iryska2604 22.04.08, 22:11 Co sie z toba działo?Pochorowałaś się?Dobrze ze sie odezwałas-będziemy spokojniejsze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenka1 Witajcie dziewczynki 23.04.08, 14:36 Co się stało? Ano na jednym z forów znalazłam wpis na swój temat: "Serdeczne dzieki! Juz teraz wiem jak odpowiedziec i "utrzec nosa" tej dyskutantce znanej z tego, ze wszystko wie lepiej od innych!" I to napisał ktoś, kto potrafił dziennie wysyłac po 7 maili z pytaniami o pewne sprawy i jeszcze miał pretensje do mnie, że nie odpowiadam na maila wysłanego o godz. 0,20. Wnerwiłam się okrutnie, ciśnienie mi podskoczyło. Następnego dnia rano ponownie (3 raz) pękło mi naczynie krwionośne na siatkówce lewego oka i wylądowałam w szpitalu. Do tego dołączyła się arytmia i znów mi regulowano defibrylatorem. Wiem, że ten ktoś to czyta. Więc nosa to możesz utrzeć sobie, a ja sobie nie życzę takich sformułowań w stosunku do mnie. Nie lubię ludzi fałszywych i wrednych, którzy są grzeczni i mili wtedy kiedy coś potrzebują, a jeżeli zaspokoją swoje potrzeby, to ich stosunek do tej osoby (w tym przypadku mnie) zmienia się o 180 st. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki 23.04.08, 15:44 Grenka napisała. "Juz teraz wiem jak odpowiedziec i "utrzec nosa" tej dyskutantce znanej z tego, ze wszystko wie lepiej od innych!" Jak widzę, niczego Ciebie to nie nauczyło. Czy naprawdę musisz odpowiadać komuś,kto na to nie zasługuje? Olej taką dyskutantkę,zdrowie ważniejsze. Ty jesteś poszkodowana..a ona pewnie usatysfakcjonowana. Najważniejsze,że jesteś z nami )))))))))))))))))) Odpowiedz Link
grenka1 Jaguś 23.04.08, 17:24 jaga_22 napisała: > Jak widzę, niczego Ciebie to nie nauczyło. > Czy naprawdę musisz odpowiadać komuś,kto na to nie zasługuje? > Olej taką dyskutantkę,zdrowie ważniejsze. > Ty jesteś poszkodowana..a ona pewnie usatysfakcjonowana. > Najważniejsze,że jesteś z nami )))))))))))))))))) Satysfakcja tej osoby nie będzie trwała długo, ponieważ wiem to z doświadczenia, to jeżeli mi ktos zrobi jakąś przykrość lub krzywdę, to w niedługim czasie los go za to karze i to dość dotkliwie. Odpowiedz Link
zajbel Re: Jaguś 23.04.08, 19:16 Grenko, mimo iż nie wiem o co poszło proszę Cię nie denerwuj się , zdrowie najważniejsze. wróć do nas bo bez Ciebie tu smutno, naprawdę. Zyczę Ci szybkiej poprawy stanu zdrowia, i pisz. Odpowiedz Link
grenka1 Zajbelko 23.04.08, 19:21 Z okazji powiększena rodziny wszystkiego najlepszego dla maluszka. Tylko nie dziękuj, aby nie zapeszyć. Pocałuj go ode mnie w pępuszka, bo piętka już zajęta. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Grenka 23.04.08, 20:46 a ja to chętnie bym cie jeszcze obsztorcowała-a wiesz za co?Nie masz innych zmartwień że przejmujesz sie takimi(pardon)pierdołami?Przejmujesz sie jakimś babsztylem?A co-jesteś od niej zalezna ?Zlekceważ babsko i tyle!A wiesz co-mnie ostatnio krew buchnęła z nosa,z jednej dziurki.Nie poszłam do lekarza . Dziwne bo nigdy czegos takiego nie miałam.Na razie nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Grenka 23.04.08, 22:44 iryska2604 napisała: >A wiesz co-mnie > ostatnio krew buchnęła z nosa,z jednej dziurki.Nie poszłam do >lekarza . Dziwne bo nigdy czegos takiego nie miałam.Na razie nic >sie nie dzieje. Irenko, mój młodszy syn miał podobne objawy po większym wysiłku. Lekarz przepisał mu Rutinoscorbin, aby wzmocnił sobie naczynia krwionośne. Po zażyciu kilku opakowań krwotoki z nosa ustały. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Grenka 24.04.08, 09:55 Słuszna uwaga Anerim,a wroga możemy wspólnie pokonac.Wiesz,że jeszcze tych książek wylicytowanych nie dostałam? Odpisano mi w moim monicie,że wysłano,a to już jest 2 tyg. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Grenka 24.04.08, 14:31 jaga_22 napisała: >Wiesz,że jeszcze tych książek wylicytowanych nie dostałam? > Odpisano mi w moim monicie,że wysłano,a to już jest 2 tyg. Jaka forma wysyłki? Podejrzewam, że paczka, ewentualnie list polecony). Wysyłający na pewno podał Ci numer przesyłki. Przejdź się szybciutko na pocztę nawet jeszcze dziś i zapytaj, bo może leży gdzieś u nich na półce. Listonosze wprost uwielbiają "zapominać" zostawić avizo. Znam to z autopsji. Codziennie otrzymuję jakąś przesyłkę (z książkami). Jeżeli wróci do nadawcy, to będziesz musiała pokryć koszty przesyłki od Ciebie do nadawcy i od nadawcy powtórnie do Ciebie. Czyli w sumie 3 razy zapłacisz za przesyłkę, bo niestety będzie to z Twojej winy. Listonosz napisze na paczce, że awizowano, bo nikogo nie zastał, a Ty nie odebrałaś przesyłki w terminie. Odpowiedz Link
anerim Re: Grenka 24.04.08, 14:38 Wczoraj myślałam o Tobie, czytając w najlepsze... dostała już Jaga, czy nie. Może jest rozczarowana...? Rzeczywiście,długo to trwa, gdzieś utknęły, czy co? Usługi naszej poczty, wiadomo na jakim poziomie, miejmy nadzieje że to tylko opóźnienie i lada dzień otrzymasz przesyłkę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie dziewczynki 24.04.08, 14:49 Witaj Grenko. Chwała Bogu ,że już dobrze z Twoim zdrowiem . Jest takie stare powiedzenie ,że wolno psu na Pana Boga szczekać ,ale nie wolno mu go gryźć. Powtarzaj to sobie we wszelkich stresowych sytuacjach.aga PS. Ludowy sposób na krew cieknącą z nosa : na czarnej wełnianej nici zawiesić kluczyk od kłódki tak żeby zwisał pomiędzy łopatkami /mniej więcej na wys. zapięcia stanita /i z tym pochodzić przez kilka godzin w tygodniu/. O dziwo pomaga .Dobrze jest pić herbatę z Krwawnika. Ciągle poza domem aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie dziewczynki 24.04.08, 15:02 Krwawnik owszem jest dobry na wzmocnienie naczynek.Ale jeżeli to tylko raz,to może z wysiłku,może kasłałaś,wygląda na to,że naczynko słabe było i trzasło.Rutinoskorbina też wzmacnia naczynka krwionośne. Greniu,to nie listonosz ma przynieść przesyłkę ,tylko kurier,bo od razu zapłaciłam na konto przez internet. Odpowiedz Link
52ania Re: Witaj Grenka... 24.04.08, 17:42 Ciekawa jestem po jakich Ty forach buszujesz?Widzę,że jesteś bardzo,bardzo wrażliwa.Czym tu sie przejmować?Jezeli ktoś ma inne zdanie niż Ty, to dobrze,bo gdyby było jednogłośnie i jednomyślnie to po co było rezygnować z komunizmu))).A tak poważnie, to chyba nie powinnaś się udzielać na takim forum, gdzie Cię obrabiają,czy obrażają.Zdrowie jest najważniejsze. Odpowiedz Link
grenka1 Jagusiu 24.04.08, 17:47 jaga_22 napisała: > Greniu,to nie listonosz ma przynieść przesyłkę ,tylko kurier,bo od > razu zapłaciłam na konto przez internet. Oj, kochana chyba się mylisz. Jeżeli kupiłaś te książki od prywatnej osoby, to raczej ci sprzedający na Allegro korzystają z usług Poczty ewentualnie InPost-u. Z usług firm kurierskich zazwyczaj korzystają księgarnie. Nie ma znaczenia gdzie i w jaki sposób regulujesz należność za zakupiony towar. Prowadziłam przez 2 lata firmę w internecie zajmującą się sprzedażą wysyłkową i zawsze wysyłałam zamówiony towar pocztą. Jeżeli możesz, to podaj mi link do transakcji. Sprawdzę. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Jagusiu 24.04.08, 17:52 Czyżby to była ta aukcja? allegro.pl/item343835164_sigrid_undset_olaf_syn_auduna_tom_i_i_ii_.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jagusiu 24.04.08, 18:19 Nie wiem czy to Ci wystarczy. allegro.pl/my_allegro.php?page=auctions&type=won Odpowiedz Link
grenka1 Re: Jagusiu 24.04.08, 18:55 Niestety podałaś mi linka do strony logowania, a ja Cię prosiłam do strony aukcji. Kliknij na ten link, który ja Ci podalam, może akurat trafiłam. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Jagusiu 24.04.08, 18:57 Jeżeli Twój nicka na Allegro brzmi "hashid" to jest własnie ta aukcja. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Greniu.. 25.04.08, 07:48 Nie,to nie to .Niepotrzebnie tę stronę wywaliłam,a zostawiłam tylko wynik wylosowania ,ale czekaj może trochę skopiuję.Widzę,że mają dobre zabezpieczenia.Z początku wyswietlała sę strona. Greniu dajmy sobie spokój ,to nie są duże pieniadze,może jeszcze przyjdą,trzeba było mi zamówić na świstaku. Wygrałeś aukcję: 336577531 - OLAF SYN AUDYNA SIGRID UNDSET ----------------------------------------------------------------- Nazwa OLAF SYN AUDYNA SIGRID UNDSET ( 336577531 ) Data rozpoczęcia czw 27 mar 2008 11:16:56 CET Zakończenie sprzedaży nie 06 kwi 2008 11:16:56 CEST Cena wywoławcza 9,00 zł Ofert kupna 1 Cena końcowa 9,00 zł Koszt przesyłki pokrywa Kupujący Opcje transportu Przesyłka pocztowa (list polecony/paczka), Przesyłka pocztowa priorytetowa (list polecony/paczka), Zgadzam się na wysłanie przedmiotu za granicę, Formy płatności i koszt wysyłki Wpłata na konto bankowe (płatność z góry) - koszt wysyłki: 9,50 zł, Pobranie pocztowe (płatne przy odbiorze) - koszt wysyłki: 18,90 zł, Płatności Allegro, Jacek Adamus PHU VIGOR Sixta 5/402 43-300 Bielsko-Biała 609565651, 033 8191064 komiks@hostingpro.pl A tu odpowiedż od nich dnia 20 04,na monit z dnia 19 04 Zamowienie zostalo wyslane pzdr: Jacek Adamus 609565651 www.komiksgra.pl Odpowiedz Link
grenka1 Jaguś 25.04.08, 09:32 To jest ta Twoja aukcja: allegro.pl/show_item.php?item=336577531 Muszę Cię zmartwić, niestety powinnaś otrzymać przesyłkę pocztową (list polecony ewentualnie paczkę). Tak napisano w aukcji. Poproś go, żeby Ci podał nr przesyłki. Jego nr telefonu to: (0-33)8191064 A tutaj masz stronę sprzedawcy: allegro.pl/my_page.php?uid=4756978 Wiesz tutaj nie chodzi o pieniądze, ale o zwykłą uczciwość handlową. Jeżeli Ciebie nabierze, to i inne osoby również. A to się zdarza. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Greniu... 25.04.08, 09:49 Tak ,to jest moja aukcja.Posłuchaj,książki zostały zapłacone na konto bankowe natychmiast po wylicytowaniu jeszcze w niedzielę. Tu sami piszą: # Towar wysyłam natychmiast po zaksięgowaniu wpłaty przez bank. Następnego dnia powinien być u klienta. Alarmuj jeżeli wpłaciłeś pieniądze ,minęły 7 dni a towar nie dortarł na miejsce Wiadomo,że poczta tak szybko nie działa,to po co jest napisane ,że przesyłka powinna być nastepnego dnia. Wiem Greniu o co w tym wszystkim chodzi.Poczekam jeszcze parę dni i napiszę odpowiednią reklamę dla niego.Moje zdrowie najważniejsze, bo go nie kupię. Odpowiedz Link
grenka1 Jagusiu 25.04.08, 20:20 Najpierw skontaktuj się ze sprzedającym i niech Ci poda nr przesyłki, oraz datę wysyłki. Podejrzewam, że bedzie to paczka. Nastepnie z tym numerem idź na pocztę i dopominaj się o paczkę, bo podejrzewam, jak Ci już zresztą pisałam, "paczkowy zapomniał" zostawić aviza. Z komentarzem na razie wstrzymaj się. Ja też miałam przeboje ze sprzedającym. Tamten był z Krakowa. Zamówiłam u niego 3 książki, zapłaciłam, a ten prawie miesiąc się migał i chciał mi wysłać tylko 2, bo rzekomo tej trzeciej nie mógł znaleźć. Nie popuściłam, postraszyłam, że złożę na niego skargę do Allegro i zaraz się ta 3 książka znalazła. A co do przesyłki "następnego dnia" to niestety tak się reklamuje PP, że przesyłka priorytetowa wysłana do godz.15 doręczana jest następnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Greniu... 25.04.08, 20:38 U mnie zawsze ktoś jest w domu, jest domofon,ale faktycznie nie zawsze im się chce chodzić wtedy zostawiają awizo w skrzynce.Do skrzynki zaglądamy codziennie. Zrobię jak napisałaś zaraz po niedzieli,dzięki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Greniu... 30.04.08, 10:28 No własnie,a grenki znów nie widać. Wczoraj ponownie monitowałam w sprawie książki Olaf syn.... Dzisiaj mam odpowiedż,że złożyli reklamację na poczcie,grenka miała rację,że poczta nawaliła. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Greniu... 30.04.08, 11:10 Po kilku przykrych doświadczeniach wysyłam tylko kartki świąteczne jako zwykłą przesyłkę inne za pokwitowaniem. Poczta nie odpowiada już za nic. Tradycja Poczty Polskiej zanikła tak, jak wiele innych. Odpowiedz Link