Dodaj do ulubionych

Karta NHS Maternity

18.09.12, 12:07
Orientujecie sie, czy z ta karta mozna zrobic darmowe badanie wzroku i ewentualnie dostac jakas znizke na okulary???
Wzrok mi sie pogorszyl pkropnie, mruze oczy zeby cos przeczytac, wciaz mam zmeczony wzrok i przydaloby sie cos zaradzic temu.
Dzieki za info :)
Obserwuj wątek
    • yadrall Re: Karta NHS Maternity 18.09.12, 12:50
      Niestety nie. Ja robilam badanie wzroku w ciazy (mialam cukrzyce) i za badanie normalnie placilam. Za okulary tez. Owszem mialam jakas znizke,ale to dlatego,ze mialam taki kupon promocyjny do Boots optican,ale za cholere nie paietam skad... Ciaza nie miala tu nic do rzeczy...
      • karolina_zet Re: Karta NHS Maternity 18.09.12, 14:45
        potwierdzam: sama nosze okulary na stale i myslalam ze w ciazy bede miec choc znizke na badanie lub okulary - niestety nic z tego.
        • e-vil Re: Karta NHS Maternity 18.09.12, 15:31
          W ciąży wzrok się pogarsza, ale ponoć to jest tymczasowe.. po porodzie powinno wrócić do normy. Czytałam o tym w moim podręczniku.
          • agniesia82 Re: Karta NHS Maternity 18.09.12, 15:59
            Tiaaaaa, jakos nie chce mi sie poprawic a maly ma juz 4 mies :P
            Pol mojej rodziny okulary nosi, wiec wiedzialam ze mne to nie ominie, tym bardziej ze nocne czytanie ksiazek nie poprawia sprawy.
            Tak czy siak, zapoluje na jakis kupon znizkowy na badanie wzroku -zaqsze to wiecej kasy na oprawki zostanie.
            • e-vil Re: Karta NHS Maternity 18.09.12, 16:02
              a no chyba, że tak ;)
            • marninor Re: Karta NHS Maternity 18.09.12, 16:35
              oprawki ładne i tanie możesz sobie kupić on-line w tkmaxx.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka