filomena1 23.02.12, 09:04 Witam, Może zainteresuje "serio lecz na luzie". Rzecz także o internecie, o dyskusji i wielu sprawach. Mnie się wydaje , że nawet na czasie, ... www.wiadomosci24.pl/artykul/o_tempora_225801.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.222 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 09:30 Tak mi przykro - nie otwieram linków., Żadnych. No ... gdyby tam było coś o seksie i orgazmach, to może bym się skusiła.Pozdrawiam milutko. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 12:29 super.222 napisała: > Tak mi przykro - nie otwieram linków., Żadnych. (...) Linki nie otwierasz, ale je wklejasz. Odpowiedz Link
super.222 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 12:36 Czymś przecież umysł trzeba uprawiać. Jedzeniem tylko? Ponadto, jak ja wklejam, to wiem co ... Od innych zaś to trzeba uważać...bardzo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 12:41 super.222 napisała: > Czymś przecież umysł trzeba uprawiać. (...) Dziekuje za wyjasnienie, przestroge i rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 13:47 Odnosnie artykulu, a propos kultury jedzenia: Jezeli te nie perfekcyjne maniery przy jedzeniu u tzw. "prostych ludzi" sa czasami do zrozumienia, bo rodzice w domu tego nie nauczyli (bo sami nie umieli), albo nie przywiazywali do tego uwagi, to brak ich u tzw. prominentow, albo jak sie ich w Polsce nazywa celebrytow, razi jeszcze bardziej. W niemieckiej TV na kanale Vox nadawany jest program "Das perfekte Promi Dinner". Znane i popularne w Niemczech osoby, czyli ci tzw. prominenci zapraszaja sie do swoich domow na jedzenie, a zapraszajaca, czy zapraszajacy "wlasnorecznie" te jedzenie przygotowuja. I tutaj widzi sie czesto niestety brak tych dobrych manier przy jedzeniu tez u tych tzw. prominentow. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 14:19 Jak zwykle wspaniale i pieknym językiem napisany artykuł. Trudno sie nie zgodzic z mysla przewodnia .A że kultura jakos dziwnie ginie w narodzie...Przykre to,ze na kazdym niemal kroku panoszy sie bylejakośc . Filomeno,zapraszam równiez na 60 -siątki.Będzie mi miło. Odpowiedz Link
super.222 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 14:30 Żeby pozbyć się bylejakości powinnaś zaprosić dziesięć takich Filomen. Na 60-tkach z kulturą są problemy, zaproś albo przenieś - przecież możesz. Niech czytają i się uczą. Zacząć należy od poprawności pisania z zachowaniem ortografii, a później logicznego myślenia i pisania. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 15:30 Sądzę, ze powinnas założyć własne forum - wtedy mogłabyś do woli nauczać, pouczać i traktowac wszystkich z góry. I wymagać odpowiedniego poziomu kultury. Na moim forum ludzie - o ile maja cos do powiedzenia i nawet jesli sa troche na bakier z ortografią, składnią czy z niezbyt wielka umiejetnoscią posługiwania sie klawiaturą - będa mogli pisać czy ci się to podoba czy nie. A ja nie zamierzam nikogo pouczać i nie pozwolę aby ktos traktował tych ludzi z góry. Odpowiedz Link
super.222 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 15:53 Wielce Szanowna Adminko forum 60-latek. Ten wątek nosi tytuł o uprawie umysłu czyli rozwoju tego organu. Wypowiedziałaś się na temat artykułu bardzo pochlebnie, toteż pochwaliłam pomysł z zaproszeniem Filomenty do odwiedzania Twojego forum. Nie rozumiem zatem w czym widzisz moje wymądrzanie się .... tak dalece, że powinnam założyć swoje forum. O! Najmądrzejsza z mądrych ... leniwa jestem, nie chce mi się. Mówisz MOJE FORUM, a ono w 33 000 postów należy do innych forumowiczów. Bo dotychczas ucykałaś może zaledwie 200... no może ciut więcej ale o drobiazgi nie będziemy przecież rozdzierać szat. Wyluzuj cokolwiek, bo - kurczę - ta władza bije Ci do głowy. Odpowiedz Link
baska123 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 16:07 Oj Dziewczyny co ja mogę z Wami tutaj "djełat". Doprawdy nie wiem jakim "karmidłem" wyzwalacie w sobie taką wzajemną niechęć. Rzadko z braku czasu zaglądam na inne fora, nie mam prawa oceniać ich poziomu. Przyglądam się, jak sobie wymierzacie słowne razy i jakoś mnie nic nie boli, jednak. ...... coś nie tak. Odpowiedz Link
super.222 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 16:37 65 500 ------------------------ Odpowiedz Link
baska123 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 16:45 Chyba, że mój licznik inaczej liczy. Tak, czy siak Brawo Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 18:40 baska123 napisała: > (...) Tak, czy siak Brawo. Tak, brawo dla Ciebie. Dlugi czas "walczylem" z tym linkiem brawo i za kazdym razem wklejal mi sie ten emotikonek podwojnie z odrobina tekstu, chociaz wklejalem ten sam link co Ty. Dopiero zauwazylem, ze przed i na koncu linka, przed i za [URL], u mnie byl jeszcze [img]. Gdy [img] usunalem, emotikonek wkleil sie poprawnie. Czy tez musialas tak robic? Ale na podgladzie pokazuje mi sie "uwaga o bledach". Odpowiedz Link
baska123 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 18:47 ChrisNie musiałam, za pierwszym razem osiągnęłam cel. Tylko, wychodzi na to, że sama sobie brawka uskuteczniam. Superka napisze, że mi sodowa wali. Odpowiedz Link
baska123 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 18:49 Chris. Ja kopiuję pierwszy kod od góry. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Czy jedząc uprawiamy umysł ? 23.02.12, 18:48 Baska, to wygladalo tak z [img] na poczatku i koncu linka: [img][/img] a tak po usunieciu [img]: Odpowiedz Link
filomena1 Moi mili ? 25.02.12, 11:08 Dziękuję za zaproszenie... )) Zaglądam tutaj. Kiedyś częściej, a teraz mam mniej czasu, gdyż pracuję nad dużym projektem. Dziękuję za wasze komentarze. Jeszcze milej by mi było gdyby znalazły się jakieś pod artykułem. Od tego jakie jest zainteresowanie i komentarze załeży ocena artykułu, i w ten sposób ocena autora... a dla mnie motywacja do pisania... Bo leniwa jestem okrutnie... )) Nie wiem , ale chyba z wiekiem bardziej. Dziękuję za wszystkie uwagi i komenty. Miłego wekendu Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Moi mili ? 25.02.12, 12:04 Widelec poprzez Włochy do Europy przywędrował ze Wschodu około IV w ne. Jestem ogromnie ciekawa czym posługiwali się Faraonowie - bo nikt nie zaprzeczy -cywilizacja niesamowicie rozwinięta. Czy Faraonowie też sięgali Ręką po pieczeń z ogniska a potem resztki rzucali psom pod stoły jak na historycznych filmach pokazują. A na temat odżywiania umysłu to dawno ktoś powiedział, że organ nieużywany ulega zanikowi. Inna sprawa, że kapłani przywiązywali ogromną wagę do jedzenia. Egipscy kapłani po zabiciu wołu dzielili go i sobie zostawiali najtłuściejsze kąski - wcale nie z dobrego serca dla biednego ludu, który na nich pracował. aga Odpowiedz Link
baska123 Re: Moi mili ? 25.02.12, 13:40 Ostrożnie z tym karmieniem umysłu i nie tylko. Odpowiedz Link