Dodaj do ulubionych

Czy RBN...

11.02.26, 15:28
Czy Rada Bezpieczenstwa Narodowego faktycznie nie powinna zajmowac sie marszalkiem Czarzastym?
Lewa strona, z Premierem na czele. twierdzi, ze jest to, kolokwialnie mowiac, bicie piany.
Ja uwazam, ze cos tu bardzo smiedzi, zwaszcza biorac pod uwage, przebieg kariery politycznej Czarzastego i jego konsekwentne uchylanie sie w przeszlosci od wypelnienia ankiety bezpieczenstwa.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Czy RBN... 11.02.26, 16:59
      Ciekawe dlaczego nie bylo na tym RBN sprawy Piotrowicza czy jak sie nazywa ten sedzia a w stanie wojennym prokurator ktory oskarzal solidarnosciowcow, on dobry komuch?
      • uoia Re: Czy RBN... 11.02.26, 17:08
        dunajec1 napisał:

> Ciekawe dlaczego nie bylo na tym RBN sprawy Piotrowicza czy jak sie nazywa ten
        > sedzia a w stanie wojennym prokurator ktory oskarzal solidarnosciowcow, on dobr
        > y komuch?

Moze dlatego, ze Piotrowicz nie jest marszalkiem Sejmu i tym samym druga osoba w panstwie.
        • maria88 Re: Czy RBN... 11.02.26, 17:30
          Nie powinna.Odczepcie się od Czarzastego , Nic złego nie zrobił a wręcz odwrotnie, to odważny facet.Mówi to co mysli. Przekręty i oszustwa to nie On.
          • engine8t Re: Czy RBN... 11.02.26, 18:33
            maria88 napisała:

> Nie powinna.Odczepcie się od Czarzastego , Nic złego nie zrobił a wręcz odwrotn
            > ie, to odważny facet.Mówi to co mysli. Przekręty i oszustwa to nie On.

Posluchaj sobie tego.
            www.youtube.com/watch?vshock2qPIsWDZaY&t=1291s
    • krakkrakusek1au Re: Czy RBN... 11.02.26, 18:10
      Za okupacji podobno zakazane było kontaktowanie się z Żydami. Czy teraz zakazane jest kontaktowanie się z Rosjanami? Ja to nawet trochę boję się pojechać do Polski bo należałem kiedyś do TPPR.
      • uoia Re: Czy RBN... 11.02.26, 18:28
        krakkrakusek1au napisał:

> Za okupacji podobno zakazane było kontaktowanie się z Żydami. Czy teraz zakazan
        > e jest kontaktowanie się z Rosjanami? Ja to nawet trochę boję się pojechać do P
        > olski bo należałem kiedyś do TPPR.

"za okupacji"... kto nas okupowal i mordowal, podobnie jak Zydow? Jakie, jako Polacu, mielismy prawa?
    • banowanyzaprawde1 Re: Czy RBN... 11.02.26, 19:00
      Kolejne pisowskie brednie. Politycy prawicy to zwykłe gnoje, po trupach do celu.
      • maria88 Re: Czy RBN... 11.02.26, 20:46
        Nie czytam i nie oglądam preparowanych kłamstw i bzdur.
        • irsila Re: Czy RBN... 12.02.26, 09:00
          Na polityce, mało co się znam,
          mały móżdżek mam,
          i stwierdzam,
          że dobrze, iż mamy Czarzastego.
          Pokorne ciele , dwie matki ssie,
          a trampek by chciał z nas , następną kolonię sobie zrobić.
          • irsila Re: Czy RBN... 12.02.26, 09:05
            Choć w sumie ruski i niemcy z nas,
            ją sobie zrobili.
            Kiedyś w podstawówce,
            taka gra w miasta i państwa, gra była,
            na glinie wydeptanej...
          • uoia Re: Czy RBN... 12.02.26, 15:40
            Jestescie bardzo wyrozumiali dla ludzi, ktorzy dzialali i byli bardzo aktywniw okresie komuny. Powiem Wam z czym ja sie spotkalam w Stanach. Moja szefowa byla doradca jednego z sekretarzy stanu (odpowiednik naszego ministra), jej nominacja byla na 4 lata i mialo to miejsce na przelomie rzadow dwoch prezydentow, roznch partii. Cale laboratorim bylo sprawdzane, procedura trwala okolo roku. Jest roznica miedzy byciem w kregu doradcy sekretarza stanu a marszalkiem sejmu, dla ktorego jest tylko jedno serca bicie od bycia prezydentem. W Polsce nie istnieje urzad wiceprezydenta. Ja bym sie bala o losy kraju gdzie cala wladza moze byc w jednych, moim zdaniem, zbyt otwartych na interesy innych panstw, rekach.`
            • krakkrakusek1au Re: Czy RBN... 12.02.26, 19:08
              uoia napisała:

Jes
              > t roznica miedzy byciem w kregu doradcy sekretarza stanu a marszalkiem sejmu, d
              > la ktorego jest tylko jedno serca bicie od bycia prezydentem. W Polsce nie istn
              > ieje urzad wiceprezydenta. Ja bym sie bala o losy kraju gdzie cala wladza moze
              > byc w jednych, moim zdaniem, zbyt otwartych na interesy innych panstw, rekach.`

- W Polsce rządzi rząd. Prezydent jest reprezentantem Polski. Ty myślisz, że to jest tak jak w USA. Tam rządzi Benjamin Natanyahu i Lobby izraelskie. Prezydent jest tylko reprezentantem interesów Izraela. Takie opinie usłyszałem od kilku profesorów amerykańskich uniwersytetów jak również od emerytowanych wyższych oficerów armii amerykańskiej i byłego analityka CIA.
              • uoia Re: Czy RBN... 12.02.26, 20:03
                krakkrakusek1au napisał:
                `
                > - W Polsce rządzi rząd. Prezydent jest reprezentantem Polski. Ty myślisz, że to
                > jest tak jak w USA. Tam rządzi Benjamin Natanyahu i Lobby izraelskie. Prezyden
                > t jest tylko reprezentantem interesów Izraela. Takie opinie usłyszałem od kilku
                > profesorów amerykańskich uniwersytetów jak również od emerytowanych wyższych o
                > ficerów armii amerykańskiej i byłego analityka CIA.

Ja tez slyszalam przerozne historie na temat kto kim rzadzi... od Masonow, Zydow. raptilian, po uczestnikow spotkan w Davos (SFE).
                Ja uwazam, ze ktokolwiek tu rzadzi robi to, przede wszystkim, w interesie USA i pracujacych i placacych, czasem zbyt duze podatki, Amerykanow.
            • maria88 Re: Czy RBN... 12.02.26, 19:15
              Nie rozumiem o czym piszesz. Tacy nie są teraz przy władzy. Starzy komuniści ktorzy działalni na szkode kraju zostali w wiekszości ukarani a sporo juz nie zyje i nikt o nich tez dobrze nie wspomina. Uważam, ze wybór jednego jest wystarczający bo mamy tez premeria.Wazne aby obydwaj mogli sie dogadac i wspólnie działać dla dobra Polski.
              Na ta chwilę docieraja sie jeszcze bo za duzo jest złych doradców.Mysle,że to sie zmieni,
              to sie musi zmienić.
              • engine8t Re: Czy RBN... 12.02.26, 20:54
                maria88 napisała:

> Nie rozumiem o czym piszesz. Tacy nie są teraz przy władzy. Starzy komuniści kt
                > orzy działalni na szkode kraju zostali w wiekszości ukarani a sporo juz nie z
                > yje i nikt o nich tez dobrze nie wspomina. Uważam, ze wybór jednego jest wystar
                > czający bo mamy tez premeria.Wazne aby obydwaj mogli sie dogadac i wspólnie dz
                > iałać dla dobra Polski.
                > Na ta chwilę docieraja sie jeszcze bo za duzo jest złych doradców.Mysle,że to
                > sie zmieni,
                > to sie musi zmienić.

No zaraz.... A czy czasami ten Czrzasty nie wspil do PZPR w latach 80-tych wiedzc juz co sie dzieje? I teraz jest marszalkiem sejmu aty mowisz ze komun wymarla?

a to ktos moze znajacy sie na rzeczy tak to ocenia.
                www.fronda.pl/a/Komuna-wrocila-do-wladzy-Prof-Wysocki-Czerwoni-dogadali-sie-z-rozowymi,224066.html
                • maria88 Re: Czy RBN... 12.02.26, 22:16
                  Nie wiesz jak to było w Polsce w latach 80-tych i wcześniej? Kazdy pracujący był przymuszany do przynaleznosci do PZPR .Ludzi zastraszano tym i owym.Utratą pracy, problemami z rodziną. Jak ktos należał to nie znaczy, że musiał byc działaczem na szkodę państwa
                  Nie będę ustosunkowywać do szemranych artykułów. za ktore biora kupe kasy.
                  Zycie całe spędziłam w Polsce i wiem jak było i wiem jak jest i kto jest kto.

• engine8t Re: Czy RBN... 12.02.26, 23:52
                    maria88 napisała:

> Nie wiesz jak to było w Polsce w latach 80-tych i wcześniej? Kazdy pracujący
                    > był przymuszany do przynaleznosci do PZPR .Ludzi zastraszano tym i owym.Utratą
                    > pracy, problemami z rodziną. Jak ktos należał to nie znaczy, że musiał byc dzia
                    > łaczem na szkodę państwa
                    > Nie będę ustosunkowywać do szemranych artykułów. za ktore biora kupe kasy.
                    > Zycie całe spędziłam w Polsce i wiem jak było i wiem jak jest i kto jest kto.
                    >

Wiem jak byle przed "wojna" w latach 70-tych ze wileu sie "zapisywalo" i na zapisaniu sie konczylo.
                    Ale to co docieralo az tu za wielka kaluze mowi samo za siebie.
                    W poczatku lat 80-tych juz nikt normalny sie do partii nie zapisywal bo w powoetrzu bylo czuc co idzie. Czarzasty wstapil do PZPR dopiero w 1983 roku a wiec po stanie wojennym i to zmienia cala narracje o 180 stopni.. bo tam nie byl tylko czlonkiem ale zaslynal bo robil kariere m in w KRRiT i zaplatany w afere korupcyjna Rywina a potem czolowy dzilacz w kierownictwie SLD.. A wiec komuch swiadomy i aktywny jeszcze klika lat temu bedac szefem SLD i chyba ciagle to mu nie wyparowalo? . Trudno znalesc bardziej zagorzalego komuche od niego.
                    • irsila Re: Czy RBN... 13.02.26, 08:51
                      Polityczne bójki, nawalanki, jakieś polityczne ustawki. Zero racji państwasad
                      Moja głowa na to za mała.
                  • uoia Re: Czy RBN... 13.02.26, 14:18
                    maria88 napisała:

> był przymuszany do przynaleznosci do PZPR .Ludzi zastraszano tym i owym.Utratą
                    > pracy, problemami z rodziną. Jak ktos należał to nie znaczy, że musiał byc dzia

Nie jest to prawda, ja zaczelam pracowac pod koniec lat 70-tych, nikt nikogo nie przymuszal, malo tego znam przypadki rzucania legitymacji partyjnej. Ludzie przejrzeli juz na oczy i wstydem bylo zapisywac sie wtedy do partii. Robili to wylacznie obiboki, szuje i karierowicze. to byla dla nich droda, zeby miec intratne stanowisko.

Jak jestes zadowolna z tego co masz, trwaj w tym. w koncu owsik tez jest szczesliwy zyjac w... tam gdzie zyje.
                    • boggi_dan Re: Czy RBN... 13.03.26, 21:37
                      Pokora jest bardzo potrzebna, bo życie płata nam różne figle i nie zawsze możemy je pokonać. Pokorą zawsze.
                  • krakkrakusek1au Re: Czy RBN... 13.03.26, 23:30
                    maria88 napisała:

>
                    Dziwne to co piszesz.

Pracowałem w PRLu, także na kierowniczych stanowiskach. Jeden z przykładów: Rok 1978-1979, Wojewódzka Spółdzielnia Mieszkaniowa Zakład Budowlano Remontowy, ul Barska 19, Kraków. Nie należałem do PZPR choć chciałem się zapisać. W rubryce "przynależność do organizacji" wpisałem: Polski Zwiázek Inżynierów i Techników Budownictwa. Nie tylko nikt mnie za to nie prześladował ale w opinii pana dyrektora Chodura byłem najlepszym kierownikiem budów. Wciáż posiadam kopię świadectwa pracy z wymienionymi nagrodami jakie tam otrzymałem. Pan dyrektor Chodur też był bezpartyjnym i był jednocześnie prezesem oddziału krakowskiego PZIiTB.
          • engine8t Re: Czy RBN... 12.02.26, 20:47
            irsila napisała:

> Na polityce, mało co się znam,
            > mały móżdżek mam,
            > i stwierdzam,
            > że dobrze, iż mamy Czarzastego.
            > Pokorne ciele , dwie matki ssie,
            > a trampek by chciał z nas , następną kolonię sobie zrobić.
            >
            >

A ja slyszalem ze pokorne ciele wyssie niewiele?

A to co Trumpek zrobi to juz sami siebie tylko mozecie winic bo to bedzie na wasza prosbe.
    • mobic Re: Czy RBN... 14.02.26, 18:30
      Nie chcemy komuny, nie chcemy i już
      Nie chcemy ni sierpa ni młota.
      /Za Katyń, za Grodno, za Wilno i Lwów
      Zapłaci czerwona hołota./bis
      Za mordy, za gwałty, cierpienia i łzy
      Za lata w niewoli spędzone. I.T.D.
      • engine8t Re: Czy RBN... 14.02.26, 19:22
        mobic napisał:

> Nie chcemy komuny, nie chcemy i już
        > Nie chcemy ni sierpa ni młota.
        > /Za Katyń, za Grodno, za Wilno i Lwów
        > Zapłaci czerwona hołota./bis
        > Za mordy, za gwałty, cierpienia i łzy
        > Za lata w niewoli spędzone. I.T.D.
        >

Ale widac ze wy moze nie chcecie komuny al;e komuna was (i nas ) chce?
        niepoprawni.pl/blog/kapitan-nemo/powrot-komuny-do-polski-po-36-latach
    • taki-sobie-nick Re: Czy RBN... 15.02.26, 20:09
      uoia napisała:

> Czy Rada Bezpieczenstwa Narodowego faktycznie nie powinna zajmowac sie marszalk
      > iem Czarzastym?
      > Lewa strona, z Premierem na czele. twierdzi, ze jest to, kolokwialnie mowiac, b
      > icie piany.

No a co mają twierdzić, skoro Czarzasty jest ich?
      • maria88 Re: Czy RBN... 16.02.26, 09:53
        ucia... moze przestałabys mącić, chyba najważniejszy jest spokój w tym kraju.

• uoia Re: Czy RBN... 16.02.26, 14:26
          maria88 napisała:

> ucia... moze przestałabys mącić, chyba najważniejszy jest spokój w tym kraju

Marynciu, pozwolisz,ze sie zblize (chcby w tytulowaniu) do Twojego stylu. Ja tez chcialabym zeby w Polsce byl spokoj a Polacy, wszyscy, byli bogaci, szczesliwi i bezpieczni. Tez nie cierpie macicieli, manipulatorow i klamcow. Mysle, powinnas zglosic moj przypadek wladzom czy sluzbom forumowym, zeby mi zamknac, przynajmniej gebe, czyli zablokowac mozliwosc pisania. Do swoich argumentow przeciwko mnie mozesz dodac to ze jestem przeciwko... aborcji, malzenstwom jednoplciowym i wszystkim lewackim ideologiom, ktore trudno jest nazwac klamstwem, bo ktos kto skonczyl szkole podstawowa to wie. To jest jawne robienie z ludzi idiotow, jak widac skuteczne.
          I jest to moja opinia. I na koniec ja Ciebie tez lubie.
          • engine8t Re: Czy RBN... 16.02.26, 19:02
            uoia napisała:

> maria88 napisała:
            >
            > > ucia... moze przestałabys mącić, chyba najważniejszy jest spokój w tym
            > kraju
            >
            > Marynciu, pozwolisz,ze sie zblize (chcby w tytulowaniu) do Twojego stylu. Ja te
            > z chcialabym zeby w Polsce byl spokoj a Polacy, wszyscy, byli bogaci, szczesliw
            > i i bezpieczni. Tez nie cierpie macicieli, manipulatorow i klamcow. Mysle, powi
            > nnas zglosic moj przypadek wladzom czy sluzbom forumowym, zeby mi zamknac, przy
            > najmniej gebe, czyli zablokowac mozliwosc pisania. Do swoich argumentow przeciw
            > ko mnie mozesz dodac to ze jestem przeciwko... aborcji, malzenstwom jednoplciow
            > ym i wszystkim lewackim ideologiom, ktore trudno jest nazwac klamstwem, bo kto
            > s kto skonczyl szkole podstawowa to wie. To jest jawne robienie z ludzi idiotow
            > , jak widac skuteczne.
            > I jest to moja opinia. I na koniec ja Ciebie tez lubie.

Oj uwazaj bo jak zapoda to przy nastepnej wizycie w Polsce - kraju prawa i wolnosci slowa, jak pojedziesz na paszporcie usa to cie nie wpuszcza a jak na polskim to zamkna za mowe nienawisci.
    • boggi_dan Re: Czy RBN... 13.03.26, 18:33
      uoia napisała:

> Czy Rada Bezpieczenstwa Narodowego faktycznie nie powinna zajmowac sie marszalk
      > iem Czarzastym?
      > Lewa strona, z Premierem na czele. twierdzi, ze jest to, kolokwialnie mowiac, b
      > icie piany.
      > Ja uwazam, ze cos tu bardzo smiedzi, zwaszcza biorac pod uwage, przebieg karier
      > y politycznej Czarzastego i jego konsekwentne uchylanie sie w przeszlosci od wy
      > pelnienia ankiety bezpieczenstwa.
      W normalnym rządzie ten czerwony pająk nie był by marszałkiem.
      • mateusz572 Re: Czy RBN... 13.03.26, 19:47
        boggi_dan napisał:

> W normalnym rządzie ten czerwony pająk nie był by marszałkiem.

A jaki to normalny rząd masz na myśli?
        Domyślam się, że pisuarów boś ty propagandzista pisuarów.
        Muszę cię zmartwić bo słomkę widzisz w czyimś oku a belki w swoim nie widzisz.
        W pisuarze od takich czerwonych pajączków aż się roi.
        Weź ty się bunga bunga ogarnij bo i nawet ciężka pokuta zadana ci przez paulinów jasnogórskich twoich grzechów i grzeszków kłamstwa i obłudy nie zmyje.
        • uoia Re: Czy RBN... 14.03.26, 13:26
          mateusz572 napisał:

> boggi_dan napisał:
          >
          > > W normalnym rządzie ten czerwony pająk nie był by marszałkiem.
          >
          > A jaki to normalny rząd masz na myśli?
          > ...

Ja mysle, ze na pewno nie ma na mysli obecnego, proniemieckiego rzadu, ktory raczej przypomina sekte. Guru z premedytacja niszczy nasz kraj, na kazdym polu, a jego wyznawcy bezrefleksynie ida za nim w pyzepasc.
          • boggi_dan Re: Czy RBN... 14.03.26, 15:22
            uoia napisała:

> mateusz572 napisał:
            >
            > > boggi_dan napisał:
            > >
            > > > W normalnym rządzie ten czerwony pająk nie był by marszałkiem.
            > >
            > > A jaki to normalny rząd masz na myśli?
            > > ...
            >
            > Ja mysle, ze na pewno nie ma na mysli obecnego, proniemieckiego rzadu, ktory ra
            > czej przypomina sekte. Guru z premedytacja niszczy nasz kraj, na kazdym polu,
            > a jego wyznawcy bezrefleksynie ida za nim w pyzepasc.
            Czarzasty łamie wszystkie standardy.
            Zamyka sobie projekty ustaw jakby był jedynowładcą.

Ludzie otrzymują rekordowe rachunki za energie elektryczną przy tej drożyźnie a on trzyma projekt, nie proceduje od 7 LISTOPADA 2025.
            Teraz zamraża sobie prezydencki projekt sejf z Polskiego Banku i jeszcze cos przebąkuje o ultimatum.
            Ktoś to dostał 22 tys głosów lekkim nakładem stawia ultimatum Prezydentowi RP z ponad 50% poparciem społecznym.
            To jakaś aberracja i niestety jesteśmy tego świadkami.
          • mateusz572 Re: Czy RBN... 16.03.26, 09:24
            uoia napisała:

> Ja mysle, ze na pewno nie ma na mysli obecnego, proniemieckiego rzadu, ktory ra
            > czej przypomina sekte. Guru z premedytacja niszczy nasz kraj, na kazdym polu,
            > a jego wyznawcy bezrefleksynie ida za nim w pyzepasc.

Bezmyślnie powtarzasz tylko pisuarową propagandę.
            Na twoje marne usprawiedliwienie można tylko zaliczyć to, że zza oceanu to piszesz i nie wiesz o czym mówisz.
            Poza tym powiem ci tak po polsku, że bliższa koszula ciału.
            Niemcom także zależy aby kacapów powstrzymać bo oni po nas będą następni.
            Natomiast USA jest daleko i ma inne priorytety przynajmniej pod przewodnictwem waszego pomerańczowego prezydenta. Wasz pomerańczowy woli swojego przyjaciela Putina wspomóc. Kasa do Moskwy płynie szerokim i głębokim strumieniem ze sprzedaży drogiej ropy i gazu. Przestępca Putin ma wreszcie środki na marsz na zachód bo wcześniej cieniutko miał z ceną ropy i gazu.
            • uoia Re: Czy RBN... 16.03.26, 13:16
              mateusz572 napisał:
              >
              >... Bezmyślnie powtarzasz tylko pisuarową propagandę.
              > Na twoje marne usprawiedliwienie można tylko zaliczyć to, że zza oceanu to pisz
              > esz i nie wiesz o czym mówisz.
              > Poza tym powiem ci tak po polsku, że bliższa koszula ciału.
              > Niemcom także zależy aby kacapów powstrzymać bo oni po nas będą następni.
              > Natomiast USA jest daleko i ma inne priorytety przynajmniej pod przewodnictwem
              > waszego pomerańczowego prezydenta. Wasz pomerańczowy woli swojego przyjaciela P
              > utina wspomóc. Kasa do Moskwy płynie szerokim i głębokim strumieniem ze sprzeda
              > ży drogiej ropy i gazu. Przestępca Putin ma wreszcie środki na marsz na zachód
              > bo wcześniej cieniutko miał z ceną ropy i gazu.

Ja to widze troszeczke inaczej, Nie sadze, zeby Niemcom zalezalo i zeby chcieli nas bronic "bo oni po nas beda nastepni". Jak poczytasz historie Niemcy i Rosja zawsze sie dogadywali, zaden z tych krajow nigdy nie byl przyjazny dla Polski. Niemcy potrzebuja rosyjskich surowcow i to sa fakty, w polityce sa wylacznie interesy. Liczenie na to, ze ktos nas obroni jest naiwnoscia. Dobrze jest miec sojusze, zeby odstraszac, ale bronic trzeba sie samemu.Powinno sie miec miec poprawne relacje ze swoimi sasiadami, ale to namolne wlazenie, przez Tuska, w d..e synom i wnukom naszych oprawcow jest obrzydliwe. Oprzytomniejecie jak uslyszycie znowu swoj 'tytul" nadawany Polakom przez narod uprzywilejowany... > polskie swinie<.
              • mateusz572 Re: Czy RBN... 16.03.26, 14:37
                uoia napisała:

> Ja to widze troszeczke inaczej, Nie sadze, zeby Niemcom zalezalo i zeby chcieli
                > nas bronic "bo oni po nas beda nastepni". Jak poczytasz historie Niemcy i Ros
                > ja zawsze sie dogadywali, zaden z tych krajow nigdy nie byl przyjazny dla Polsk
                > i. Niemcy potrzebuja rosyjskich surowcow i to sa fakty, w polityce sa wylacznie
                > interesy. Liczenie na to, ze ktos nas obroni jest naiwnoscia. Dobrze jest miec
                > sojusze, zeby odstraszac, ale bronic trzeba sie samemu.Powinno sie miec miec p
                > oprawne relacje ze swoimi sasiadami, ale to namolne wlazenie, przez Tuska, w d.
                > .e synom i wnukom naszych oprawcow jest obrzydliwe. Oprzytomniejecie jak uslysz
                > ycie znowu swoj 'tytul" nadawany Polakom przez narod uprzywilejowany... > p
                > olskie swinie<.

Mnie historii Polski nie musisz uczyć bo ją doskonale znam.
                Ze wschodu i zachodu nic dobrego nie mogliśmy się spodziewać.
                Jednakże mam do ciebie prośbę o konkrety tego teraźniejszego włażenia w dupę Niemcom. Na konkretach możemy się oprzeć i je przeanalizować bo jak na razie pisuarową propagandę mi tutaj sprzedajesz. W dodatku z daleka bo zza oceanu tą propagandę tutaj uskuteczniasz więc pytam po kim to powtarzasz?
                Jeśli chodzi o sojusze to teraz pewniejsze są w Europie bo Europa jedzie na jednym wózku.
                Ameryka ma inne priorytety bo wasz pomerańczowy nie pyta się Europy co robić tylko robi to co uważa, że jest w interesie USA a nie Europy w tym Polski.
                Jak najbardziej Polska przede wszystkim musi liczyć na siebie dlatego jest europejski SAFE, który pisuarowy prezydent Nawrocki zawetował bo zapatrzony jest w pomerańczowego.
                Jak na razie Amerykany działają na niekorzyść Europy i niekorzyść Polski a z korzyścią dla przestępcy Putina.
                • uoia Re: Czy RBN... 16.03.26, 15:55
                  mateusz572 napisał:

>
                  > Mnie historii Polski nie musisz uczyć bo ją doskonale znam.
                  > Ze wschodu i zachodu nic dobrego nie mogliśmy się spodziewać.
                  > Jednakże mam do ciebie prośbę o konkrety tego teraźniejszego włażenia w dupę Ni
                  > emcom. Na konkretach możemy się oprzeć i je przeanalizować ...

Dobrze, tak na szybko....
                  1. Haniebna wypowiedz Trzaskowskiego ( prawej reki premiera) - Po co nam PCK, skoro mamy lotnisko w Hamburgu. Po co zabierac zarobki Niemcom.
                  2. przetransferowanie pieniedzy na budowe fabryki lekow na doplaty do uzywanych, elektrycznych samochodow niemieckich
                  3. Oburzenie premiera na kazdego pytajacego o reparacje
                  4. Ustawianie przetargow na zakupy z niemieckich fabryk np. taboru kolejowego, wykluczajac tym samym polskich producentow
                  5. Doprowadzanie rolnictwa do upadku, kosztem zapewnienia bezpieczenstwa zywnosciowego. Towary z Ameryki pdn., przechodzilyby przez niemieckiego posrednika. Mielismy juz tego probe w czasie kryzysou covidowego z zatrzyamniem masek ochronnych dla Wloch.
                  6.SAFE, to jest, wedlug mnie,.kolejna proba ubezwlasnowolnienia Polski. warunki sa niejasne, nie wiadomo jaki sprzet im zalega, moze jeszcze maja te helmy, ktore wyslali na Ukraine w ramach pomocy. Jestesmy jeszcze suwerennym panstwem. Jak bedziemy grzeczni mozemy dostac te pieniadze, ale mozemy tez nie doatac. Te plany obrony na lini Wisly daja do myslenia. To za [poprzednich rzadow Tuska likwidowano armie, policje, Po co nam wojsko skoro jesr Bundeswehr..
                  Kiedys decyzle rzadu byly konsultowane w Moskwie, teraz sa w Berlinie. Polska slabnie, a Polacy jak stado wykastrowanych baranow daja sie strzyc. Kazdy dzien przynosi nowe rewelacje.Tusk sie spieszy, musi byc pozamiatane do wyborow,

• engine8t Re: Czy RBN... 16.03.26, 17:07
                    uoia napisała:

> Dobrze, tak na szybko....
                    ....
                    > 6.SAFE, to jest, wedlug mnie,.kolejna proba ubezwlasnowolnienia Polski. warunki
                    > sa niejasne, nie wiadomo jaki sprzet im zalega, moze jeszcze maja te helmy, kt
                    > ore wyslali na Ukraine w ramach pomocy. Jestesmy jeszcze suwerennym panstwem. J
                    > ak bedziemy grzeczni mozemy dostac te pieniadze, ale mozemy tez nie doatac. Te
                    > plany obrony na lini Wisly daja do myslenia. To za [poprzednich rzadow Tuska li
                    > kwidowano armie, policje, Po co nam wojsko skoro jesr Bundeswehr..
                    > Kiedys decyzle rzadu byly konsultowane w Moskwie, teraz sa w Berlinie. Polska s
                    > labnie, a Polacy jak stado wykastrowanych baranow daja sie strzyc. Kazdy dzien
                    > przynosi nowe rewelacje.Tusk sie spieszy, musi byc pozamiatane do wyborow,
                    >
                    >

Podobno to wszytko dlatego ze Polacy uwazaja iz z niemieckiego stolu im wiecej spadnie. Moze tak bylo 15 lat temu a teraz te spadajace okruchy nie doleca do ziemi bo "nadchodzcy" przechwyca w powietrzu.
                    • mateusz572 Re: Czy RBN... 16.03.26, 17:24
                      engine8t napisał:

> Podobno to wszytko dlatego ze Polacy uwazaja iz z niemieckiego stolu im wiecej
                      > spadnie. Moze tak bylo 15 lat temu a teraz te spadajace okruchy nie doleca do
                      > ziemi bo "nadchodzcy" przechwyca w powietrzu.

Jak tam Amerykany kiedy udrożnicie cieśninę Ormuz? Przewidywaliście, że w parę dni załatwicie Iran.
                      To jak wam tam idzie?
                      W każdym razie przestępcy Putinowi ofiarowaliście piękny prezent w postaci rzeki kasy płynącej z ropy i gazu. Wreszcie postaraliście się o cenę o jaką mu chodziło.
                      • engine8t Re: Czy RBN... 16.03.26, 20:52
                        mateusz572 napisał:

> engine8t napisał:
                        >
                        >
                        > > Podobno to wszytko dlatego ze Polacy uwazaja iz z niemieckiego stolu im w
                        > iecej
                        > > spadnie. Moze tak bylo 15 lat temu a teraz te spadajace okruchy nie dole
                        > ca do
                        > > ziemi bo "nadchodzcy" przechwyca w powietrzu.
                        >
                        > Jak tam Amerykany kiedy udrożnicie cieśninę Ormuz? Przewidywaliście, że w parę
                        > dni załatwicie Iran.
                        > To jak wam tam idzie?
                        > W każdym razie przestępcy Putinowi ofiarowaliście piękny prezent w postaci rzek
                        > i kasy płynącej z ropy i gazu. Wreszcie postaraliście się o cenę o jaką mu chod
                        > ziło.

Idze chyba dobrze. Mze nie idealnie ale powoli ida do przodu. Ameryka ma czas kase i rope. I zawsze ma opcje sie wycofac?
                        A tym to sie wy martwcie bo nie macie nic do gadania, my mamy rope i gaz - wystraczy kurki poodkrecac a co wy zrobicie bez ropy i gazu?
                        Bedziecie udawac grekow ze nie pomozecie Trumpowi odblokowac Hormuz? Suoer na tym wyjdziecie.
                        To i on was zostawi samym z soba na pastwe Niemiec i Putina i jedynym wyjsciem bedzie wpuscic Putina z jego ropa.
                  • mateusz572 Re: Czy RBN... 16.03.26, 17:19
                    uoia napisała:

Dobrze teraz ja także tak na szybko.
                    Po pierwsze już widzę, że trzymasz się mediów tylko jednej strony, a to często są kombinacje i manipulacje propisuarów.
                    Po drugie z grubsza odpowiadam:

> 1. Haniebna wypowiedz Trzaskowskiego ( prawej reki premiera) - Po co nam PCK, s
                    > koro mamy lotnisko w Hamburgu. Po co zabierac zarobki Niemcom.

Nie znam tej wypowiedzi ale co z tego, że tak powiedział jeżeli powiedział? Miał prawo wyrazić swoją ocenę. O tym, ze powiedział dajmy zarobić Niemcom to już nie przesadzaj.
                    Ja uważam, że to CPK to wyraz megalomanii co niektórych w pisuarze. Będzie budowany CPK a jak on będzie potrzebny w nowym zmieniającym się układzie sił na świecie to się okaże.
                    Przekop przez Mierzeję Wiślaną w wykonaniu pisuarów to jedna wielka porażka i miliardy w błoto. I kto za tą fuszerkę pisuarów z pisuarów odpowie? Prywatny przedsiębiorca po takiej fuszerce byłby jyż bezrobotnym bankrutem.

> 2. przetransferowanie pieniedzy na budowe fabryki lekow na doplaty do uzywanych
                    > , elektrycznych samochodow niemieckich

A to sobie poczytaj:
                    Dobry trolling to sztuka. W polskim Sejmie ciągle się jej uczą. Ta grupa parlamentarzystów pragnie usłyszeć od ministra odpowiedź na takie pytanie:

Czy pomysł utworzenia komponentu E1.1.1 w KPO był konsultowany z przedstawicielami producentów samochodów elektrycznych? Z którymi i z jakich krajów pochodzą te firmy?

Ja tylko dodam, że w epoce fake newsów coś takiego stworzyć to moment, ale wyjaśnić to i wyprostować trochę pracy kosztuje.

> 3. Oburzenie premiera na kazdego pytajacego o reparacje

A co pisuary załatwiły w czasie swoich wieloletnich rządów w sprawie reparacji. Nic, zero, nul. Jak ktoś chce się czepić niech się czepi tramwaju.

> 4. Ustawianie przetargow na zakupy z niemieckich fabryk np. taboru kolejowego,
                    > wykluczajac tym samym polskich producentow

A to proszę sobie poczytać:
                    W odpowiedzi na zarzuty, PKP Intercity podkreśliło, że procedura przetargowa w trybie dialogu konkurencyjnego umożliwia współpracę z producentami w celu wypracowania optymalnych rozwiązań. Spółka zaznaczyła, że polskie firmy mogą uczestniczyć w konsorcjach z producentami spełniającymi wymagania, co otwiera przed nimi możliwość udziału w przetargu.

Wiceminister Infrastruktury Piotr Malepszak z kolei odrzuca zarzuty Moskala i posłów PiS. - Spółka decyduje, jakie ma obecnie zapotrzebowanie na tabor, zgodnie z przyjętymi planami działalności. Natomiast Pan Poseł zdaje się sugerować nieuprawnioną interwencję Skarbu Państwa w zapisy specyfikacji warunków przetargowych, w celu skierowania zamówienia do konkretnego podmiotu - pisał Malepszak w odpowiedzi do Piotra Moskala. Zaprzeczył również jakoby nie uruchomiono tarczy antykorupcyjnej CBA.

Nie wydaje ci się koleżanko z dalekiego USA, że to PKP Intercity podaje specyfikację taboru jakiego potrzebuje a nie pisuary? Zaznaczam, że w Polsce kolej działa bardzo dobrze.

> 5. Doprowadzanie rolnictwa do upadku, kosztem zapewnienia bezpieczenstwa zywnos
                    > ciowego. Towary z Ameryki pdn., przechodzilyby przez niemieckiego posrednika.
                    > Mielismy juz tego probe w czasie kryzysou covidowego z zatrzyamniem masek ochro
                    > nnych dla Wloch.

A co mają maski z rolnictwem wspólnego?
                    Pomieszanie z poplątaniem tu reprezentujesz.
                    Natomiast co do rolnictwa i pewnie o Mercosurze coś chcesz powiedzieć to gwarantuję ci, że nie wiesz co mówisz. Skala importu z Mercosuru to jest ułamek polskiego rolnictwa i to jeszcze tych towarów, które nie konkurują z polskimi. Po prostu z igły zrobiono widły, a ty wszystko bezkrytycznie łykasz co pisuary ci podsuną w swojej prasie i w swoich mediach.

> 6.SAFE, to jest, wedlug mnie,.kolejna proba ubezwlasnowolnienia Polski. warunki
                    > sa niejasne, nie wiadomo jaki sprzet im zalega, moze jeszcze maja te helmy, kt
                    > ore wyslali na Ukraine w ramach pomocy. Jestesmy jeszcze suwerennym panstwem. J
                    > ak bedziemy grzeczni mozemy dostac te pieniadze, ale mozemy tez nie doatac. Te
                    > plany obrony na lini Wisly daja do myslenia. To za [poprzednich rzadow Tuska li
                    > kwidowano armie, policje, Po co nam wojsko skoro jesr Bundeswehr..
                    > Kiedys decyzle rzadu byly konsultowane w Moskwie, teraz sa w Berlinie. Polska s
                    > labnie, a Polacy jak stado wykastrowanych baranow daja sie strzyc. Kazdy dzien
                    > przynosi nowe rewelacje.Tusk sie spieszy, musi byc pozamiatane do wyborow,

Na ostatni punkt to już nawet mi się nie chce bo propagandą pisuarów jedziesz równo. Żal mi cię i żal mi Polaków, którzy to łykają a jest ich dużo niestety.
                    Dodam jeszcze, że warunkowość w europejskim SAFE bardzo boli pisuarów bo pieniądze wydawane na zbrojenia mają być pod kontrolą aby korupcji nie było jak to za pisuarów bywało.
                    Ten człowiek zna się na rzeczy:

Poza tym Unia Europejska to także my nie jacyś tam oni.
                    Polska ma swoich przedstawicieli i w Parlamencie Europejskim, Radzie Europejskiej, Radzie Unii Europejskiej, Komisji Europejskiej, Trybunale Sprawiedliwości (TSUE), Europejskim Banku Centralnym (EBC) mimo, że nie mamy euro i Trybunale Obrachunkowym

Tak więc jeśli jesteśmy na jakiejś smyczy to na własnej smyczy także.
                    • uoia Re: Czy RBN... 16.03.26, 19:11
                      mateusz572 napisał:

> ...
                      > Dobrze teraz ja także tak na szybko.
                      > Po pierwsze już widzę, że trzymasz się mediów tylko jednej strony, a to często
                      > są kombinacje i manipulacje propisuarów.

No i vice versa. Mam wrazenie, ze czytam GW.

> Po drugie z grubsza odpowiadam:
                      >
                      > > 1. Haniebna wypowiedz Trzaskowskiego ( prawej reki premiera) - Po co nam ...
                      >
                      > Nie znam tej wypowiedzi ale co z tego, że tak powiedział jeżeli powiedział? Mi
                      > ał prawo wyrazić swoją ocenę. O tym, ze powiedział dajmy zarobić Niemcom to już
                      > nie przesadzaj.
                      > Ja uważam, że to CPK to wyraz megalomanii

To byla jego wypowiedz w czasie kampani prezydenckie, z ta megalomania wlacznie. Nie jestem pewna, ze wiesz o czym mowiszj.

> > 2. przetransferowanie pieniedzy na budowe fabryki lekow na doplaty do uzy
                      > wanych
                      > > , elektrycznych samochodow niemieckich
                      >
                      > A to sobie poczytaj: ...

Dla mnie jest to belkot, beapieczenstwo lekowe w razie zagozena jest jedna ze spraw pierwszorzedowych..

> > 3. Oburzenie premiera na kazdego pytajacego o reparacje
                      >
                      > A co pisuary załatwiły w czasie swoich wieloletnich rządów w sprawie reparacji.
                      > Nic, zero, nul. Jak ktoś chce się czepić niech się czepi tramwaju.

"pisuary" skatalogowaly to co nam nasz zachodni sasiad ukradl, zniszczyl, zycia ludzkiego nie da sie wycenic, szkoda, byliby niewyplacalni

> 4. Ustawianie przetargow na zakupy z niemieckich fabryk np. taboru kolejo
                      > wego,
                      > > wykluczajac tym samym polskich producentow
                      >...
                      > Nie wydaje ci się koleżanko z dalekiego USA, że to PKP Intercity podaje specyfi
                      > kację taboru jakiego potrzebuje a nie pisuary? Zaznaczam, że w Polsce kolej dzi
                      > ała bardzo dobrze.

Nie nie wydaje mi sie, zwlaszca,, ze nie mam zbyt duzego zaufania do wiedzy i profesjonalizmu personelu obsadzanego przez obecnych rzadzcych.

> > 5. Doprowadzanie rolnictwa do upadku, kosztem zapewnienia bezpieczenstwa
                      > zywno
                      > > ciowego. ...
                      > A co mają maski z rolnictwem wspólnego?
                      > Pomieszanie z poplątaniem tu reprezentujesz.

Otoz nie, w czasie kryzysu dostawy beda zagrozone, a moze nawet calkowicie wstrzymane. tak bylo z maskami, bylo ich brak i Niemcy zarekwirowaly maski zamowione przez Wlochy.. To jest bardzo powazne zagrozenie.

.> > 6.SAFE,...

Na szcescie Pan Prezydent jest patriota i zaweotwal, Tusk jest tchorzemi nie osmieli.niekonstytucyjnie, zadluzyc . w taki sposob Polakow. I na koniec wskaz mi jedna rzecz, korzystna dla gospodarki polskiej wprowadzona , bez zgody Berlina, przez rzad Tuska.
                      • mateusz572 Re: Czy RBN... 16.03.26, 20:25
                        Dyskusja z tobą nie ma najmniejszego sensu.
                        Po pierwsze siedzisz w bezpiecznym kraju i możesz sobie swoje bzdety o zagrożeniu niemieckim tutaj nam sprzedawać bo cię nic nie kosztują.
                        Tymczasem my tu na miejscu doskonale zdajemy sobie sprawę, że zagrożeniem dla nas jest Moskwa a nie Niemcy i UE.
                        I to by było na tyle naszej dyskusji.
                        Na koniec program SAFE europejski na dozbrojenie polskiej armii był opracowywany przez sztab generalny Wojska Polskiego a nie przez polityków czy Tuska. Oni czyli polscy generałowie, najlepiej wiedzą co potrzebuje nasza armia już na teraz a nawet na wczoraj.
                        Moskwa zasilona ogromną gotówką także dzięki waszemu Trumpowi już ostrzy zęby i rekrutuje nowych żołnierzy także w krajach afrykańskich. Niedługo na granicy Ukrainy a może i naszej ukażą się nowe zastępy moskiewskich sołdatów w kolorze black.
                        Natomiast z Iranu będziemy mieli następne fale migracji w Europie dzięki waszemu pomerańczowemu.
                        • engine8t Re: Czy RBN... 16.03.26, 20:59
                          mateusz572 napisał:

> Dyskusja z tobą nie ma najmniejszego sensu.
                          > Po pierwsze siedzisz w bezpiecznym kraju i możesz sobie swoje bzdety o zagrożen
                          > iu niemieckim tutaj nam sprzedawać bo cię nic nie kosztują.
                          > Tymczasem my tu na miejscu doskonale zdajemy sobie sprawę, że zagrożeniem dla
                          > nas jest Moskwa a nie Niemcy i UE.

Czyli nawet sobie sprawy nie zdajcie co wam zagraza i zyjecie sobie w blogiej niswiadomosci??
                          A to dopiero.

> I to by było na tyle naszej dyskusji.
                          > Na koniec program SAFE europejski na dozbrojenie polskiej armii był opracowywan
                          > y przez sztab generalny Wojska Polskiego a nie przez polityków czy Tuska. Oni c
                          > zyli polscy generałowie, najlepiej wiedzą co potrzebuje nasza armia już na ter
                          > az a nawet na wczoraj.

A dlaczego Niemcy nic z tej puli nie biora a inne kraj to maly procent skoro ta kiki super deal?

> Moskwa zasilona ogromną gotówką także dzięki waszemu Trumpowi już ostrzy zęby i
                          > rekrutuje nowych żołnierzy także w krajach afrykańskich. Niedługo na granicy U
                          > krainy a może i naszej ukażą się nowe zastępy moskiewskich sołdatów w kolorze
                          > black.

Trum to biznesmen. Jak go wkurzycie to was sprzeda za rope i gaz od Putina - i co mu zrobicie?
                          No i co wy na to? Dalej bedziecie stroszyc piorka i udajwc bohaterow nie potrzebujacych Trumpa?
                          Dostanie cie pozyczki od EU na warunkch EU i co wam przykreca srubke tak aby na tym waszym kosztem Niemcy zarobili.. ??

> Natomiast z Iranu będziemy mieli następne fale migracji w Europie dzięki wasz
                          > emu pomerańczowemu.

No wlasnie? I co robicie aby sie to nie stalo> Nazywanie Tumpa pomaranczowym wam pomoze?
                          Oj glupi , glupi
                          • mateusz572 Re: Czy RBN... 16.03.26, 21:17
                            A to już sobie nie radzicie?
                            Przecież nikogo nie pytaliście i wasz pomerańczowy gadał, że trzy dni mu wystarczy aby Iran na kolana rzucić.
                            To jednak nie da rady?
                        • krakkrakusek1au Re: Czy RBN... 16.03.26, 22:37
                          Najlepszymi gwarantem bezpieczeństwa Polski byłyby: 1. Przyjazne i neutralne traktowanie wszystkich państw. 2. Posiadanie własnych głowic nuklearnych i dużej ilości skutecznych rakiet. 3. Niedyskryminowanie ludzi z powodu rasy, religii, preferencji seksualnej i innych pogládow politycznych. 4. Dbanie przede wszystkim o interesy Polski i Polaków. 5. Nie zezwalanie na obcá propagandę w Polsce. 6. Polskie media TYLKO w rękach Polaków.
                          • engine8t Re: Czy RBN... 16.03.26, 23:34
                            krakkrakusek1au napisał:

> Najlepszymi gwarantem bezpieczeństwa Polski byłyby: 1. Przyjazne i neutralne tr
                            > aktowanie wszystkich państw.

Zgoda.

2. Posiadanie własnych głowic nuklearnych i dużej
                            > ilości skutecznych rakiet.

Marzenie nierealne..

3. Niedyskryminowanie ludzi z powodu rasy, religii,

Zgoda ale tylko religi w zakresie religii zachdnich zgodnych z naszymi wartosocami..
                            . Zupelnie obce religie i rasy niszcza kulture.
                            Zasada powinno byc - chcesz do nas dolaczyc ? Prosze barsdz ale taka mamyy kulture, taki jezyk, taka religie i takie zasady wspolzycia - nie podoba sie? Sorry - prosimy szikac szczescia gdzies indziej

> preferencji seksualnej

Bzdury.. Kogo obchodzi czyjas preferencja seksualna. Wszystkich traktujemy tak samo i nikt nie ma zadnych preferencji seksualnych. Nie obchodz nas kto z kim spi. Jak jestes homo i sie podwalasz do mezczyzny to jest przesladowanie seksualne i jak dostaniesz z tego powdy wpierd to twoja wina.
                            A Plcie sa 2 - takie z jakimi sie urodziles.

>i innych pogládow politycznych.
                            Zalezy jakie "inne" one sa i czy je trzymasz dla siebie czy propagujesz.
                            Przyjmujemy innych za innymi pogladami tylko po dokladnym sprawdzenieu ze nie masz pogladow politycznych takich ktore moglyby zaszkodzic naszemu krajowi i spoleczenstwu.

4. Dbanie przede wszystk im o interesy Polski i Polaków.

Tak

5. Nie zezwalanie na obcá propagandę w Polsce.

A tu juz wkracza wolnosc slowa i definicje "obcej propagandy".
                            Obca propagagnde mozesz sobie glosic ale nie przeciwko nam.

6. Polskie media TYLKO w rękach Polaków.

Tak. Pytanie tylko kto to jest Polak? Zyd z Polskim paszportem moze byc wlascicilelem wszyskich mediow np?

• boggi_dan Re: Czy RBN... 17.03.26, 00:40
                          Żenujący jesteś mateuszku. Co ma do rzeczy, gdzie mieszka. Odmawiasz prawa do wypowiedzi innym. Zenuła.
                  • boggi_dan Re: Czy RBN... 16.03.26, 18:29
                    Czarzasty zdecydował się trzymać projekty ustaw prezydenta "w zamrażarce", więc i Nawrocki może sędziów także przetrzymać we własnej. I tak się to buja. Moi byli w Budapeszcie w niedzielę z Gazety Polskiej. Miałem propozycje wyjazdu, ale mam na karku duże 40 letnie dziecko na utrzymaniu.
              • boggi_dan Re: Czy RBN... 17.03.26, 00:58
                uoia napisała:

> mateusz572 napisał:
                > >
                > > bo wcześniej cieniutko miał z ceną ropy i gazu.
                >
                > Ja to widze troszeczke inaczej, Nie sadze, zeby Niemcom zalezalo i zeby chcieli
                > nas bronic "bo oni po nas beda nastepni". Jak poczytasz historie Niemcy i Ros
                > ja zawsze sie dogadywali, zaden z tych krajow nigdy nie byl przyjazny dla Polsk
                > i. Niemcy potrzebuja rosyjskich surowcow i to sa fakty, w polityce sa wylacznie
                > interesy. Liczenie na to, ze ktos nas obroni jest naiwnoscia. Dobrze jest miec
                > sojusze, zeby odstraszac, ale bronic trzeba sie samemu.Powinno sie miec miec p
                > oprawne relacje ze swoimi sasiadami, ale to namolne wlazenie, przez Tuska, w d.
                > .e synom i wnukom naszych oprawcow jest obrzydliwe. Oprzytomniejecie jak uslysz
                > ycie znowu swoj 'tytul" nadawany Polakom przez narod uprzywilejowany... > p
                > olskie swinie<.
                Powyłaziły spod kamienia stare czerwone pijawki i ssą władzę.
                Siepacze prawa po duraczówce, komsomolscy pionierzy i czasopisma ,dziady aktorskie agenturalne, ubeckie kreatury-emerytury,KODy-smrody i służby donosicielskie, ludowi generałowie spod sputnika,sierpa i młota.
                FUJ! To bękart Berlina -unijna KO oddała im władzę
                I wspominają z sentymentem Gierka, ale nie jego długi i ZOMO a historia zatacza koło. Trzeba się martwić o prezydenta Nawrockiego.
                • irsila Re: Czy RBN... 17.03.26, 08:57
                  A ten lepszy?
                  www.facebook.com/reel/4289360864644079
      • dunajec1 Re: Czy RBN... 13.03.26, 19:48
        W normalnym rzadzie ten czerwony pajak nie byl by sedzia.
        I jeszcze z czasow prl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka