ty jesteś oczywista TA PIERWSZA --------------------------------------- O przepraszam w kwestii formalnej -prawnej po literce -o- /typu oo./ brakuje kropki Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 19.12.09, 21:03 nic to wadera5, mało ważne te o.o. i kropki. Spółki nie będzie bo pragata mnie normalnie straszy. Jeszcze spółka nie zarejestrowana w KRS a ona już mi ogranicza odpowiedzialność i taaaakie taaam ma zastrzeżenia i "pod wezwaniem" w dodatku. aaauuuuu wadera. Odpowiedz Link
pragata Re: rozmowa 19.12.09, 21:10 Basiu,Basiu My z Bałut sobie krzywdy nie robimy,przestraszyłaś się wezwania? Wolisz uciec pod niewyparzony jęzor wadery jak pod parasol? Lepsze widać h... i inne d.., niż napuszone /przyznaję / cytaty.A weś ją sobie do pomocy,ona ma moce nieograniczone Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 19.12.09, 21:23 nie wiem pragataczym sobie zasłużyłam na ocenę bojaźliwej? Odpowiedz Link
pragata Re: rozmowa 19.12.09, 21:27 ...odczekałam przyzwoite 15 min.Idę spać dobranoc Basiu. Było mi miło . Odpowiedz Link
baska123 Re: rozmowa 19.12.09, 21:42 między naszymi wpisami 4 minutki różnicy. O co idzie tej pragata? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: rozmowa 20.12.09, 09:44 Używam "cieżkiego słowa" kiedy jestem sama ,nikt mnie nie słyszy i nie mogę wielu spraw zrozumieć .Szczególnie jak mnie napadnie odreagowanie czegoś przykrego wzmożoną pracowitością .Siadam wtedy na podłodze ,tłukę o nią pięściami i przekanuję siebie ;K...a Aga jesteś na odwyku.Robota nie zając. Nie poniżam się do nieprzyjemnej wymiany zdań / kłótni z byle powodu- a tylko takie powody w życiu występują. Zazwyczj rzucam w przestrzeń powiedzenie;kłócić się to trzeba mieć z kim i o co. Tu naprawde nie ma powodu do wzajemnego obrażania się . Czy zwróciłyście uwagę na zbitek słowny obrażać się wzajemnie tzn jak?. Basiu ,to miło,że prowadzisz to forum,że jest Ktoś ,komu się chce i ma satysfakcje z tego ,że łączy w grupę ludzi ,którzy nigdy by się nie poznali wzajemnie ,ani swoich zwyczajów ,sympatii ,nie można by się było podzielić przeczytaną książką ,obejrzanym filmem ,poprosić o rozsupłanie supełków życiowych kłopotów . To bardzo dobrze,ze wszystkie jesteście tu i teraz. Przesyłam Wam duży panoramiczny uśmiech z życzeniami miłego dnia .aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: rozmowa 20.12.09, 20:24 Aga -i znów masz u mnie plus.Dołączam do ciebie z tym usmiechem,jestem zadowolona ze to forum jest,trochę tu wrosłam ,juz parę lat...Pragato -nie bardzo cie rozumiem,Baska jest naprawdę bardzo tolerancyjną adminką a w końcu to jej forum,ona go załozyła.Staram sie na bieżąco czytać posty i za cholerę nie mogę sie zorientowac o co tu biega.Czyzbyś miała gorsze dni??? Odpowiedz Link