Dodaj do ulubionych

Stan krytyczny

06.11.10, 17:26
Witam. To znowu ja. Szanowni Państwo mam prośbę o interpretację. Otóż bliska mi osoba urodziłą dziecko, ale niestety nastąpiły powikłania i dziecko jest w stanie krytycznem, pod tlenem. Ma problemy z oddychaniem, prawdopodobnie w czasie porodu zakrztusiło się wodami, wszystko wskazuje na to,że zanichano działań mimo,że miała bóle , jakby wszystko odbyło za późno. No i jest tragedia. Zapytałam, czy dzidziuś przeżyje ii otrzymałam 61.3.5, na 26. Zastanawiam się, czy 61 nie oznacza czasem rezygnacji z cesarskiego cięcia i łagodne wychodzenie na prostą? A 26? Jak uważacie, Pani Ewo , proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • kozka1 Re: Stan krytyczny 06.11.10, 17:50
      Martinuso,

przepraszam Ciebie bardzo, bo po pierwsze ja to nie Ewa i jeśli chodzi o Księgę to daleka droga przede mną, a sytuacja, o którą pytasz dramatyczna..

Pierwsze skojarzenia, które miałam po przeczytaniu Twojego postu to, że dziecko przeżyje, a 26 to praca, wysiłek, mający na celu polepszenie jakości życia dziecka. Być może plotę głupoty, za co z góry Ciebie przepraszam.
      Ewa skoryguje.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za maleństwo.
      K.
      • martinusa Re: Stan krytyczny 06.11.10, 18:32
        Witam, dziękuję, serdecznie dziękuję za wiadomość. To ciekawe bo o tym samym pomyślałam po wylosowaniu, że dziecko na pewno przeżyje. Moze dlatego, że z całego serca mu tego życzę. No i 26 heksagram, praca, wysiłek. Tego obawiałam się, przeszła mi myśl, że dziecko nie będzie zdrowe. Kurczę, nie chcę tego głośno mówić. Chyba, że 26 mówi o tym, że teraz przez najbliższe dni trzeba robić wszystko aby dziecko było zdrowe.

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
        Pozdrawiam serdecznie
        • transwizje Re: Stan krytyczny 08.11.10, 09:48
          Nie piszę się wyrokować w takich sprawach.
          61 to brzuch, życie w łonie, 3 linia może odnosić się do pępowiny i dylematów linii 5, więc osoby decydującej.
          26 to wyjście na zewnątrz, a więc wydostanie się, lecz także podtrzymywanie funkcji wewnętrznych przy pomocy jakichś zewnętrznych urządzeń poza domem, w usamodzielnionym oddzieleniu. W sumie to na ogół pozytywny heks.
          Pozdrawiam
          Ewa S.
          PS. w takim razie wygląda to na opowieść o samym porodzie i przyczynach zaburzenia, oraz pierwszym okresie życia.
          Słyszałam o takim przypadku u znajomych. Dzieciaczek został wyczyszczony, odkażony w szpitalu i rośnie zdrowo od kilku lat.
          • martinusa Re: Stan krytyczny 08.11.10, 09:57
            Witam.
            Rozumiem ,że temat jest poważny. Dziękuję za odpowiedź.
            Z maleństwem jest lepiej, wczoraj zostało przyjęte do kliniki, czyli w urządzeniu w inkubatorze. Już samo oddycha, reaguje na antybiotyki, ale nadal nie wiadomo. Na pewno jest duże zakażenie. Nie wiadomo z jakiego powodu, ale wszystko wskazuje na zarażenie w szpitalu i zaniedbanie lekarza. Szkoda maleństwa. Oby zakończyło się jak z dzieckiem pani znajomych.
            Pozdrawiam i dziękuję.
            • martinusa Re: Stan krytyczny 25.11.10, 13:09
              Witam.
              Mam bardzo dobrą wiadomość jeśli chodzi o chorego dzidziusia. Otóż dzidziuś już nie jest chory, wczoraj malutka została wypisana ze szpitala. Troszkę to się opóźniło , ponieważ miała podwyższoną temperaturę, ale wczoraj Pani Doktor stwierdziła,że malutka jest zdrowa. Mam nadzieję, że będzie się zdrowo rozwijać.
              Do tej pory nie wyhodowana żadnej bakterii, najwyraźniej zarazili ją w szpitalu.
              Wszyscy są szczęśliwi bo maleństwo jest zdrowe! Dziękuję za zainteresowanie.

Pani Ewo , jeśli będzie Pani miała czas i ochotę to proszę mi podpowiedzieć w jednej sprawie. Oczywiscie chodzi o wylosowane heksagramy na pytanie o losy związku , a mianowicie heksagram 58.5 na 54.
              I tak, 58.5 "Ulega namowom Cieszenia się wtedy, gdy nie czas po temu", czyli opisuje zabawę, rozrywkę.
              54 dotyczy zawarcia nowego związku , po nieudanym , czyli heksagram 54 opisuje sytuację, w której ta osoba się znajdzie? związek okaże się nieudany , "w sercu wracającej dziewczyny zachodzą zmiany"? Skoro 54 heksagram wypadł po przemianie należy odczytać wszystkie linie zmienne, i ostatnia mówi o rozczarowaniu, odnośnie 54 pisała Pani " 54 mówi o stłumieniu emocji, wyparciu ich, zepchnięciu na dalszy plan, rozczarowaniu nimi, i podjęciu się realizacji planów życiowych na zimno, lub z pewnym wewnętrznym smutkiem, który się dźwiga do końca w milczeniu"
              Co Pani na to wszystko?
              pozdrawiam
              • transwizje Re: Stan krytyczny 25.11.10, 17:24
                Cieszę się, że się polepszyło.
                Co do 59.5 na 54 jest w tym jakieś rozczarowanie z powodu lekkomyślności, i wzięcie na siebie obowiązków bez szemrania z tego powodu.

W 54 mieści się falstart. Przeważnie dochodzi do pochopnej decyzji, która okazuje się trefna i trzeba zacząć od nowa, już bez wygórowanych żadań i marzeń. Może to tak. Ale to nie ja znam uwarunkowania.

Pozdrawiam
                Ewa S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka