asica74 10.06.13, 18:39 Czy ktos z was ma takie lozko dla dziecka? Jak sie sprawdzaja? czy faktycznie dzieciaki uzywaja sprzetow ktore mozna pod nie wcisnac? (biurko, etc) Od jakiego wieku zaczeliscie uzywac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plain-vanilla Re: mid sleeper bed / cabin bed 10.06.13, 19:50 Skonczone 5 lat. Pod lozkiem stoi regal z ksiazkami, tablica do malowania i pojemniki na zabawki (trofast). Ze wzgledu na uklad pokoju i umiejscowienie lozka uznalam, ze biurko nie mogloby stac pod lozkiem - byloby bardzo ciemno. Na pewno lozko z wbudowanymi szufladami tez by nam sie przydalo. Pod lozkiem jest 1.5 m wysokosci. Odpowiedz Link
bebe52 Re: mid sleeper bed / cabin bed 10.06.13, 20:04 my mamy od roku i sobie chwalę,jedno łóżko jest z biurkiem,szufladami i szafką, drugie jest z biurkiem,szafką i półkami.Koniecznie przy zakupie dwóch różnych trzeba zwrócić uwagę na wymiary szerokości łóżka,ja tego nie zrobiłam i to pierwsze okazało się węższe niż normalny singiel i musiałam kupić inny materac.W pokojach córy maja więcej miejsca a i pod łóżkami jest duuużo miejsca na schowanie rzeczy których sie na co dzień nie używa,takie schowki:) Odpowiedz Link
lucasa Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 19:26 My mamy mid sleeper, z zaslonkami pod spodem. Syn bardzo go lubi, pod spodem sa pudla z zabawkami, albo dzieci maja tam swoj "den" 1.5 roku to za szybko aby nawet myslec o midsleeper :) Odpowiedz Link
yskyerka Re: mid sleeper bed / cabin bed 10.06.13, 20:23 Córka dostała takie, kiedy miała 4,5 roku. Łóżko jest super, miejsca w szafce i na półkach bardzo dużo, a do tego jeszcze miejsce za nimi - które można wykorzystać do zabawy albo jako dodatkowy schowek na duże i rzadko używane graty. Odpowiedz Link
asica74 Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 00:50 Dzieki dziewczyny! Ja wlasnie kombinuje jak zrobic pokoj dla corci, ale to maluch jeszcze... Ze wzgledu na to, ze pokoj jest maly, a potrzeba na wszelakiego rodzaju skladziki duza, pomyslalam o tej opcji... Wlasnie tak myslalam, ze te lozka sa dla starszych dzieci ( moja ma dopiero ponad poltorej roku). Ech, bede sie dalej glowic:) Odpowiedz Link
yskyerka Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 11:06 Jeżeli córcia ma dopiero półtora roku, to spanie na górze zdecydowanie odpada. Możesz poszukać łóżka, które się montuje w zależności od potrzeb - albo spanie jest na dole, a na górze jakiś baldachim, półka itp., albo spanie na górze, a na dole stolik, dywanik i inne pierdółki. Zdaje się, że nawet IKEA miała coś takiego. Odpowiedz Link
mrs.t Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 19:50 ikea ma cos takiego, co nqajpiewr jest lozkiem z baldachimem (opcjonalnie) i spi sie normalnie a jak dziecko starsze to sie stawia odwrotnie i jest miejsce pod lozkiem (nie wiem jaki wiek, mojego 4 ro latka bym nie polozyla jeszcze wyzej bo on w nocy lazi) Odpowiedz Link
plain-vanilla Re: mid sleeper bed / cabin bed 11.06.13, 19:10 Zobacz zdjecia na moim profilu. Pomysl na mid/high sleeper jest fajny, ale dziecko 1.5 roku to jeszcze za male. Odpowiedz Link