coburda
19.01.11, 10:38
Witam forumowiczów.Mam nadzieję ze ktoś mi pomoże .Sprzedałam przedmiot składający się z kilku części.W opisie było zaznaczone że 1 część jest nowa inne używane a ostatnia nie działająca gratis.Kupujący kupił po wygraniu zapytał czy może być jego kurier ,zgodziłam się (był to TNT post).Po 3 tygodniach od zakupu pisze mi ze nie ma kilku części i ze maszyna mu nie działa.I ze chce oddać bo przedmiot był niezgodny z opisem.Co nie było prawdą .Po kilku mailach założył mi Casę .Pomimo moich maili ebay przyznał mu zwrot pieniędzy.Odesłał mi przedmioty i tu zaczyna się problem bo przysłał w stanie niekompletnym tzn brakuje kilku ważnych części.Napisałam mu że przysłał mi to w takim stanie a on na to że o co mi chodzi ,że to właśnie był powód zwrotu.I żebym mu oddała pieniądze.Powiedziałam ze jak mi dośle brakujące części.Napisałam oczywiście do ebaya ale odpowiedzi nie dostałam.I teraz ponieważ ja pieniędzy nie oddała zrobił to Ebay ,ja muszę oddać ebayowi choć to mnie okradł kupujący który ma 35 komentarzy a ja 645.Może ktoś wie jakie grożą konsekwencje gdy nie zapłacę.Albo co w tej sytuacji powinnam zrobić.Z góry dziękuję.