Dodaj do ulubionych

ubezp samochodu-pomozcie

27.03.07, 13:17
witam,
potrzebuje pomocy jakiejs doswiadczonej mamy.
Skradzono nam samochod,a ze byl to szrot zadecydalismy,ze nie chcemy go naprawiac i zglosilismy do Tesco(nasz ubezpieczyciel),ze chcemy go na szrot oddac.Wiec wyslalismy wszystkie papiery,kluczyki itd.Odeslali nam pismo,ze wycenili auto na £250 a ,ze POLICY EXCESS wynosi £200,wiec odjeli to od wyceny i zalaczyli czek tylko na £50.A co chodzi,co to jest to policy excess?
Moge sie jakos odwolac?A co z kasa,ktora wydalam na holowanie,ze ktore powiedzieli,ze mi tez zwroca i wyslalam im rachunek?
Moze ktos pomoc?
Z gory senk ju:)
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: ubezp samochodu-pomozcie 27.03.07, 13:24
      Ale napisala,sorka,teraz bardziej jasno:
      Skradziono nam a potem sie znalazl uszkodzony.
    • ewmag Re: ubezp samochodu-pomozcie 27.03.07, 14:19
      Excess macie w ubazpieczeniu, powinniscie to przeczytac przed wykupieniem
      polisy. To jest suma, do ktorej sami musicie pokryc straty. Czyli, jesli ktos
      Wam uszkodzi samochod, albo Wy komus to pokrywacie straty do wysokosci 200
      funtow. Niestety jest tak takze w przypadku kradziezy czy zniszczenia auta.
      Jesli obiecali, ze zwroca za holowanie to mozecie sie o to wyklocac, jesli nie
      zwroca sami. Jesli samochod wedlug Waszej oceny wart byl wiecej niz suma, na
      ktora go wycenili mozecie sie o to spierac i prosic o powolanie niezaleznych
      ekspertow, ale ze slyszenia wiem, ze to jest droga przez meke i zazwyczaj
      dochodza dodatkowe koszty. Tyle wiem na ten temat.
    • aga_bee excess to kwota ktora sama placisz 28.03.07, 14:06
      excess to kwota ktora zgadzasz sie zaplacic w razie uszkodzen, wypadkow itd a
      ubezpieczalnia pokrywa straty od tej kwoty wzwyz. to ma z reguly wplyw na cene
      ubezpieczenia - na im wiekszy excess sie zgodzisz tym taniej za ubezpieczenie
      placisz
      ja bym sie wyklocala o koszty holowania i jezeli uwazasz ze samochod jest wart
      wiecej niz 250

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka