Dodaj do ulubionych

... Lenka...

18.10.13, 09:45
www.fakt.pl/nauczycielka-grozy-uczen-chcial-sie-dla-mnie-zabic,artykuly,424147,1.html
.
Czy Patryk będzie mógł uznać Lenkę za swoją córkę i dać jej swoje
nazwisko? Lenka nie może mieć przecież w metryce wpisu, że
'ojciec nieznany' ... bo jest znany. Pojęcia nie miałam, że taki
młodzik jest już zdolny do zapłodnienia kobiety. Czy to normalne
zjawisko, czy jakiś *wybryk natury* ?
Obserwuj wątek
    • godzinaosmaminut97poczasie Re: ... Lenka... 18.10.13, 10:06
      Od momentu kiedy uznaje się dziewczę za kobietę , ponieważ następują w niej zmiany fizjologiczne sprawiające ,że od następnego miesiąca może być kobietą i ten fakt jest powszechnie znany . Tak mało się mówi o chłopcach zaczynających produkować plemniki . 14 lat to dużo , nawet za dużo . /Zwykle chłopcy zaczynają produkować je kilka lat wcześniej . dlatego ten wiek nie robi na mnie żadnego wrażenia . I pomyśleć że bez tych plemników chłopak mógł być :sprawnym " jeszcze kilka lat wcześniej . Szok Proszę superci ? big_grinbig_grinbig_grin E tam , każda matka mająca syna wie co w nim się budzi i kiedy big_grin Zachowanie nauczycielki niepoważne dyskwalifikujące ją w szkole . A co by było gdyby pracowała w przedszkolu ?
      • super.222 Re: ... Lenka... 18.10.13, 10:28
        *Za moich czasów* mówiło się, że dojrzał do założenia rodziny.
        Dojrzał również w sensie produkowania plemników. Zauważ, że szczyl
        miał aż 13 lat kiedy to się stało. Supercia zupełnie innymi oczami
        obserwować będzie zachowania takich małolatów. ECH ... dożyłam
        takich lat w nieświadomości big_grin

big_grin big_grin big_grin - to za *przedszkole* kiss
        • pia.ed Re: ... Lenka... 18.10.13, 10:41
          Wiem ze supercia nie miala wychowania seksualnego w szkole uncertain
          ale czy nie byla ciekawa takich spraw i nie uświadamiała sie sama
          czytajac ksiazki medyczne?
          Ja i moja kolezanka uswiadamialysmy sie na wlasna reke czytajac tego typu ksiazki,
          a takze rozmawiajac z zaufanymi chlopakami.
          • super.222 Re: ... Lenka... 18.10.13, 10:53
            No nieeee .... nie miałam także dostęþu do książek medycznych.

(...) ... uświadamiałyśmy się na własną rękę (...)
            No nieeee .... własne ręce? Czekałam na chłopaka i uświadamiał
            mnie ten pierwszy. A już z koleżanką big_grin .... po trzykroć nie, nie, nie.

Wiem ... powiesz, że pisałaś o czytaniu tego typu książkach ...
            W ten sposób poznałaś trochę teorii, a tu trzeba praktycznie - rękami
            chłopaka, a nie z koleżanką.

W czasach gdy miałam 14 - 16 lat czytałam Konopnicką, Kraszewskiego.
            Ale także Mniszkównę i jej "Trędowatą". Taką miłość znałam z literatury.
            • pia.ed Re: ... Lenka... 18.10.13, 11:44
              Nie widziałam za potrzebne praktyczne dowiadywanie sie czy
              plemniki u nastoletnich chłopców mogą zapłodnić czy nie ...
              Wystarczała mi w zupelnosci teoria.
              • super.222 Re: ... Lenka... 18.10.13, 12:28
                Pia.ed ... nie zbaczaj z tematu.

Zapytałam w pierwszym poście o to, czy taki małolat może być
                ojcem w sensie prawnym, bo że potrafił produkować plemniki -
                - to już wiemy. I nie odpowiedziałaś jakie nazwisko i imię ojca
                otrzyma w USC?
                W tym wątku głównie ten temat mnie frapi,
                a nie sposoby uświadamiania. Przecież wiemy, że one są różne,
                różniaste.

Mam w TVP KULTURA serial amerykański z lat 60 - 70 - tych.
                Serial nosi tytuł MAD MEN i jest nadawany w każdy czwartek
                (o czym już wspominałam). We wczorajszym odcinku dowiadujemy
                się, że dziewczynka (10-letnia) zaczyna się masturbować, w czym
                pomaga jej oglądanie idola na ekranie telewizora. Rzecz dzieje się
                podczas wizyty u koleżanki, (oni mają tam zwyczaj pozwalać na
                nocowanie u koleżanek,kolegów) i podczas takiej *zabawy* nakryta
                zostaje przez matkę dziewczynki, u której miała pozostać na noc.

Robi się afera .... dziecko zmuszone jest chodzić do psychiatry na
                obowiązkową terapię, matka (żona głównego bohatera) poddawana
                jest również przesłuchaniu na tę okoliczność. Co będzie dalej
                napiszę w przyszłym tygodniu. big_grin
                • pia.ed Re: ... Lenka... 18.10.13, 12:47
                  Przypuszczam ze dziewczynka będzie automatycznie nosiła nazwisko matki ...
                  Chłopak jest niepełnoletni, nie może wiec samodzielnie zadecydować
                  o swoim ojcostwie.
                  Moze maja prawo to zrobić za niego rodzice gdyby chcieli wychowywać wnuczkę...
                  albo on sam kiedy dojdzie do pełnoletności i wystąpi o wpisanie go jako ojca
                  do metryki córeczki.
                  • w-aginka Re: ... Lenka... 18.10.13, 20:11
                    Chyba nic złego się nie stanie jeżeli napiszę ,że jesteś super nie tylko z nicka. Teraz przez tą twoja niewinność i brak doświadczenia jeszcze bardziej mnie podniecasz.
                    • super.222 Re: ... Lenka... 18.10.13, 20:30
                      Oooo ! Kurcze ....

http://s2.rimg.info/e8642522147ea1827e8fda16cf9d46ed.gif
                      • baska123 Re: ... Lenka... 18.10.13, 21:08
                        Superciu. Toż to jakaś kurka z ADHD a nie kurczę.
                        A ja coś kurczę nie kumam, co w Tobie widzi ta "cipcia" podniecającego, czego ja nie widzę?
                        Całkiem mi głupio, nieprawdaż????
                        • super.222 Re: ... Lenka... 19.10.13, 07:34
                          baska123 napisała:

> Superciu. Toż to jakaś kurka z ADHD a nie kurczę.
                          > A ja coś kurczę nie kumam, co w Tobie widzi ta "cipcia" podniecającego, czego j
                          > a nie widzę?
                          > Całkiem mi głupio, nieprawdaż????
                          -----------------------------------------------------
                          big_grin big_grin Ożywia trochę tę senną atmosferę na Forum.
                          Podobno szuka także kandydatek na forum *kobiece* (cokolwiek
                          to znaczy), ale przecież powszechnie wiadomo, że ja uwielbiam
                          nicki i posty męskie - więc nie jest nam po drodze.
                          Niepotrzebnie się zamartwiasz, czy jak to określiłaś *całkiem głupio*
                          czujesz się ... big_grin
                          • baska123 Re: ... Lenka... 19.10.13, 17:38
                            superko,ko,ko. Piszesz, że ta nowa "cipcia" ożywia ?
                            No wątpię, nie dostrzegam świeżynki. Chyba, że znacie się skądinąd i coś Ci wiadomo.
                            Pozdrawiam Cię.
                            • super.222 Re: w-aginka 19.10.13, 17:49
                              baska123 napisała:

> superko,ko,ko. Piszesz, że ta nowa "cipcia" ożywia ?
                              > No wątpię, nie dostrzegam świeżynki. Chyba, że znacie się skądinąd i coś Ci wia
                              > domo.
                              > Pozdrawiam Cię.
                              >
                              --------------------------------
                              Czytałam jej posty na innych zaprzyjaźnionych (dla Ciebie zaprzyjaźnionych)
                              i ot ... cała moja wiedza. Nawet nie wiem czy to K czy M. Pisze też w taki
                              sposób, że może być i TAK i TAK. Również serdecznie pozdrawiam. big_grin
                              • godzinaosmaminut97poczasie no , no .... 19.10.13, 19:50
                                baska123 napisała:

pia.ed napisała:

super.222 napisała:

a

w-aginka napisał(a):

teraz czaisz różnicę suspicious big_grintongue_out

• super.222 Re: no , no .... 19.10.13, 20:05
                                  spóźniony też napisał(a)

I mam w to wierzyć? czy zwątpienie ma mnie ogarnąć?
                                  • godzinaosmaminut97poczasie Re: no , no .... 19.10.13, 20:13
                                    No niewiarygodne, ty taka fanka facetów nie czujesz ???/big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

i nie sugeruj się literką a w nawiasie a dla lepszego poznania załóż sobie męskie konto i mów że lubisz takie anginki , bo masz wąsy big_grinbig_grinbig_grinsuspicious
                                    • w-aginka Re: no , no .... 19.10.13, 20:19
                                      [i]godzinaosmaminut97poczasie napisał(a):

> No niewiarygodne, ty taka fanka facetów nie czujesz ???/big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

A ty kto jesteś.Też masz w nawiasie a może i w zawiasie. Super jest ponad, jesteś pewnie rywalką i próbujesz superkę do mnie zniechęcić.
                                      • godzinaosmaminut97poczasie Re: no , no .... 19.10.13, 20:24
                                        Naprawdę chcesz obnażenia ? Zastanów się dobrze zanim powiesz tak suspicioussuspicioussuspicioussuspiciousbig_grin
                                        • w-aginka Re: no , no .... 19.10.13, 20:59
                                          językoznawcówgodzinaosmaminut97poczasie napisał(a):

> Naprawdę chcesz obnażenia ? Zastanów się dobrze zanim powiesz tak suspicioussuspicious:
                                          > >suspiciousbig_grin
                                          To jest zagwozdka dla admina Forum Gazety. Jak myślisz???
                                          • godzinaosmaminut97poczasie Re: no , no .... 19.10.13, 21:14
                                            alez daj spokój jaka zagwozdka , stary , może mieszkasz blisko poszlibyśmy na piwo ,co ?

Dam ci radę , nie rób wedle przysłowia : na złodzieju czapka gore , czyli nie pytany nie wyskakuje przed szereg zaraz po usłyszeniu że o nim mowa , po drugie spróbuj troszkę podszkolić się na prawdziwych forach L. poczytasz , przyswoisz i jeszcze jedno , chcesz być kobieta załóż sobie konto choćby na Onecie kobiece , dopiero powołując się na ten adres załóż konto na gazecie . wtedy i ty będziesz napisała a nie napisał . Ćwiczyłem to wiem .big_grin Powodzenia zuchu big_grinbig_grin I niech ci się szczęści , a nuż coś wyrwiesz big_grinbig_grin A supercia to fajna babeczka wiesz, warto nie zmieniać swego emploi prawdziwego , choć zabawa może i tak być przednia .big_grin
                                            • super.222 Re: no , no .... 20.10.13, 08:52
                                              Się obnażyli i grzecznie poszli spać.
                                              ECH ci mężczyźni ...

(...) [iA supercia to fajna babeczka wiesz ][/i](...)
                                              - wystawiasz mnie na licytację czy w jakiś inny sposób
                                              chcesz mnie upchnąć ?

• w-aginka Re: no , no .... 20.10.13, 10:09
                                                super.222 napisała:

> Się obnażyli i grzecznie poszli spać.

Men obnażony nie wygląda apetycznie. Wolę ciebie supereńko. No cóż ,miłość pozostanie platoniczna. Ale od czego jest wyobraźnia i gadżety.
                                                • super.222 Re: no , no .... 20.10.13, 10:29
                                                  w-aginka napisał(a):
                                                  (...) Ale od czego jest wyobraźnia i gadżety (...)

U emerytek wyobraźnia płata figle.
                                                  Gadżety ? na emerycka kieszeń?

baaaa big_grin big_grin big_grin big_grin

> Men obnażony nie wygląda apetycznie. Wolę ciebie supereńko. No cóż ,miłość pozo
                                                  > stanie platoniczna. Ale od czego jest wyobraźnia i gadżety.
                • pia.ed MAD MEN ... 18.10.13, 22:01
                  W Szwecji ten serial zakończył się na wiosnę ... Teraz czekam na nagranie nowych odcinków.
                  Podczas dwóch pierwszych sezonów bardzo się denerwowałam kiedy na początku każdego odcinka pokazywano spadającego na dol mężczyznę ... wtedy myślałam ze wszystko zakończy sie samobójstwem bohatera.
                  Widocznie było więcej osob ktore to bardzo przeżywały,
                  bo ukazało sie wyjaśnienie z wytworni filmowej, ze główny bohater nie zginie....

super.222 napisała:
                  > Mam w TVP KULTURA serial amerykański z lat 60 - 70 - tych.
                  > Serial nosi tytuł MAD MEN i jest nadawany w każdy czwartek.

• super.222 Re: MAD MEN ... 19.10.13, 07:27
                    To spadanie głową w dół - w mojej interpretacji - to powolny zanik
                    możliwości w karierze i życiu osobistym. W edycji, którą ja teraz
                    oglądam, bohater jest bez żony, dzieci, domu (w którym mieszka
                    aktualny partner żony), a także *podbojów na boku* jakoś mniej.
                    Stał się cyniczny - pociągniętą na kanapę sekretarkę, nazajutrz
                    obdarował kopertą ... straszne !!!
                    Incydent z córeczką zapowiada kłopoty, a jest to przecież jego ukochana
                    dziewczynka - zresztą z wzajemnością, bo mała nie może zaakceptować
                    nowego partnera w życiu matki.
                    *Spadanie* nie kojarzy mi się z możliwością samobójstwa, bo wówczas
                    trzeba by zakończyć nakręcanie kolejnych odcinków. big_grin
                    • pia.ed Re: MAD MEN ... 19.10.13, 11:13
                      Jedyne co znalazlam na polskim google to informacja z roku 2007.
                      Tam jest wprowadzenie do serii.
                      Moze jest więcej, ale nie miałam czasu szukać ... Jesli dobrze zrozumiałam
                      to następne odcinki ukażą się dopiero w 2014 roku.

www.filmweb.pl/serial/Mad+Men-2007-436999
                    • pia.ed Re: MAD MEN ... Troche zdjec ... 21.10.13, 13:29
                      A artykul jest o tym, ze to bezustanne palenie w serii Lucky Strike wplynalo na to, ze bardzo wzrosla sprzedaz papierosow wlasnie tej marki, i w ogole ilość palaczy uncertain
                      Sluzba zdrowia w Wielkiej Brytanii która walczy z nikotyna chce, aby w serii palenie było "anonimowe".

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/17534388/197/normal/799843c879572/madmen1.jpg

www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17533241.ab

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka