Dodaj do ulubionych

Leszek Korzeniowski, poseł PO

01.07.12, 13:10
Rozmowa z Leszkiem Korzeniowskim

Anita Dmitruczuk: No i mamy kolejnego skazanego prezydenta, tym razem z Platformy.

Leszek Korzeniowski, szef Platformy Obywatelskiej w regionie: Ciągle do mnie nie dociera, że został skazany. Znamy się już 11 lat, wcześniej znałem go jako wojewodę. Dla nikogo, również dla ludzi z opozycji, nie ulega wątpliwości, że pan Zembaczyński jest człowiekiem szalenie uczciwym, ma nieskazitelną opinię i wielkie poszanowanie dla prawa. Stawianie go w jednym rzędzie z Leszkiem Poganem i Piotrem Synowcem, którzy zostali skazani na więzienie za łapówki, jest nieuczciwe, wręcz wstrętne. Nie pozwolę na to.

Więcej... opole.gazeta.pl/opole/1,35114,11738396,Szef_PO__Za_prezydentury_Zembaczynskiego_afer_nie.html#ixzz1zMrVpBBw

Panie Korzeniowski.

O nieskazitelnej ,,uczciwości,, Ryszarda Zembaczyńskiego to się dowie Pan już za nie długo.
Dowie się Pan jak bardzo Zembaczyński szanuje prawo.

A dowie się Pan jak ten złodziej zostanie wkrótce aresztowany za zorganizowaną kradzież i osobiste płatne zlecenie zabójstwa świadka.......................

Zresztą Panie Korzeniowski. O tym, że Zembaczyński kradnie, to już Pan wie. I to wie od kilku lat. Przecież w zorganizowanym procederze wyprowadzania pieniędzy z Urzędu Miasta i Gminy Opole uczestniczą Pana ludzie.

,,Elyta,, opolskiej Platformy.
Obserwuj wątek
    • men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 03.07.12, 05:30
      Stawianie go w jednym rzędzie z Leszkiem Poganem i Piotrem Synowcem, którzy zostali skazani na więzienie za łapówki, jest nieuczciwe, wręcz wstrętne. Nie pozwolę na to.

Więcej... opole.gazeta.pl/opole/1,35114,11738396,Szef_PO__Za_prezydentury_Zembaczynskiego_afer_nie.html#ixzz1zMrVpBBw

Panie Korzeniowski.
      Rzeczywiście ma Pan tutaj 100% racji, że stawianie w jednym rzędzie Pogana / Synowca z Zembaczyńskim jest nie uczciwe, wręcz wstrętne.

Wszak panowie Pogan / Synowiec pobierali łapówki od przedsiębiorców. Ale mimo tego mieli honor, bo pobierali łapówki od osób zamożnych.

Za to Zembaczyński okradł podopiecznych MOPR. Bo MOPR zaniżał najuboższym wypłacane zasiłki, po to aby pozostała nadwyżka / tzw: superata / mogła zostać przeznaczona na specjalne nagrody i premie dla urzędników z Ratusza.

I tak też było. Zembaczyński ukradł 100.000 zł. A potem zlecił opolskim byłym oficerom SB, w tym z osławionego złą sławą Wydziału "D" zabójstwo świadka który o tym doniósł na Policję i do Prokuratury.

Ryszard Zembaczyński fizycznie i osobiście zapłacił za zabójstwo świadka 40.000 zł.

Tak że Panie Korzeniowski. Ma Pan rację. Niemożna w jednym rzędzie stawiać Pogana / Synowca z Zembaczyńskim.
    • men1972 ,,Elyta,, Platformy z Opola kradnie. 04.07.12, 06:28
      Do mieszkańców Miasta Opola.

Informuję was, że zorganizowania grupa przestępcza wywodząca się z ,,elytarney,, Platformy Obywatelskiej tutaj w Opolu okradła was mieszkańców na prawie 5.000.000 zł - począwszy od roku 2004.

Tej zorganizowanej grupie przestępczej z opolskiego Ratusza przewodził Capo di Tutti di Cappi opolskiej zorganizowanej przestępczości Ryszard Zembaczyński, pseudonim ,, Hamulcowy,, .

On ukradł was mieszkańców Opola na 100.000 zł.

Natomiast pełną mafijną ,,kryszę,, ( słowo to znaczy w mafijnym slangu: dach lub ochronę ) zapewniał poseł Platformy Obywatelskiej Leszek Korzeniowski.

Leszek Korzeniowski, od kilku lat wiedział, że jego ludzie z opolskiego Ratusza kradną i krył ich.
      • men1972 Re: ,,Elyta,, Platformy z Opola kradnie. 04.07.12, 06:42
        Zapomniałem jeszcze dopisać w poprzednim poście, że kolejna osobą która wiedziała, i to dobrze wiedziała, że Zembaczyński kradnie jest poseł Platformy Pan Jarmuzewicz.

Jemu osobiście powiedziałem o przekrętach jakie wali Zembaczyński w Ratuszu. Powiedziałem mu to osobiście przy biurze na ul. Krakowskiej.

Bo tak się składało przez długi okres czasu, że biuro posła Jarmuzewicza mieściło się dokładnie w tym samym budynku, gdzie mieściło się nasze PiS-owskie biuro.
        Więc od czasu do czasu, siłą rzeczy spotykałem tam naszych politycznych oponentów z Platformy.

I wtedy opowiedziałem posłowi Jarmuziewiczowi, o przekrętach jakich dopuszcza się Zembaczyński.

Od posła usłyszałem tylko słowną serię gróżb karalnych, o tym co zrobi ze mną mafia, jeżeli ja tą swoją wiedzę ujawnię.

Mimo wszystko ujawniłem ją. I doniosłem na Policję i do Prokuratury. A potem już wypadki potoczyły się znanym Policji torem.

Mianowicie takim, że Ryszard Zembaczyński zlecił zabójstwo i zapłacił ( osobiście ) za nie 40.000 zł byłym oficerom opolskiej Służby Bezpieczeństwa.
    • men1972 Ludzie Platformy chcą skorumpować Sąd. 05.07.12, 06:35
      ,,Elyta,, opolskiej Platformy Obywatelskiej zwróciła się do byłych opolskich funkcjonariuszy SB, aby uruchomili swoją była agenturę w środowisku sędziowsko - prokuratorskim.

Po to, aby ci ,,niezwiśli,, sędziowie wydali werdykt, że kradzież z Urzędu Miasta Opola kwoty prawie 5.000.000 zł, że kradzieżą wcale nie była.

A wszystko dlatego, że w kradzież, umoczona jest opolska ,,elyta,, Platformy. W tym żony, córki, synowe opolskich Policjantów, sędziów i prokuratorów, które zatrudnione są w Urzędzie Miasta na różnych stanowiskach.

Jednym słowem: Prawdziwa mafia.

Cappo di Tutti di Capi Ryszard Zembaczyński zleca zabójstwo. Płaci za nie. Opolska Policja o wszystkim wie, ale nie reaguje.

Zresztą dwoje Policjantów z opolskiej Komendy Miejskiej Policji, też umoczonych jest w zbrodnię. A to dlatego, że mama jednego z nich ( urzędniczka ratuszowa ), umoczona jest w kradzież kilkudziesięciu tysięcy złotych. Przynajmniej tyle dostała z podziału łupów.

Bo Ryszard Zembaczyński wszem i wobec odgraża się, że jeżeli on finansowo popłynie, to razem z nim popłyną też żony, córki, synowe pozostałej ,,elyty,,.

Wszak Zembaczyński ukradł tylko 100.000 zł, z łącznej puli prawie 5.000.000 zł.

Więc lista nazwisk jest długa, bardzo długa...................................
    • men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 06.07.12, 11:57
      Zgodnie z art. 304 § 1 k.p.k. każdy, kto dowiedział się o popełnieniu przestępstwa ściganego
      z urzędu, ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym fakcie prokuratora lub Policję.
      Za pokrzywdzonego zgodnie z art. 49 k.p.k. uznaje się min.
      - osobę prawną – Skarb Państwa oraz jednostki organizacyjne, które z mocy przepisów
      szczególnych uzyskały osobowość prawną (np. przedsiębiorstwa państwowe, spółki
      z ograniczoną odpowiedzialnością, spółki akcyjne, spółdzielnie, fundacje)

To co po wyżej, oznacza tylko tyle, że Panowie Korzeniowski & Jarmuzewicz powinni odpowiadać karnie - bo wiedzieli a nie donieśli organom ścigania.

To samo zresztą dotyczy posła PiS-u Pana Kłosowskiego. Wiedział o przekrętach od listopada 2004 roku !!!! - i milczał.
      Piękna Violetta Porowska, to samo. Wiedziała wszystko, a milczała. Bo obawiała się zemsty opolskiego Capo di Titti di Capi Ryszarda Zembaczyńskiego.
      • tiresias Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 06.07.12, 12:55
        wszystko to prawda co Pan pisze, za wyjątkiem jednego stwierdzenia, cytuję:
        Piękna Violetta Porowska
        • men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 07.07.12, 11:59
          tiresias napisał:

> wszystko to prawda co Pan pisze, za wyjątkiem jednego stwierdzenia, cytuję:
          > Piękna Violetta Porowska

@ tiresias

Z mojego punktu widzenia, to Pani Violetta Porowska, v-ce przewodnicząca Rady Miasta Opola - jest kobietą piękną. To odnośnie jej urody.

Natomiast ma słabiutki charakter, bo wiedziała że Zembaczyński kradnie, a mimo to nigdzie tego nie zgłosiła - łamiąc tym samym prawo.

• Gość: woman1968 Tirciu, dostaniesz po łapkach :) IP: *.punkt.opole.pl 06.07.12, 15:08
        Ach, prawie cała "klasa polityczna" Opola drży ze strachu, każdy jest umoczony, bo coś tam wiedział i nie powiedział (prokuraturze, policji)

Tylko men1972 może spać spokojnie (do czasu): przestępstwo pomówienia ścigane jest z oskarżenia prywatnego.

Może jakiś pozew zbiorowy, proszę towarzyszek i towarzyszy?
        • men1972 Re: Tirciu, dostaniesz po łapkach :) 07.07.12, 12:08
          Gość portalu: woman1968 napisał(a):

> Ach, prawie cała "klasa polityczna" Opola drży ze strachu, każdy jest umoczony,
          > bo coś tam wiedział i nie powiedział (prokuraturze, policji)
          >
          > Tylko men1972 może spać spokojnie (do czasu): przestępstwo pomówienia ścigane j
          > est z oskarżenia prywatnego.
          >
          > Może jakiś pozew zbiorowy, proszę towarzyszek i towarzyszy?

@woman1968

Czekam na pozew. Ba! Sam wielokrotnie zaproponowałem, żeby osoby które rzekomo są prze zemnie pomówione złożyły przeciwko mnie pozew sądowy.

Jestem do dyspozycji. Bo nie jest zniewagą coś co jest prawdą - tak mówi Kodeks Karny.

• men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 09.07.12, 07:26
        Zapomniałem wcześniej dodać, więc piszę to teraz, że oprócz wymienionych do oskarżonych dołączy poseł Solidarnej Polski, Pan Jaki.

Pan Jaki na temat wałków robionych przez Zembaczyńskiego wiedział dużo, bardzo dużo, a mimo to milczał, bo:

W wałkach uczestniczył rodzony biologiczny ojciec posła Jakiego.Będący bardzo długo asystentem Ryszarda Zembaczyńskiego. Młody Jaki, jak jeszcze był w Platformie, to kręcił lody z Zembaczyńskim.

A potem jak Zembaczyński obydwóch Jakich pogonił / tzn się młodego i starego / , to Jaki z podkulonym ogonem wrócił do PiS.

Poseł Kłosowski zatrudnił go w swoim biurze poselskim. I wtedy właśnie w tym biurze PiS, ja osobiście i w obecności wielu świadków powiedziałem młodemu Jakiemu o przewałach Zembaczyńskiego.

Młody Jaki robił wszystko co możliwe, żebym się przymknął i nic nie mówił, bo w kręcenie lodów w Ratuszu umoczony po łokcie jest jego ojciec / tzn się stary Jaki /.

Dlatego młody Jaki, też będzie odpowiadał przed Sądem z art. 304 & 1 k.p.k
        • Gość: procesor Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO IP: *.punkt.opole.pl 09.07.12, 11:01
          Jaki to duże ssaki z rodziny krętorogich (Bovidae), rzędu parzystokopytnych. Zamieszkują Tybet, Indie i Chiny, gdzie żyją zarówno w stanie dzikim jak i udomowionym. Udomowione jaki są zwierzętami jucznym, poza tym dają mleko i wełnę. Jaki są przeżuwaczami, żyją samotnie lub w niewielkich stadach, w stanie dzikim na wysokościach do 6 tys. m n.p.m. Stada zazwyczaj składają się z samic z młodymi. Samce dołączają do nich w okresie rui. Stare samce żyją oddzielnie. Samice opiekują się potomstwem przez rok. Potomstwo pełną dorosłość osiąga po 6-8 latach. Zwierzęta mogą dożyć kilkudziesięciu lat. Znoszą niekorzystne warunki otoczenia (niedobór paszy na wysoczyznach górskich, niedostatek tlenu i niskie temperatury średnia wynosi tam ok. 0 °C, zimą temperatury spadają niekiedy nawet do -50 °C)
          • men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 10.07.12, 09:07
            Gość portalu: procesor napisał(a):

> Jaki to duże ssaki z rodziny krętorogich (Bovidae), rzędu parzystokopytnych. Z
            > amieszkują Tybet, Indie i Chiny, gdzie żyją zarówno w stanie dzikim jak i udomo
            > wionym. Udomowione jaki są zwierzętami jucznym, poza tym dają mleko i wełnę. Ja
            > ki są przeżuwaczami, żyją samotnie lub w niewielkich stadach, w stanie dzikim n
            > a wysokościach do 6 tys. m n.p.m. Stada zazwyczaj składają się z samic z młodym
            > i. Samce dołączają do nich w okresie rui. Stare samce żyją oddzielnie. Samice o
            > piekują się potomstwem przez rok. Potomstwo pełną dorosłość osiąga po 6-8 latac
            > h. Zwierzęta mogą dożyć kilkudziesięciu lat. Znoszą niekorzystne warunki otocze
            > nia (niedobór paszy na wysoczyznach górskich, niedostatek tlenu i niskie temper
            > atury średnia wynosi tam ok. 0 °C, zimą temperatury spadają niekiedy nawet do -
            > 50 °C)

@procesor

buahahahaha :-)

Ale się uśmiałem czytając Twojego posta :-)
    • men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 07.07.12, 23:07
      ,,Elyta,, opolskiej Platformy, to panteon opolskiej ,,yntelygencji,,.

Same wykształciuchy.

90% z wykształceniem ,, wyższym,,.

Oczywiście ,,wyższym opolskym,, . A jak przyjechał w opolskie Hindus, który chciał uruchomić u nas fabrykę opon, która miała dać zatrudnienie kilkuset robotnikom, to nie nie umiał z nikim porozmawiać o szczegółach kontraktu.

Dlaczego?

Bo Hindus, oczywiście, biegle posługiwał się biznesowym językiem angielskim. A nasza opolska ,,yntelygencya,, samorządowa z wykształceniem wyższym, po angielsku prawie w ogóle...............................

Ale na dyplomach ,,yntelygencya,, z Platformy ma pozaliczane rektoraty językowe...............
    • men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 11.07.12, 21:45
      Panie Korzeniowski i co Pan na to?
      • men1972 Re: Leszek Korzeniowski, poseł PO 12.07.12, 20:28
        Pytam się. I co Pan na to? Panie Korzeniowski.

Udaje Pan, że nic się nie stało? My nie zapomnimy. My was rozliczymy. To jest tylko kwestja czasu.

Bo zorganizowana przestępczość z Platformy nie będzie rządziła w Opolu cały czas. Prędzej czy póżniej przegracie wybory - wtedy was rozliczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka