jakkalina 28.06.08, 23:29 Czy macie jakieś skuteczne sposoby, odstraszania gołębi z balkonu ?! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: problem z gołębiami 29.06.08, 20:05 Najważniejsze żeby nie miały po co-zadnego pokarmu.Wiesz co,dostaję taki katalog z klubu ksiazki i oni tam prowadzą również sprzedaż wysyłkową różnych rzeczy-m.inn. wypatrzyłam tam sztucznego kota-odstraszacz ptaków.Moze cos takiego by zdało egzamin? Odpowiedz Link
52ania Re: problem z gołębiami 29.06.08, 22:08 Ja teraz, jak słysze o gołebiach, to zaraz kojarzę z kleszczami;- (((.Nie mam problemu z gołebiami i nie wiem jak je odstraszac. Odpowiedz Link
jakkalina Re: problem z gołębiami 30.06.08, 14:38 Irysko to świetny pomysł! już sama muślałam o jakimś wypchanym jastrzębiu... ale gotowy kot bedzie może lepszy. Rozglądnę się za tym katalogiem. Mój problem z gołębiami polega na tym, że one uparły się gniazdować na moim balkonie. W ubiegłym roku im się udało i oprócz młodych miałam jeszcze robale, nie muszę pisać ile miałam roboty aby to dokładnie uprzątnąc. Dzięki pozdrawiam J>K. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: problem z gołębiami 30.06.08, 15:11 Jakkalina,to masz przerąbane,jak młode wyległy się na balkonie. One zawsze będa wracać,tam gdzie się urodziły.Ja z dużym balkonem nie mam problemu.Zresztą mam 2 koty,to one nie przyjdą.Natomiast mam taki drugi mały i tam od wiosny pilnuję,bo za wszelką cenę chcą tam sobie założyć gniazdo.Co zniosą jajko,albo w donicy,albo nawet w kąciku zaraz zabieram.One są niezmordowane.Najlepszym dozorcą jest żywy kot. Odpowiedz Link