Dodaj do ulubionych

Film w technice 3 D

23.10.10, 12:49
Nigdy nie wzielabym tak malego dziecka na film w technice 5 D
bo nawet gdyby dinozaury tylko posuwaly sie naprzod i glosno ryczaly,
czy powalaly drzewa, to z powodu efektu przestrzennego odnosi sie wrazenie
jakby dinozury rzucaly sie na publicznosc i byly kilka centymetrow od widza ...

Bylam niedawno na filmie w technice 3 D, swietnie zrealizowanym,
bo sa tez takie "pseudo 3 D",
to kiedy byl pozar, iskry i plonace kawalki drewna fruwaly po sali
i nawet ja, osoba dorosla odruchowo zaslanialam oczy ...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8556628,A_dinozaury_sie_wykrwawialy__Na_filmie_dla_dzieci.html
Obserwuj wątek
    • pragata Re: Film w technice 3 D 23.10.10, 18:35
      ....byłam i owszem z 9-latką ale na filmie o Galapagos - b. ciekawy i na Uroki podwodnego świata,oba były naprawdę pięknie pokazane i zrealizowane.
      A jak to powstało było w krótkim klipie tuż przed filmem...i jak najbardziej dla dzieci....

A to co było ogromnym stresem dla mnie-rzut harpunu prosto w widza mała przyjęła b. spokojnie (bo ją o tym uprzedziliśmy,oglądając najpierw sami).
      Ale na krwawe sceny z dinozaurami nigdy sama bym nie poszła,atym bardziej z dzieckiem....

Ale o 5D nie słyszałam,no to dopiero wrażenia być muszą.......
      • iryska2604 Re: Film w technice 3 D 23.10.10, 18:44
        Wrażenia są,nie powiem.Jak dinozaur grzebnał w piasku to myslałam ze mam go na kolanach.Ale wiecie co? Te kina nie maja atmosfery.Nawet nie musi być 3 czy 5 D .wystarczy multi - to dla mnie jest za duze,za głosne i za bardzo wali po nosie popcornem.Wolałam te stare...
      • pia.ed Re: Film w technice 3 D 23.10.10, 19:06
        Nie lubie takich wrazen! Na film w technice 3 D poszlam tylko z ciekawosci,
        i do tego mialam bezplatny bilet wink
        Obejrzenie rekomendowala znajoma kinomanka ktora powiedziala,
        ze film jest fantastycznie zrealizowany, i obejrzenie go to wielkie przezycie,
        co sie zgadzalo.

Potem bylam na jeszcze jednym filmie 3 D, ale to byla kompletna chala i malo nie wyszlam z kina bo sie nudzilam.
        Tez na bezplatny bilet ... syn zaciagnal mnie do kina ... Zapomnialam tytulu,
        ale to bylo o walce bogow na Olympie o wladze.
        Spodziewalam sie wspanialych widokow, a byly tylko kulisy , sztucznosc az rzucala sie w oczy, a "wypuklosci" trudno sie bylo dopatrzec ...

O technice 5 D nigdy nie slyszalam, a tu sie okazuje,
        ze jest juz w polskich kinach objazdowych !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka