Dodaj do ulubionych

mid sleeper bed / cabin bed

10.06.13, 18:39
Czy ktos z was ma takie lozko dla dziecka? Jak sie sprawdzaja? czy faktycznie dzieciaki uzywaja sprzetow ktore mozna pod nie wcisnac? (biurko, etc) Od jakiego wieku zaczeliscie uzywac?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: mid sleeper bed / cabin bed 10.06.13, 19:50
      Skonczone 5 lat. Pod lozkiem stoi regal z ksiazkami, tablica do malowania i pojemniki na zabawki (trofast). Ze wzgledu na uklad pokoju i umiejscowienie lozka uznalam, ze biurko nie mogloby stac pod lozkiem - byloby bardzo ciemno. Na pewno lozko z wbudowanymi szufladami tez by nam sie przydalo. Pod lozkiem jest 1.5 m wysokosci.
      • bebe52 Re: mid sleeper bed / cabin bed 10.06.13, 20:04
        my mamy od roku i sobie chwalę,jedno łóżko jest z biurkiem,szufladami i szafką, drugie jest z biurkiem,szafką i półkami.Koniecznie przy zakupie dwóch różnych trzeba zwrócić uwagę na wymiary szerokości łóżka,ja tego nie zrobiłam i to pierwsze okazało się węższe niż normalny singiel i musiałam kupić inny materac.W pokojach córy maja więcej miejsca a i pod łóżkami jest duuużo miejsca na schowanie rzeczy których sie na co dzień nie używa,takie schowki:)
      • lucasa Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 19:26
        My mamy mid sleeper, z zaslonkami pod spodem. Syn bardzo go lubi, pod spodem sa pudla z zabawkami, albo dzieci maja tam swoj "den"

1.5 roku to za szybko aby nawet myslec o midsleeper :)
    • yskyerka Re: mid sleeper bed / cabin bed 10.06.13, 20:23
      Córka dostała takie, kiedy miała 4,5 roku. Łóżko jest super, miejsca w szafce i na półkach bardzo dużo, a do tego jeszcze miejsce za nimi - które można wykorzystać do zabawy albo jako dodatkowy schowek na duże i rzadko używane graty.
    • asica74 Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 00:50
      Dzieki dziewczyny! Ja wlasnie kombinuje jak zrobic pokoj dla corci, ale to maluch jeszcze... Ze wzgledu na to, ze pokoj jest maly, a potrzeba na wszelakiego rodzaju skladziki duza, pomyslalam o tej opcji... Wlasnie tak myslalam, ze te lozka sa dla starszych dzieci ( moja ma dopiero ponad poltorej roku). Ech, bede sie dalej glowic:)
      • yskyerka Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 11:06
        Jeżeli córcia ma dopiero półtora roku, to spanie na górze zdecydowanie odpada. Możesz poszukać łóżka, które się montuje w zależności od potrzeb - albo spanie jest na dole, a na górze jakiś baldachim, półka itp., albo spanie na górze, a na dole stolik, dywanik i inne pierdółki. Zdaje się, że nawet IKEA miała coś takiego.
        • mrs.t Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 19:50
          ikea ma cos takiego, co nqajpiewr jest lozkiem z baldachimem (opcjonalnie) i spi sie normalnie
          a jak dziecko starsze to sie stawia odwrotnie i jest miejsce pod lozkiem
          (nie wiem jaki wiek, mojego 4 ro latka bym nie polozyla jeszcze wyzej bo on w nocy lazi)
    • plain-vanilla Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 19:10
      Zobacz zdjecia na moim profilu. Pomysl na mid/high sleeper jest fajny, ale dziecko 1.5 roku to jeszcze za male.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka