Dodaj do ulubionych

ZUS: Emerycie, potwierdź, że żyjesz

04.06.08, 10:34
Emeryci nie mają łatwego życia. O ile w ogóle... żyją. Wątpliwości ma bowiem
warszawski ZUS, który poprosił seniorów o potwierdzenie na piśmie, że jeszcze
nie umarli. "Niniejszym oświadczam, że pozostaję przy życiu" - taką deklarację
musiała podpisać emerytk
------------------------------
Ja jeszcze nie dostałam takiego pisemka.
Czego to jeszcze nasi nie wymyślą.

www.dziennik.pl/wydarzenia/article185988/ZUS_Emerycie_potwierdz_ze_zyjesz.html
Obserwuj wątek
    • grenka1 Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 10:49
      takie głupoty im przychodzą do głowy.
      Ale wiadomo to? Może się to rozszerzyć jak stonka na cały kraj.
      • gazela755 Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 11:16
        Mialam bol w kolanie,a moj rodzinny lekarz wysluchal i wypisal 4
        recepty...odmowilam jej przyjecia,poprosilam o dokladne
        zdiagnozowanie,a nastepnie leczenie..wrocilam do domu z mascia
        Voltaren(sama ja kupilam)po jednym dniu wcierania problem
        zniknal..Na drugi dzien w butach na obcasach uklonilam sie
        zdziwionemu panu doktorowi.On z usmiechem wydukal "co za
        kobieta"..Ja mam takie odczucie,ze emerytow trzeba eliminowac,a nie
        leczyc..Ten worek lekow uszkodzilby mi polowe moich narzadow
        • jaga_22 Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 12:06
          Stąd wniosek,że trzeba najpierw prostszymi sposobami podreperować
          swoje zdrowie.
          Ja również wcieram voltaren w bolący kręgosłup,ale niestety
          tylko wspomaga,a leki przeciwzapalne muszę brać.Żeby nie obciążać zanadto swoich
          organów,zmniejszyłam dawkowanie i biorę co drugi dzień,a to już i tak
          lepiej.Przećwiczyłam wszystkie możliwe metody
          uwolnienia się od chociaż częściowego bólu.

• gazela755 Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 12:27
            Jagusiu,sprawdz,czy w Twojej przychodni maja lampe Bioptron..Mnie
            kiedys po dwoch naswietlaniach bol ustapil(mialam zalecenie
            10),zalezy od stopnia zaawansowania choroby..Moja babcia w Niemczech
            wciaz powtarza,ze ja jestem Gut doktor,Jak ma bole nog,kregoslupa
            itp.to ja jej 10 minut masazyk+masc,potem 1 godzina w cieplym lozku
            i babcia wstaje zdrowa(86lat),ale za to mnie wtedy cos gdziesz
            strzyka..dlatego jak mowilam musze sie zabezpieczac,bo babcia to
            wampir,ale ja szalenie lubie i ona wraz z rodzina mnie tez
            uwielbiaja i traktuja jak swoja corke lub siostre.
            • jaga_22 Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 13:51
              Gazelo775,zainteresowałam się tym bioptronem.Muszę poszukać
              uwag o tych lampach,bo może warto by kupić taką lampę.
              Musi kosztować drogo,bo nie mogę się doszukać ceny.

www.bioptron.info.pl/component/option,com_contact/task,view/contact_id,4/Itemid,40/
              • genova51 Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 22:05
                To chyba zależy, jak choroba jest zaawansowana, bo mnie naświetlania tą lampą
                nic nie pomogło. Jedynie leki przeciwzapalne. Żeby oszczędzić "wnętrzności",
                biorę zastrzyki. Ale po nich mam takie zrosty i gule, wielkości piłeczki
                pingpongowej. Ostatnio brałam zastrzyki w lutym i do tej pory mnie d...sko boli.
              • gazela755 Re: Na razie tylko w Warszawie 06.06.08, 16:27
                Jago 22,czy juz cos wiesz o tej lampie Bioptron? tzn.ile kosztuje?
                jakie sa formy platnosci? Poniewaz tez chcialabym ja miec w
                domu..Tymbardziej,ze ma takie szerokie spektrum dzialania
                • jaga_22 Re: Na razie tylko w Warszawie 06.06.08, 17:40
                  Gazelo...myślę,że sobie kupię pod jesień,albo i prędzej.
                  Tu masz cennik.Mnie by odpowiadała bioptron compakt lll za 1970 zł.

www.ronomed.pl/content/blogcategory/74/108/
                  • grenka1 Jaguś 06.06.08, 18:15
                    jaga_22 napisała:

> Gazelo...myślę,że sobie kupię pod jesień,albo i prędzej.
                    > Tu masz cennik.Mnie by odpowiadała bioptron compakt lll za 1970 zł.
                    >

A popatrz tutaj, czy nie ma tego samego, ale w niższej cenie:
                    allegro.pl/search.php?from_form=1&string=BIOPTRON+COMPACT+III&search_type=1&shop=0&exclude=
                    &location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from=&price_
                    to=&category_radio=1&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&
                    listing_interval=7
                    • gazela755 Re: Jaguś 06.06.08, 18:52
                      Ja tez przegladnelam,te oferty Allegro,ale jestem zupelnie zielona i
                      nigdy z takiej formy sprzedazy nie korzystalam.A poniewaz jestem
                      nieufna i boje sie jakis przekretow,wiec prosze o jakies
                      informacje,co powinnam zrobic?
                      • grenka1 Gazelo 06.06.08, 19:04
                        Przeczytaj dokładnie opis sprzedawanego towaru, oraz "O mnie"
                        każdego sprzedającego. Zobacz jakie ma opinie, ile osób mu wystawiło
                        negatywa, ile pozytywa. Im więcej pozytywnych opinii, ty sprzedający
                        jest wiarygodniejszy.
                        Niektórzy podają adres swojej strony, zajrzyj tam. Jak zdążyłam się
                        zorientować, to niektórzy allegrowicze są przedstawicielami
                        firmy "Zepter", podają swój nr kontaktowy. Możesz zadzwonić i
                        porozmawiać bezpośrednio.
                        • jaga_22 Re: Gazelo 06.06.08, 19:10
                          Tu masz formularz zamówienia.

www.ronomed.pl/component/option,com_forme/fid,1/Itemid,100/
                        • gazela755 Re: Gazelo 06.06.08, 19:52
                          Grenko i Jago serdecznie Wam dziekuje..Przed chwila rozmawialam z
                          przedstawicielem firmy i do poniedzialku mam podiac decyzje.Ale
                          weszlam tez na strone niemiecka.W niemczech kosztuje 400eu..I teraz
                          mam dylemat..Moja kuzynka,ktora mieszka w Niemczech,bedac na urlopie
                          w Polsce kupila jakis produkt Zeptera na prezentacji,a po powrocie
                          okazalo sie,ze jeszcze raz tyle przeplacila..Nie wiem co mam
                          robic,lampa jest mi potrzebna juz,a ja do Niemiec pojade pewnie
                          dopiero w pazdzierniku..Dowiedzialam sie tez,ze trzeba byc
                          czujnym,poniewaz sprzedaja tez po regeneracji,jako nowe
                          • jaga_22 Re: Gazelo 06.06.08, 20:56
                            Mam jeszcze jedną stronkę.Zeptera
                            www.bioptron.pl/?m=414
                            Widzę,że mają firmę na Domaniewskiej,a to akurat koło mojej córki,
                            więc nie będę musiała sprowadzać.

• grenka1 Re: Gazelo 06.06.08, 21:06
                            gazela755 napisała:

> Grenko i Jago serdecznie Wam dziekuje..Przed chwila rozmawialam z
                            > przedstawicielem firmy i do poniedzialku mam podiac decyzje.Ale
                            > weszlam tez na strone niemiecka.W niemczech kosztuje 400eu..I
                            >teraz mam dylemat..

Ze względu na silną obecnie złotówkę lepiej kupić w Niemczech.
                            A może kuzynka by przesłała?
                            • gazela755 Re: Gazelo 06.06.08, 22:31
                              Tez to rozwazam..tylko pewnie instrukcja bedzie w j.niemieckim i co
                              ewentualnie z serwisem? Ja dobrze mowie i rozumie,ale sprawy
                              techniczne troche gorzej...Mam weekend do rozwazenia..Milej nocki
                              pa.pa i dziekuje
                          • marcin9112gm Re: Gazelo 15.06.08, 21:50
                            Witam! Mam dla państwa dobrą wiadomość. Mam do sprzedania używaną lampę
                            Zepter Bioptron ProCompact3. Stan lampy idealny a do tego statyw. Średni koszt
                            lampy to 1500, koszt statywu 352 zł. U mnie za całość 1100zł
                            • jaga_22 Re: Gazelo 15.06.08, 21:57
                              Co to znaczy stan lampy idealny,przecież to nie mebel.
                            • gazela755 Re: Gazelo 15.06.08, 23:48
                              Witaj Marcin jestem zainteresowana...Ale dlaczego tak tanio?
                            • gazela755 Re Marcin 15.06.08, 23:50
                              Jeszcze raz tu Gazela,tu Gazela jestem zainteresowana
                      • 1-basia Re: Jaguś 12.08.08, 21:44
                        witam,lampy bioptron sa bardzo dobre ale ja słyszałam ze sa teraz
                        jeszcze nowsze lampy-lepsze.lampa bioptron potrzebuje koloroterapi
                        która dodatkowo duzo kosztuje i na dodatek sie psuje,natomiast sa
                        lampy które nie potrzebuja takiej koloroterapi.
                      • 1-basia Re: Jaguś 12.08.08, 21:47
                        pytania na temat lamp medycznych można przesyłac na adres mailowy:
                        bax190@wp.pl jest to pracownik medyczny.
                    • 1-basia Re: Jaguś 13.08.08, 20:35
                      ja ma taką lampe z firmy medicolux jest najlepsza bo ma wieksza
                      polaryzacje kupiłam ją za 2830zł na raty i dostałam do tego taki
                      ładny statyw by nie trzeba było trzymac w dłoni i jeszcze taka pani
                      dała mi maści firmy 7red,ja stosuje na hemoroidy i na poczatku nie
                      wierzyłam ale po pierwszym tygodniu nasiwtlania miałam juz poprawe.
                      mam namiary na ta pania ona tez zie chciał to moze wytłumaczyc, jak
                      ktos bedzie chciał to prosze pisac jak bede na internecie to moge
                      powysyłac numery
                  • gazela755 Re: Na razie tylko w Warszawie 06.06.08, 18:24
                    Dziekuje ja rowniez jezeli sie zdecyduje,to na ta mala bez
                    stelaza..Wyslalam do nich wiadomosc i czekam na odpowiedz..Ale przed
                    zakupem mam do nich kilka pytan,gdyz wiem,ze lampa ma okreslony
                    limit godzin,a pozniej cos nalezy wymienic.Pozdrawiam
                  • 1-basia Re: Na razie tylko w Warszawie 12.08.08, 21:49
                    informacje na temat lamp medycznych można uzyskac u takiej pani, jej
                    mail to bax190@wp.pl, podobno bardzo dobrze doradzi i wytłumaczy
                    zastosowanie,mozna zapytac,to nic nie kosztuje
                    • jaga_22 Re: Na razie tylko w Warszawie 12.08.08, 22:13
                      1-basia dziękuję bardzo za wiadomość,jeszcze się zastanowię.
              • 1-basia Re: Na razie tylko w Warszawie 12.08.08, 21:35
                witam,znam kogoś kto ma taką lampe podobno są bardzo dobre jak
                bedziesz chciał informacji na temmat takich lamp to prosze napisać
                moja córka jest lekarzem może bedzie miała informacje gdzie mozna
                kupic taka lampe.
                dorota
          • 1-basia Re: Na razie tylko w Warszawie 12.08.08, 21:39
            informacje na temat lamp medycznych zna moja córka(jest lekarzem
            chirurgiem) jak ktos chce moge jej zapytac gdzie mozna kupic albo da
            telefon,ja kiedys korzystałam w szpitalu z takiej lampy bardzo mi
            pomogła.
            dorota
        • ditai-lutek Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 12:15
          Przecież to zrozumiałe, ZUS wie,że nie jesteśmy leczeni prawidłowo, tylko lekami
          za które płacimy ciężkie pieniądze dobijani. Już po przeczytaniu ulotki można
          paść trupem. ZUS się wkurza, że jeszcze pobieramy te nędzne emerytury i próbuje
          złamać tego starego człowieka niestosownym pismem. To tylko człowiek o
          zaawansowanym debilizmie mógł coś tak głupiego zredagować. Wszędzie i na każdym
          kroku daje sie odczuć niechęć do starszego człowieka a to bardzo boli. Poza tym
          urzędnicy tłumaczą się często, że tak jest "w całej Europie a nawet na świecie"
          My nie jesteśmy Europą ani całym Światem jesteśmy Polakami w naszej ukochanej
          Polsce.
          • 52ania Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 21:43
            Ditai-lutek,pięknie powiedziane:....jesteśmy Polakami w naszej
            ukochanej Polsce.Szkoda,że nasi urzędnicy nie potrafią czytac ze
            zrozumieniem.
            • ditai-lutek Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 22:33
              Dziękuję za miłe słowa Aniu.
              • iryska2604 Re: Na razie tylko w Warszawie 04.06.08, 23:43
                Słuchajcie-ja juz przeszłam i przetestowałam wszelkie możliwe zabiegi
                rehabilitacyjne na kręgosłup,łącznie ze stołem pulsacyjnym,laserem,wszelkimi
                lampami,biopradami,jonoforezą nie mowiac o masażach suchych,mokrych,aquavibronie
                i co tam jeszcze jest.Swego czasu kopalnia miała własne centrum
                rehabilitacji.Nie probowałam jeszcze tylko kriokomory-wszystko przede
                mną.Sanatorium też zaliczyłam i ...wielkie g....!Faszerowali mnie
                zastrzykami,tabletkamiw końcu juz dostawałam sterydy (1 zastrzyk co 4
                dni)Doprowadziło to do tego że wszelkie leki przeciwbolowe mogę sobie
                łykać,smarować sie masciami i nic to nie działa.Dopiero jak zaczęłam stosować
                metodę Mc Kenzie(ćwiczenia) troche sobie ulżyłam.Ale potrzebuje już czegos
                wiecej i mam zamiar wybrać sie do poradni leczenia bólu,moze tam cos madrego
                powiedzą,bo jak będę czekać aż moja pani dr cos zaradzi to predzej nogi wyciągnę.
                • gazela755 Re: Na razie tylko w Warszawie 05.06.08, 18:56
                  Wczoraj odwiedzilam swoja kolezanke u ktorej bylo pogotowie z powodu
                  ataku rwy kulszowej..zostalam u niej na noc i dzisiejszy dzien tez
                  spedzilysmy razem.Zamiast slow wspolczucia opowiadalam jej smieszne
                  historyjki,ona tez sie w to wciagnela.Pekalysmy ze
                  smiechu.Zachowywalysmy sie jak zwariowane nastolatki..i co?..i bole
                  kregoslupa ustapily,mnie kolano tez nie boli,moja handra
                  odplynela..Postanowilysmy czesciej organizowac sobie takie spotkania.
                • zajbel Re: Na razie tylko w Warszawie 05.06.08, 18:59
                  Może nie mam racji ale gdyby urzędnik odpowiedzialny za takie pismo
                  sam z własnej kieszeni zapłacił za wydrukowanie i wysłanie pisma to
                  następnym razem użyłby głowy do myślenia a nie jako podstawki pod
                  kapelusz.
                  • iryska2604 Re: Na razie tylko w Warszawie 05.06.08, 19:57
                    Oni muszą stworzyć choć pozory że pracują i są potrzebni.Powinno sie ich karać
                    za takie inicjatywy-bez dwóch zdań!
                    • iryska2604 Re: Na razie tylko w Warszawie 05.06.08, 20:04
                      Słuchajcie-a moze tak sie przejeli po tym jak ta babcia zakopała konkubenta
                      żeby pobierać jego emeryturę?
    • grenka1 Re: ZUS: Emerycie, potwierdź, że żyjesz 13.08.08, 11:59
      Ciekawe, co by było, gdyby ktoś im odpisał, że już nie żyje i
      podpisał się własnym nazwiskiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka