Dodaj do ulubionych

Podwyżki emerytur

05.01.07, 11:14
Najubożsi emeryci powinni dostać 8 czy 11 zł więcej? Ministerstwa spierają
się o to tak intensywnie, że najpewniej nie zdążą ogłosić jakiejkolwiek
podwyżki.
biznes.interia.pl/news?inf=854370
Obserwuj wątek
    • berata8 Re: Podwyżki emerytur 05.01.07, 13:53
      Jak rządzący nie wiedzą co się robi na dole. Dbają o własne stołki, już ja będę
      wiedziała co zrobię w wybory!
      • ira.mak Re: Podwyżki emerytur 05.01.07, 14:12
        No już widzę jak ci najubozsi emeryci zaszaleją za te pieniadze.Rząd chce sobie
        z nich zakpić czy co?Nigdy nikomu żle nie zyczyłam ale teraz.....Ale emeryt
        niech sie cieszy-żyje w wolnym kraju,jesc duzo nie musi,leczyć się tez nie
        bardzo potrzebuje bo juz sie nazył-parę lat w te czy wewte,co za roznica,po co
        na niego młodzi mają pracować.Niech sie dobrze zastanowia ci co glosowali na PIS.
        • basia9981 Re: Podwyżki emerytur 05.01.07, 14:47
          To już zakrawa na jawną kpinę z narodu. Łaskawcy dodadzą po kilka złotych do
          emerytury, ale zabiorą na składkę zdrowotną, podwyżkę kosztów utrzymania, tj.
          wyżywienie, czynsze itd. Przecież prowadzą nie nasze wojny, budują liczne
          pomniki i świątynie, to trzeba z kogoś ściągnąć, a najłatwiej uderzyć
          najsłabszego ekonomicznie. Najbardziej mnie jednak dziwi, że tak poniewierani
          emeryci i renciści w przeważającej liczbie popierają partie rządzące. Widocznie
          za mało jeszcze dostali w d....
          • pia.ed Chyba to pasuje do tematu ... 05.01.07, 15:11
            www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,52156.html#52156
            • jaga_22 Re: Chyba to pasuje do tematu ... 05.01.07, 15:30
              Oni zawsze naginają prawo jak im nie pasuje.Piszą ustawy pod własne
              zapotrzebowanie.
              To po cholerę takie prawo?
              Durne społeczeństwo i tyle.Dobrze napisała basia 9981, że za mało jeszcze w
              dupę dostali.Czy jest szansa na to,że zrozumieją?
              • pia.ed Re: Chyba to TEZ pasuje do tematu ... 05.01.07, 15:59
                Wklejam fragment blogu, ktory niestety zawiera duzo brzydkich wyrazow
                ktore obrazaja wrazliwe uszy, ale jest bardzo celny
                jesli chodzi o ocene sytuacji,
                a to sie przede wszystkim liczy, prawda?

--------------------------------------------------------------------------------

"Za olanie wyborów powinno się odbierać wszelkie prawa.
                Jęczą kurwy, jaka to komuna była zła, że głosowanie nie miało żadnego sensu bo
                wyniki były z góry przesadzone.
                A teraz, kiedy mamy na cały ten burdel wpływ to wolą siedzieć na dupach i srać
                na to o co „walczyli”

Prawo do narzekania na kretynizm polityków powinni mieć tylko Ci, którzy wzięli
                udział w wyborach i są rozczarowani działaniami swoich kandydatów, bądź partii.

Jednak zawsze najwięcej do powiedzenia ma pomiot, który nie oddał choćby
                nieważnego głosu.
                Nie dotyczy to oczywiście elektoratu prawicy, który jest genetycznie obciążony
                deficytem mózgu i nawet, jeśli dzieje się inaczej niż zapowiadano to oni
                powiedzą, że tak właśnie miało być."

jaga_22 napisała:
                > Durne społeczeństwo i tyle. Dobrze napisała basia 9981, że za mało jeszcze
                w dupę dostali. Czy jest szansa na to,że zrozumieją?
                • ira.mak Re: Chyba to TEZ pasuje do tematu ... 05.01.07, 16:55
                  Szczera prawda! Dziś zreszta trudno nie kląć.A wiecie że czekają nas podwyżki
                  wszystkiego?Aha-puder stanieje.
          • lata_morgana Re: Podwyżki emerytur 06.01.07, 09:04
            Basiu, zgadzam się z Tobą.Nawet tu na forum niby Emerytów i Rencistów temat
            jakby umilkł, albo uwiądł śmiercią naturalną, a przecież to dla niektórych żyć
            lub umierać / no troszkę przesadzam/. Tak mało oburzenia , zdecydowanie za mało
            czyżby Panie tu występujące miały emerytury potężne i nic je nie obchodzi szara
            Polska rzeczywistość. Jak tak to gratuluję samozadowolenia.
            • ira.mak Re: Podwyżki emerytur 06.01.07, 11:28
              Obchodzi,obchodzi-tylko cco to da że my sobie popsioczymy?Czasem myślę że szkoda
              zdrowia i nerwów.A temat jest faktycznie życ lub....Bo za takie emerytury jakie
              jeszcze istnieja to nie wiadomo czy mozna przezyć.Czasem się naprawdę dziwię jak
              sobie radzą emeryci o tych najnizszych emeryturach,chyba żyją łaską boską.Więc
              nasi wielcy jak dorzuca 11 zł to spodziewaja sie pewnie wdzieczności.Ijeszcze
              jestem ciekawa czy p.Gilowska wie ile co kosztuje-pewnie sama nie robi
              zakupow.Zresztą ludzie tego pokroju już dawno oderwali sie od rzeczywistosci.
              • grenka1 Tiaaaa potężne !!! 06.01.07, 19:27
                Mam na rączkę 522.19 zł. Za mało żeby żyć, a za dużo żeby umrzeć.
                A jak jeszcze teraz Zytunia dołoży mi 11,- zł BRUTTO to będę hepi i cała w
                skowronkach.
                No bo pomyślcie całe 11,- zł !!! - podatek i teraz tą pozostałość podzielcie na
                31 dni i jaki wynik?
                Około 30 gr dziennie - toż to będzie rozpusta.
                Ale się schlam.
                • lata_morgana Re: Tiaaaa potężne !!! 06.01.07, 20:48
                  Oj Grenka za dużo się spodziewasz nie 11 a 8 zet. jak oczywiście dojdzie do
                  waloryzacji, tak zapodano w prasie.Cholera ,upić to się można , bo śmieszno i
                  straszno i nie wiadomo co z "taką" kasą zrobić. Przeczytałam gdzieś w necie
                  cyt."Zyta wsadż sobie w du.... tę podwyżkę...." , nic dodać nic ująć.
              • jaga_22 Re: Podwyżki emerytur 06.01.07, 20:03
                Ja tylko podziwiam naszych emerytów jak sobie radzą.
                Dobrze jak jest dwoje.Za jedną emeryturę ciężko żyć.A przecież w tym wieku,
                każdy ma już jakieś choroby przewlekłe.
                Ja akurat nie muszę się martwić,bo jest nas dwoje.Wogóle z nami się nie liczą.
                Powinnismy zbojkotować przyszłe wybory.
                • pia.ed Re: Nie przeczytalas tego? 06.01.07, 21:21
                  "Prawo do narzekania na kretynizm polityków powinni mieć tylko Ci,
                  którzy wzięli udział w wyborach i są rozczarowani działaniami swoich
                  kandydatów bądź partii."

jaga_22 napisała:
                  Wogóle z nami się nie liczą.
                  Powinnismy zbojkotować przyszłe wybory.
                  • jaga_22 Re: Nie przeczytalas tego? 06.01.07, 22:46
                    Tu akurat czuję się komfortowo,bo nie głosowałam na nich.
                    I co?,ano zgrzytam zębami.To było do przewidzenia,że będzie tylko walka.Nie
                    wiem co sobie upatrzyli w kaczyńskich.
                    Rozumiem,że nie brałaś udziału w wyborach,albo jesteś zadowolona z rządzących,
                    bo jak mam to rozumieć.

pia.ed napisała

"Prawo do narzekania na kretynizm polityków powinni mieć tylko Ci,
                    > którzy wzięli udział w wyborach i są rozczarowani działaniami swoich
                    > kandydatów bądź partii."
                    >
                    • basia9981 Re: Nie przeczytalas tego? 06.01.07, 23:01
                      Mili Państwo. Kwota podwyżki 8 czy 11 złotych jest kwotą brutto i w zestawieniu
                      z podwyższoną stawką na ubezpieczenie zdrowotne może okazać się mnie niż zerem.
                      Jak ja się dziwię tym emerytom i rencistom, którym jest teraz dobrze, bo żyją w
                      wolnym kraju, oj jak się dziwię. Istnieje przecież takie coś jak zniewolenie
                      ekonomiczne, prawda?
                      • lata_morgana Re: Nie przeczytalas tego? 07.01.07, 09:41
                        A to przeczytałaś?gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3831053.html,
                        teraz wiemy gdzie idą nasze pieniądze na waloryzację.
                        • lata_morgana Re: Nie przeczytalas tego? 07.01.07, 09:48
                          Nie otwiera się. Dla wyjaśnienia, przesunięto w budżecie pieniądze z
                          FUS /Fundusz Ubezpieczeń Społecznych/ na budowę świątyni Opatrzności Bożej
                          czyli następnej HIPERKATEDRY.
                          • basia9981 Re: Nie przeczytalas tego? 07.01.07, 11:42
                            Tak, masz rację. Kościół wyciąga łapy po jak największe pieniądze od państwa,
                            które to państwo jeszcze samo od siebie dorzuca im skąd tylko się da. A przy
                            tym wszyscy mają usta pełne miłości bliżniego. Dla biednego dziecka, któremu
                            trzeba uratować wzrok, nie ma pieniędzy, a na kolejny kościół jest, nawet jak
                            się te pieniądze podkradnie / bo to jest właściwe określenie/ z ludzkich składek.
                            • pia.ed Podalam ten link na samym poczatku dyskusji ... 07.01.07, 12:18

2007.01.05
                              40 mln zł z budżetu państwa na Świątynię Opatrzności Bożej

40 mln zł na Świątynię Opatrzności Bożej chce przeznaczyć senacka Komisja
                              Gospodarki Narodowej, która dziś pozytywnie zaopiniowała poprawkę do budżetu na
                              2007 o takiej treści. Pieniądze te miałyby być przesunięte z Funduszu
                              Ubezpieczeń Społecznych. Rząd nie zgłasza zastrzeżeń do poprawki.

Fot. Robert Gardziński/Fotorzepa Obecna na posiedzeniu komisji wiceminister
                              finansów Elżbieta Suchocka-Roguska zwróciła jednak uwagę, że aby te środki
                              zostały uruchomione, wcześniej musi zostać przyjęta odpowiednia ustawa. W
                              budżecie na 2006 przyznano na świątynię 20 mln zł. Nie było jednak podstawy
                              prawnej do przekazania tych środków.

Autor poprawki - Marek Waszkowiak (PiS) powiedział, że Ministerstwo Kultury
                              przygotuje w ciągu 3-4 miesięcy odpowiednią ustawę, pozwalającą na
                              dofinansowanie Świątyni jako części dziedzictwa narodowego. Wówczas środki
                              mogłaby zostać uruchomione od czerwca 2007.

Senator Andrzej Gołaś (PO) uważa, że budowa świątyni powinna być finansowana
                              wyłącznie z datków wiernych, nie z budżetu państwa.

• grenka1 NIE WYRAŻAM ZGODY 07.01.07, 16:09
                                NA TO ABY Z MOICH PODATKÓW BUDOWANO NASTĘPNĄ ŚWIATYNIĘ.
                                Co mało ich jeszcze jest?

Tak, mogę sobie wyrażać, albo i nie. Oni to mają w d.... (poważaniu).
                                • ira.mak Re: NIE WYRAŻAM ZGODY 07.01.07, 17:46
                                  Basia,grenka-rozgrzeszenia nie dostaniecie i w piekle sie będziecie na wolnym
                                  ogniu przypiekać!!!!!A CO DO BOJKOTU WYBORóW TO AKURAT NIE MACIE RACJI.Nie
                                  pójdziecie to znowu mohery wybiorą pod dyktando o.Rydzyka i pozamiatane.Cała
                                  Polska jak jeden mąż jakby zbojkotowała ......
                                  • grenka1 A co uważasz, 07.01.07, 18:09
                                    że Ty otrzymasz rozgrzeszenie?
                                    Za chińskiego króla żaden ksiądz Ci go nie udzieli i razem z nami będziesz się
                                    smażyć w czeluściach piekielnych.
                              • grenka1 ..... 07.01.07, 16:11
                                Zapomniałam dodać, że zbojkotowałam wybory, ponieważ byłam zbuldoczona pewnym
                                zdaniem prezydentowej po referendum w sprawie wejścia do Unii.
                                • basia9981 Re: ..... 07.01.07, 18:54
                                  Na wybory trzeba chodzić, bo jak nie, to robi się to co mamy. Inną jest rzeczą,
                                  że nie ma na kogo głosować. Lewica rozłożona usilną pracą p.p. Kwaśniewskiego i
                                  Millera, a nowa przebywa w indoktrynowanym przez Kościół przedszkolu. A prawica
                                  jaka jest - każdy widzi. Na marginesie - boję się tej zaciekłości, jaką
                                  zademonstrował dzisiaj tłum przed katedrą w Warszawie.
                                • grenka1 Zbojkotowałam wybory. 07.01.07, 20:10
                                  ponieważ byłam zbuldoczona pewnym zdaniem prezydentowej po ogłoszeniu wyniku
                                  obecności na referendum w sprawie wejścia do Unii.
                                  • jaga_22 Re: Zbojkotowałam wybory. 08.01.07, 10:13
                                    Irenka ma racę.Ja się odgrażam,ale chodzę na wybory i ciągnę za sobą całą
                                    rodzinę.Nie ma wyjścia,jeżeli chcemy coś zmienić.
                                    • grenka1 Re: Zbojkotowałam wybory. 08.01.07, 17:42
                                      Możesz ciągnąć za sobą nawet całą dzielnicę na wybory, to i tak nic nie pomoże.
                                      Z wyborami jest ta sama sytuacja co i z "Okrągłym Stołem".
                                      Z góry jest już ustalone kto będzie rządził, a wybory są tylko po to, aby
                                      ludziom się zdawało, że mają coś do powiedzenia.
                                      • ira.mak Re: Zbojkotowałam wybory. 09.01.07, 10:10
                                        No to zostaje nam tylko ponarzekać na forum,te wierzące sie pomodlą o lepsze
                                        jutro,te niewierzące rzucą k.....albo jakims innym mięsemi co dalej?Zreszta
                                        niech sie młodzi teraz martwią,nami i tak juz nikt nie bedzie sie przejmował.
    • grenka1 Podwyżki emerytur 12.01.07, 08:24
      Podwyżki emerytur i rent w marcu nie będzie!!!
      Więcej:emerytury.wp.pl/POD,3,a,2,b,4,wid,8684731,wiadomosc.html?
      rfbawp=1168586248.908
      • jaga_22 Re: Podwyżki emerytur 12.01.07, 10:02
        Z tego co czytam,to zagrożone emerytury raczej w 2008r.
        A wszystkiemu są winni... kto??? oczywiście emeryci!!!, bo za długo żyją.
        • grenka1 Zamiast emerytury 12.01.07, 11:18
          - podać im pavulon !!!
          Problem rozwiązany !!!
          • jaga_22 Re: Zamiast emerytury 12.01.07, 12:21
            To mamy jak w banku,że dostaniemy 5 zł. podwyżki i to pewnie jeszcze brutto.

Za to :

Kierownikom państwowych jednostek organizacyjnych podległych premierowi i
            ministrom przywrócone zostaną "trzynaste" pensje - stanowi uchwalona w piątek
            przez Sejm nowelizacja ustawy o Państwowym Zasobie Kadrowym i wysokich
            stanowiskach państwowych.

Biedacy,już ledwo nogami powłóczą z biedy i głodu.
      • grenka1 Jago !!! 12.01.07, 13:10
        grenka1 napisała:

> Podwyżki emerytur i rent w marcu nie będzie!!!
        > Więcej:emerytury.wp.pl/POD,3,a,2,b,4,wid,8684731,wiadomosc.html?
        > rfbawp=1168586248.908

Przeczytaj artykuł. Przecież tam wyraźnie pisze jak byk, że nawet tego piątaka
        brutto nie dostaniesz !!!
        • jaga_22 Re: Grenko!!! 12.01.07, 13:26
          Słuchałam debatę sejmową i stąd ta wiedza.

Posłuchaj coś na osłodę.Lubię francuskie piosenki.
          www.malhanga.com/musicafrancesa/lenorman/le_bleu_des_regrets.htm
          • basia9981 Re: Grenko!!! 12.01.07, 14:43
            Ludzie! Wypisujemy tutaj różne różności, a tak naprawdę wszyscy jesteśmy
            przerażeni tym, co się wyprawia w kraju. Chodzi o naginanie prawa dla potrzeb
            jednego człowieka - p. Kaczyńskiego J, nie liczenie się z nikim, czy jest to
            grupa zawodowa, czy inne państwo. Póki co, jedni klaszczą, że jest wolność -
            mogą wreszcie chodzić do kościoła, mają koronę na orle i takie tam sprawy.
            Drudzy, tak jak my tutaj - narzekamy, że jest żle a będzie gorzej. Niby jest
            partia Emerytów i Rencistów, ale jakoś nie słyszałam, żeby zabrała głos na temat
            podbieranych pieniędzy z FUS na Świątynię Glempa. Czy macie w związku z tym
            jakąś propozycję?
            • grenka1 Ja mam propozycję 12.01.07, 16:58
              "Zróbmy ściepę narodową i kupmy bombę atomową."
      • grenka1 JA ŻĄDAM 365,- zł. 12.01.07, 17:14
        Sejm dopiero na następnym posiedzeniu (24- 26 stycznia) będzie głosował nad
        projektem corocznej waloryzacji rent i emerytur. Decyzję taką podjął Konwent
        Seniorów po burzliwej debacie posłów.

emerytury.wp.pl/kat,1342,wid,8685577,wiadomosc.html
        Wg. tego art. dołożą po 360,- zł BUTTO jednorazowo do najniższej emerytury.
        JA ŻĄDAM 365,- zł. (to będzie brutto 1 zł/dzień).
        • basia9981 Re: JA ŻĄDAM 365,- zł. 12.01.07, 23:12
          Sądzę, że ja nie dostanę nic, a nawet zabiorą mi na podwyższoną składkę
          zdrowotną. Bo ja wg co niektórych nie muszę mieć wyrównań, bo niby ma mi
          wystarczać. Chyba mnie cholera ciśnie. I to jeszcze jak.
          • 52ania Re: ja nie dostanę nic... 13.01.07, 12:02
            Zastanawiam sie, czy 1100 zł to dużo? W stosunku do Grenki, tak.Ja jednak też
            czekalam na waloryzację.Ceny wzrastają, zdrowie szwankuje.......itd. Głosowalam,
            dlatego mam żal do politykow PO.Niestety ambicje przerosły polityków i tak już
            będzie.Jeżeli coś wymyślicie to ja bedę z Wami.Moze zapchac pocztę mailami?
          • 52ania Re: ja nie dostanę nic... 13.01.07, 12:19
            Zastanawiam sie, czy 1100 zł to dużo? W stosunku do Grenki, tak.Ja jednak też
            czekalam na waloryzację.Ceny wzrastają, zdrowie szwankuje.......itd. Głosowalam,
            dlatego mam żal do politykow PO.Niestety ambicje przerosły polityków i tak już
            będzie.Jeżeli coś wymyślicie to ja bedę z Wami.Moze zapchac pocztę meilami,
            tylko gdzie?
            • jaga_22 Re: ja nie dostanę nic... 16.01.07, 09:36
              Rząd chce wspomóc najuboższych emerytów
              =======================================
              Będzie jednorazowa wypłata dla najbardziej potrzebujących
              Emeryci i renciści otrzymujący najniższe świadczenia dostaną dodatkowo od 100
              do 360 zł (brutto) dodatku.

Jednorazowy, coroczny zastrzyk finansowy mają dostać emeryci i renciści,
              których świadczenia wynoszą od 600 do 1200 zł (brutto).

Na 360 zł mogą liczyć emeryci i renciści, którzy mają miesięcznie mniej niż 800
              zł (brutto). Ci, których renty lub emerytury wynoszą od 800 do 1000 zł,
              otrzymają 140 zł ekstra. 100 zł dodatku dostaną seniorzy, otrzymujący
              miesięczne świadczenia od 1000 do 1200 zł brutto.

- Projekt ustawy powstał z myślą o najbiedniejszych seniorach - wyjaśnia poseł
              Tadeusz Cymański (PiS). - Sejm zajmie się projektem w ciągu najbliższych dni.
              Jestem pewien, że może on liczyć na poparcie parlamentu. Przepisy nowej ustawy
              dotyczą około 6,5 mln seniorów. Wdrożenie jej w życie będzie kosztowało budżet
              1,7 mld zł.

