murasaki33 04.02.12, 23:02 Sypie u Was? W centralnym Essex bialo. Beda sanki od rana i balwan, ale radocha. Marzyl mi sie taki widok przez swieta, ale moze byc i dzis:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr1976 Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 04.02.12, 23:09 W Zachodnim Londynie tez sypie. Juz chyba z 5 cm nasypalo. I bloga cisza nastala, bo Heathrow wstrzymalo loty Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 04.02.12, 23:14 wyjrzalam za okno wyglada tak jak 2-3 lata temu o tej samej porze mniej wiecej - poczatek/srodek lutego. jak jeszcze dowali we wtorek to moze nam powiedza ze nie musimy do pracy isc. miejmy nadzieje... Odpowiedz Link
skierka27 Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 04.02.12, 23:50 Ale Wam dobrze.U mnie w południowej Walii cały zeszły tydzień było cudne słońce i mróz,a dziś już leje.Niby śnieg zapowiadali,ale nic z tego....Zresztą,zawsze tak jest.Jak do pracy to pogoda super,a jak weekend,to.....ech...Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 04.02.12, 23:59 tak spadlo troche sniegu snieg. Siedzacy obok mnie Anglik panikuje o severe weather conditions - lol Co 15 min komentuje, ze jak tak dalej pojdzie to nikt do pracy nie dojedzie w poniedzialek bo spadlo TYLE sniegu. -lol Ubaw mam z nim po pachy. Zaspy twardej jak skala jakie co roku w Polsce mamy to on nigdy nie widzial. Ciekawe co oni by zrobili przy takim -18C jak jest teraz w Polsce albo -30C jak to bywalo. Swoja droga w zeszlym roku z 40 osob pracujacych ze mna na tej samej sali przyszly tylko 2: ja i Szkot. Reszta to Anglicy. Spytalam go czemu przyszedl do pracy. Na co on , ze snieg to on juz widzial.- lol Odpowiedz Link
onmytoes Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 00:06 u mnie w tamtym roku do pracy przyszły 3 osoby na 30: 1. kolega Francuz rowerzysta, śnieg mu nie straszny, znienił tylko sobie opony (wariat). 2. kolega Irlandczyk, pociagu nie miał, na piechotę szedł przez godzinę (desperat) 3. ja, bo moja linia metra jako jedyna w Londynie działała w miarę normalnie (kurde no!) ;o) Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 00:16 boje sie ze znowu bedzie to samo. Przyjde do roboty a tam nikogo nie bedzie i znowu wszystko utknie w miejscu na dwa dni. A za 2 tyg mamy product launch. ehhh ci Anglicy... Odpowiedz Link
mrs.t Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 00:38 Niee..posucha na wycieczce bylismy na wschod hrabstwa to troche padalo,i nawet sie lekko zabielilo, ale u nas w strone south somerset nie,5c na plusie (a zdarzylo sie i -5 wczoraj chyba ) jutro mamy jechac do bratowej w exmoor,ale to wyzej,i park nieodsniezany,i podobno mozemy nie dojechac Odpowiedz Link
onmytoes Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 04.02.12, 23:59 ano cudnie, ogród pod 10cm pierzyną, aż w domu jaśniej mróz nie pokonał moich żonkili i kamelii, ale ten śnieg to je chyba dobije :-/ za to kot sąsiadów wlazł ze zdziwienia do kompostownika hehe! Odpowiedz Link
monika_i Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 01:12 Nie jest tak, ze snieg chroni rosliny przed mrozem? W South yorkshire padalo caly wieczor, jest bialo i pieknie :) Dzieciak wariowal z sasiadami na dworze i sie dziwil ze tak jasno w nocy :) ciekawe jak dlugo ten snieg sie ostanie i jak ja sie jutro do koscila dostane. Odpowiedz Link
onmytoes Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 13:53 chyba tak, aczkolwiek jego ciezar polamal lodyzki :-/ -- zmienilam nicka ... my online shop my ceramics gallery blog Odpowiedz Link
illegal.alien Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 01:04 U nas w centralnym Essex tez pada, a ja sie nie zorientowalam, bo mielismy (jak zwykle) wszystkie zaslonki pozaciagane :). Jutro musze mlodej kupic sanki :P Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 01:07 Suffolk tez bialo:) jutro wyciagam z garazu sanki co to zamowione w zeszlym roku,przylecialy jak snieg stopnial.oj cos czuje ,ze maz bedzie orly na sniegu robil heheheh Odpowiedz Link
saram0na Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 01:28 u nas zaczelo padac ok 14,30 jak bylam z dziecmi w parku- samotnie notabene, zero innych ludzi, rozpadalo sie na dobre ok 17 ( szlam z synem do kolezanki) jak wracalismy to padal juz deszcz i atmosfera zniknela. Mam nadzieje ze mroz nie przyjdzie bo musze dojechac do pracy i szkoda mi samochodu na ta szklanke ( rok temu to byla masakra ) LOL Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 01:56 spojrzalam na pogode - 3-4 stopnie na nastepne dni - czyli do pracy jednak trzeba bedzie isc Odpowiedz Link
mancipi Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 03:09 o 23 wyszliśmy z BFI nad rzeką, śniegu 10 cm, pięknie. zaczęliśmy od bitwy śnieżnej, potem był bałwanek pod london eye. a potem trzeba było dostać się do domu-jubileline już zamknięta :), northern częściowo. A jeszcze cudownym widokiem są dziewczyny wracające z imprez w odkrytych butach-szczerze współczułam. szkoda ze jutro już nie będzie śniegu, ale póki co dzielnie pada Odpowiedz Link
moccabristol Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 08:50 Jest ranek i jest obrzydliwie:(. Przymarznięta miejscami ciapa. Próbowałam biegać ale wróciłam , bo ślisko, ponuro jak w Polsce przy roztopach:( Odpowiedz Link
kjan76 Re: Za oknem piekna, biala zima, cuuuuudnie! 05.02.12, 09:31 SE London (prawie Sidcup) tez bialo, moje dziecie jeszcze spi i nie moge sie doczekac az wstanie bo nigdy sniegu nie widziala (no widziala w zeszlym roku ale byla za mala). Ja w poniedzialek tez do pracy musze dojechac i juz sie glowie czy autobusu lepiej nie brac. Chyba nie mam odwagi w tych warunkach samochodem. Cos mi sie wydaje ze bedzie niezla slizgawica jutro rano na drogach. Odpowiedz Link
sylaluk1 Bristol 05.02.12, 09:50 A u nas trawka zielona, slonce sie przebija i zero sniegu po wczorajszych niewielkich opadach...I niech tak zostanie bo w piatek do Polski lecimy... Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Bristol 05.02.12, 12:12 U nas bielusienko, ponad 15cm sniegu i cos jakby mini mini platki padaja z nieba. Balwan stoi, sanki juz czekaja, zaraz idziemy do parku zjezdzac z gorek. A jutro pewnie bedzie po wszystkim:( Odpowiedz Link