baska123 03.02.09, 19:03 Mnie tutaj(dzisiaj)nie było. Pozdrawiam-Baśka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Wątek dla Wqrzonych 03.02.09, 19:15 Jak nie byłaś ,jak byłaś,chyba,że nie byłaś, a byłas.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych ,posian 03.02.09, 19:27 Wracałam dzis pociągiem druga klasa pociągu osobowego z Wrocławia do Poznania . W przedziale siedzieli panowie od 30 - 50 lat . Pili piwo , rozmawiali o pracy każdy wyraz przeplatając wulgaryzmami . W pewnej chwili zapytałam czy tak samo mówią w obecności swoich matek , babć , żon , dzieci .Przyznam ,że zebrałam za "wywyższanie się" .Powiedziałam ,że ich komentarze mnie nie interesują , bo ja nie muszę słuchać ,do innego wagonu nie przejdą a prawo jest po mojej stronie bo w miejscu publicznym wulgaryzmów używać nie wolno .aga Odpowiedz Link
jagodajna Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych 03.02.09, 21:49 MONOLOG FACETA DESPERATA Nie rozumiem kobiet: Przekłuwają sobie uszy, nosy, pępki, brodawki, rodzą dzieci, często mają cesarkę,wstrzykują silikon w różne części ciała, depilują gorącym woskiem włosy na nogach, pod nosem, na wzgórkach łonowych; robią sobie lifting,tatuaże, odsysają sobie tłuszcz, zmniejszają pośladki; usuwają żebra, operują biusty, usuwają skórki na palcach i robią mnóstwo innych bolesnych rzeczy... ..... a nie można ich bzyknąć..... Bo je...Kurna.... głowa boli!!! Odpowiedz Link
cortyzol Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych 04.02.09, 11:06 Bzyk ,bzyk dodała osa. Ja jestem dzisiaj w q bo znowu waluta poszła w górę ,a moja lokata w złotych w dołek.ALE KONIEC TEGO DOBREGO WYCIĄGAM I ZAMIENIAM NA EURO.Do końca roku to 1 Euro w takim tempie będzie kosztował z 10 zł.Dlaczego ja mam być jeleń. Odpowiedz Link
polnaro Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych 04.02.09, 11:39 To chyba moment fatalny wybrałeś. Nie Ty jeden masz takie problemy, tu też mam takiego, który reagował jak TY planujesz, tylko, że pół roku wcześniej i odwrotnie: zamienił euro na złote, teraz pluje sobie w brodę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych 04.02.09, 16:06 Aga - napisz jaka była reakcja facetów z pociągu??? Na marginesie co wqurzeni robią w watku optymistów? Aha.....Tez tak mam. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych 04.02.09, 16:20 Chyba chcieli mi zrobić na złość i nie zmienili słownictwa , tylko jeden co chwilę mówił ,ze pani sie obrazi . Jestem optymistką i wierzę ,że pomyslą. zawsze reaguje na chamskie odzywki. Boli mnie wręcz fizycznie jak słyszę wulgaryzmy. Melchior Wańkowicz w którejś swojej książce proponował wyraz "kuwaka". W domu zaden mężczyzna nie mówi nawet cholera .aga Odpowiedz Link
baska123 Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych 04.02.09, 17:05 Aga, w tym przypadku nasz wspólny znak zodiaku nie ma takiego samego oddziaływania na usposobienie. Ja czasem sypię wulgaryzmami jak oszalała. Jestem budowlarzem, pracowałam z bluzgaczami,i troszkę mnie to znieczuliło(z kim przestajesz takim się stajesz), by sobie radzić z robotnikami stosowałam ich narzędzia w porozumiewaniu się. Teraz, po latach nieco wytłumiłam w sobie takie reakcje. Niedoczynność tarczycy powoduje u mnie płaczliwość, kiedy się wqrzam i nie mogę sobie pozwolić na mazgajstwo to głośno klnę i wtedy łzy mi nie lecą. Za słuchaniem brzydkich słów nie przepadam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wątek dla zirytowanych, zdenerwowanych 04.02.09, 17:22 Ja z kolei osłuchałam sie z problemem w kopalni-miałam bezposredni kontakt z gornikami.Choć sama raczej uwazałam na to co mówię,czasami trzeba było puscic wiazankę bo do delikwenta inaczej nie docierało.Smiesznie to wyglądało-ja raczej drobna,niewysoka i ruga wyrosnietego faceta jak burą sunię.Ale na codzień i w domu nie cierpię. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wątek dla Wqrzonych 04.02.09, 17:02 Kopiuje po Jadze - dla wszystkich wkurzonych: www.szukajkamp3.pl/darmowa-mp3,54930,Maryla_rodowicz_-_Ech_mala,html Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Wątek dla Wqrzonych 04.02.09, 17:37 Tam Ci się nie udało ,to tu wrzuciłaś tą babę z wielką dupą jak F-16 udającą małolatę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wątek dla Wqrzonych 04.02.09, 19:27 Przepraszam -nie bardzo kumam- gdzie i komu sie nie udało i kto wrzucił jakas babe z wielką -o,pardon....itd? Odpowiedz Link
baska123 Re: Wątek dla Wqrzonych 04.02.09, 20:23 Kiepściutki śpiewa: .... do basenu jak skakała wodę doopą wychlapała" a Wilczurka jest sobą i o Marylce Rodowicz, naszej wiekowo rówieśnicy takie wzmianki tutaj przytacza. Nie trzeba patrzeć, wystarczy posłuchać: www.szukajkamp3.pl/darmowa-mp3,54930,Maryla_rodowicz_-_Ech_mala,html Odpowiedz Link
dede43 Re: Wątek dla Wqrzonych 04.02.09, 21:28 iryska2604 napisała: > Przepraszam -nie bardzo kumam- gdzie i komu sie nie udało i kto wrzucił jakas > babe z wielką -o,pardon....itd? To było do mnie Irysko - dotyczyło wątku dla optymistów. Ale już sie poprawilam. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 12:27 Nie wkurzajcie się, bo szkoda zdrowia. A chamstwa i tak się nie zlikwiduje. Wystarczy popatrzec i posłuchać młodzieży szkolnej z podstawówki i gimnazjum (mieszkam 200 m od szkoły). Włos na głowie się jeży. Zwróciłam uwagę raz, to co usłyszałam, to nie było na moje uszy. Obiecałam sobie,że więcej sie nie odezwę, no chyba ,żeby przy mnie kogoś zaczepiano czy obrażano. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 13:59 Dzieci tak same z siebie. Nie mają rodziców ,dziadków.Ciekawe czyje to dzieci????????????? Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 15:49 Co się dzieje? Tak się w q ,że się w pale nie mieści . Nawet nie ma się z kim posprzeczać. Dlaczego mówią spierać ?JEST TU JAKAŚ POLONISTKA? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 16:49 Kiedyś były dzieci wszystkich , teraz są prywatne . Rozumiesz ....nie ruszaj prywatnego , nie twoje . Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 19:17 Co Ty pitolisz,jakich wszystkich? Ja miałam dzieci tylko z moim mężem.Ty jesteś aparat!Wszystkich,wszystkich,patrzcie go rozpustnik....He,he,he,socjalista. Przez Ciebie muszę się teraz przenieść do tego drugiego wątku. Odpowiedz Link
52ania Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 19:53 Gotuj, sprzątaj, pierz.....i czekaj aż będziesz miała 80 lat.. i wtedy bierz garściami co chcesz.O, nie!!! Odpowiedz Link
polnaro Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 20:05 To nie mój wątek ale podczytuję. Spierać się - bo spór, forma poprawna. Polonistka inaczej. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 20:24 Moja wnuczka dzisiaj mówi - babciu, co ty dzisiaj taka jakaś wkurzona,na dziadka wrzeszczysz ? A ja do niej- bo jutro do dentystki na 8 rano muszę iść ! Na to wnuczka - no przecież jak ja szłam i płakałam, to tak mnie przegadywałaś, że to nie trzeba się bać, że to nie boli, a ty co ... babciu... O, i weź powiedz coś dzieciom... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wątek dla Wqrzonych 05.02.09, 23:05 A ja sie dziś nie wqurzę bo juz nie mam czasu na to. Oczy same mi się zamykaja i zaraz ide spac.Czesć! Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Wątek dla Wqrzonych 06.02.09, 06:05 A po czorta tak długo siedzicie, zamiast iść spać o ludzkiej porze? Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Wątek dla Wqrzonych 06.02.09, 10:52 Nie myślałam,że bedę wqrzona a jedn ak. Jak przeczytałam,że dla emerytów i rencistów może zabraknąć z powodu kryzysu 12 miliardów zł (tak,tak, miliardów), to nie tylko wqrzyłam się, ale gorzej. Niech tylko to cholerne państwo oddaje to, co przez lata pracy zagarniało. Nikt z nas nie potrzebuje łaski rządzących. Odpowiedz Link
super222 Re: Wątek dla Wqrzonych 06.02.09, 12:42 Turnusy wypoczynkowe pracowników ZUS w Lublinie. 2 turnusy po 100 osób. doba kosztuje 180 zł/osobę. Miejsce: Bukowina Tatrzańska. Narty, basen, wieczorek z kapelą góralską. To z naszych składek. Nawet nie chce mi się liczyć tego wydatku... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Wątek dla Wqrzonych 06.02.09, 15:01 Buuu...A ja czsem mam ochotę rwac z tego mojego zakątka -tej oazy ciszy i spokoju.Daremne zale.... Odpowiedz Link
baska123 Re: Wątek dla Wqrzonych (na ZUS i nie tylko) 06.02.09, 16:39 www.kpeir.org/ powyżej link dla aktywnych, wqrzonych na takie a nie inne traktowanie nas Emerytów i Rencistów. Odkryłam go dzisiaj, podczytując 60-tki. Tam dziewczyny pytają o istnienie partii emerytów i rencistów. Google to składnica wszelkich wiadomości, o naszej partii też. Na stronie www.kpeir.org można dać upust naszym żalom. Ja z tej okazji skorzystam. Odpowiedz Link
dede43 Re: Wątek dla Wqrzonych 08.02.09, 12:53 jagoda491 napisała: > Niech > tylko to cholerne państwo oddaje to, co przez lata pracy zagarniało. > Nikt z nas nie potrzebuje łaski rządzących. Oj Jagódko. Teraz składaja na emeryture w oddzielnych funduszach, by sie państwo nie wtracało i co sie oKazało? - lata składania, a wypłata 23,40. I to nie od państwa - z tego co sami oszczędzamy w II filarze. Nie psioczyłabym za bardzo. Widzimy co tu i teraz, ale była 300% inflacja, była denominacja. Składki kiedys wynosiły tylko chyba 8%, potem 14,5, ale było też chyba 45%. Pracujemy jako kobiety około 30 lat, pobieramy zaś emeryture prawie tyle tyle samo. Teoretycznie więc by pobierać tyle ile wynosi pensja musimy odkładać drugie tyle. Oczywiście mówię z uproszczeniami, bo zawsze są jakieś % od lokat. Odpowiedz Link
lakrima1 Re: Wątek dla Wqrzonych 06.02.09, 12:10 Jestem w kurzona bo ten czas za szybko leci. www.voila.pl/480/ih68c/?1 Odpowiedz Link
cortyzol Re: Wątek dla Wqrzonych 08.02.09, 12:07 Blondynce dzwoni telefon w torebce. Grzebie, grzebie i po chwili niepowodzeń mówi: - No tak, pewnie zgubiłam -//- Ksiądz chodzi z tacą po kościele, zbiera pieniądze od parafian. Podchodzi do staruszki, a ona grzebie w portfelu. Ksiądz: Te grubsze, babciu, papierowe.. Babcia: Aa nie.. te grubsze mam na fryzjera.. Ksiądz: babciu, ale Maryja nie chodziła do fryzjera. Babcia: Taak?? A Jezus nie jeździł‚ Maybachem Odpowiedz Link
polnaro Re: Wątek dla Wqrzonych 08.02.09, 12:19 Dobre, super babcia! Musiała być wqrzona. Policjant szuka kluczyków od radiowozu w nocy pod latarnią. Podchodzi jego kolega i pyta co zgubił. Kluczyki, krzyczy cały w nerwach. Tutaj? Nie - odpowiada szukający - ale tylko tutaj coś widać! Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Wątek dla Wqrzonych 08.02.09, 12:32 To się dopiero można w q...... www.voila.pl/081/3rfjf/?1 Odpowiedz Link
anka125 Re: Wątek dla Wqrzonych 08.02.09, 21:58 I ja cały czas jestem wkurzona! Chociażby przez wypowiedż Pawlaka na temat bezrobotnych.To się w pale nie mieści,że premier(przez małe p) tak się wyraził! Odpowiedz Link
cortyzol Re: Wątek dla Wqrzonych 09.02.09, 10:50 Jak chcesz się jeszcze bardziej w q to przejdź na opty. Odpowiedz Link
polnaro Re: Wątek dla Wqrzonych 09.02.09, 16:00 Może nie tyle wkurzona, co zdołowana jestem. Spotkałam znajomą emerytkę, która wykupić musiała leki. Mamy tu 4 apteki. Kobieta opowiedziała mi, że chodziła po kolei do wszystkich, kazała sobie na karteczce napisać cenę "do zapłaty" za wszystkie i dopiero jak porównała ceny, kupiła tam gdzie najtaniej. Różnica między najtańszą i najdroższą apteką wyniosła 32,50 zł. Powiedziała mi, że nie można z góry wiedzieć, w której aptece taniej, bo różne leki różne mają ceny w każdej. Zwariować można! Dla tej osoby 32 zł., to naprawdę bardzo duża kwota, zresztą dla każdego emeryta. Odpowiedz Link
polnaro Re: Wątek dla Wqrzonych 12.02.09, 12:20 No, dzisiaj, to wqrzona jestem max XXL. Przed godziną zadzwoniła przyjaciółka. Dziewczyna jest wdową, nie ma dzieci, mieszka pod W-wą. Była operowana /woreczek żółciowy/, dwa dni temu wypisano ją z wysoką gorączką /wtedy 38,5/, bo podobno bezpieczniej dla niej bylo iść do domu. ???. Wczoraj musiała, prywatnie, bo przychodnia nie miała możliwości,????, zawolac lekarza, ktory stwierdzil zapalenie pluc i to juz obustronne. Dodam, ze opuscic sale szpitalna musiala o godz.10 i siedziala na korytarzu do godz. 16 czekajac na wypis. Jeszcze musi pojechac wyjac szwy. Jest sama, dzieki bogu ma kogo poprosic o pomoc. Przepraszam, ze literki nie takie, ale w trakcie pisania cos sie stalo i alt nie dziala jak nalezy. I jak tu sie nie wqrzac! Odpowiedz Link