• ira.mak Re: ja nie dostanę nic... 16.01.07, 18:03
                Jeśli komuś lekko przekroczy 1200 zł to może się smakiem obejść?Wypisuję się z
                takiego interesu....
                • jaga_22 Re: Dostanę gratis.... 16.01.07, 20:02
                  140 zł.Nie wiem tylko dlaczego gratis.To wychodzi 10zł.z grosikiem na m-c.
                  Jak oni wstydu nie mają.
                  • grenka1 Re: Dostanę gratis.... 16.01.07, 23:09
                    jaga_22 napisała:

> 140 zł.Nie wiem tylko dlaczego gratis.To wychodzi 10zł.z grosikiem na m-c.
                    > Jak oni wstydu nie mają.

Oj chyba coś za dużo naliczyłaś, zapomniałaś o podwyższonej składce na
                    ubezpieczenie zdrowotne. A nie faktycznie, na miesiąc to będzie brutto 11,66 zł.
                    No to już za to mozna sobie popić porządnie. Chyba na 3 browary wystarczy, albo
                    na 2 wina marki wino (tzw.mózgoje*a)
                    • jaga_22 Re: Dostanę ekstra.. 17.01.07, 08:34
                      Z tej złości to pomyliłam na gratis.
                      Wiesz co grenka,a niech oni sobie wsadzą gratis tam gdzie słonko nie dochodzi.Ło
                      • grenka1 Re: Dostanę ekstra.. 17.01.07, 10:44
                        jaga_22 napisała:

> Z tej złości to pomyliłam na gratis.
                        > Wiesz co grenka,a niech oni sobie wsadzą gratis tam gdzie słonko nie
                        dochodzi.Ło

Macie kumo rację, ale i tak weźmiemy, bo co mamy zrobić.
                        • basia9981 Re: Dostanę ekstra.. 17.01.07, 11:25
                          ja zaś jestem emerycką burżujką i nic nie dostanę. Ale za to, jak otrzymam
                          emeryturę za styczeń, to wykupię receptę, za którą zapłacę 94 zł. A co!!!!!
                          • grenka1 Re: Dostanę ekstra.. 17.01.07, 12:24
                            Ale zaszalejesz !!!
                            • jaga_22 Re: Dostanę ekstra.. 22.01.07, 09:49
                              Klimatyzacja, przestronne wnętrza, eleganckie fotele i piękne marmury. Drodzy
                              emeryci i renciści, w takich wytwornych wnętrzach dzielą wasze głodowe
                              pieniądze na życie

biznes.interia.pl/news?inf=860994
                              • berata8 Re: Dostanę ekstra.. 23.01.07, 17:55
                                Bo emeryci powinni coś robić i pisać do Mińisterstwa, a my siedzimy cicho. Ten
                                co ma mało to widocznie mało pracował, jakaś przyczyna jest kiedy emerytury
                                jest mało. Ja np pracowałam na 1,5 etatu i też nie mam za dużo.Najgorsze są
                                podwyżki wszystkiego co się da. Ja mam zasadę przed 1 nie wychodzę z domu.
                                • 52ania Re: Dostanę ekstra..figę ........ 23.01.07, 18:10
                                  Do jakiego Ministerstwa pisac? Jestem chetna.Daj namiary.
                                • grenka1 Wysokość emerytury 23.01.07, 19:23
                                  zależy od zarobków - zarobki od miejsca zamieszkania (najwyższe były na Śląsku
                                  i w Warszawie, natomiast centralna Polska - najniższe), oraz kiedy się przeszło
                                  na emeryturę. Jeżeli za rządów Suchockiej (tak jak w moim przypadku) to nie
                                  jest za wysoka.
                                  Natomiast %% za ilość przepracowanych lat są tak małe, że to warte śmiechu.
                                  • ira.mak Re: Wysokość emerytury 23.01.07, 21:13
                                    berata8- jak lubisz "radosną"twórczosc to pisz,papier jest cierpliwy,ty sie
                                    wyładujesz i tyle twojego.Myślisz że to odniesie jakiś skutek?Mrzonki,kochana
                                    -mrzonki....
                                    • jaga_22 Re: Wysokość emerytury 24.01.07, 10:17
                                      Może wszyscy napiszemy o podwyżkę emerytury,bo p.Pęczak nie moze wyżyc za 1900zł

fakty.interia.pl/prasa/news/byly-posel-chce-zapomogi-od-sejmu,862087,16
                                      • grenka1 Re: Wysokość emerytury 24.01.07, 18:39
                                        Qźwa szlag mnie najjaśniejszy trafia.
                                        Już było takich dwóch co próbowali przeżyć miesiąc za 600 zł i co?
                                        Poddali się !!!
                                        Teraz temu k***fonowi 1900 zł/m-c za mało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka