agg3 21.03.10, 14:56 dziewczyny macie jakies doswiadczenie? ja mialam rolki w wieku 10 lat wiec nie wiem o nich nic :D chce kupic rolki dla siebie i wrotki dla corki. polecicie cos? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golfstrom Re: rolki/wrotki 21.03.10, 15:21 W zeszlym roku kupowalam tutaj kateskates.co.uk/ Bardzo dobra obsluga. Musialam raz wymieniac, bo para, ktora kupilam za pierwszym razem byla za mala. Kupilam model z odpinanymi kolkami - w sumie taki bajer, na ktory drugim razem bym sie nie zdecydowala, ale rolki same w sobie sa ok. W Krakowie jezdzilam na Rossignolach i bardzo je sobie chwalilam. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: rolki/wrotki 21.03.10, 15:48 Rolki Roces sa fajne i maja kolekcje kobiece. Ja mialam Amsterdam i uwielbialam (ale to kolekcja sprzed pieciu lat). Co do wrotek, to znajoma miala takie z odpinanymi butami i stwierdzila, ze sa rozklekotane, wiec polecalabym z butami. A tak swoja droga, to moze corce tez lepiej rolki, lepiej sie jezdzi niz na wrotkach i chyba mniejsze prawdopodobienstwo utraty zebow (ale to tylko opinia osoby, ktora reke na wrotkach zlamala :)). I rolki i wrotki lepiej brac numer wieksze i ewentualnie zakladac grubsza skarpetke. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: rolki/wrotki 21.03.10, 15:49 A, i najwazniejsze to, zeby kolka byly kauczukowe, a nie plastikowe, bo sie zatrzymuja na kamyczkach. Odpowiedz Link
agg3 Re: rolki/wrotki 21.03.10, 16:12 no wlasnie z tymi kolkami to wiem :) Mala ma dopiero 2,5 i nie wiem czy da rade, dlatego najpierw chcialam wrotki, zeby sie oswoila :) potem rolki i pozniej lyzwy :D Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: rolki/wrotki 21.03.10, 16:34 uwazaj z wrotkami , dzieciaki kolezanki maja i sa one zdecydowanie szybsze niz rolki, zupelnie innne niz za czasow naszej mlodosci :) Odpowiedz Link
dru.ga Re: rolki/wrotki 21.03.10, 17:39 Mam rolki Roces od 10 lat i bardzo polecam - wygodne i trwale. Dla tak malego dziecka to nie wiem, chyba faktycznie lepiej wrotki bo sa bardziej stabilne. Moja corka na rolkach stanela jak miala 5 lat. Tak obok tematu to ciagle nie moge znalezc parku / miejsca do jezdzenia - w parkach duzo spacerujacych a w wiekszych teren raz z gorki raz pod gorke...nie zebym sie nie chciala zmeczyc;-) ale z gorki to na dobrych kauczukach to sie zabic mozna. W Polsce mialam pod bokiem super asfaltowe alejki a tu nie mam sie gdzie wybrac. Jak szukalyscie miejsc? Odpowiedz Link