Dodaj do ulubionych

mam propozycję

29.07.13, 00:57
ponieważ dopiero co przeszłam na emeryturę i to z konieczności (redukcja etatów) i jakoś nie mi się nie-pracować to pomyślałam, że może wśród Was jest też ktoś taki.
I może coś spróbujemy razem stworzyć?
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: mam propozycję 29.07.13, 06:08
      Wierz mi, takie przekonanie o możliwości popracowania jeszcze jakiś czas,
      przechodzi po kilku miesiącach. Pozwól sobie na błogie lenistwo albo staraj
      się pomagać komuś w rodzinie (np. przy dziecku). Pieniędzy z tego nie ma,
      ale satysfakcja murowana.

PS. Przeszłaś na emeryturę bo *redukcja etatów* czy osiągnęłaś wiek.
      To ważne.
      Pozdrówka - witaj w Klubie i pisz częściej.

PS.2. Tekst zaczynamy zawsze z dużej litery. Bardzo tutaj uważamy na
      formę pisowni, takie mamy *maniery*. big_grin
      • nowaemerytka Re: mam propozycję 29.07.13, 12:05
        Dzięki za odpowiedź.
        Przy wnukach i tak dużo pomagam i pomagałam.

1. Wiek emerytalny osiągnęłam jakiś czas temu i załapałam się na kolejną redukcję.
        Uważam, że jestem jeszcze zbyt aktywna i sprawna aby 'siedzieć w domu' czy nawet poprzestać na U3W i wnukach. A i marzenia kolejno realizuję.
        2. Bardzo mnie cieszy, że takie macie maniery - z przyjemnością się podporządkuję.

Pozdrawiam
        • tamaryszek44 Re: mam propozycję 29.07.13, 18:24
          Nie nie, ona żartowała, wstawiamy tu byki i zjadamy literki na podwieczorek, ale i tak wiadomo o co chodzi.
          • aga-kosa Re: mam propozycję 30.07.13, 12:44
            Witaj w klubie!
            Jak Cię najdzie ochota na pracę ; usiąź, poczekaj, wypij kawę - może Ci przejdzie.
            Cytat:
            "Choć za nami prokreacja
            i kariera zawodowa
            to przed nami rekreacja
            i pomysłów pełna głowa.

Teraz kiedy nic nie muszę
            ale jeszcze wiele mogę
            czas przewietrzyć swoja duszę
            i na nową wkroczyć drogę..." smile aga
            • nowaemerytka Re: mam propozycję 31.07.13, 13:16
              i to jest cudowna odpowiedź!!!!

Jak długo dochodziłaś do tego stanu?
              Co robisz mniej i bardziej ciekawego przez te 24h/dobę?

Mogę ten wierszyk zapisać sobie jako motto?
              • aga-kosa Re: mam propozycję 01.08.13, 08:39
                Widzisż Nowa, jestem urodzoną optymistką. Ponad to potrafię szybko dostosować się do nowych wartunków - a takie dostosowanie ma w psychologii swoją nazwę.
                Nie zajmuję się wnukami bo pamiętam jak zawsze byłam "lekko na baczność", kiedy pojawiała się teściowa z nieocenioną, naprawdę nieocenioną pomocą - przy wychowywaniu dzieci. Do dziś mam dla niej wdzięczność ale i pamiętam stres aby nie urazić, nie powiedzieć czegoś co mogło by zaboleć jeśli nie całkiem zrozumiała moje intencje.
                Nie chcę aby moje dziewczyny miały taki problem i dlatego jestem w "bezpiecznej odległości".
                Jako wodnik interesuję się światem, który mnie otacza. Włączam się we wszystko co jest w pobliżu. A już jak płachta na byka działa na mnie: "tego nie zrobisz".
                Zainteresowań cała masa ale o tym to jak naciśniesz strzałką na "aga-kosa" . Przesyłam uśmiechy i życzę pogody ducha. kiss) aga
                • super.222 Re: mam propozycję 01.08.13, 09:21
                  Trochę skromności - Ago-koso. big_grin
                  Czy myślisz, że jak przedstawisz swoje *optymistyczne EGO*,
                  to sprawisz, że wokół ciebie wszyscy będą uszczęśliwieni?
                  Naturalnie - nie odpowiadasz na konkretny temat, a wykorzystujesz
                  tmat do przedstawienia własnej doskonałości.

Wiem ... Basiu ... zdenerwuję cię, ale i ja jestem podenerwowana.
                  Czy nie wystarcza IM jedno forum do spijania sobie słodyczy?
                  • baska123 Re: mam propozycję 01.08.13, 20:25
                    Superko. Aga i ja jesteśmy wodnikami.
                    Resztę sobie dopowiedz analizując opis tego znaku,
                    nie ma takiego drugiego, niezależnego i wolnego człowieka, jak urodzeni pod tym znakiem.
        • super.222 Re: mam propozycję 01.08.13, 07:05
          Wróciłam do ponownego przeczytania Twojego wpisu, bo piszesz i przedstawiasz
          propozycję nie tylko na tym forum. Początkowo myślałam, że to ktoś młody, kto
          lekko sobie drwi z możliwości *staruszków* i nie potraktowałam całej sprawy
          z dostatecznym zrozumieniem. Oczekujesz od nas *propozycji*, a sama niczego
          nie sugerujesz. Gdybyś przedstawiła co najmniej jedną - można by rozważać,
          ewentualnie rozszerzać o nasze możliwości. Nie wiem czy uda Ci się skupić
          wokół swojego projektu jakąkolwiek grupkę osób, rozproszonych po całym kraju.
          Masz świadomość, że jesteśmy z różnych stron? i oddaleni o setki kilometrów?

Żeby coś *zacząć*, a potem z sukcesem kontynuować, musi być zespół, który
          stanowi zgrupowanie osób wzajemnie znających się i mających do siebie
          zaufanie. W naszym wieku - zaufanie bezgraniczne. Myślę, że Ci się nie uda. ?
          I nie obrażaj się. PS. A co masz przeciwko U3W? Tylko forsa się liczy? big_grin

• aga-kosa Re: mam propozycję 01.08.13, 10:38
            Superko, zdaję sobie sprawę, że mogę być denerwująca dla ludzi o innym usposobieniu niż moje ale to coś jest w mojej psychice; może to wojenna ciąża mojej mamy zadecydowała o tym, że MUSI BYĆ DOBRZE i innej opcji nie ma. Nie musisz czytać tego co jest podpisane aga-kosa. Wiadomo, że u mnie szklanka jest do połowy pełna, burza jest po to by świat pachniał ozonem a jak boli to po to bym wiedziała jakie to szczęście kiedy nie boli. aga
          • nowaemerytka Re: mam propozycję 01.08.13, 22:23
            Wiesz, tak myślałam, że warto coś najpierw 'rzucić'.
            Wyobraziłam sobie to tak, że najpierw zbierze się grupa chętnych a potem - już poza forum - zrobimy tzw burzę mózgów' w zależności od możliwości, zdolności, zainteresowań czy miejscu zamieszkania (w końcu i internetowa praca by mogła być).
            NIE, NIE tylko forsa się liczy - myślę nawet o jakiejś działalności wolontariackiej, pracy w fundacji itp.
            Zawsze dużo pracowałam i taka chwilowa bezczynność trochę mnie przeraża
            A na U3W też trzeba mieć pieniądze - ale już szukam czegoś dla siebie
    • babciajadzienka Re: mam propozycję 01.08.13, 20:26
      co?
      • super.222 Re: mam propozycję 01.08.13, 21:10
        big_grin
      • baska123 Re: mam propozycję 01.08.13, 22:09
        Żeby była jasność, w/g mitologii Słowian wodnik jest władcą jezior, rzek a nawet kałuż,
        każdy, kto chce się wykąpać musi złożyć mu daninę np: czarną kurę lub garść grochu.
        Pozdrawiam wszystkie(ich) spod znaku wodnika.
    • ogucio Re: mam propozycję 25.08.13, 18:21
      stworzenia wspólnego domu opieki
      • grzech_o_1 Re: mam propozycję 25.08.13, 20:22
        Nad......?
    • grzech_o_1 Re: mam propozycję 25.08.13, 20:21
      Góra rok na emeryturze i wszelka chota do pracy przechodzi. Nowy tryb życia. Do łóżka o północy, wstawanie o ósmej i wszystko na spoko.
    • skuter44 Re: mam propozycję 27.08.13, 10:46
      Emeryci są narcyzami , są zabiegani..... mało czasu im zostało. -wink
      Każdy gdzieś tam społecznie się stopniowo wypalał.
      Tracili też powoli zapał.
      t o m o j e zdanie.
      Dowód ? Mamy armię emerytów a nasza partia polityczna jest niereprezentatywna (mała,
      "nieżywa" jakaś.
      • skuter44 Re: mam propozycję 27.08.13, 10:50
        Piszę na podstawie obserwacji .
        Osobiście wolałbym funkcjonować w życiu politycznym i społecznym.
        Coś robić - jak pisze nowoemerytka.
        Ale zdrowie , ścislej jego brak, nie pozwala na taki luksus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka