agarem 26.03.07, 14:15 chociazby juz ze wzgledu na ten watek kontaktu z jezykiem i wspolnych zabaw z dziecmi - czy nie ma chetnych na taki temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyza_uk Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 26.03.07, 14:30 Ja jestem :-), ale w okolicy mojej (Leigh-on-sea) nie ma chyba polskich mam z dziecmi w wieku mojej corki (22m). A jak sa to niech sie ujawnia. Odpowiedz Link
korozynka bardzo zainetresowana 26.03.07, 17:27 już niedługo zamieszkam w północnym LOndynie - bardzo zainetresowana - moja córka ma 21 miesięcy - coś więcej Odpowiedz Link
sophie2202 Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 26.03.07, 18:20 ja jestem bardzo zainetresowana, mieszkam w Aylesbury, jesli są jakies mamy z dziecmi w tym miescie to chętnie nawiaże znajomość, moja córeczka ma 13 miesięcy. pozdrawiam Odpowiedz Link
agapit73 Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 26.03.07, 18:39 Jesli sa jakies mamy w okolicy Great Barru w Birmingham, to bardzo chetnie. Agata, mama 9cio miesiecznej Moniki Odpowiedz Link
agarem Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 26.03.07, 22:48 ja bede takie spotkania organizowac w Leamington Spa (Warwickshire)gdzie mieszkam. Poniewaz jestem muzykiem to bede sie starala przez 45 minut zrobic cos a`la rytmika ze spiewaniem i tancem zeby dzieciaki znaly te polskie szlagiery jak stary niedzwiedz jeszcze spi itd. Podobna grupe mialam tez w niemczech gdzie wczesniej mieszkalam i udalo sie wysmienicie. chcialabym Was zachecic zeby tworzyc nawet male grupki w swoich miejscowosciach i starac sie o dofinansowanie z roznych zrodel. Ja np dostalam dofinansowanie z tutejszego Sure Start Children Center. Bedziemy mogli takze korzystac za darmo z ich pomieszczen oraz wyprodukuja ulotki na ten temat na ich koszt. Uwazam ze nawet jak sie spotkaja 4-5 mamy z dziecmi to juz jest duzo. Ewentualnie sluze rada jak sie do tego zabrac bo ja niedlugo zaczne ten projekt. Odpowiedz Link
bruniora Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 30.03.07, 14:54 jestem mama 8 miesiecznego synka Bruna i chetnie poznam inne mamy z okolic Uxbridge(Londyn)-da_daria@interia.pl Odpowiedz Link
mamurzyca w Edinburgh'u jest! 27.03.07, 23:38 tu jest i nawet tlumacz jest dostepny jest raz w miesiacu, 117 fountainbrigde, community centre 10.30 - 11?/12?? trzeci poniedzialek miesiaca, mozliwe jest czesciej jak bedzie wiecej chetnych. Odpowiedz Link
topola2005 Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 27.03.07, 23:47 to i ja chętna - dziś jeszcze w Polsce ale już za miesiąc w Bury koło Manchesteru - Kasia mama 22 miesięcznej Oli - jeżeli są jakieś Mamy Polki w pobliżu chętne do spotkań, to odezwijcie się proszę na priv Odpowiedz Link
zobrien Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 28.03.07, 01:25 Ja tez chetnie, ale na poludniu Manchesteru - do Bury mam niestety daleko. Jesli jest ktos z Sale, Altrincham, Timperley, Hale - dajecie znac na priv, to cos razem zrobimy. Odpowiedz Link
agancarz Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 29.03.07, 08:47 Hej Zobrien tu mama z Manchester (Wytenshawe) z dwojka maluszkow, ale i chetna do spotkan:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
zobrien toddler group? 03.04.07, 00:47 Czesc i czolem, mamo z Wytenshaw :-)W jakim wieku sa twoje maluchy? Moj Lolek ma 9 miesiecy i strasznie sie garnie do ludzi. W tym tygodniu chce go zabrac do angielskiej baby group, ale zalozenie polskiej na poludniu Manchesteru jest, uwazam, wielce pozadane. Ja jestem tu (w Altrincham) nowa, bo dopiero 2 tygodnie temu przenieslismy sie z Londynu. Na razie wiec obsikuje powoli teren. Znalazlam jednak polska knajpe w Altrincham i udam sie tam jutro, zeby zasiegnac jezyka. Na pewno w okolicy jest wiecej takich jak my, ktore dostaja swira od siedzenia/pracy w domu. Dam ci znac, co w trawie piszczy, a wkrotce, mam nadzieje, uda nam sie spotkac. Pozdrowienia Zuza Odpowiedz Link
henrykar Re: toddler group? 24.07.07, 00:55 Witajcie, ja mieszkam niedaleko Manchesteru, ok. 0,5godz. od lotniska, w Bollingotn. Mam 1,5 roczną córeczkęi baaaardzo miałybyśmy ochotę spotykać się z innymi mamami i ich pociechami. Napiszcie proszę, czy z tych spotkań coś wyszło, czy tylko pozostały plany? POzdrawiam serdecznie, Henryka Odpowiedz Link
hipkig Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 29.03.07, 01:24 Chodze z moja corka na takie zajecia dla polskich maluszkow. Zapraszam wszystkie mamy, ktore mieszkaja w poblizu Balham. W kazdy piatek, pomiedzy 10 a 12. Jest naprawde fajnie! Odpowiedz Link
agarem Re: pytanie dla hipkig 29.03.07, 14:52 Hipkig - mozesz mi powiedziec kto te zajecia organizuje i jak one wygladaja? Bylabym wdzieczna gdyz sama bede prowadzic takie zajecia (beda raczej takie muzyczne) u mnie w Leamington Spa i mam duzo pomyslow ale tez szukam sprwadzonych metod. Odpowiedz Link
alki1 Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 29.03.07, 22:11 Ja za jakiś czas chętnie się przyłącze,Kasia mama 3 letniego chłopca,Birmingham, Perry Barr.Pozdrawiam i papatki. Odpowiedz Link
judyta76 Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 30.03.07, 12:52 jestem bardzo chetna. moja corcia ma 10 mcy( w sumie jescze nie toddler) ale juz niedlugo. mieszkamy na Ealingu. Odpowiedz Link
hania.rzepka Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 30.03.07, 16:33 ja bylabym chetna.Tylko,ze mieszkamy w Sheffield.chyba zwariuje od siedzenia w domu.a kolo mnie nie ma nawet parku albo placu zabaw:( Mama 2letniej Zosi i 6miesiecznego Piotrusia. Odpowiedz Link
julia_uk Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 01.04.07, 23:31 Ja bylabym w niebo wzieta gdyby mozna zorganizowac cos takiego w Stafford,ale tu chyba polskich mamus brak...:((( Odpowiedz Link
henrykar Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 25.07.07, 15:57 podnoszę wątek... naprawdę nie ma nikogo zainteresowanego takimi spotkaniami? Można było by się skrzyknąć chociaż w kilka osób. Nadal mam nadzieję na odzew :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
iza_792 Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 25.07.07, 18:49 Ja jestem bardzo zainteresowana.Mieszkam w Bedford i mam dwóch synów:starszy ma 2 latka i 4 miesiące a młodszy właśnie skończył 3 miesiące.Jeśli są jeszcze jakies mamy z Bedford to chętnie poznam.Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link
kaska099 Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 25.07.07, 22:02 jestem zainteresowana ale czy jest cos takiego w boltonie? pozdrawiam mama 5 letniej wiki Odpowiedz Link
artrudi Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 20.08.07, 00:06 hej a czy jest taka grupa w okolicach Lewisham (londyn)? Chetnie z czyjas pomoca zalozyla bym taka grupe w tych okolicach :/ Odpowiedz Link
animkalenny Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 20.08.07, 11:46 Ja rowniez jestem bardzo zainteresowana takimi spotkaniami. Mam dwoch synkow 2-letnich i juz wariuje od siedzenia w domu z tymi urwisami :) jedyny problem to ze mieszkam w Leyton (LOndyn) a zadna z mam w tym watku nie pochodzi z tych rejonow :(( Odpowiedz Link
novalee1 Devon - ktos chetny? 20.08.07, 15:16 Ja tez juz od dawna mysle o zorganizowania takiej grupy,ale nikt sie nie zglasza w mojej okolicy Odpowiedz Link
renatakk Re: nikt zainteresowany polskim toddler group? 20.08.07, 15:22 Witam wszystkich.Ja od dawna staram sie znalezc mamy z pociechami chetne do spacerow i pogadania,ale nie ma zainteresowanych.... Mieszkam na Hanwell(Londyn),blisko Ealingu i mam 14 miesiecznego synka.Moze jednak znajdzie sie tym razem ktos chetny? Odpowiedz Link