Dodaj do ulubionych

Condenser tumble dryer

02.10.14, 20:15
Czy ktos ma, uzywa i moze podzielic sie wrazeniami?
Zastanawiam sie nad zakupem, wiem ze wentylowana bylaby lepsza, ale niestety nie wchodzi w gre z powodu braku miejsca, jedynie gdzie moglabym upchnac to w szafke kolo schodow a to sciana wewnetrzna.
Przy obecnej pogodzie gdzie jest zero wiatru, dzien dosc juz krotki i wysoka wilgotnosc powietrza slabo mi ciuchy schna na ogrodzie a w domu jeszcze gorzej, wiec powaznie rozwazam, nie wiem tylko czy warto, czy wysuszy mi dobrze ciuchy i nie zawilgoci domu.
Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: Condenser tumble dryer 02.10.14, 20:46
      Ja mam juz druga taka, pierwsza beko, po roku padła,ale byłam z niej zadowolona.
      Teraz ma Boscha no i suszy.
      Wiem ze np. Z 8 kg ręczników 2 litry wody zbiera, i 0.50£ zużywa , hihi

Nie widze rożnicy w tej od tej drugiej ktora ma koleżanka. Obie susza.
      • marninor Re: Condenser tumble dryer 02.10.14, 21:36
        Ja mam beko juz ponad dwa lata. Jestem bardzo zadowolona. Awarii zero. Wszystko susze wogole nie korzystam z wiatru, rozkladanych suszarek itd bo zwyczajnie zakopalabym sie z praniem. Na 7kg zjada ze 0.30p.
        W pl mialam boscha. Nie widze roznicy poza cena-beko tansza.
    • kingaolsz Re: Condenser tumble dryer 02.10.14, 21:41
      Od roku mam ta z Beko
      ao.com/product/DPU8360W-Beko-Condenser-Tumble-Dryer-White-23590.aspx

i to byl jeden z najlepszych zakupow jakie zrobilam. Zuzycie pradu nam wzroslo troche, ale za to zuzycie gazu spadlo dramatycznie. Dziala bez zarzutu.
      W komentarzach zdarza sie, ze ktos narzeka na glosnosc - pierwsza, ktora mi przywiezli (z ao wlasnie) byla strasznie glosna, ja sie przerazilam, ze to tak ma byc, ale zadzwonilam na ich infolinie, stanelam obok maszyny jak rozmawialam i powiedzieli, ze to na pewno nie ma tak byc (byla felerna) i w ciagu 48h wymienili mi na nowa, ktora juz jest cichutka.

I mozna ja podlaczyc na dwa sposoby, z wylewem na zewnatrz badz uzywac szuflade kondensujaca (ja to wybralam) i sprawdza sie, trzeba tylko pamietac, zeby wylac. Pojemnik wody jest na 8 litrow, i nie raz pelen wylewam (ale mam tez duza pralke).
      • cherrie Re: Condenser tumble dryer 02.10.14, 22:41
        Moze nie na temat, ale...ja mam pralko-suszarke. Wyglada jak zwykla pralka, ale ma program (kilka)suszenia.
        Powiem, tak: najlepsze rozwiazanie z jakim sie spotkalam. Nie zajmuje miejsca, zadnych zbiornikow z woda itp., bo wode wylewa tj.pralka. Super rozwiazanie, szczerze polecam!
        • yadrall Re: Condenser tumble dryer 02.10.14, 23:10
          Ja mam suszarke juz 2 lata i jest to moje ukochane urzadzenie-nawet zmywarka zostala zdetronizowana. Cudo! Zadnych snurkow, wieszania, czekania az wyschnie, zbierania z linek itp. I mam kondensacyjna-wrecz osusza pomieszczenie (i ogrzewa!) ciuchy suszy super-reczniki i posciel z suszarki sa mieciuskie jak kaczuszka-nawet bez zadnych plynow zmiekczajacych. Super sprawa! Polecam!
        • marninor Re: Condenser tumble dryer 03.10.14, 03:15
          Pralko-suszarka nigdy nie da takiego efektu jak suszarka. Jesli ktos mial doczynienia z obiema to zgodnie przyzna ze pralko-suszarka to porazka do uzytku okazjonalnie.
    • lianis Re: Condenser tumble dryer 03.10.14, 08:31
      Dzieki wielkie, ja do tej pory duzo negatywow slyszalam, ze jak suszarka to tylko wentylowana, ze kondensacyjna to smiec, nie wysuszy dobrze prania, zre mase pradu, zawilgaca dom. Wiec choc od dawna marzyla mi sie suszarka to z braku miejsca przy zewnetrznej scianie nie rozwazalam zakupu mocniej, a ostatnio przeczytalam nie najgorsza opinie i temat wrocil. A z tego co piszecie to nie taka ona straszna jak ja maluja, wiec zamierzam kupic :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka