zajbel 18.04.09, 19:33 rowery.onet.pl/2726,1552790,artykuly.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: dieta dla mózgu 18.04.09, 23:57 Dobrze wiedzieć czego potrzebuje nasz mózg.Lubię banany,orzechy,marchew i jazdę na rowerze.Nie wiem gdzie można kupić pestki dyni.Dawniej sama suszyłam, bo miałam dynie z własnego ogrodu. Odpowiedz Link
zajbel Re: dieta dla mózgu 19.04.09, 11:20 U nas pestki dyni sa dostępne w sklepach spożywczych już wyłuskane w torebeczkach tak jak rodzynki czy pestki słonecznika. popytaj w Herbapolu lub sklepach nasiennych sprzedających na wage nasiona dla rolników. Odpowiedz Link
lakrima1 Re: dieta dla mózgu 19.04.09, 11:34 Pestki dyni suszone są szkodliwe dla organizmu. Trzeba je prażyć. Odpowiedz Link
dede43 Re: dieta dla mózgu 19.04.09, 12:16 Dieta zupełnie nie dla mnie. Pestki, chrupiąca marchewka, orzechy.... Moja proteza na to nie pozwala - wbrew temu co twierdzi pani Lipowska. A ryb nie lubię i jadam je praktycznie tylko jak mąż poprosi albo z lenistwa - filet smaży się szybko i bez zaangażowania w sprawę. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: dieta dla mózgu 19.04.09, 16:37 Dede ,Ty chociaż jesteś uczciwa w swojej wypowiedzi. Myślałby kto.że będą jadły te frykasy.To jest taka mowa o niczym. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: dieta dla mózgu 19.04.09, 17:35 Orzechy uwielbiam ale ostatnio mi troche szkodzą.Niemniej gryzę.Pestki słonecznika tez.W tej chwili mam pod nosem miseczkę z suchym muesli z rodzynkami,jabłkiem i cynamonem i przegryzam-słodyczy raczej nie kupuję.Pestki dyni są nawet w TESCO. Odpowiedz Link
52ania Re: dieta dla mózgu 19.04.09, 17:55 Marchew mam swoją i zawsze, jak przygotowuję obiad jedną schrupię na surowo.Jest słodka i ekologiczna,bo ja nie stosuję nawozów sztucznych tylko obornik.Rozglądnę się za pestkami z dyni.Mam zakaz jedzenia słodyczy i muszę je czymś zastąpić. Odpowiedz Link