grenka1 05.05.07, 20:53 relacja z pokazów mody moda.gazeta.pl/moda/0,80090.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Co jest modne 05.05.07, 22:28 Zielony i czerwony widywalo sie w ubiegłym sezonie.Biel była hitem ubiegłego lata.Nowoscia jest zółty, bo tego koloru prawie nie było widac na ulicach.Mini nie dla mnie.Zwierzece wzory przewijają się od kilku lat.Nowoscią są wysokie sandały na koturnach z wywinietym noskiem z przody.W takich butach bałabym sie chodzic.Ogólnie jest na co popatrzec, ale podpatrzyc niewiele. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Co jest modne 06.05.07, 07:23 Jak zwykle nic dla nas.W sklepach też trzeba ze świeczką szukac. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Co jest modne 06.05.07, 11:14 Sa modne bluzki i tuniki wiazane pod biustem. Jak wymarzone dla mnie bo maskuja brzuszek ... Odpowiedz Link
52ania Re: Co jest modne 06.05.07, 22:18 Pia, czy taka tunika wiązana pod biustem jeszcze bardziej nie pogrubia?Ja ostatnio rozglądalam się za czymś na wesele.Bardzo spodobala mi sie brazowa sukienka w białe groszki i do tego beżowy żakiet z kwiatkiem w klapie z tkaniny w groszki.Niestety moje 46 okazało sie za ciasne.Pani, podciągała na siłę ramiaczko mojego biustonosza i mówiła, no widzi pani już pasuje.Ja jednak czulam, że w biuscie za ciasna.Szukam dalej. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Co jest modne 07.05.07, 10:09 Taka tunika podobno tuszuje brzuch! Ja przymierzalam kilka, ale to byly raczej wiazane SUKIENKI ktore mnie rzeczywiscie pogrubialy na pupie bo byly opiete, a do tego za dlugie. Takiej wymarzonej BLUZKI, siegajacaj troche poza biodra, jeszcze nie znalazlam. Z biustem tez mam problemy, ale te tuniki maja to do siebie, ze sa OTWARTE NA BIUSCIE, jakby z DUZYM DEKOLTEM. Dajesz pod spod jakas elastyczna gladka bluzeczke a ta zawsze wchodzi, a tunika tuszuje reszte. Radze Ci takze zmienic stanik! Pewnie masz taki jak 99 % moich, taki balkonik, z drutem pod spodem. Ten niesamowicie powieksza biust, juz nie mowiac o tym ze wyglada sie GRUBIEJ. Wydaje mi sie ze mamy rozne figury, ja mam 1 63 cm, i nie waze tak tragicznie duzo, ale przez to ze mam krotkie nogi, to wygladlam zawsze "przysadzista", nawet wazac 53 kg. Odpowiedz Link
littlebee Dziewczyny 07.05.07, 11:16 Dzisiaj na "dwójce" o 16.45 jest program Jak się nie ubierać. Prowadzą go dwie fajne Angielki. Obejrzałam już kilka poprzednich odcinków( emitowane są w sobotę o 10.40) i powiem Wam, że bardzo dużo można się nauczyć. Odpowiedz Link
kendo Re: Dziewczyny 07.05.07, 12:18 tuniki "pod biustem" naprawde tuszuja brzuszek, wlasnie widzialam na tym programie co wspomina littlebee, a zeby sie przekonac,to odwazcie sie w sklepie przymierzyc. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Dziewczyny 07.05.07, 13:07 tiniki "pod biust" sa jedynie dla pan z cycuszkiem nr. A. Ja wygladam w tym okropnie! Odpowiedz Link
grenka1 Re: Dziewczyny 07.05.07, 14:17 kendo napisała: > tuniki "pod biustem" naprawde tuszuja brzuszek, > wlasnie widzialam na tym programie co wspomina littlebee, > a zeby sie przekonac,to odwazcie sie w sklepie przymierzyc. Zależy gdzie się ten "brzuszek" ma ? Jeżeli tuż pod biustem, to nie zatuszuje, a wręcz przeciwnie. A jeżeli poniżej pasa to tak. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Dziewczyny 07.05.07, 21:46 Mam duzy biust i przymierzalam takie tuniki. Naprawde tuszuja wysoko polozony brzuszek! A przymierzalam dlatego, bo bylam zainspirowana programem telewizyjnym, gdzie kobiety ubierajace sie niewlasciwie do swojej figury uczono jak tuszowac wady urody. Choc tak nawiasem mowiac, niektore z tych programow byly po prostu glupie! Bo jak mozna kobiete ktora ZAWSZE ubierala sie sportowo, bo prowadzila taki tryb zycia, ubrac w spodnice i wysokie obcasy??? Na pewno w tym wygladala lepiej, ale pytanie czy bedzie sie tak ubierala w przyszlosci, jesli jest np. przedszkolanka ktora czas spedza z dziecmi na zabawie, a do pracy dojezdza rowerem. Odpowiedz Link
52ania Re: Dziewczyny 07.05.07, 21:47 Ja mam dziwna figure, ale brzuch mam ponizej pasa.Sukienki muszą byc troche przyduze żeby zatuszowały moja piłeczke. Pia, biustonosze kupuję z Triumfa - juvel( oczywiscie same błedy- wybaczcie).Niestety tylko takie utrzymuja mój balkonik.Wszystkie mam z tej firmy.Niestety one są drogie, ale dobrze podtrzymują biust.Co do tuniczki, to musze kiedyś przymierzyc.Na razie szukam kiecki na wesele.Jeszcze nie miałam okazji ogladac programu, jak nalezy sie ubierac.Skorzystam z podpowiedzi. Odpowiedz Link
kendo Re: Dziewczyny 08.05.07, 10:31 ale macie problem kobitki,wspolczuje( a z drugiej strony tak sobie mysle,dlaczego nie wezmiecie sobie jakiejs zaufanej/szczerej kolegowny do sklepu i nie poprzymierzacie sobie rozne warianty ciuszkow,kolegowna szczerze doradzi w czym Wam dobrze. zycze powodzenia. Odpowiedz Link
grenka1 Kendo 08.05.07, 11:14 Już Ty licz na to, że Ci kolegówna doradzi!! Kolegówna pomyśli sobie: - "A niech wygląda gorzej odemnie" i w końcu za jej poradą kupisz to co będzie Cię szpeciło. Odpowiedz Link
littlebee Dziewczyny 08.05.07, 19:14 Najlepiej iść na zakupy z własnym facetem. I słuchać jego wskazówek. Faceci są wzrokowcami, a pozatym każdemu z nich zależy, by się pokazać z fajnie ubraną kobietą. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dziewczyny 08.05.07, 20:04 Chyba tylko raz byłam na zakupach z mężem. Nie mogłam mu ufać,bo co bym nie włożyła to mówił że dobre.Pewnie chciał jak najprędzej mieć mnie z głowy. Faceci nie lubią chodzić po sklepach ,ani chodzić do lekarza. Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo 08.05.07, 20:19 *grenko, no,ja mialam na mysli kolegowne od serca,ktora szczerze doradzi, a z mezami to jak zddaje sie jaga napisala,ze ,jak najszybciej ze sklepu chca wybyc,choc moj slubny na poczatku sie bardzo staral i doradzal,obecnie biedak zdziebko niedysponowany siedzi w domciu i podziwia/krytykuje to co sama zakupie,najwazniejsze,ze ja sie w tym dobrze czuje i podoba mi sie. Odpowiedz Link
52ania Re:zakupy zawsze są problemem.. 08.05.07, 21:17 Moj mąz nie lubi chodzic po sklepach.Boli go kregosłup )))))).Corki nie zabieram na zakupy, bo drogo mnie to kosztuje.Wnusia w czwartek kończy dopiero 2 latka.Kolezanka poszla do pracy na zastępstwo i nie ma biedaczka czasu.Zdana jestem na samą siebie. Podpowiedzcie z jakiej firmy są dobre biustonosze na cięzki biust.Może ja źle robię, ze kupuję tylko z jednej firmy. Odpowiedz Link
littlebee 52ania 08.05.07, 22:49 Proponuję firmę Felina. „Od Kobiet dla Kobiet” – pod tym hasłem Felina rozwinęła swoje projekty z linii Conturelle. Są one skierowane do kobiet posiadających duże biusty i mające duże wymagania estetyczne. Za sprawą długoletniego doświadczenia w projektowaniu bielizny damskiej Felina była w stanie połączyć pragnienie doskonale wymodelowanej sylwetki, optymalnego dopasowania oraz uwodzicielskiego wyglądu. „Grupą docelową Conturelle są kobiety młode oraz młode duchem, z dużymi biustami, umiejące docenić produkty wysokiej jakości i gotowe za tę jakość zapłacić. Już dzisiaj prezentują one poważną siłę nabywczą na rynku bieliźnianym i tworzą stały, ciągle wzrastający jego potencjał.” Odpowiedz Link
littlebee Dziewczyny 09.05.07, 11:06 właśnie jest program na Polsacie pt Metamorfozy. 6 stylistów doradza jak zmienić swój wygląd. Zauważyłam w gazecie, że ten program jest codziennie. Odpowiedz Link
kendo Re: Dziewczyny/52 ania 09.05.07, 11:30 z Triumfa sa bardzo dobre, trzymaja dlugo forme,pod warunkiem,ze kazdy biustonosz pierze sie recznie,jestem zadowolona z tej marki,choc cenowo jest wysoka,ale poluje na przecene, Odpowiedz Link
52ania Re:staniki.. 09.05.07, 22:19 kupuję wlaśnie z Triumfa - juvel.Od lat noszę te same.Pomyślałam teraz, że moze źle robie.Zapoluję na te, które proponuje littlebee.Takiego sklepu firmowego jeszcze nie widzialam, ale moze maja w centrach handlowuch,poszukam. Do południa nie moge ogladac telewizji, bo bawię się z wnusią.Telewizję moge ogladac ok. 19.00.Wtedy chyba juz nie ma programów o metamorfozach. Odpowiedz Link
pia.ed Kendo ........ 10.05.07, 13:40 Tu jest mowa o DUZYCH biustach, a Ty raczej przy drobnej sylwetce takowego nie posiadasz ... Szukalam w Triumfie, ale nawet tam nic dla siebie nie znalazlam, bo moje wymiary jakos nie pasuja do ich wymiarow, choc spodziewalam sie, ze powinni miec cos dla KAZDEGO! Poza tym juz od wielu lat nie uswiadczysz stanika bez drutu pod spodem!!! „... Od Kobiet dla Kobiet” – pod tym hasłem Felina rozwinęła swoje projekty z linii Conturelle. Są one skierowane do kobiet posiadających duże biusty ..." Odpowiedz Link
pia.ed 52ania - troche nie na temat 10.05.07, 14:00 Czyzbys naprawde nie mogla ogladac telewizji chocby przez 30 minut? Dziecko powinno potrafic zajac sie jakis czas zabawa samodzielnie... A jak robia matki majace po kilkoro malych dzieci??? Kazde dziecko cos innego chce, a one rozdwoic i roztroic sie nie moga! Przy trojgu dzieci jest duzo wiecej roboty niz przy jednym, chocby ich nakarmienie, zmiana pieluch czy przypilnowanie w toalecie. a przy tym trzeba posprzatac wlasne mieszkanie, ugotowac obiad dla 5 osob, poprac itd Wtedy kiedy Ty "pozbywasz sie" wnuczki, to matka opiekujaca sie dziecmi caly dzien musi dzieci nakarmic, wykapac i polozyc spac. Nie moze dopiero wtedy brac sie za robote ... Moj syn swietnie bawil sie sam w lozeczku, bo tak byl nauczony. Wychowalam go calkiem samodzielnie, nie majac najmniejszej pomocy i musialam znalezc czas na wszystko, takze na prace na pelnym etacie. "...Do południa nie moge ogladac telewizji, bo bawię się z wnusią.Telewizję moge ogladac ok. 19.00. Wtedy chyba juz nie ma programów o metamorfozach." Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo ........pia 10.05.07, 15:16 no moze masz i racje...ale powiem CI,ze ci " tez miewaja stanikowy problem: (zasuszeni" Odpowiedz Link
littlebee Re: Kendo ........pia 10.05.07, 15:51 ale wymyślono tzw "pushup" czyli biustnosz już wypełniony przed założeniem. Całkiem fajne się wygląda. Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo ........pia 10.05.07, 16:00 to prawda littlebee, tylko ,ze niektore formy miseczek sa za skape, udalo mi sie kiedys kupic wypelnione jakims olejem i po calodziennym noszeniu czulam olej w ustach,lezy sobie w szufladzie i czeka na nastepna okazje. Odpowiedz Link
littlebee Re: Kendo ........pia 10.05.07, 20:36 ale są takie biustonosze z wkładami z gąbki. Te gąbki podnoszą to co trzeba i ile trzeba do góry Odpowiedz Link
52ania Re. Pia... 10.05.07, 22:33 ja też wychowywałam swoje dzieci tylko z mezem, bo nie miałam w poblizu nikogo bliskiego.Niestety wnuczka to coś innego.Ona dzisiaj ukonczyła 2 lata. Sukienki jeszcze nie znalazłam, a stanik znowu kupiłam z Triumfa-juvel. Odpowiedz Link
pia.ed Kendo! 11.05.07, 14:15 Ja nie potrzebuje wypelniac gabka, bo i tak mam biust jak Gina Lollobrigida. Po przytyciu oczywiscie, bo tyje w brzuch i biust ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: A ja... 11.05.07, 15:13 nie noszę stanika po domu,bo mi tak wygodnie. Nic mi nie wisi narazie,ale jak zeszczupleję to , pomyślę. Nie lubię grubych staników,tylko wybieram takie co się dopasowują. Odpowiedz Link
kendo Re: A ja... 11.05.07, 15:47 zima nawet sa praktycze te "gabczaste" latem te o ktorych wspominasz Jago Odpowiedz Link