zajbel 05.06.09, 17:26 lekko.o2.pl/artykul/2811/1/przytul-sie-do-drzewa.html Mam koło domu brzozę ale jest za mała aby sie do niej przytulać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagodajna Re: moc drzew 05.06.09, 17:36 Kiedyś mój mąż chciał kupić brzózkę na naszą działkę, ja natomiast chciałam śliwki, grusze i jabłonie i wyszło na moje ) Widocznie mało romantyczna jestem Natomiast naprzeciw mego domku, sąsiad ma takie drzewo, aż strach co by było, gdyby przy ziemi się złamało..... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: moc drzew 05.06.09, 17:58 brakuje mi tylko olchy i dębu na naszym ogrodzie.Od dziesięciu lat coś dosadzam.Teraz zbieram kwiat czarnego bzu ,lada moment zakwitnie lipa .Nie tylko herbaty ale i nalewki z lipy doskonałe na poprawę samopoczucia na jesienne wieczory.aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: moc drzew 05.06.09, 18:37 Moja juz urosła,sadzilismy sami niektóre drzewa.Sporo sosen ,modrzewie,lipy i sama juz nie wiem co tam rosnie.Wokół działki są dęby ,kasztanowce,akacje i mnóstwo mirabelek.Niedaleko rosną buki.Mam wybór - mogę sie przytulać do woli.Często idę koło sosen i wącham -niesamowity zapach. Odpowiedz Link
anerim Re: moc drzew 05.06.09, 19:12 Też bym tak chciała, kocham drzewa, nie boję się być w lesie sama. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: moc drzew 05.06.09, 19:48 przyroda jak kobieta: mądra, piękna ,nieprzewidywalna, opiekuńcza,groźna ,zazdrosna ,dająca życie , w szale zabija. Nie znalazł się żaden mędrzec , który opanował by jedną i drugą.aga Odpowiedz Link
cortyzol Re:Wierzba 05.06.09, 20:29 Przeczytałem w linku,że wierzba jest taka zdrowotna. Właśnie nie zgadzam się .Pisał to ktoś ,kto nie ma zielonego pojęcia o sile witalnej drzew.Wierzba jest drzewem wyjątkowo wrednym i może być powodem pobudzenia rozwoju chorób .Wytwarzane prądy jonizacyjne i powstające pole bioenergetyczne powoduje uszkodzenia naszej aureoli otaczającej człowieka.Myślę ,że Kosa na pewno coś na ten temat wie.Mam trochę artykułów na ten temat . Ale to innym razem. Odpowiedz Link