zajbel 23.10.08, 15:44 www.tvn24.pl/-1,1569937,0,1,rozowa-pupa--straszny-chlew-i-sikam-piwem,wiadomosc.html Jak straszni musieli być rodzice aby swoim dzieciom nadać takie imiona. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: straszne imiona 23.10.08, 15:59 Ktoś powinien być mądrzejszy.Nie powinno się rejestrować takich imion. Chyba może sobie zmienić imię,lub nazwisko ośmieszające sam zaineresowany,ale pewnie musi być już dorosły. Jak takie dziecko się czuje z idiotycznym imieniem?! Odpowiedz Link
anka125 Re: straszne imiona 25.10.08, 23:02 To pewnie jak ja ze swoim "urzędowym" imieniem.Nienawidzę go.Nie cierpię.Mój ojciec był chyba pijany,gdy mnie rejestrował w urzędzie. Gdybym mogła to uchwaliła bym uchwałę zakazująca nazewnictwo dziewczynek męskimi imionami.Ja sama "nadałam sobie imię Anka i od zawsze tym imieniem się posługuję.Niestety,nie w urzędzie.Tam się wstydzę za imię którym "obdarzył" mnie "kochany tatuś". Do dziś nienawidzę tego imienia. Odpowiedz Link
dorka556 Re: straszne imiona 26.10.08, 07:00 Moja znajoma Jola, gdyby nie urzędniczka w USC nazywałaby się dziś Malanta, albo Palanta. Jej tatuś lekko "podcięty" z radości, że wreszcie ma upragniona córkę, tak chciał ją zarejestrować. Przytomna urzędniczka kazała przyjść z kartką z imieniem od żony. To były dawne czasy i wtedy zdaje się nie obowiązywał wykaz imion. Ciekawe jakie imię ma Anka. Ja np nie mam wśród znajomych nikogo z dziwnym (brzydkim) imieniem. Wkoło kręcą się małe i większe Andżeliki, imię popularne u góralek, ale to, że mnie się nie podoba, nie znaczy, że jest brzydkie. Ostatnio są tu modne Pauliny. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: straszne imiona 26.10.08, 19:31 Moja siostrzenica miała być Aleksandrą a że szagier sobie z lekka popił to pomyslał sobie ze Oleńka to przeciez Olga i juz.I tak zostało,myslałam że siostra go udusi.Z kolei znam taką co nazwała córkę Balbina -bo sobie "przyniosła".A wiecie jak sie bedzie nazywała moja nowa wnusia co sie urodzi w listopadzie? Iza ! Odpowiedz Link
kendo Re: ciezkie do wypowiedzenia 26.10.08, 19:45 moja znajoma ma na imie Euralia,podoba mi sie, podczas wojny,jej ojciec poznal wloskiego wojaka,ktorego zona wlasnie tak miala na imie,obiecal sobie,gdy urodzi sie cora,takie imie nada, szwedzi maja ciezko by wypowiadac niektore srodkowo europejskie/azjatyckie/ imina,wiez zostala Ela PS;zajbel,chyba niemasz za zle,ze troszke zmienilam tematyke w Twoim watku Odpowiedz Link
zajbel Re: ciezkie do wypowiedzenia 26.10.08, 22:01 Ależ Kendo, ja też niekiedy zbaczam z tematu, Odpowiedz Link
polnaro Re: ciezkie do wypowiedzenia 27.10.08, 13:38 Dżakarda, Dżastin, Julita, to dla mnie trochę trudne...ale zapamiętać zdołałam po kilku tygodniach i nadal pamiętam, chociaż już nie muszę. A Marzanny znam trzy, nawet ładne /i osoby, i imię/, ale to skojarzenie z topieniem ...? Odpowiedz Link
kendo Re: nalecialos obcych imion 27.10.08, 14:06 dzieki zajbel, wiec moze dorzuce do kompletu imion, imiona "obce" bodajze taki trend w latach siedemdziesiatych powstal,gdzie nagle pojawilo sie duzo Brygid ,obecnie gdy odwiedzam kraj,dzieci moich znajomych nadaja zamerykanizowane imiona dla swych pociech. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: nalecialos obcych imion 27.10.08, 15:28 Mamy w TV dziennikarkę Brygidę Grysiak.W zeszłym roku brała ślub. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Nieznajomosc historii starozytnej czy.... 27.10.08, 22:01 zwyczajny snobizm lub głupota? Byłam świadkiem jak mamusia wychylona do połowy z okna w bloku wołała corkę:- KASANDRA!!! Chodz do domu!!! Odpowiedz Link