galadriella 09.02.10, 22:08 właśnie się zaczęło na Channel 4... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eve1008 Re: Oglądacie "One born every minute"? 09.02.10, 22:09 oj to lece, fajne moze byc :) Odpowiedz Link
mrs.t Re: Oglądacie "One born every minute"? 09.02.10, 22:27 wlasciwie mialam ogladac, ale po tym jak mi moje w kosc daje od paru dni, pomyslalam sobie ze mam dosc i tak;) Odpowiedz Link
natalinka.londyn Re: Oglądacie "One born every minute"? 09.02.10, 23:01 ja też już chcę! jakoś nie przeraża mnie oglądanie porodów, widziałam już chyba wszystkie w sieci.. strasznie mi szkoda tego maleństwa co urodziło się z wnętrznościami na wierzchu :( musze ustawić sobie przypomnienie, żeby obejrzeć też kolejny odcinek! Odpowiedz Link
eve1008 Re: Oglądacie "One born every minute"? 09.02.10, 23:02 swietny program ;) az mi sie oczy zaszklily w momentach kiedy dzieciaczki na swiat poprzychodzily. urocze i piekne :) pozdrowionka. Odpowiedz Link
tym08 Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 01:15 rzucalam okiem co jakis czas i powalila mnie ta kobieta z mezem i synem-nastolatkiem . tak czy inaczej zachcialo mi sie dzidziusia;) Odpowiedz Link
pelagia_pela Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 07:29 Rzucilam tylko okiem - jestem 7 dni po terminie i ogladanie tego zakrawaloby na masochizm. Nie chce sie przerazic. Po moim wlasnym porodzie chetnie sobie poogladam reszte serii. Odpowiedz Link
asica74 Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 09:02 tobie sie zachcialo, a mi ochota przeszla zupelnie:/ Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 10:55 Musze sobie ustawic jakies przypomnienie i koniecznie obejrzec. Asica - jak jest sie rodzaca to to zupelnie inaczej wyglada niz ogladanie na zimno tego co na ekranie :D nie jest zle ;) Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 12:14 Kinga - jesli przegapilas, to mozesz obejrzec tutaj: www.channel4.com/programmes/one-born-every-minute/4od#3031369 Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Oglądacie "One born every minute"? 11.02.10, 12:04 Dzieki Pyza - z przyjemnoscia dzis obejrze :) Odpowiedz Link
yasza Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 09:52 Obejrzałam, bo na szczęscie nie było drastycznych scen. Wg mnie do przewidzenia było, że tej rodzącej naturalnie i tak nie podadzą epiduralu. Coś mi się wydaje, że anestezjolog nie był wcale zajęty. Odpowiedz Link
agg3 Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 11:57 bo chyba srednio jej sie chcialo tego epiduralu. "i dont mind to have it..." ja bym odebrala jako moglby sie przydac, ale bez tez dam rade ;) zreszta juz 3 porody miala za soba hihi. mnie ten syn tez powalil ;) sam odcinek "slaby" (widzialam lepsze "sceny"), ale bede ogladac reszte. polecam tez "embarassing bodies" dzis o 21 :) Odpowiedz Link
mama_vinca Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 11:32 Ogladalam:) Przypomnial mi sie ten bol:) Odpowiedz Link
sophie2202 Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 12:07 Ogladnełam 2 sekundy akurat trafiłam na ból kobiety na łózku, nie dałam rady ogladac, za bardzo przypomniał mi się mój ból. Odpowiedz Link
migotka_bober Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 15:36 dzieki za tego linka bo zawsze chce to obejrzec jak widze reklame, a potem zapominam ...:( Odpowiedz Link
aniaheasley Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 15:34 Moj maz strasznie sie smial, ile razy jakas rodzaca kobieta warczala na partnera, ze bardzo dokladnie mu to przypomina nasze porody..... Poza tym, obecnosci nastoletniego chlopaka z mama w czasie porodu jakos nie moge pojac. Z poczatku myslalam, ze to zupelnie patologiczny uklad i ze to ten mlody byl ojcem dziecka :) Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 16:54 E tam, zaraz patologiczny... Teraz bardzo w modzie jak pani o 20 lat starsza od pana, patrz np. Carol Mcgiffin; dawniej bywalo odwrotnie i nikogo to nie dziwilo; chlopak w koncu pelnoletni :) Ale fakt faktem, ze obecnosci 18-letniego synka na sali porodowej rowniez pojac nie moglam. Odpowiedz Link
basiaj79 Re: Oglądacie "One born every minute"? 10.02.10, 22:53 ten nastolatek to mi wyjatkowo dzialal na nerwy. Nie rozumiem po co ta kobieta w ogole go zabrala na porodowke Odpowiedz Link
mali-nki Re: Oglądacie "One born every minute"? 11.02.10, 14:05 wlasnie ogladnelam ten odcinek w internecie i placze nad tym malym w inkubatorze - dziewczyny powiedzcie mi co sie w takim wypadku robi? Jak sie nazywa taka przypadlosc bo nie doslyszalam... Odpowiedz Link
asica74 Re: Oglądacie "One born every minute"? 11.02.10, 22:06 www.associatedcontent.com/article/94928/gastroschisis_babies_born_with_organs.html?cat=25 Odpowiedz Link
pyza_uk nowy cykl na BBC1 10.02.10, 16:58 to jeszcze w temacie macierzynstwa polecam probgam wtorkowy na BBC1; na razie ogladalam 1 odcinek, o b. poznym macierzynstwie; drugi mnie tak srednio zainteresowal, bo byl o dzieciach ktore nie mowia/rozmawiaja z okreslonymi osobami; trzeci, wczorajszy obejrze sobie dzisiaj - I hate mum...: www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b00qsc8r/I_Hate_Mum/ (sa rwoeniez wczesniejsze odcinki) Odpowiedz Link
asica74 Re: nowy cykl na BBC1 10.02.10, 21:35 ojej, a mi selective mutism bardzo zainteresowal:) Odpowiedz Link
oaga1 Re: nowy cykl na BBC1 10.02.10, 22:54 Mnie troche denerwowali ojciec i syn gdy podsmiewywali sie z jeków tej rodzace jakby nie bylo mamy i zony...I w dodatku zadnego w zasadzie oparcia w nich nie miala,ach te chlopy... Odpowiedz Link
pyza_uk Re: nowy cykl na BBC1 11.02.10, 08:56 to moze sprobuje raz jeszcze bo tak naprawde to nie dalam temu odcinkowi szansy - zaczelam ogladac we wtorek w nocy (jak dla mnie ;)), a bylam bardzo zmeczona... Odpowiedz Link
yadrall Re: nowy cykl na BBC1 11.02.10, 10:54 Po co ten nastolatek na porodowce tego nie wiem,ale jeszcze bardziej nie rozumiem po cholere byl tam ten ojcice... Tak jak mlody nie wiedzial jak sie zachowac (a w pewnych momentach to nie wiedzial gdzie oczy podziac-i wcale sie nie dziwie) tak ten ojciec pajacowal i sie wyglupial... Zupelnie nie na miejscu i chyba nie taka byla jego rola w tym momencie... Tak czy inaczej jeszcze raz sie ucieszylam,ze mnie to ominelo i mialam CC. Odpowiedz Link
mama_vinca Re: nowy cykl na BBC1 11.02.10, 16:17 A ja nie wiem dlaczego tak czepilyscie sie tego nastolatka. Ja uwazam, ze chlopak mial odwage byc przy porodzie i podziwiam go, ze chcial byc na sali. widac bylo jego przejecie.Ojciec co prawda blaznowal za bardzo ale wydaje i sie ze chcial rozluznic atmosfere, zwlaszcza, ze byly kamery.Obecnosc syna natomiast swiadczy o tym ze ma bardzo dobre relacje z rodzicami i jest dojrzalym chlopakiem, ktory nie bal sie widoku porodu jak niejeden tatus niestety... Bylo to dla niego napewno niesamowite przezycie i jest chlopak dumny, ze widzial narodziny swojego braciszka! Odpowiedz Link
murasaki33 Re: nowy cykl na BBC1 11.02.10, 19:43 Obejrzalam wlasnie, wlasne przezycia juz przymglone:) Ja bym tego tatusia idiote na drzwi wykopala miedzy skurczami a syn bez jego obecnosci zachowywal sie dojrzale, oceniam go pozytywniej niz tate-pajaca. W sumie ciekawe, ze syn chcial towarzyszyc matce. No ale i tak krolowa sali jest pani recepcjonistka, kocham ja!!! Wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu:))) Odpowiedz Link
yasza Re: nowy cykl na BBC1 12.02.10, 15:02 Taaak, pani z recepcji niesamowita:) Mąż rodzącej też mnie irytował, ja osobiście kopnęłabym go w zadek. Odpowiedz Link
agazat Re: Oglądacie "One born every minute"? 15.02.10, 23:47 Ja w tym szpitalu urodzilam corke, polecam - porod dlugi i trudny, wspomnienia wspaniale - a teraz tam pracuje, jako mrowka w administracji. Ogladam znajome twarze i miejsca z przyjemnoscia :) Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Oglądacie "One born every minute"? 16.02.10, 22:09 Wlasnie sie zaczal kolejny odcinek, mam juz "ulubienice" - Sam, coz za urocza osobka:))) Odpowiedz Link
agg3 Re: Oglądacie "One born every minute"? 16.02.10, 22:30 niezla jest, co? takich pacjentek obawiam sie w przyszlosci <wariatek> co caly szpital na nogi postawi bo ja boli... tzw. histeryczka :D Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: Oglądacie "One born every minute"? 16.02.10, 23:29 O na litosc boska co za babsztyl ;)))))))) Hiperwentylacja gotowa :D Odpowiedz Link
mama_vinca Re: Oglądacie "One born every minute"? 17.02.10, 11:46 Masakra ta Sam. straszna histeryczka!!! Dobrze, ze chociaz matke ma zrownowazona. Odpowiedz Link
gobisha Re: Oglądacie "One born every minute"? 24.02.10, 10:26 mama_vinca napisała: > > Masakra ta Sam. straszna histeryczka!!! Dobrze, ze chociaz matke ma > zrownowazona. niestety tak wygladal moj pierwszy porod, kiedy to mialam bole krzyzowe od 1cm rozwarcia, tak sielne, ze nie poczulam ani jednego skurczu. Co to znaczy skurcz w ciazy poznalam dopiero w polowie ciazy z synem. Jak go rodzilam to mialam normalne, porodowe skurcz i swietnie panowalam nad soba i przebiegiem porodu. Mam wiec porownanie. Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Oglądacie "One born every minute"? 16.02.10, 23:05 Rodzilam z taka "po sasiedzku", od jej wzywan Jezusa pol oddzialu zatykalo uszy, baaaardzo religijna osoba:)))) Odpowiedz Link
agg3 Re: Oglądacie "One born every minute"? 16.02.10, 23:34 jak dochodzi juz do porodu to wiekszosc kobiet sie "nawraca" hehehe Odpowiedz Link
bibba 22.02.10 23.02.10, 22:42 na pomoc, niech ktos zabierze tego durnia, ktory ma czelnosc powiedziec swojej kobiecie - it's two o'clock in the morning and I want to know where I stand! ale swinia. Odpowiedz Link
murasaki33 Re: 22.02.10 24.02.10, 08:55 wiem, ale zawsze cos przeszkadza jak mam sobie cos obejrzec archiwalnego:))) Odpowiedz Link
gobisha Re: 22.02.10 24.02.10, 10:23 agazat napisała: > Facet w szoku porodowym moze ... ;) raczej nie - jeszcze przed porodem pochwalil sie jakie to kursa "managerskie" skonczyl wlasnie i jak to moze wiedze tam zdobyta wykorzystac w czasie porodu i zeby ewentualnie niewspolpracujacej (!) poloznej powiedziec co do jej obowiazkow nalezy. Ten porod to miala byc dla niego okazja zeby pokazac jak dobrze ON sobie poradzil. Podszedl do tego jak do zadania, ktorym on zarzadza... Rodzaca miala anielska cierplwosc, ja bym chyba jaja ukrecila. Gotowalo sie we mnie przed tv jak sluchalam jego wykladu. Odpowiedz Link
boo-boo Re: 22.02.10 24.02.10, 17:08 Jakby to był mój facet to by się doopiero dowiedział co to znaczy być w szoku po-porodowym jak bym się już "po" z tego fotela zwlekła. A dziewczyną faktycznie podziwiam za upór i determinację. Odpowiedz Link
yadrall Re: 22.02.10 24.02.10, 17:10 Wlasnie obejrzalam w necie wczorajszy odcinek,ale czy gdzies bylo wyjasnione dlaczego ten maluszek w inkubatorze (dziecko Lisy) mial zostawiona pepowine (bo to chyba byla pepowina na jego brzuszki-na poczatku filmu)? Odpowiedz Link
pyza_uk Re: 22.02.10 24.02.10, 17:33 Tak, bylo wyjasnione (to nie pepowina) - musialabys obejrzec zdaje sie pierwszy odcinek; tutaj streszczenie: Lisa's baby Jack has been born with his bowel outside his body. His first few days are critical. Meanwhile, midwife Dominique is determined that Sarah will have the natural birth she wants. Odpowiedz Link
yadrall Re: 22.02.10 24.02.10, 17:41 Dzieki serdeczne :) Ja te odcinki poza zapokojeniem ciekawosci ogladam tez po to by cwiczyc sie w angielskim i nie zawsze wszystko wylapie-szczegolnie jezeli sa to medyczne wyjasnienia lub dluzsze monologi. Odpowiedz Link