Dodaj do ulubionych

Zwrot na amazonie

17.11.16, 22:52
Mam pytanie odnosnie zwrotu ciężkiej przesyłki, czy któraś z Was dokonywała? Zamówiłam zasłony i paczka ważyła 5kg. Jakość zasłon jest super i to jest to o co mi chodziło ale kolor nie do końca jest taki jak się spodziewałam (wiem - ryzyko zakupów w sieci) Nigdy nic nie odsyłałam na amazonie a tym bardziej w takim wypadku - nic nie jest uszkodzone itp Sprawdziłam cennik UK Mail (tą firmą było dostarczone) i cena za paczkę (gdybym miała odsyłać) to koszt ok 20 funtów z tego co sprawdziłam. Zasłony kosztowały parę funtów więcej więc nie wiem czy się kalkuluje...Macie jakieś doświadczenia w temacie?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Zwrot na amazonie 17.11.16, 23:03
      Amazon jest sprzedawca? Jeśli tak, to logujesz się do swojego konta i robisz return, podajesz powód i drukujesz etykietę. Ja najczęściej odsylam poczta lub zawoze do collect+. Zwracam za darmo.
      Jeśli to 3rd party seller, to musisz się z nim skontaktować.
      • under.fire Re: Zwrot na amazonie 18.11.16, 00:44
        Oddajesz za darmo powiedzmy z powodu koloru jak w moim przypadku? Jakoś za piękne mi się wydaje...
        Sprzedawcą nie jest amazon w mojej sytuacji i podaje, że za darmo można zwracać w przyp gdy towar jest uszkodzony albo zaistniała pomyłka z ich strony - wysłali nie taki itp
        • ann.38 Re: Zwrot na amazonie 18.11.16, 01:59
          Zależy od sprzedawcy, niektórzy przyjmują zwroty za darmo z powodu niedobranych rozmiarów przykładowo.
          Jeżeli jest napisane tak jak mówisz, to trzeba będzie najprawdopodobniej za zwrotną przesyłkę zapłacić, ale możesz napisać, że inaczej widziałaś kolor na monitorze (chociaż zawsze ostrzegają, że tak może być) i dopytać, czasem podchodzą indywidualnie do problemu klienta.
      • agaciha Re: Zwrot na amazonie 18.11.16, 08:58
        Odeslij collect plus lub hermes. Zaplacisz o wiele mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka