Dodaj do ulubionych

Komputer - pytanie o zmniejszanie zdjec

30.10.07, 11:26
Zainstalowalam program, o ktorym pisza na tej stronce.
Podobno bajecznie prosty ...
Problem w tym, ze zdjecia byly sciagniete innym programem.
Czy moge je zminiejszac, wysylac itd za pomoca TEGO programu?

www.kuradomowa.com/zrobtosama/zdjecia_cyfrowe_to_jest_to.shtml
Obserwuj wątek
    • ira.mak Re: Komputer - pytanie o zmniejszanie zdjec 30.10.07, 14:21
      Chyba masz na myśli program Picasa2?Jeśli tak to nie musisz sobie zawracać glowy
      zmniejszaniem bo system to robi sam.Jak otworzysz program i wyswietli ci sie
      twoja biblioteka to tylko klikasz na zdjecie ktore chcesz wyslać,ono
      automatycznie wskakuje do schowka(po lewej u dolu)i to nie musi być
      pojedyńcze,mozesz parę czy ile tam chcesz wyslać i klikasz potem --wiadomosć
      e-mail-też na dole.Tylko musisz dokonać rejestracji.I to wszystko.Dlatego ten
      program jest tak dobry i prosty że możesz dokonywać podstawowych korekt bardzo
      prosto a co do wysyłki to o nic cie głowa nie boli.
    • ira.mak Re: Komputer - pytanie o zmniejszanie zdjec 30.10.07, 14:25
      Zapomniałam-a instalując ten program utworzyła ci sie od razu biblioteka?Bo jak
      ten program wgrywasz to on pyta czy ci ma posciagac i uporządkowac zdjecia z
      całego komputera.Ja tak zrobiłam i wywaliłam program ktory mialam
      wcześniej,został tylko ten systemowy
      • pia.ed Re: Komputer - pytanie o zmniejszanie zdjec 30.10.07, 17:09
        Niestety, mnie o nic nie pytano!
        Program sie blyskawicznie zainstalowal i zniknal!
        • pia.ed Picasa- pytanie o zmniejszanie zdjec 30.10.07, 17:23
          Wrzuciam na wyszukiwarke picasa2, znalazlam, ale kiedy nacisnelam
          na to slowo, to wyskoczyla mi "litania" z chyba 30 -ma napisami,
          wsrod ktorych tylko jeden troche przypominal "picasa".

Kliknelam w to, i wreszcie pokazala mi sie PUSTA STRONA z takimi
          znaczkami do obracania zdjec i inne, ale zdjec nie bylo!

Dzis juz wiecej nie bede probowac, bo syn zaraz zajmuje mi kmputer,
          ale odpowiedz mi na pytanie:
          czy musze jeszcze raz wklejac zdjecia przez picasa zeby sie
          pojawily???
          • ira.mak Re: Picasa- pytanie o zmniejszanie zdjec 30.10.07, 17:54
            Jak to pojawił sie i zniknął?Widocznie nie zainstalowałas go do końca.Jak
            skonczy sie wgrywać to tam jest taka opcja-OTWóRZ-.Jak to otworzysz to dopiero
            program sie instaluje w komputerze.Ten program ma to do siebie że zbiera
            wszystkie foldery ze zdjęciami i od razu mozesz te zdjecia obejrzeć.Weż na
            spokojnie wgraj cały program do końca-ale spokojnie.Ja z niego korzystam juz
            tyle czasu i jest rewelacyjny.Moja siostra (też cos jak ty-odrobina techniki i
            sie gubi)wgrywała ten program pod moje dyktando,teraz już sobie robi albumy bo
            tam jest taka możliwość .To wygląda mniej więcej tak:
            picasaweb.google.pl/home
            • pia.ed Re: Picasa- pytanie o zmniejszanie zdjec 30.10.07, 17:59
              No wlasnie, chyba cos przeoczylam i nie zainstalowalo sie.
              A ten picasa2 ktory mi sie pojawil, to z poprzedniego wgrywania
              tego programu.
              Dziekuje za rade, ira.mak. Teraz powinno mi wyjsc, choc dzis juz
              nie bede probowac - komputer zajety ...
              • ira.mak Re: Picasa- pytanie o zmniejszanie zdjec 30.10.07, 18:41
                Te takie nie do końca wgrane pliki od razu wyrzucaj bo niepotrzebnie zasmiecisz
                sobie komputer.Jak si sie uda to ok,a jak nie to po niedzieli będę już w domu
                to ci pomogę.
                • pia.ed pliki 30.10.07, 22:17
                  Oczywiscie nasuwa sie pytanie JAK "takie nie do końca wgrane pliki" wyrzucic ...
                  • ira.mak Re: pliki 31.10.07, 15:25
                    Dziś juz nie mam czasu ale jak wrócę po niedzieli to wrócimy do tematu-jesli
                    chcesz.Bo to troche zejdzie.
                    • pia.ed Picasa2 dzis nareszcie zainstalowalam 11.11.07, 12:10

Przy instalowaniu poprzednio popelnialam ten blad co zawsze:
                      przeoczylam koniecznosc zaakceptowania, ze zgadzam sie na podane
                      warunki!
                      Teraz juz wszystko wyglada tak jak opisywalas, wiec od czego mam
                      teraz zaczac aby, wyslac zdjecia?
                      • ira.mak Re: Picasa2 dzis nareszcie zainstalowalam 11.11.07, 16:12
                        Napisałam ci to na samym początku-zaznaczasz zdjecia w bibliotece ktore chcesz
                        wyslać(one sie ukazują w schowku,na dole)Klilkni-zatrzymaj.Dalej jest --wyslij
                        wiadomosc e-mail.-Klikasz na to,musisz sie zarejestrowac,czyli otworzyc sobie
                        konto gmaila.Jak juz masz to konto to po kliknieciu na ---wyslij wiadomośc-w
                        menadżerze wysylania ukazują ci sie te zdjecia do wysyłki.Wpisujesz adres i
                        wysylasz.To wszystko.Przeczytaj to uawznie-zresztą probuj,komputer jest na tyle
                        madry że pyta czy na pewno chcesz to zrobic wiec zanim klikniesz to pomysl i
                        popatrz na to co on ci sygnalizuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka