Dodaj do ulubionych

Pytanie o znajomosc

30.06.24, 11:30
Dzien dobry,

Spotykam sie od paru miesiecy z pewnym panem.

Jakies dwa tygodnie temu zadalam Ksiedze pytanie, jak to sie potoczy, ku czemu zmierza. Otrzymalam heksagram 63-4.5.6 z przemiana na 53. Heks 63 odczytalam, ze nalezy sie uspokoic, czekac na bieg wydarzen. Jestesmy nieco z "innych bajek" zawodowo. To sie brzydko nazywa statusem (wyzszym - moim), a ja nie mam z tym problemu, przy czym pan ma nieco watpliwosci, stad pewnie slowa w liniach o tym, zeby nie chwalic sie, byc tu i teraz. Linia 6 jest odchodzaca, ale dotyczy mnie? Jako kolejna przestroga przed jakims tam wywyzszaniem sie?
Heks 53 jest pozytywny, chyba wynika z tego, ze jest mozliwosc rozwoju az do zwiazku? Z tym ze mam wrazenie, ze nie zawsze I Cing mowi o sprawach obecnych, nawet nie zawsze o teraz trwajacych znajomosciach. Czasem wybiega w przyszlosc i np przyszle znajomosci. Jak Wy to widzicie?

Po tamtym pytaniu widzialam sie z panem znowu i powstaly pewne watpliwosci. Bylo z jednej strony bardzo fajnie, ale pare slow pana bylo troche srednich. Mamy kontakt, ale odwolalam spotkanie (wymowilam sie czyms). Zadalam dzis Ksiedze pytanie, czy jesli zostane z panem (bede kontynuowac znajomosc), to jak sie to potoczy? Dostalam heks 20 (4.6) z przemiana na 45. Moze zle to interpretuje, ale czy mowi o tym, ze napisze pytanie na tym forum? Czyli tak naprawde nie jest odpowiedzia na moje pytanie? ;-)

Z gory dzieki za rady
Obserwuj wątek
    • transwizje2 Re: Pytanie o znajomosc 01.07.24, 17:44
      Przestrzegam przed zapotywaniem kilka razy o to samo. Jak widzę jesteś pełna oczekiwań, krytyczności, drobiazgowości, nie dajesz ani sobie ani "panu" luzu. Z jednej strony przyciągasz, z drugiej odpychasz. Nie wysyłasz zachęcających sygnałów, pewnie ze strachu, że jak się okaże, że pan nie jest na twoim poziomie to będziesz musiała powiedzieć nie, odepchnąć, zniechęcić. Ach, te kobiece dylematy! Jestem już w dojrzałym wieku i śmieszą mnie otwarcie te gierki i podchody między płciami. Co na to Księga? Ano skup się naprawdę i zadaj pytanie w zgodzie ze swym sercem, w zgodzie z prawdą, a nie iluzjami. Jeśli bowiem miotać się między nimi, to i Księga będzie przysyłać zwodzące odpowiedzi. Nie, że nieprawdziwe. Ale często zmienia temat, a zapytująca osoba w ogóle nie ma tego świadomości i dziwi się potem, że nic się nie spełniło, albo spełniło na odwrót. A odpowiedzi mogą dotyczyć choćby filmu, który obejrzysz wieczorem, wiadomości jaką usłyszysz od znajomej, cudzego problemu itp. Najpierw złap kontakt z wyrocznią i poddaj się orzeczeniu, a nie próbuj wymusić tego, co ci się marzy.
      6 linia pierwszego heksa opowiada zawsze o tym co mija, zatem powinnaś rozpoznać sytuację, która odchodzi. Po niej wchodzą 4 i 5 linia i znowu 6, jako ostateczne odejście sprawy. Kolejny heks może pokazywać inną historię, o ile zakończenie obecnej okazuje się niepomyślne. Sumaryczny heks, powstający z dodania obu, opowiada o mmotywach izadania pytania. W ten sposób można uścislić, przekonać się, czy odpowiedź jest na temat. W tym wypadku 63+53 daje 52 heks, Góra, nieruchomość. Czy nie jesteś jak góra?
      Pozdro, ES
      • philippa_p Re: Pytanie o znajomosc 01.07.24, 22:47
        Dzieki za odpowiedz. Widze, ze wpisalam zle pierwsza przemiane, bo mialo byc 62.4.5.6 (Napor malego) na 53. Przeczytalam, co to za heks 63 i oj. Troche freudowska pomylka, raczej w momencie pisania postu. Ale prawda, ze mam (teraz) ambiwalentne odczucia, co widac w tym, co napisalam blednie.
        Przed rzucaniem monetami pierwszy raz medytowalam na temat, wiec nie powinno byc duzych zaklocen. No ale nie wiem.

Heks sumaryczny wtedy naprawde jest 51, Wstrzas, powtorzony grom.
        • transwizje2 Re: Pytanie o znajomosc 02.07.24, 17:06
          Treść 51 można opisać w skrócie cytując: Och och! Ha ha!!
          62 to czajenie się.
          ES
          • transwizje2 Re: Pytanie o znajomosc 02.07.24, 17:10
            W przemianie zaś 62 wypadają 4 i 5 linie w nieprzystosowaniu do siebie, bo podległy minister musi działać jako Jang, a szef jako In, co świetnie opisujesz jako owe podchody międzypłciowe, i poczucie grania nie swojej roli. :) ES
        • jasnygrom Re: Pytanie o znajomosc 10.07.24, 18:55
          :)

Oto wg Jej opisu dwie fazy sytuacji Philippy

Faza 1:
          Spotykam sie od paru miesiecy z pewnym panem. (...) Jestesmy nieco z "innych bajek" zawodowo. To sie brzydko nazywa statusem (wyzszym - moim), a ja nie mam z tym problemu, przy czym pan ma nieco watpliwosci (...). (...) jest mozliwosc rozwoju az do zwiazku?
          Pytanie 1:
          Jak to sie potoczy, ku czemu zmierza.
          Odpowiedź 1:
          Otrzymalam heksagram 63-4.5.6 z przemiana na 53. (vide Sytuacja 3)

Faza 2:
          Po tamtym pytaniu widzialam sie z panem znowu i powstaly pewne watpliwosci. Bylo z jednej strony bardzo fajnie, ale pare slow pana bylo troche srednich. Mamy kontakt, ale odwolalam spotkanie (wymowilam sie czyms).
          Pytanie 2:
          Jesli zostane z panem (bede kontynuowac znajomosc), to jak sie to potoczy? Odpowiedź 2:
          Dostalam heks 20 (4.6) z przemiana na 45.

Widze, ze wpisalam zle pierwsza przemiane, bo mialo byc 62.4.5.6 (Napor malego) na 53. Przeczytalam, co to za heks 63 i oj. Troche freudowska pomylka, raczej w momencie pisania postu. Ale prawda, ze mam (teraz) ambiwalentne odczucia (...).

===============
          Próba streszczenia sytuacji:
          ----------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka