gazela755 12.06.08, 14:18 Polski samolot Boeing737 z 95-cioma pasazerami i zaloga byl o "sekundy" od zderzenia w powietrzu z inna maszyna z powodu fatalnej znajomosci angielskiego...szok. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Interia.pl 12.06.08, 16:17 Na interii nic nie widzę,podaję link z on O krok od katastrofy na Heathrow - winni polscy piloci czy kontroler lotów? ----------- wiadomosci.onet.pl/1767769,12,item.html Gazelko,u góry na pasku http/ jest jest adres. kliknij myszką prawym przyciskiem,pokaże się rameczka i tam jest napisane kopiuj,wklej -kliknij lewym przyciskiem w kopiuj,możesz palec zwolnić to ci nie ucieknie. wchodzisz spowrotem tam gdzie piszesz klikasz znów prawym pokazuje się ta sama tabelka i kliknij lewym wklej.Przed wklejeniem musisz zaznaczyć myszką początek (lewym przyciskiem myszki,kreska miga) Adres się uaktywni po wysłaniu. Odpowiedz Link
oponentka Re: Interia.pl 12.06.08, 16:41 Ja też przeczytałam tę instrukcję. W ż y c i u ! Nigdy się tego nie nauczę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Interia.pl 12.06.08, 16:47 Opomnentko,to tylko tak wygląda.Przepisz na kartce w punktach co masz robić i do dzieła.Pytaj co nie wychodzi. Możesz sobie otworzyć kilka portali naraz,wystarczy kliknąć w to samo wejście do internetu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Interia.pl 12.06.08, 21:40 Dziewczyny-to proste jak konstrukcja cepa.Tylko nie trzeba się bać,komputer nie tak łatwo zepsuć,zanim przeprowadzisz jakąs operację to pyta cie ciebie czy aby na pewno chcesz to zrobić.Smiało! Odpowiedz Link
oponentka Re: Interia.pl 13.06.08, 11:21 Irysko !!! Spróbuj pisać z odstępami po przecinku, kropce, znaku zapytania itd. czyli po znakach interp.. (a zresztą). To nie jest takie proste jak konstrukcja maszyny zwanej cepem, ale wymaga już wyższej szkoły z nauką pisowni polskiej. Spróbuj - to takie proste. Tylko nie rób dwóch kropek ale: kropka - odstęp - następny wyraz. Zobaczysz jak pięknie wyglądac będzie tekst, który napiszesz. Powodzenia. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Interia.pl 13.06.08, 11:36 Oponentko, nigdy nie odpowiadam na zaczepki. Teraz zrobiłam wyjątek, bo tego już za wiele. Nie jesteśmy dziećmi w szkole i nie musisz nas pouczać. To, co napisałaś, nie było śmieszne, to było żenujące. Koniec przecinek kropka. Odpowiedz Link
oponentka Re: Interia.pl 13.06.08, 15:56 Dorka (teraz dopiero piszę do Ciebie) przeczytaj iryskę przed moim postem, a dopiero potem oceniaj... (iryska 2604 z 12.VI. godz. 21,40).Przecież Ty piszesz poprawnie ! Nie istniejesz w forum od dawna, a może w ogóle ćiebie tutaj nie było i wyrywasz się jak filip z konopi. Rzecz w tym, że moja poprzedniczka (iryska) zachęcała mnie do nauki, mówiąc podobnym sposobem, w nawiązaniu do cepa... Się nie obraziłam, też się na czymś znam i przekazuję. Gdzie tu widzisz złośliwości ? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Interia.pl 13.06.08, 17:23 Oponentko,wszystkie członki opadają w kontaktach z tobą.Nie będe z toba dyskutowac bo jestem ponad takie przyziemne złosliwostki. I skoro dajesz innym nauki nie umiejac sama skorzystać z dobrych rad to skorzystaj z mojej dobrej rady;-nie uważaj sie za pępek świata i mimozę bo to śmieszne.I nie ucz innych pisowni,ortografii czy kultury bo nikt cię do tego nie upoważnił.To by było na tyle-wystarczająco aby ignorować twoje wpisy co niniejszym będę czynić. Odpowiedz Link
oponentka Re: Interia.pl 13.06.08, 17:39 I R Y S K O !!! zlituj się, nie czyń mi tego - ja bedę bardzo nieszczęśliwa. My sobie na forum gramy w piłkę, uczymy się, dzisiaj będzie Opole, czeka nas tyle fajnych rzeczy, a Ty okrutna chcesz się mnie pozbyć ? A może chcesz żebym przeszła na "+/-" jesteśmy !!! gdzie jesteś gwiazdą pierwszej wielkości ? O nie DOBRA KOBIETO ja tutaj zostanę, jest to moje pierwsze forum, jestem wierna, a wiedzy mam tylko tyle, że mogę się podzielić nią wyłącznie z osobami na t y m forum. Dyskusję "o c e p i e " rozpoczęłaś dzisiaj Ty, ale ten fakt staram się omijać jak czarnego kota w dniu 13-go i w piątek. Już nie odpowiem - nawet gdybyś prowokowała mnie aż do końca dnia. Odpowiedz Link
oponentka Re: Interia.pl 13.06.08, 17:43 gazelo 755 - a na "+/-" jesteśmy wyznawałaś po 17-tej dzisiejszego dnia, że nauczyłaś się obsługi komputera jako samouk, korzystając jedynie z książek. Czy to ładnie tak zmyślać ? Odpowiedz Link
gazela755 Re: Interia.pl 13.06.08, 18:04 Oponentko tak pisalam i to jest prawda,ale to co sie nauczylam,to sa podstawy,ale jestem ambitna i chce uczyc sie dalej.Tak jak w przeciagu jednego roku opanowalam jezyk niemiecki,to teraz biore sie za angielski(chociaz podstawy).Moja generacja w szkole uczyla sie tylko rosyjskiego,a ja w ogolniaku dodatkowo laciny i niewiele z tych dwoch jezykow pamietam.Natomiast po niemiecku juz duzo rozumie i ponoc dobrze mowie. A wogole jestem osoba prawdomowna wiec nie zarzucaj mi,ze cos zmyslam Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Interia.pl 13.06.08, 18:09 Gazelo,a czemu ty sie jej tłumaczysz?Czujesz sie winna? Nie jej interes i guzik ja to powinno obchodzić.Nie dawaj sie wciągać w takie dyskusje i już. Odpowiedz Link
oponentka Re: Interia.pl 13.06.08, 18:10 "Zmyślasz" - to było żartobliwie. Jak wiesz komputer tego nie pokaże. Jestem pod wrażeniem dzisiejszej Twojej lekcji. Gratuluję. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Interia.pl 13.06.08, 18:19 Miałam ci wiecej nie odpowiadać ale ten jeden raz jeszcze mogę.Cyt."zmyslasz-to było żartobliwie"--czyli twoje złośliwostki to żart a to że coś jest proste jak konstrukcja cepa to wycieczka pod twoim adresem? Czy to ja porównałam cie do tego narzędzia czy może sama sie z nim utożsamiłas? Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Interia.pl 13.06.08, 19:00 Ja uważam, że na takiej wieży kontrolnej nic by się nie stało, gdyby jej obsługa nauczyła się języka polskiego.W ogóle powinni znać kilka języków, żeby w razie nagłej interwencji nie było problemów językowych./// Odpowiedz Link