52ania 13.10.06, 09:22 Czy wierzycie w przesady? Czy miewacie w takim dniu pecha? A jak dzisiaj Wam poszło?Dzień zapowiada się pogodny i słoneczny, u mnie ma byc nawet +20. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: piatek trzynastego ... 13.10.06, 10:09 Nie, nie wierze, choc jak czarny kot przebiegnie mi droge to przez chwile czuje niepokoj ... I nie musi byc to wcale piatek trzynastego! Odpowiedz Link
pia.ed Re: piatek trzynastego ...??? 13.10.06, 10:30 Choc nigdy nic nie wiadomo ... img.aftonbladet.se/nyheter/0610/13/otur.jpg Odpowiedz Link
pia.ed Re: piatek trzynastego ...??? 13.10.06, 10:54 www.expressen.se/content/1/c6/71/62/22/8a2637d1.jpg Szczegolnie jesli w piatek trzynastego czarny kot przebiegnie droge ... Odpowiedz Link
ira.mak Re: piatek trzynastego ...??? 13.10.06, 13:48 pia.ed-a co ty na to że jeden z moich kotów jest czarny jak smoła?Biedne te koty!!!Miałam takiego szefa co jak mu kot przebiegał drogę to przychodził do pracy wsciekły jak osa...A u nas w bloku były stada kotów i w tym ukladzie nigdy bym nie doszła do pracy. Odpowiedz Link
grenka1 Czarny kot 13.10.06, 18:20 "Gdy Ci kot przebiegnie drogę nie myśl, że to pech. Kot Ci szczęście przynieść może jeśli tylko chcesz ...". Odpowiedz Link
52ania Re: Piatek trzynastego 13.10.06, 19:08 Do tej pory wszystko OK!Kupiłam losa i wygrałam 5 zł, a własciwie nie przegrałam.Pusciłam multilotka.Jutro napiszę z jakim skutkiem.Staram się jednak nie odkładac ważnych spraw na 13.Nie jestem przesadna, ale strzezonego Pan Bóg strzeze. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wrzosy w domu? 13.10.06, 19:09 Bardziej niz czarnego kota boje sie WRZOSOW. Kiedys przeczytalam, ze kiedy przyniesie sie wrzos i postawi w domu, to ktos z najblizszych umrze ... Bylam kiedys na wrzosowisku i nie moglam sie oprzec pokusie zeby troche ich zebrac. Z wyrzutami sumienia postawilam je w wazonie, w fantazji przedstawiajac sobie, ze wlasnie zabilam moich rodzicow ... Ale mijaly miesiace i nikt nie umieral. To byl pierwszy i ostatni raz kiedy mialam wrzosy w domu. Odpowiedz Link
52ania Re: Wrzosy w domu? 14.10.06, 21:22 Nigdy nie słyszałam, że wrzos ma takie mordercze właściwosci. Ja czesto jesienią robię bukiety z wrzosu.Sa takie piekne.Dla lepszego efektu zawsze popryskam lakierem.Wczorajszy dzien nie byl jakimś nadzwyczajnym dniem.W multilotka przegrałam.Wniosek, piatek trzynastego, zwykły powszedni dzien. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wrzosy w domu? 14.10.06, 21:59 Jakim lakierem pryskasz wrzosy? Takim do wlosow czy specjalnym do roslin? Zadnego z nich nie mam domu. A wrzosy moge teraz kupic tylko w doniczkach. Odpowiedz Link
52ania Re: Wrzosy w domu? 14.10.06, 22:05 Lakierem do włosów.Ja chodzę do lasu i zbieram wrzos. Taki jest najpiekniejszy.Ten w doniczkach jest już "ucywilizowany"Jutro jadę pochodzic po Jurze Kr.-Częst. i mam nadzieję, że spotkam dorodny wrzos. Odpowiedz Link