Dodaj do ulubionych

Problem z O2 mobile

25.07.11, 20:44
Przez 3 lata mialam pay as you go i bylam calkiem zadowolona ale ciagle dzwonili czy nie chce zmienic na "pay monthly" no i sie w koncu dalam namowic na 35 miesiecznie na 24 miesiace i tu zaczely sie problemy.

Zmienialam telefon juz 3 razy i za kazdym raze trace sygnal. Potrafie stracic sygnal na kilka godzin czasem tylko kilka minut w ciagu dnia,ze nie moge wyslac zadnego smsa czy zadzwonic nigdzie. Dzwonilam tam juz kilka razy wyjasnialam.Zmieniali mi karte sim juz 3 razy itp. Dalej to samo. Dostalam raz wyjasnienie,ze nic nie moga zrobic bo nie gwarantuja idealnego zasiegu i plynnego sygnalu.
Innym razem pobrali mi extra 15 funtow za internet chociaz nie korzystalam bo "telefon mam android" i sam sie łaczyl.Wiec wzielam extra bolt on za 6funtow miesiecznie zeby to pokrywalo. Ostatnio znowu brak sygnalu i znowu zadzwonilam to wylaczyli mi sygnal calkowicie na kilka godzin.

Dzisiaj dostalam rachunek..569.23funtow!! Myslalam,ze zawalu dostane, sprawdzalam telefon bilingi az w koncu zadzwonilam aby wyjasnic i okazalo sie,ze gdy wylaczyli mi telefon automatycznie poszlo,ze anulowalam kontrakt i stad ta kwota. Advisor podzwonil gdzie trzeba bylo i oddzwonil mi,ze juz jest ok.
Az,nie chce myslec co by bylo gdybym nie zajrzala na poczte?? bo tam przychodzi rachunek a poczte rzadko sprawdzam i co by bylo gdyby mnie pobrali bo mam direct debit ustawiony. Minelo kilka godzin i dalej rachunek sie nie zmienil, wiec zadzwonilam raz jeszcze i raz jeszcze to ustawiali!! Czyli wczesniej powiedziano mi,ze zrobili ale nie i nikt mnie nie poinformowal,ze cos takiego moze sie zdarzyc. Poprosilam o rozmowe z complaint department i mnie nie dopuszczono, stwierdzili,ze wszystko jest ok i nie mam prawa skladac complaint wiec mnie nie polaczy!

Czy to prawda??Czy nie mam prawa skladac complaint? Czy w ogole jest sens skladac complaint?
Obserwuj wątek
    • fariba Re: Problem z O2 mobile 26.07.11, 02:09
      Telefon w O2 ma juz kilka lat i nigdy nie mialam problemu z sygnalem,ani z O2,mam natomiast problem z TalkTalk,przeprowadzilam sie 10 /06.zglosilam to u nich,przyslali mi esemesa,ze od 13/06 bede miala w nowy mieszkaniu z powrotem internet i telefon,do dzis mi nie podlaczyli,wydzwaniam do nich,a oni mnie tylko zbywaja,ze byla jakas pomylka i,ze juz w ciagu kilku dni podlacza i znowu nic,i znowu dzwonie,i ta sama historia,nadal nie mam telefonu aktywnego,a internet nie wiem jakim cudem czasami odbieram. Wymuwic umowe nie moge bo nie minely jeszcze 2 lata,wychodzi na to,z ebez telefonu bede czekac az do ukonczenia umowy.
      Juz nie mam na nich sily,chyba pojde do jakiejs gazety po pomoc.
    • kurczaczek_a Re: Problem z O2 mobile 26.07.11, 13:23
      up
      • dariazv Re: Problem z O2 mobile 26.07.11, 14:08
        Na wszelki wypadek anulowalabym dd w banku. Do czasu kiedy wszystko sie wyjasni i przysla ci nowy poprawny rachunek.
    • marninor Re: Problem z O2 mobile 26.07.11, 14:44
      napisz skargę, skoro nie chcą Cię połączyć - wyślij z potwierdzeniem odbioru, i cofnij dd do czasu wyjaśnienia sprawy żeby przypadkiem nie ściągneli a potem zastanawiali się kiedy oddać... możesz też iść do salonu o2 i wyrazić swoje niezadowolenie
      • steph13 Re: Problem z O2 mobile 26.07.11, 17:06
        Pierwsza zasada, 'don't speak to the monkey, speak to the organ grinder' - czyli odpusc sobie wszelkie call centres obsadzone przez ludzi, ktorym Twoj problem wisi lub ich sklepy gdzie sprzedajacych interesuje tylko commission.
        Znajdz Adres/email/telefon do Head Office i wal do samej gory. Do MD zapewne Cie nie polacza ale Head Of Customer Services to dobry start. Bierz imie i nazwisko i powiedz, ze rozmowe nagrywasz (nawet jesli to nie jest prawda). Powiedz, ze jesli Twoj problem nie zostanie promptly addressed to your satisfaction, to w nastepnym posunieciu idziesz do prasy lub swojego MP. To jest moja metoda na wszelkie instytucje, ktore nie spisuja sie jak powinny - odpukac, nigdy jeszcze nie zawiodla. A rozrywka przy okazji calkiem spora.
        • t.edyta Re: Problem z O2 mobile 26.07.11, 18:59
          W O2 mam kontrakt 8 lat i nigdy nie mialam problemow.
          Czasami w pracy nie mam zasiegu ale to zadupie to wiadomo,ze czasami nie ma.
          Zmiana kerty nic nie da.
          Moze inny operator bedzie lepszym rozwiazaniem?
    • karolajna83g Re: Problem z O2 mobile 26.07.11, 17:24
      Mój chłopak miał stale jakieś problemy z O2 , miał ten sam abonament, dostał Iphone'a, za którego oczywiście zapłącił.
      Po jakimś czasie przypomniało mu się, że oni powinni mu oddać depozyt za telefon- wg O2, depozyt został oddany za rozmowy międzynarodowe, w billingach nawet ja nie wiem, czy z tego to wynikało.
      Telefon zepsuł sie po chyba 18 miesiącach, nie można było go naprawić a za replacement tez trzeba było zapłącić- tzn, za to, że tel nie był juz na gwarancji.

Mój chłopak tez korzystał z internetu, ale na zasadzie broadbandu- przekłądał tylko kartę sim, ale te gigabajty tak szybko uciekały, że rachunki przez to były nieziemskie!!!!

Nigdy nie miał równego rachunku 35f. Zawsze coś było nie tak, próbował nawet nie dzwonić po innych sieciach, żeby sprawdzić, jak oni oszukują.

Po zakonczeniu umowy przeszedł na kartę, kupił internet na doładowanie (też w O2) i wszystko "działa" jak należy.

Po jego perypetiach stwierdzamy- NIGDY WIĘCEJ ABONAMENTU!!

PS. Do mnie tez dzwonili- najpierw zapytali się, czy nie chcę zarejestrować mojej karty sim, tak , żeby wysyłali mi rózne oferty a na koncu zapytali, czy jednak nie chciałabym przejść na abonament.....
      Cwaniaki :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka