jaga_22 17.04.08, 16:21 Zawsze starannie ważysz wszelkie "za" i "przeciw" i świadomie podejmujesz każdą decyzję? Uważaj, to tylko złudzenie. Naukowcy udowadniają, że rządzi nami podświadomość www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5126651.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: Świadoma decyzja to mit 17.04.08, 19:40 W jednym z doświadczeń grupie ochotników pokazywano na ekranie mon itora wybrane losowo sceny wesołe i drastyczne. okazało się że mózg reagował już na kilka milisekund przed ukazaniem sie sceny drastycznej. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Świadoma decyzja to mit 17.04.08, 21:53 Jest taka książka,nie pamiętam autora-"Potęga podswiadomości".Jak zaczęłam ja czytać to troche sobie kpiłam z tego co autor tam napisał.Potem pod wpływem lektury zaczęłam zmieniać sposób myślenia na bardziej pozytywny a akurat mialam takie zawirowania w zyciorysie.Ponoć takie myślenie oddziaływuje na podswiadomość.Nie wiem jak to się stało ale moje życie zmieniło sie niemal o 360 st.Długo jeszcze nie poznamy całej "mocy" ludzkiego mózgu a podswiadomosc to to w sumie zagadka ale chyba to ona steruje naszym życiem. Odpowiedz Link