grenka1 14.11.07, 16:37 Wylądować w takim domu starców to tragedia. www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subMenu&news_cat_id=1585&layout=1 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenka1 Czyżby nas też to czekało? 05.12.07, 09:26 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4733897.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czyżby nas też to czekało? 05.12.07, 14:26 To straszne.Jak tak można.O nie !!! ja napewno nie pójdę do takiego domu.Mam dzieci.Wolałabym jednak dożyć z mężem na swoim. Musimy się starać,aby się nas nie uczepiła taka niedołężność. Te kobiety pewnie mają zaawansowaną sklerozę i nawet poskarżyć się nie potrafią.Znęcać się nad takimi słabymi ludżmi to straszne. Napewno to nie jest lekka praca,ale widziały gały co brały. Policja wkroczyła do nielegalnego,jak się okazuje domu opieki. wiadomosci.onet.pl/1653191,11,item.html Odpowiedz Link
grenka1 Re: Czyżby nas też to czekało? 05.12.07, 16:38 jaga_22 napisała: > To straszne.Jak tak można.O nie !!! ja napewno nie pójdę do >takiego domu.Mam > dzieci.Wolałabym jednak dożyć z mężem na swoim. > Musimy się starać,aby się nas nie uczepiła taka niedołężność. > Te kobiety pewnie mają zaawansowaną sklerozę i nawet poskarżyć się > nie potrafią. Masz dzieci, zgoda. Dużo będziesz miała do gadania, gdy nie daj Boże zachorujesz na Altzhaimera, to uważasz, że któreś z dzieci zwolni się z pracy, aby Ciebie pielęgnować 24h/dobę. A kto te starsze osoby oddał do tego domu? Same poszły ??? Napewno dzieci ich tam umieściły, aby nie mieć w domu kłopotu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czyżby nas też to czekało? 05.12.07, 16:55 Nie chciałabym być ciężarem dla rodziny.To prawda,nie wiadomo co przyszłośc przyniesie. Mam nadzieję,że będę sprawna,ale też,że coś się zmieni w tych domach opieki. Odpowiedz Link
52ania Re: Czyżby nas też to czekało? 05.12.07, 21:54 Niestety nie na wszystko mamy wpływ.Nie wiadomo co nas w życiu czeka.Przeciez te kobiety też miały dzieci, bo chyba nie jest to dom dla starych panien i bezdzietnych kobiet.Dobrze,że od czasu do czasu nagłosnią takie historie.Pracujący w domach spokojnej starosci zobaczą,że nie mozna bezkarnie znęcac się nad pensjonariuszem.Mam nadzieję,że te hetery na starosc przeżyją to samo co te biedne podopieczne. Odpowiedz Link
grenka1 Horror we wszystkich Domach Opieki 07.12.07, 19:17 www.dziennik.pl/wydarzenia/article92900/Tortury_w_domach_starcow_sa_w_calej_Polsce.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Horror we wszystkich Domach Opieki 07.12.07, 20:07 Te małpy nie są takie młode.Życzę im również takiej starości. Zaniedbano te sprawy od dawna.Przydałyby się kamery nagrywające jak w Big Brotherze. Odpowiedz Link
52ania Re: Horror we wszystkich Domach Opieki 07.12.07, 22:22 W takich domach powinni pracowac ludzie odpowiednio wykształceni.Poza tym powinien byc odpowiedni nadzór,a nawet kamery.Nie na darmo wszyscy mamy jakiś lęk przed domem starców.Kto ma pieniądze opiekę moze sobie zapewnic w domu.Niestety my ze swoimi emeryturami mozemy tylko miec nadzieję,że rodzina nas nie odda na taką poniewierkę. Odpowiedz Link
el1003 Re: Horror we wszystkich Domach Opieki 10.12.07, 13:29 Nie zawsze rodzina ma możliwości opiekowania się starymi rodzicami. Zmuszona jest wówczas skorzystać z takiej formy opieki. Dziwnym jest jednak dla mnie fakt, że sami odwiedzając tychże, nie zauważają żadnych nieprawidłowości. Odpowiedz Link
grenka1 Poważny dylemat 08.12.07, 12:05 oddać do Domu Opieki, czy się samemu opiekować? wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=10131 Odpowiedz Link
jaga_22 Atrapy zamiast karetek. 10.12.07, 10:21 W domu opieki w Radości nie ma już pensjonariuszek. W sobotę zostały przewiezione do innych ośrodków. Ratownicy nie mogli skorzystać z ambulansów prowadzącej ośrodek fundacji Betania, bo okazały się one... atrapami. www.rp.pl/artykul/75546.html Odpowiedz Link
grenka1 U nas tylko bili 12.12.07, 05:45 W Anglii jest jeszcze gorzej, bo mordują. anglia.interia.pl/wiadomosci/news/upiorny-dom-spokojnej-starosci,1025736 Odpowiedz Link
aldona1949 Re: U nas tylko bili 12.12.07, 07:30 Wiecie co, starość nie udała się Matce Naturze, czy też Stwórcy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U nas tylko bili 12.12.07, 10:38 Może to jest największy sprawdzian człowieczeństwa. Ile jest człowieka w człowieku. Odpowiedz Link