Dodaj do ulubionych

11 ~~~11~~~~2011 w Polsce

11.11.11, 10:15
Ta data ma dla nas Polaków znaczenie szczególne.

Z tej okazji składam serdeczne życzenia
miłego spędzenia dnia, pogody ducha i nadziei, że może
jakoś wszystko się ułoży ....

Szczególne pozdrowienia dla wszystkich naszych czynnych
i biernych forumowiczów, pozostających poza granicami
naszej Ojczyzny.

www.youtube.com/watch?v=PB8GPLXCTDo&feature=related

przesyła superka bardzo dzisiaj sentymentalna.
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 A co na Niepodległościowy obiad polecicie ? 11.11.11, 11:47
      O to są tacy za granicami?!
      Dziękuje bardzo i również życzę Wszystkiego Dobrego .
      Oko rozwarte i pustki ci w moim domu niespotykane a tu juz pora obiadowa się zbliża , cos trzeba wykombinować na talerz ,ale wy wirtualnie możeciie szybko stworzyć wielodaniowy obiad Niepodległościowy . smile
      • sagittarius954 Stańcie do apelu 11.11.11, 12:22
        Mój ojciec bardzo lubił święto Niepodległości i cały ten wojskowy cyrk .
        Ja nie . Mam inne doświadczenia związane z wojskiem , choć jak słysze stańcie do apelu , przychodzi mi na myśl , iż zdanie tych co polegli za ojczyzne mogłoby być całkowicie różne od dzisiejszego przedstawianego przez tuby rządowe.
        • sagittarius954 A to teraz na drinka . 11.11.11, 13:21
          Pora . Najwyższa .big_grinbig_grin
      • super.222 Re: A co na Niepodległościowy obiad polecicie ? 11.11.11, 14:25
        >O to są tacy za granicami?< - napisał Sagittarius.

Natruralnie, że są: Filomena, Filip, ostatno chris..., pia.ed
        Ale Ty przecież możesz wydatnie tę listę wydłużyć,
        proporcjonalnie do swojej obecności na forach.

Obiad u mnie: buraczki zasmażane, ryż, maleńki kotlecik schabowy.
        A drinka to z jakich składników proponujesz, naturalnie czysta
        polska będzie podstawą, a dalej ? ....
        • super.222 Re: ... już po obiedzie .... smutno 11.11.11, 16:38
          wyborcza.pl/duzy_kadr/56,97904,10629333,Zadyma_w_Warszawie.html
          ---
          co tam robi ta starsza pani???
          • sagittarius954 Re: ... już po obiedzie .... smutno 11.11.11, 16:56
            Jak to co ?Działaczka narodowa ...big_grin
            • super.222 Re: ... już po obiedzie .... smutno 11.11.11, 17:08
              I pewnie komputera nie ma i nie wie jakie to
              fajne urządzenie; http://emots.yetihehe.com/1/chatownik.gif http://emots.yetihehe.com/1/aparat.gif

• sagittarius954 Re: ... już po obiedzie .... smutno 11.11.11, 17:26
                Można manifę pzez kamerki oglądać , bez wychodzenia z domubig_grin a nawet migdałki policjantowi sprawdzać ...hehehehehebig_grinbig_grinsuspicious
                • iryska2604 Re: ... już po obiedzie .... smutno 11.11.11, 18:48
                  A mnie wcale wesoło nie jest - a to z powodu tego co widzę w TV. Wytłumaczcie mi ,proszę -dlaczego w innych krajach ludzie potrafią sie bawić a u nas dzicz i chamstwo? Stany mają swój Dzień Niepodległosci i go świetują, Francuzi...a zresztą co ja będę wyliczać. Ponoć na ulicach przeważają ludzie młodzi ale ktoś ich wychowywał. Nie twierdzę ze to święto musi być świętem wszystkich Polaków ( a powinno) ale przynajmniej niech ci co organizują mitingi i marsze -uszanują to,uszanują ta datę.Nasz naród chyba nie dorósł do demokracji.
                  • super.222 Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 18:57
                    ...mnie też jest smutno i wstyd.
                    Te zdjęcia obiegną dzisiaj cały świat ...
                    • sagittarius954 Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 19:04
                      Taka panuje tolerancja , i u tęczowych i narodowych i seksualnych i impotentów . A daj spokój co się wstydzić , przecież to gołym okiem widać że władza w tym HGW w ogóle nie panuje nad takimi sprawami . Żadnej demonstracji nie pozwoliłbym na okrzyki nietolerancji ani nawoływania do niej . A czy w świecie dzieje sie lepiej ?No prosze cie big_grinbig_grinbig_grin
                      • super.222 Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 19:11
                        Ty zawsze potrafisz wprowadzić dobre moce big_grin.
                        Na wszelki wypadek nie włączam TV, słucham radia classic,
                        klikam w forach albo układam pasjans. Nudny wieczór,
                        a będzie takich jeszcze sporo. Jutro na szczęście normalność.
                        • sagittarius954 Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 19:37
                          Daj nam Boże, ciagle takie wieczory big_grin
                          • aga-kosa Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 19:45
                            Stawiam na to, że całej zadymie będzie winna policja i Pan Tusk z Panem Prezydentem.
                            Przed 44 laty myśmy się podpięli pod rocznicę i zawsze w Tym Dniu mamy swoje prywatne święto; ja zdobyłam męża a on utracił wolność.
                            Wczoraj ( podobno żartem ) powiedział, ze pamięta co zrobił tylko nie bardzo już pamięta po co. ;*)) aga
                            • sagittarius954 Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 19:51
                              No no , juz on dobrze wie po co to zrobił . Zapewne pierwsze lata po małżeństwie wyspać się nie mogłas big_grinbig_grinbig_grinbig_grin A teraz se wypoczywa ...suspicious
                              • super.222 Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 20:44
                                forum.gazeta.pl/forum/t,2011.html
                                Ja się nie chwalę ... big_grin
                                ale mieć na tej stronie dwa wątki, to przyznacie
                                że coś w tym jednak jest. Nie... nie gratulujcie
                                ... bo obudzicie trolle. big_grin
                                • sagittarius954 Re: ... już po święcie ... 11.11.11, 21:00
                                  Ty sie nie chwalisz , Ty po prostu masz talent big_grinbig_grin
                                  • super.222 Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 09:11
                                    wyborcza.pl/1,75248,10631601,Sprzataja_po_marszu__Za_straty_zaplaca_organizatorzy.html
                                    ---
                                    Sagi dziękuję. Czasami człowiek musi ...tongue_out
                                    • sagittarius954 Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 09:24
                                      Lopata , miotła, taczki , łopata, miotła, taczki...big_grinbig_grinbig_grin
                                      • filip505 Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 14:35
                                        .....super,jak zwykle jestes wyjatkowa,dzieki za zyczenia,
                                        szkoda ze ten sagi w warszawie tak narozrabial,
                                        jakie sie zyczenia sklada z okazji tego swieta,
                                        jest jakas specjalna formulka?
                                        • super.222 Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 14:53
                                          Filipie ...
                                          ujrzałeś mnie w końcu ? big_grin

Życzenia podobne jak u Was na Święto Dziękczynienia.
                                          Polacy dopiero uczą się radości z demokracji, stąd
                                          pewnie nie mamy szczególnie sformułowanych tekstów
                                          na tę okoliczność. Wystarczy pamięć Filipie...wystarczy. big_grin

Z doniesień prasowych wynika, że zadymę urządzili w Warszawie przeważnie
                                          obcokrajowcy, co w pewnym stopniu usprawiedliwia brak udziału
                                          naszego szanownego kolegi w jej tłumieniu big_grinbig_grinbig_grin
                                          Ale on zapewne odezwie się jeszcze w tym wątku żeby dowcipnie
                                          i pogodnie podsumować całe zamieszanie.

Pozdrówka Filipie. Sprawiłeś mi radość taką, że... nie umiem tego
                                          wyrazić big_grin.
                                          • sagittarius954 Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 15:25
                                            Filip wywodzacy się z tej samej grupy człekokształtnych udaje troszke lepszego big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                            a niech mu tam big_grinbig_grinbig_grin Co by nie powiedezieć, to amerykanie sa kowbojem świata mając na sumieniu wiele istnień ludzkich , no ale to tak na marginesie big_grinbig_grinbig_grin
                                            Nie widze powodu ,abym mial cos tłumić , za klęske układu rzadzącego uznaje wciąz manifestacje w dzień niepodległości , jakby nie można było spotkać się na festynach oczywiście w halach . Juz dawno mówiłem, żeby termin najważniejszego dnia kraju dobierać bardziej dostepnie dla zmarźluchów . Ja tam wole dziś przypiecek jak ganianie sie po zimnym i mokrym powietrzu.
                                            • iryska2604 Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 17:01
                                              Terminu raczej dobrać nie sposób - w końcu to historia. A jeszcze nie tak dawno świętowalismy (?) 22.VII. Ze względu na temperaturę termin lepszy ale czy na pewno? A zakazy też nie beda na miejscu,też bedzie żle.
                                              • aga-kosa Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 17:47
                                                I komu ten lipiec przeszkadzał.
                                                Wczoraj ksiądz w kościele powiedział, że coś w narodzie jest nie tak bo za komuny były przymusowe święta i ludzie chodzili z przyzwyczajenia i w kościele było pełno szczególnie w czasach powstawania "Solidarności". A wczoraj w kościele na mszy było 30 starszych osób. Gdzieś jest błąd. Dzień wolny od pracy, od zakupów ...
                                                Ktoś powiedział o niepamiętających historii, że trzeba przeżyć ją jeszcze raz. aga
                                                • marii51 Re: ... porządkowanie ... 12.11.11, 20:21
                                                  super.222
                                                  wspaniała - inteligentna- potrafiąca tak pięknie do mężczyzn klikać --babeczka super...nic dodać nic ująć-
                                                  do chris.w2 zauroczyć- gdy filip z NY-jej klika bez polskich znaków .....zgłosiłam do forum tą wyjątkowość --za ...-pomyślcie sobie...
                                                  a09.11.11, 13:38 Odpowiedz
                                                  Dla Ciebie Marii każdy piszący nick, który Twoje forum
                                                  omija, zawsze będzie *parszywą owcą*. Jednakże
                                                  doceniam Twój wysiłek żeby wysmarować aż taki długi
                                                  i dosadny post mnie poświęcony.
                                                  Zauważyłam, że stałam się w jakimś sensie ważna dla Ciebie.

Nie zamierzam zmienić mojego wizerunku na forum.
                                                  A już dostosowywanie się do Twojego stylu...zupełnie jest
                                                  poza moim zasięgiem intelektualnym, ludzkim i każdym
                                                  innym. Nie potrafię gdybym sobie wyrwała wszystkie włosy
                                                  na głowie. Żeby dalej Cię nie denerwować moim złym zachowaniem,
                                                  poinformowałam odpowiednim wpisem, że już nigdy ...
                                                  Doceń mój gest i daj mi święty spokój. superka.
                                                  • filip505 Re: ... porządkowanie ... 13.11.11, 02:57
                                                    ....marii...,to uwazasz ze nie powinienem pisac?????,
                                                    bo polskich znakow nie mam,przepraszam jak to cie
                                                    boli ale poprawy nie obiecuje,mysle ze na forach
                                                    otwartych nie jest to przestepstwem,
                                                    .....zgadzam sie z toba ze super jest wspaniala,zaluje
                                                    ze nie znam jej osobiscie,ze ciebie tez,ale nasza znajomosc
                                                    zaczela sie jakby w szczegolny sposob,zartobliwie zrobilem
                                                    parafraze jej wpisu,kiedys,ona zamiast zarechotac,badz
                                                    mnie zjechac ,zrobila to tak, ze zabrala kawalek mego serca,
                                                    i tak jest do dzisiaj,jest w tym cos zlego????????
                                                  • marii51 Re: ... porządkowanie ... 13.11.11, 04:01
                                                    filip-pisz pisz..
                                                    to nie ja robię afery za jeden błąd
                                                  • aga-kosa Re: ... porządkowanie ... 13.11.11, 12:38
                                                    I wykrakałam.
                                                    11 11 11 napisałam, ze zadymie będą winni policjanci, pan premier i pan prezydent
                                                    No i kto teraz szkody pokryje ? Jak zwykle ja ze swoich podatków! ;*) aga
                                                  • anerim Re: ... porządkowanie ... 13.11.11, 12:54
                                                    Chciałam właśnie napisać, że jesteś wróżką, Agasmile
                                                  • super.222 Re: ... porządkowanie ... 13.11.11, 19:23
                                                    Dla Filipa ....

www.youtube.com/watch?v=Z8ccX-AeJkA&feature=related
                                                    ... od superki ...
                                                  • filip505 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 04:31
                                                    ....wielkie dzieki super,tak naprawde to muzyki
                                                    bysmy razem duzo nie sluchali,nasze gusta sa
                                                    na dwuch biegunach,
                                                  • super.222 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 09:34
                                                    ... Filipie ... nie tylko z powodu różnych gustów w muzyce.
                                                    Filip napisał:
                                                    ...nasze gusta są na dwóch biegunach
                                                    .
                                                  • iryska2604 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 09:50
                                                    Wątek jest o czym innym ,nie o wzajemnej sympatii.Znow sie narazę ale... Filipie, ty nie zrozumiałes o co marii 52 chodzi a ona chyba slusznie sie czuje pokrzywdzona.Tyle razy sie prosi na forum aby nie było osobistych wycieczek! Jesli ktoś do kogos ma pretensje (uzasadnione czy nie) to jest poczta, mozna napisac na priv .I dobrze by było abysmy sie trzymali tematu.Jesli ktos komus chce okazać szczególna sympatię to tez mozna na priv ew.załozyc odzdzielny wątek. Inaczej chcąc napisac na konkretny temat -wcinam sie w dyskusje dwojga osób swiadczacych sobie uprzejmosci i czuję sie jak intruz.Nieuprzejmie jest przerywac ?Napisałam to nie po to aby komukolwiek dogryzać - i wcale nie złosliwie ale czy nie lepiej by było?
                                                  • super.222 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 10:56
                                                    Pomyślałam Irysko, że i Tobie nieobce jest uczucie zazdrości.

PS.: A jeżeli Filip się do mnie dopiero *zaleca*?
                                                    i kiedyś poprosi o adres na pocztę priv? i kto wie ...
                                                    może i miłość wyzna?

Wyrazy sympatii Filipa do mnie spowodował pierwszy post w tym wątku,
                                                    którego Ty nie podjęłaś, a jest on bardzo, bardzo związany z życzeniami
                                                    i nadal jest kontynuowany chociaż dawno minęło Święto 11 Listopada.
                                                  • sagittarius954 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 12:08
                                                    Poprosi o adres ???? Ejże , w necie twój adres jest znany przecież zarejstrowałas sie pod super.222@gazeta.pl , każdy chętny może do Ciebie napisac , bez owijania w gry melodramatyczne . big_grin
                                                    Dzień dobry big_grin
                                                  • super.222 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 12:13
                                                    Sagi ... mężczyzna elegancki, nawet znając adres kobiety,
                                                    zawsze zapyta czy może napisać. Później czeka na
                                                    odpowiedź i jeżeli będzie twierdząca ... pisze.
                                                    Dlaczego melodramatycznie ?

Dzień dobry big_grin
                                                  • filip505 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 16:00
                                                    .....sagi,jak zaczniemy pisac na indywidualne
                                                    adresy to fora otwarte straca sens,ale masz racje,
                                                    mozna,tylko po co,twego wpisu by nie bylo,iryski,
                                                  • filip505 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 16:22
                                                    ....irysko....,wydaje mi sie ze jakichs osobistych "wycieczek"
                                                    staram sie nie robic,tych zlych,mogacych kogos urazic,
                                                    ....natomiast scisle trzymanie sie tematow to raczej w
                                                    encyklopedji obowiazuje,nie w "towarzyskich"rozmowach
                                                    a tak traktuje pisanie tutaj,czasami niezbyt chodliwy watek
                                                    po odpadnieciu od tematu robi sie chodliwy i ciekawy,
                                                    nie badzmy zbyt pryncypialni w.......zabawie,
                                                  • dominika.24 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 17:07
                                                    .Nieuprzejmie jest przerywac Napisała Iryska,przerywać to nawet zabronione jest ustawą.Po za tym pouczająco napisane - dziękuję!
                                                  • marii51 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 18:18
                                                    irysko
                                                    dziękuję
                                                    nie możę tak być,żeby ---czat zapanował nad ' forum...są granice
                                                    ---
                                                  • marii51 Re: ... porządkowanie ... 15.11.11, 18:26
                                                    filip505-
                                                  • iryska2604 Re: ... porządkowanie ... 16.11.11, 10:22
                                                    Re: ... porządkowanie ...
                                                    super.222 15.11.11, 10:56 Odpowiedz
                                                    Pomyślałam Irysko, że i Tobie nieobce jest uczucie zazdrości.

Super,uwierz mi ze nie zazdrosc spowodowała mój wpis.Poprostu - interesuje mnie jakis temat,chcę cos dodac a tu przez iles tam wpisow leca komplementy i slodkie słówka.Wtedy watek sie rozmywa i pozamiatane.Przeciez czy to parę miłych slow czy pretensji można zamiescic w osobnym poście.To takie proste- i to sie nie tyczy tylko ciebie.Marii majac jakies uwagi wzgledem ciebie mogla post zatytulowac super222.Wierz mi ze ja bym tam nie zajrzala bo to imienne,ty na pewno tak i tam moglybyscie sobie powiedzieć co wam lezy na wątrobie.Filipie,chyba mam rację?
                                                  • filip505 Re: ... porządkowanie ... 16.11.11, 17:15
                                                    ....irysko,to by zabijalo idee forow otwartych,idac dalej
                                                    nawet spoleczenstw obywatelskich,otwartych,tolerancyjnych,
                                                    jest tak ze najpierw otwarcie piszemy tylko ukryci pod jakims
                                                    haslem,ale to nam powolutku wchodzi w podswiadomosc,
                                                    i stajemy sie bardziej otwarci w zyciu codziennym,to zle??????,
                                                    .....piszac "irysko" nie kieruje tego tylko do ciebie,raczej podkreslam
                                                    ze to tyczy twojej wypowiedzi,czy powinienem twoim zdaniem
                                                    napisac to na prywatny adres?????,
                                                    ....uwazam ze czym wiecej bedzie tu i zyciu codziennym "slodkich"
                                                    a nie ponurych slow,tyn nasze zycie bedzie ciut lepsze,a napewno
                                                    przyjemniejsze,
                                                    ....nie bawmy sie w cenzorow cudzych dusz,cenzurujmy swoje,nie
                                                    czytajmy tego czego nie chcemy,
                                                    ....czy masz racje???,sama sobie odpowiedz,jestes bardzo swiatla
                                                    "baba",....to tak zartem zeby ciut weselej bylo,wierze w twe ogromne
                                                    poczucie humoru.
                                                  • filip505 Re: ... porządkowanie ... 16.11.11, 17:20
                                                    ....chetnie napisal bym cos do marii.....,ale po jej cenzorskim
                                                    tonie nie smie w tym watku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka