09.08.11, 20:45
dziewczyny! pomozcie! moja Malutka ma jedynie 17 dni i juz ma kolki. jaki preparat polecacie?
stosujemy INFACOL ale zbytnio nie pomaga...
Obserwuj wątek
    • magdal-ena78 Re: KOLKA 09.08.11, 21:08
      Przerobilam kolke ze starszym synem, a teraz z mlodszym mialam ten sam problem i tylko Colif pomaga. Jest bardzo drogi, ale popros lekarza zeby Ci przpisal.
    • magda_rn Re: KOLKA 09.08.11, 21:08
      I raczej nie pomoże żaden dziwny specyfik:((. Połóż dziecinkę na brzuszku, zrób ciepły okład, np. ugrzej żelazkiem pieluszkę i połóż na brzuszek, pomasuj okrężnymi ruchami, popodkurczaj ostrożnie nóżki. Jak się jelitka poruszą to i gazy będą miały łatwiej ujść.
      Niestety, jedne dzieci nie mają w ogóle kolki, a inne bidulki męczą się i ze trzy miesiące...
    • marninor Re: KOLKA 09.08.11, 21:10
      jeśli karmisz piersią musisz zmienić dietę, bo Twoja dieta ma wpływ na kolki jeśli nie to nie wiem jakie środki są tytaj ale możesz spróbować nosić dziecko tak żeby przynieść ulgę- trzyma się dziecko na lewnym przedramieniu tak że dłonia trzyma się w kroku a drugą ręką masuje się prawy boczek/brzyszek
    • kingaolsz Re: KOLKA 09.08.11, 21:20
      Tylko nie daj sie wkrecic w polska diete dla karmiacych, bo to bzdura.
      Kolki sa bo uklad pokarmowy dziecka jest niedojrzaly i czas jest najlepszym lekarstwem ( u nas trwalo to ok.3 miesiecy - zadne specyfiki nie pomagaly).
      Co czasem pomagalo to polozenie pieluszki tetrowej na brzuszku i delikatne nagrzewanie jej suszarka ( tak, zeby byla tylko ciepla, wiec lekki strumien powietrza z odleglosci conajmniej 40cm)
      • espionka Re: KOLKA 09.08.11, 21:28
        noszenie w chuście na brzuchu mamy bywa bardzo pomocne
    • mama_vinca Re: KOLKA 09.08.11, 21:49
      najpierw wyprobuj Colief. Jesli to nietolerancja laktozy to zobaczysz od razu poprawe. Jesli Colief nie pomoze to mozesz sprobowac Grape water(wiele angielek sobie chwali).
      • monstroteratum.furiosum Re: KOLKA 09.08.11, 22:59
        Nie jestem Angielka i tez chwale ;) - nazywa sie Gripe Water i jest latwa do nabycie (Boots, Tesco itp.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka